Ingatlan értékbecslés ára - Mennyibe kerül és ki végzi el?

Kíváncsi, mi befolyásolja az ingatlan értékbecslés árát? Olvassa el ezt az írást, hogy megtudja, hogyan számolják ki az ingatlan értékét és mi alapján kerül meghatározásra az ár!

Ez a cikk kiegészítő cikként készült a már korábban közzétett ingatlanközvetítő árak című cikkhez. Az ingatlan értékbecslés ára az a díj, melyet az értékbecslők megállapítanak, amikor az ingatlan értékét meghatározzák. Az ingatlan értékbecslés ára fontos szerepet játszik az ingatlanpiacon, és segít a vevőknek és eladóknak megtalálni a megfelelő árat az ingatlanuk számára. Az ingatlan értékbecslése fontos, mert az ingatlan értéke nagy hatással van az ember életére. Ezért fontos tudni, mi befolyásolja az értékbecslés árát.

Tartalomjegyzék

Hogyan találhatja meg az ideális Ingatlan Értékbecslés szakértőt?

Ha szeretne megbízható és tapasztalt ingatlan értékbecslés szakértőt találni, akkor ne habozzon, és vegye fel velünk a kapcsolatot a Qjob.hu weboldalon keresztül!

Kérj árajánlatot most

Mi az ingatlan értékbecslése?

Az ingatlan értékbecslése az ingatlan árának meghatározása, melyet az értékbecslők végrehajtanak. Az ingatlan értékbecslése az ingatlanpiac alapvető része, és fontos szerepet játszik az ingatlanvásárlásban és eladásban. Az ingatlan értékbecslése kiterjed az ingatlan értékének meghatározására, figyelembe véve az ingatlan méretét, állapotát, helyét, a környező ingatlanok árát és más, egyéb tényezőket.

Ingatlanos végzi az értékbecslést

Az ingatlanbecslés legfőbb feltétele a személyes jelenlét

Mi befolyásolja az ingatlan értékbecslés árát?

Az ingatlan értékbecslés árát számos tényező befolyásolja. Az alábbiakban részletesen bemutatjuk, mi határozza meg az ingatlan értékbecslés árát:

Az ingatlan típusa és mérete

Az ingatlan típusa és mérete meghatározza az értékbecslés során használt módszert és a szükséges időt is. Az értékbecslés ára az ingatlan méretével arányos lehet.

Az alábbi táblázat összehasonlítja az árakat az ingatlan típusa és mérete szerint

Ingatlan Típus/Méret

50 nm alatt

50-100 nm

100-150 nm

150-200 nm

200 nm felett

Lakás

25.000 Ft

45.000 Ft

70.000 Ft

  85.000 Ft

Egyedi ajánlat

Családi ház

40.000 Ft

65.000 Ft

100.000 Ft

120.000 Ft

Egyedi ajánlat

Iroda

52.000 Ft

85.000 Ft

120.000 Ft

180.000 Ft

Egyedi ajánlat

Kereskedelmi hely

67.000 Ft

100.000 Ft

180.000 Ft

230.000 Ft

Egyedi ajánlat

Az árak csak tájékoztató jellegűek, és változóak lehetnek az ingatlan helyétől, állapotától és más tényezőktől függően. Az árak befolyásolhatják az ingatlan értékbecslését, de az ingatlantulajdonosoknak nem szabad csak az árak alapján dönteniük az ingatlan értékbecslőjük kiválasztásánál. Az ingatlan értékbecslése nagy hatással lehet az ingatlan értékére, így az ingatlan tulajdonosának olyan szakembert kell választania, aki megbízható, tapasztalt és hiteles.

Az ingatlan állapota

Az ingatlan állapota szintén fontos tényező az értékbecslés során. Az ingatlan állapotának felmérése és dokumentálása hosszabb időt vehet igénybe, ami befolyásolhatja az értékbecslés árát.

Az ingatlan elhelyezkedése

Az ingatlan elhelyezkedése meghatározó tényező lehet az értékbecslés ára szempontjából. Az ingatlan elhelyezkedése hatással lehet az ingatlan piaci értékére, ezért figyelembe kell venni az értékbecslés során.

Árak az ingatlan helye és a környező ingatlanok ára szerint

Ingatlan helye/Környező ingatlanok ára

Alacsony árak

Közepes árak

Magas árak

Városközpont

    55.000 Ft

    70.000 Ft

   95.000 Ft

Külvárosi rész

    40.000 Ft

    60.000 Ft

   80.000 Ft

Vidék

    30.000 Ft

    50.000 Ft

   70.000 Ft

Az árak csak tájékoztató jellegűek, és változóak lehetnek az ingatlan típusától, méretétől, állapotától és más tényezőktől függően. Az árak befolyásolhatják az ingatlan értékbecslését, de az ingatlantulajdonosoknak nem szabad csak az árak alapján dönteniük az ingatlan értékbecslőjük kiválasztásáról. Az ingatlan értékbecslése nagy hatással lehet az ingatlan értékére, így az ingatlan tulajdonosának olyan szakembert kell választania, aki megbízható, tapasztalt és hiteles.

Az ingatlan életkora

Az ingatlan életkora szintén fontos tényező az értékbecslés során. Az idősebb ingatlanok értékbecslése több szakértői véleményt és dokumentációt igényelhet, ami befolyásolhatja az értékbecslés árát.

Az ingatlan célja

Az ingatlan célja szintén befolyásolhatja az értékbecslés árát. Például, ha az ingatlant kiadásra szánják, akkor az értékbecslés során a bérleti díjakra és a hasonló ingatlanok piaci árára is figyelemmel kell lenni.

 

Szeretne megbízható és tapasztalt ingatlan értékbecslés szakértőt találni, aki segít megérteni az ingatlan állapotának és környezetének ár-összehasonlítását?

Akkor ne habozzon, és vegye fel velünk a kapcsolatot a Qjob.hu weboldalon keresztül!

Kapcsolat felvétel

Milyen módszerekkel határozzák meg az ingatlan értékbecslés árát?

Az ingatlan értékbecslés árát számos módszerrel határozzák meg. Az alábbiakban bemutatjuk a leggyakrabban használt módszereket:

 1. A piaci érték módszere - Az ingatlan piaci érték módszere a leggyakrabban alkalmazott módszer. Ezt a módszert akkor alkalmazzák, amikor az ingatlanok piaci értékét határozzák meg. A piaci érték módszer figyelembe veszi az ingatlanok árait a környéken, az ingatlan méretét, állapotát és más tényezőket is.

 2. Az összehasonlító értékelési módszer - Az összehasonlító értékelési módszer során az értékbecslők hasonló ingatlanok árait hasonlítják össze, hogy meghatározzák az adott ingatlan értékét. Ez a módszer hasznos lehet, amikor nincs elérhető adat az ingatlan árára vonatkozóan.

 3. A jövedelem alapú értékelési módszer - Az ingatlan jövedelem alapú értékelési módszere a bérbeadott ingatlanok értékelésére alkalmazható. Ez a módszer figyelembe veszi az ingatlan bérleti díját és az adott piacra jellemző hozamot is.

Árak az ingatlan állapota és környezete szerint

Ingatlan állapota/Környezet

  Rossz

Közepes

    Jó

Kitűnő

Elhanyagolt

15.000 Ft

27.000 Ft

45.000 Ft

70.000 Ft

Átlagos

27.000 Ft

45.000 Ft

70.000 Ft

90.000 Ft

45.000 Ft

70.000 Ft

105.000 Ft

135.000 Ft

Kitűnő

70.000 Ft

105.000 Ft     

170.000 Ft

220.000 Ft

Az árak csak tájékoztató jellegűek, és változóak lehetnek az ingatlan típusától, méretétől és más tényezőktől függően. Az árak befolyásolhatják az ingatlan értékbecslését, de az ingatlantulajdonosoknak nem szabad csak az árak alapján dönteniük az ingatlan értékbecslőjük kiválasztásánál. Az ingatlan értékbecslése nagy hatással lehet az ingatlan értékére, így az ingatlan tulajdonosának olyan szakembert kell választania, aki megbízható, tapasztalt és hiteles.

Gyakori kérdések

Mennyibe kerül az ingatlan értékbecslés ára?

Az ingatlan értékbecslés ára változó és függ az ingatlan típusától, méretétől, állapotától, valamint az értékbecslő cégektől is. Az árak általában 15 000 és 50 000 forint között mozognak, de lehetnek magasabbak is, ha az ingatlan nagyobb vagy bonyolultabb értékelést igényel.

Kinek szükséges az ingatlan értékbecslése?

Az ingatlan értékbecslése szükséges minden olyan személynek, aki eladni vagy vásárolni kíván egy ingatlant. Az értékbecslés segít a vevőknek és az eladóknak meghatározni az ingatlan valós értékét, és megtalálni a megfelelő árat az ingatlan értékesítéséhez.

Mikor van szükség az ingatlan értékbecslésére?

Az ingatlan értékbecslésére akkor van szükség, ha az ingatlan értékét meghatározzák az értékesítés, vásárlás vagy jelzáloghitel esetén. Az értékbecslés segít meghatározni az ingatlan valós értékét, és lehetővé teszi a vevőknek és eladóknak, hogy megtalálják a megfelelő árat az ingatlan értékesítéséhez.

Ki végzi el az ingatlan értékbecslését?

Az ingatlan értékbecslését az értékbecslő cégek vagy az ingatlanügynökségek végzik el. Az értékbecslő cégekben tapasztalt szakemberek végzik az ingatlan értékbecslését, és meghatározzák az ingatlan valós értékét.

Ingatlan értékbecslésre keresel szakembert?

Ajánlatkérés

Valódi emberek történetei és ajánlásai a Qjob.hu-n

Ha Önnek ingatlana van, akkor valószínűleg tudja, hogy az ingatlan értékbecslése rendkívül fontos lépés az ingatlan eladása, vásárlása vagy bérbeadása előtt. Azonban, az ingatlan értékbecslése nagy szakértelemmel és tapasztalattal jár, és olyan szakemberre van szükség, aki megbízható, hiteles és tapasztalt. A Qjob.hu weboldal azért jött létre, hogy segítsen az ingatlantulajdonosoknak megtalálni az ideális Ingatlan Értékbecslés szakértőt.

Sikeres eladás kulcsa jó ingatlanos

Szeretnénk megosztani Önökkel néhány sikertörténetet, amelyek az Ingatlan Értékbecslés szakértőjének megtalálásával kapcsolatosak Qjob.hu-n. Ezek a történetek bizonyítják, hogy milyen előnyös lehet az, ha az ingatlan tulajdonosa megbízható és tapasztalt szakértőre bízza az ingatlan értékbecslését.

 • Történet #1: Péternek egy kis lakása van a városközpontban, és szeretett volna új ingatlant vásárolni. Azonban, mielőtt elkezdte volna a vásárlási folyamatot, szerette volna tudni, hogy mekkora értékkel bír az ingatlana. Felkereste a Qjob.hu-t, és az oldal segítségével megtalálta az ideális Ingatlan Értékbecslés szakértőt. Az ingatlan szakértője megbízhatóan felmérte Péter lakásának értékét, amelynek köszönhetően Péter magabiztosan tudta elkezdeni az új ingatlan vásárlását.

 • Történet #2: Mária egy régi családi házat szeretett volna eladni, de nem tudta, hogy mekkora értékkel bír az ingatlan. Megpróbálta maga megbecsülni az értéket, de nem érezte magát biztosnak az eredményben. Végül úgy döntött, hogy felkeresi a Qjob.hu-t, hogy segítséget kérjen az Ingatlan Értékbecslés szakértőjének kiválasztásához. Az oldal segítségével sikerült megtalálnia a megfelelő szakértőt, aki megbízhatóan felbecsülte az ingatlan értékét, és lehetővé tette Mária számára, hogy az ingatlan eladását a lehető legjobb áron végezze.

 • Történet #3: György egy irodát szeretett volna bérelni az új vállalkozása számára, de nem tudta, hogy mennyi bérleti díjat kérjen az irodáért. Először megpróbálta maga megbecsülni az iroda értékét, de rájött, hogy nem tudja ezt megbízhatóan megtenni. Végül felkereste a Qjob.hu-t, hogy segítséget kérjen az Ingatlan Értékbecslés szakértőjének megtalálásához. Az oldal segítségével talált egy megbízható és tapasztalt szakértőt, aki felmérte az iroda értékét és megbecsülte a megfelelő bérleti díjat. György így magabiztosan tudta elkezdeni vállalkozását az új irodában.

Ezek a sikertörténetek bizonyítják, hogy milyen fontos a megbízható és tapasztalt Ingatlan Értékbecslés szakértő megtalálása. Azonban, a szakember kiválasztása nem mindig egyszerű feladat. Az alábbiakban néhány hasznos tipp található az ideális Ingatlan Értékbecslés szakértő kiválasztásához:

 • Keresse a tapasztalt szakembert: Az Ingatlan Értékbecslés sok tapasztalatot és szakértelmet igényel. Keresse meg azokat a szakembereket, akik rendelkeznek a megfelelő tapasztalattal és szakértői ismeretekkel.
 • Keressen megbízható szakembert: Az ingatlan értékbecslése nagy befolyással lehet az ingatlan értékére. Keressen olyan szakembert, aki megbízható és hiteles.
 • Kérjen referenciákat: Kérjen referenciákat a szakemberektől, hogy megbizonyosodjon arról, hogy tapasztaltak és megbízhatóak.
 • Árak: Az ingatlan értékbecslése nem olcsó, de az árak változóak lehetnek. Keressen olyan szakembereket, akik megfelelő árakat kínálnak.
 • Ne siettesse el a folyamatot: Az ingatlan értékbecslése fontos lépés az ingatlan vásárlása, eladása vagy bérbeadása előtt. Ne siettesse el a folyamatot, és válasszon olyan szakembert, aki megfelelő időt és figyelmet szentel a feladatnak. Azonban, fontos megjegyezni, hogy az Ingatlan Értékbecslés nem csak az árakról szól. Az ingatlan tulajdonosának egy olyan szakértőre van szüksége, aki képes megbecsülni az ingatlan valódi értékét, és figyelembe veszi az ingatlan típusát, méretét, állapotát és más tényezőket is. Az ideális Ingatlan Értékbecslés szakértője az, aki megbízható, tapasztalt és hiteles, és képes megbecsülni az ingatlan valódi értékét.

Összefoglalva, az ingatlan értékbecslése fontos és bonyolult folyamat, és olyan szakemberre van szükség, aki megbízható, tapasztalt és hiteles. A Qjob.hu weboldal segítséget nyújt az ideális Ingatlan Értékbecslés szakértő megtalálásához, és számos sikertörténetet gyűjtöttünk össze az oldalon megtalálható szakemberek referenciáiból. Használja ki a Qjob.hu által nyújtott lehetőségeket, és találja meg az ideális Ingatlan Értékbecslés szakértőt!

Szeretne megbízható és tapasztalt ingatlan értékbecslés szakértőt találni, aki segít kideríteni és felmérni az ingatlan értékét?

Ne habozz! Vegye fel a kapcsolatot a szakemberekkel a Qjob.hu weboldalon keresztül!

Szakembert keresek

Összefoglalás

Az ingatlan értékbecslése fontos szerepet játszik az ingatlanpiacon. Az ingatlan értékbecslésének ára változó, és számos tényezőtől függ. Az ingatlan értékbecslése szükséges, ha az ingatlan eladásra vagy vásárlásra kerül, valamint ha az ingatlanra jelzáloghitelt kívánnak felvenni. Az értékbecslés segít meghatározni az ingatlan valós értékét, és megtalálni a megfelelő árat az ingatlan értékesítéséhez vagy vásárlásához.

Németh AnnaNémeth Anna a cikk szerzője