Article Image

Kerti munka vagy a barbecue a barátokkal?

Mindenkinek azzal kell foglalkoznia, amiben a legjobb, a kerti munkát pedig bízza a Qjob.hu szakértőjére

Egész télen azt vártuk, mikor jön el a tavasz, ezt követően pedig a magyarok legkeveltebb és legkellemesebb évszaka – a nyár. Ezzel együtt megkezdődik a kerti munkák legaktívabb időszaka azok számára, akik családi házzal rendelkeznek. A kert, amely nem igényel karbantartást, csupán mítosz. Meg kell oldani a növények öntözését, megmetszeni a fákat, füvet nyírni, eltávolítani a gyomot és ezer más tennivaló vár a kerttulajdonosokra. A kertnek minden nap időt kell szentelni, különben a facsemeték nem fogannak meg, a bokrok elvadulnak, a pázsit pedig ápolatlannak fog tűnni. Ez a munka egyértelműen sok időt és erőt vesz igénybe.

A Qjob.hu csapata ellátogatott egy családhoz, hogy kertjük példáján kiderítse ki, milyen mennyiségű munkával kell szembenézniük és hogyan boldogulnak ezzel. A beszélgetést Lászlóval, a ház tulajdonosával folytattuk. 

Üdvözlöm kedves László, kérem mondja el, mióta él kertes házban és elégedett-e az itteni életével? 

Három évvel ezelőtt költöztünk ide egy városi lakásból. Nagyon szeretjük ezt a helyet, habár 20 km-re van Budapest központjától. Minden nap beutazunk a munkára, az ingázástól és a gyakori dugóktól természetesen elfáradunk. De megéri! A tiszta levegő, az ablakokból nyíló gyönyörű kilátás, a saját kert – mindez nyugalommal és harmóniával tölti el az embert. Ezért bátran állíthatom, hogy elégedettek vagyunk a döntésünkkel. 

Ami a kertet illeti, hogyan oldják meg annak karbantartását? Kertészt alkalmaznak vagy saját maguk vállalják a munkát? 

Legyél szakember

Eddig önmagunk is elboldogultunk a munkával. Az igazat megvallva, minden évben megfordul a fejemben, hogy kertészt alkalmazásunk, de mindeddig nem jött össze. Érdeklődtem, de nem találtam megfelelő jelöltet. Vagy nem akarnak a mi vidékünkre kijönni (amennyiben az alkalmazott más régióban él), vagy túl magas árat szabtak meg, vagy én nem voltam megbizonyosodva a jelölt szakértelméről. Másrészről, szeretem a kerti munkát, a növényekkel és földdel való elfoglaltságot, ami szerfelett megnyugtató az irodában eltöltött kemény munkahét után.

Ha egész héten egy irodában tevékenykedik és elég messziről utazik be, valószínűleg nagyon elfárad. Hogyan talál erőt a kerti munkákra? És mikor? 

Természetesen elfáradok! A munkanapok kiszívják az erőmet. A kerti munkára szombaton és vasárnap találok időt. Hétvégén gyakran nehéz rászánnom magam. De a kertszezonban szó sem lehet kompromisszumról. Ha nem művelem meg a kertet, elvadul és dzsungellé válik. Egyszer valóban így történt. Nem sokkal a ház megvétele után hosszú munkaútra voltam kénytelen indulni, ahová a feleségemet és a gyermekeimet is magammal vittem. Ez éppen a nyári időszakkal esett egybe. Sajnos akkor nem gondoltam arra, hogy gondoskodjam egy kertészről, így a kert gondozatlanul maradt. Amikor visszaértünk a kert felismerhetetlenné vált! Kénytelen voltam szakértőkhöz fordulni, hogy egy nap alatt rendbe hozzák az elvadult kertet. Ez rengeteg pénzbe került! Az esetet követően mindeddig nem sikerült a kert eredeti megjelenését visszaállítani. (A házat egy olyan családtól vásároltuk, akik rendezett kertjükkel tűntek ki). 

Tehát a hétvégén menetrend szerint ismét nagyon sok fontos dolog vár Önre, amely fizikai erőkifejtést igényel. Ez bizonyára nem hagy lehetőséget a pihenésre. Mondja csak, és mi a helyzet a szakszerszámokkal? Megvan-e minden szükséges az arzenáljában? 

A kertben természetesen megbízható segítőkre van szükség, vagyis a megfelelő szerszámokra. Fűnyíróra, többféle bozótvágóra (a bokrok típusától függően), elektromos fűrészre és még sok más felszerelésre. Mindig minőségi és jól bevált márkájú szerszámot vásárolok, ez pedig meglehetősen nagy költséggel jár. A kertszezonban valóban nincs idő a pihenésre. Az igazat megvallva a feleségem már elégedetlenkedik, mivel a hétvégét sokszínűen akarja eltölteni, és nem a kertünk keretein belül.

Milyen tervei vannak az elkövetkezendő szezonra? Ismét önerőből akar boldogulni? 

Hozz létre egy feladatot!

A kert gondozást igényel. Megvolt a fák, virágok és bokrok metszése. De a munka java része még előttem áll. Pedig olyan jó lenne egyszerűen élvezni a városon kívüli életet, a teraszon elköltött reggeliket a rendezett kertben gyönyörködve. Meghívni a barátaimat, rokonaimat, barbecue-t készíteni. Ezért fontolgatom a kertész alkalmazását, akit a Qjob.hu weboldalán tervezek megtalálni. A feleségem szerint ez pofonegyszerű, ő már talált takarító személyzetet a honlapon. A weboldal fő oldalán elhelyezzük a kérelmünket (3-4 rövid mezőt kell kitölteni) és várjuk a végrehajtóktól a javaslatot a chatben. Nagyszerű, hogy egy helyen van lehetőség a legszimpatikusabb személy kiválasztására. 

László, köszönöm, hogy beleegyezett a beszélgetésbe és meghívott minket a házába. Bízunk az újabb találkozóban, valamikor nyáron, egy barbecue mellett. 

Köszönöm, hogy figyelmet szenteltek a sokakat foglalkoztató kérdésnek. Köszönöm továbbá az Önök szolgáltatásának, hogy lehetőséget ad az embereknek problémáik megoldására. Sok sikert! 

Tehát, folytatjuk a témát és ismertetjük a kertész alkalmazásának előnyeit, aki az Ön kertjét a csodálat és büszkeség tárgyává varázsolhatja. Lehetséges, hogy következő tények meggyőzik Önt a szakértő alkalmazásáról.

8 ok, amiért megéri kertészt alkalmazni: 

 1. A kertész tudja, hogyan tervezzen meg egy fiatal kertet. Tisztában van azzal, hogyan fog festeni a kertrész, amikor a virgok és cserjék kifejlődnek. Végiggondolja, hol alakítsa ki a pihenősarkot a növények között. Figyelembe veszi az évszakot, hogy a kert minnél tovább maradjon szemet gyönyörködtető.
   
 2. Ért ahhoz, hogyan kell kiválasztani a növényeket. Tanulmányozza a területet és minden részéhez megtalálja a megfelelő növényt. A szakértő tudja, hogyan kell kiválasztani az egészséges palántákat és hogyan kell gondoskodni a kényes fajokról.
   
 3. A kertész gondoskodik a kertépítésről. Kiemeli a kert szépségét a burkolt utak, virágágyások, növények és más dekoratív kompozíciók segítségével.
   
 4. Tökéletes állapotba hozza a gyepet. A kertész tudja, hogyan kell azt gondozni a különböző hónapokban. Helyesen használja a trágyát, nyírja és öntözi a gyepet.
   
 5. A kertész mesterien formázza a bokrokat és fákat. A helytelen metszés ront a növények kinézetén, hátrányosan befolyásolja a virágzást és növeli a betegségek kialakulásának valószínűségét. Ezért azt hozzáértő személynek kell elvégeznie.
   
 6. Védi a kertet. A kertész jól ismeri a különböző vegyszereket, és a legbiztonságosabbak, leghatékonyabbak közül választ.  Képes bármilyen növényi betegségek kezelésére és a kártevők kiiktatására.
   
 7. Vele könnyűvé válik a kerti szerszámok beszerzése. A kertész segítséget nyújt a szükséges szerszámok kiválasztásában, hogy elkerülhetővé váljon a felesleges költekezés.
   
 8. A kert kizárólag örömet fog okozni. Önnek nem kell majd időt pazarolnia annak gondozására. Ablakaiból mindig szép és rendezett kertet fog látni. 

Emlékezzen arra, hogy időnként azok az emberek, akik önmaguk foglalkoznak a kert gondozásával, megutálhatják azt. Pedig a kertnek a béke és a kikapcsolódás zugának kellene lennie, és nem az idegesség és a fáradtság okozójának. Annak érdekében, hogy időt és erőt takarítson meg, fogadjon fel kertészt. A Qjob.hu pedig örömmel áll rendelkezésére a keresésben. 


Ha te is szeretnél egyik blogbejegyzésünk hőse vagy szerzője szeretnél lenni, küld el történetedet vagy ötletedet a  info@qjob.hu  címre

Qjob szakember

Hagyj megjegyzést