Article Image

Hogyan futár rendelés a Qjob.hu-n

A futár kiválasztása során nem is olyan egyszerű felismerni, hogy ki felelősségteljes, és ki az, akivel nem érdemes elvégeztetni a munkát

A futárról már külleme alapján képet alkotnak, és ennek a képnek kellemes benyomást kell keltenie a címzettben. Nem számít, hogy épp édesanyánk ajándékát, a főnökünk iratait, vagy az ügyfél megrendelését kell kézbesíteni. A jó futár profilképe mindig megfelelő minőségű azért, hogy a külseje alapján meg lehessen ítélni, hogy milyenek a képességei és hogy barátságos-e.


Ha futárszolgálatot keresel, hozz létre feladatot a Qjob.hu-n, gyűjtsd be az ajánlatokat és válaszd ki a legjobb szakembert!

Rendelj futárt a Qjob.hu-n!

Hozz létre feladatot


Én mindig megnézem a futár Qjob-profilján lévő képet, vagy megkérem, hogy küldjön egyet. Ha egy fürdőszobában készített bozontos selfie-képet látok trikóban , a profilja további részét már meg sem nézem. A vállalatom prémium kategóriájú termékeket szállít az ügyfeleknek, és a futár ezáltal a cégem arcává válik. Készíthet egy vállalat kiváló terméket, ám egy rendezetlen megjelenésű futár miatt minden dugába dőlhet.  

— Béla, futárokat rendel a saját vállalkozása számára

Pozitív visszajelzések

Olvassa el más ügyfelek véleményét az elvégzett munkákról. Természetesen a futároknak is lehetnek előre nem látható problémái. A lényeg, hogy ez ne történjen meg rendszeresen, mert ez azt jelentheti, hogy az ember nem képes megtervezni a saját idejét, és a munkához való viszonyáról is sokat elárul. A Qjob-on értékelik a futárokat – minél több a kiválóan elvégzett munka, annál magasabb az értékelése.  

A Qjob élen járó futárának videós története: napi 15 kézbesítés és egy strapabíró edzőcipő  

A legjobb, ha az emberről egyáltalán nincs negatív visszajelzés. Úgy vélem, hogy a rendszeresen végzett magas minőségű munka egy bizonyos garanciát ad arra, hogy minden a terv szerint fog sikerülni. Általában nem szoktam olyan embert választani, akinek egyáltalán nincs értékelése.  

— Tamás, futárszolgálatot rendel a Qjob-on

A hangja alapján választottam

Az udvariasság és a helyes beszéd képessége elengedhetetlen tulajdonság egy jó futár számára. Ezt könnyű ellenőrizni, csak fel kell hívni őt, és megbeszélni a megbízás részleteit.  

Mindig fel szoktam hívni a futárt, hogy halljam a beszédét. Nagyon fontos számomra, hogy legalább udvariasan tudjon köszönni és elbúcsúzni. Amennyiben az illető tegez vagy káromkodik a hívás alatt, elbúcsúzom tőle.  

— Aladár, biciklisfutárt rendel a Qjob-on

Megmutatja az igazolványát

Átadva a küldeményt udvariasan meg kell kérni a futárt, hogy írjon egy elismervényt, és ebben rögzítse a személyes adatait. Érdemes rögtön figyelmeztetni, hogy az elismervényre és a személyazonosságot igazoló okmányra is szüksége van. Az ellenőrzött iratok garantálják az ön nyugalmát, a futár hajlandóságának hiánya ennek bemutatására pedig okot ad arra, hogy ne őt válassza.  
  
A Qjob honlapján lévő profilok között sokaknál szerepel az “Ellenőrzött szakember” kifejezés. Ez azt jelenti, hogy elküldték nekünk a fotójukat, kezükben a személyigazolvánnyal, mi pedig visszaigazoltuk, hogy a személyin és a rendszerben szereplő adatok megegyeznek.

Ha a futár profiljánál látom az “Ellenőrzött szakember” jelet, vagyis a személyes adatait ellenőrizték., akkor fölösleges aggódni. De egyszer szükségem volt egy futárra sürgősen, hogy pénzt küldjek. Kénytelen voltam a szabad futárok között válogatni. Kiválasztottam egy embert értékelés és jelölés nélkül, budapesti lakcímmel. Legalább nem kellett volna külföldön keresnem, ha valami rosszul alakul. Egy kicsit izgultam, de mindent nagyon jól elvégzett. Most már persze ő is magas értékeléssel rendelkezik, és én is mindig vele dolgozok, ha épp szabad.  

— József, futárt rendel a vállalkozása számára

Valóban pontos

A futárok írhatnak tökéletes szervezettségről a profiljukban, vagy telefonon is biztosíthatnak minket erről. Ellenőrizzék, hogy igazat mondanak-e: kérjen visszahívást egy adott időpontban a szállítás részleteinek pontosítása miatt. Ha egy biciklisfutár késlekedik a hívással, vagy akár el is feledkezik róla, a pontosság nem az ő erőssége.  

Egy siker története: Hogyan keres plusz jövedelmet egy egyetemi hallgató?  

A Qjob.hu-n regisztrált biciklis futárai az év elejétől kézbesítenek termékeket az online áruházam ügyfeleinek. Számomra fontos, hogy meghatározott időben érkezzen, percre pontosan. Elvegye és kézbesítse a rendelést, átadja az ügyféltől kapott pénzt, mindig elérhető legyen, és világosan fejezze ki szándékát. Igyekszem nem dolgozni olyan futárokkal, akik azt írják: “egy óra múlva ott tudok lenni”, ahelyett hogy azt írná: “12:15-kor ott leszek”.  

— Gyuri, megrendelő a Qjob.hu-ról

Navigációt használ

A futár legjobb barátja a GPS-navigáció. Ez ugyan természetesnek tűnik, de még mindig vannak olyanok, akiktől távol áll a civilizáció eme segédeszköze. Az ilyen középkori futár nem fog időt spórolni se önnek, se magának, de még el is késhet a címzetthez.  

Létrehoztam egy feladatot a Qjob honlapján, sürgősen át kell adni iratokat a vonat indulásáig. A futár gyorsan jelentkezett, de az idő véges volt. Mindez azzal vált bonyolulttá, hogy távol lakom a metrótól. Nem tudtam útbaigazítani a helyi tömegközlekedésben, mivel általában autóval közlekedem. De a futár okostelefonján lévő alkalmazás a leggyorsabb utat javasolta tőlem az állomáshoz való eljutáshoz. Így a futár megérkezett a vonat indulásáig. Ha nem szállt volna fel a megfelelő járatra, kénytelen lett volna visszajönni hozzám az iratokkal.  

— Károly, megrendelő a Qjob-on

Önállóan végzi a feladatot

Ön összeállított egy feladatot, miszerint el kell juttatni a csomagot, és egy kiváló ajánlatot kapott egy megnyerő futártól. Telefonon megbeszélték a részleteket, de kiderült, hogy a futár másik embert akar küldeni maga helyett. Ez nem fog így működni. Ha a kézbesítés sürgősés fontos  és nem tudja, hogy ki érkezik helyette, akkor jobb, ha nem vállal kockázatot. Csak akkor egyezzen bele, ha ideje megengedi, és a partner udvarias, kész fotót, telefonszámot és személyes adatokat közölni a helyetteséről.  

Nem dolgozom olyan futárokkal, akik maguk helyett másokat küldenek. "Eljön egy megbízható emberem"—ez így nem működik. Az alvállalkozó elérhetőségét gyakran nem adják meg, vagy nem világos, kivel beszél az ember: a szolgáltatóval vagy azzal, aki felvette a megrendelést. Olyan futárokat szoktam választani, akik maguk végzik el a feladatot.  

— András, a futárokat a Qjob-on rendeli


Ha te is szeretnél egyik blogbejegyzésünk hőse vagy szerzője szeretnél lenni, küld el történetedet vagy ötletedet a  info@qjob.hu  címre

Qjob szakember

Hagyj megjegyzést