A vírus következtében Budapesten megnőtt a pszichológusok és takarítók iránti kereslet

A toborzást és közvetítést végző szolgáltatók megjegyezték, hogy márciusban a budapesti lakosok gyakrabban vették igénybe a takarítást, felújítást kínáló szolgáltatásokat, valamint azokat a szakembereket keresték, akik távolról tudnak a segítségükre lenni: pszichológusok, magántanárok, sportoktatók, szövegírók.

Magyarországon a világjárvány elleni küzdelem következtében március eleje óta 1,5-szeresére nőtt a távértékesítési szolgáltatások iránti kereslet. Erről esik szó a Qjob.hu szolgáltatás üzeneteiben is, ahol oktatókat és egyéb szakembereket keresnek.

A vállalat megjegyezte, hogy mind a szolgáltatók, mind pedig a szolgáltatást igénylők száma növekedett az utóbbi időben.A szolgáltató adatai szerint, márciusban a „Javítás és építkezés” kategóriában szereplő mesterek száma harminc százalékkal, a „Takarítás és háztartásbeli segítség” rubrikába tartozószakemberek száma pedig duplájáranőtt az előző hónapokhoz képest.

A Szolgáltató arra is rávilágít, hogy megnövekedett a kereslet a vízvezeték-szerelők, villanyszerelők, valamint azon segítőkiránt, akik bútorok összeszerelésével és javításával, ablakjavítással foglalkoznak, továbbá a biztonságtechnikai rendszerek telepítésével foglalkozó szakemberek iránt (kamerás megfigyelés, riasztó). A takarítók iránti kereslet ebben a hónapban 30% -kal nőtt az előzőhöz képest. A cég a kialakult helyzetet azzal magyarázza, hogy a legtöbb ember akijárási korlátozásokmiatt sokkal többet tartózkodik otthon, ezért úgy döntöttek, hogy elvégzik a hosszú ideje halogatott dolgokat.

Ezen felül az online tanárok is sokkal felkapottabbakká váltak, az ügyfelek 66% -a választotta a digitális oktatás lehetőség egyikét a múlt héten. Budapesten magas az angol nyelv, matematika, valamint történelem távoktatás a legnépszerűbb.


Ha korrepetálás érdekel, akkor simán találsz egy jó tanárt a Qjob.hu oldalán. Hozz létre egy feladatot és válassz egy tanárt!

Hozz letre egy feladatot


A Qjob.hu azt is megfigyelte, hogy március 28-án a honlap felhasználói kétszer gyakrabban vették igénybe a „Szépségápolás és egészség” kategóriában a szolgáltatásokat, különösen a fodrászok, valamint a manikűrösök és pedikűrösöket keresték.

Magyarországona 2020.04.03 adatok szerint 623-re nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma. Az elvégzett mintavételek száma 17 769 db., gyógyultak száma 43 fő, kórházi karanténban pedig 58 fő van jelenleg.

Az elmúlt héten Magyarország további kijárási korlátozásokat vezetett be, melyben arra hívja fel a figyelmet, hogy a koronavírus már az ország bármely pontján jelen lehet, ezért tovább kell csökkenteni a személyes érintkezések számát. A lakóhelyet csak alapos indokkal lehet elhagyni, ezek a szabályok a járvány lelassítását célozzák. #maradjottho


Ha te is szeretnél egyik blogbejegyzésünk hőse vagy szerzője szeretnél lenni, küld el történetedet vagy ötletedet a  info@qjob.hu  címre

Anikó A szerkesztő