Article Image

Milyen tulajdonságokkal rendelkezzenek a futárok?

Mire figyeljünk egy futár kiválasztásakor, és hogyan válasszuk ki a legjobb futárt a Qjob.hu oldaláról?

Sokan, akik távol állnak a logisztikától és a különféle futárszolgálatok munkájától, tévesen azt gondolják, hogy a futár munkája nem különösebben nehéz és felelősségteljes feladat. Véleményük szerint nincs semmi nehéz az iratokat vagy árut a kívánt címre szállítani, az ügyfél aláírását megkapni, a kézbesítést átadni neki és pihenni. A valóság azonban az, hogy sok szempontból az ügyfél és a vállalat kapcsolatát a futár szolgáltatása és munkájához való felelősségteljes hozzáállása határozza meg.

futároknak5

Éppen ezért, az általános tévhit ellenére, miszerint bárki beszállhat a futárszakmába, a Qjob.hu felhasználók alaposan tanulmányozzák nemcsak a szállítási árat, hanem a személyes profilokat és a véleményeket, hogy kiválasszák a jelöltet a megbízásra.


Ezért, ha jó és minőségi futárra van szüksége, akkor könnyedén, akár 1 perc alatt tud feladatot közzétenni a Qjob.hu oldalon és szakembert találni annak megoldásához. 

Hozz létre egy feladatot!


 

Számos cégvezető és vállalkozó tudja, mennyi sok függ attól, hogy a dokumentációt vagy az árut időben kézbesítik-e rendeltetési helyükre. Ha a fuvar megakad vagy hosszú ideig késik, akkor ez elkerülhetetlenül súlyos csapást okoz a vállalat hírnevére, és a következő alkalommal az ügyfél komolyan megfontolja, hogy forduljon-e ismét ugyanehhez a futárszolgálathoz segítségért.

futároknak5

Épp ez az oka annak, hogy minden futárnak, aki hosszú ideig szeretne dolgozni egy vállalatnál, olyan tulajdonságokkal kell rendelkeznie, mint:

kötelességtudat és felelősség. Annak ellenére, hogy a Qjob lehetőséget nyújt a futároknak szabad ütemterv szerinti munkára, a futárnak készen kell állnia arra, hogy eljuttassa a megrendelést a kijelölt időre. Ha felhívták és leadták a megrendelést, ő pedig elutasította, fáradtságra vagy más okokra hivatkozva, nagyon nagy a valószínűsége annak, hogy rossz visszajelzést írnak róla.

Hatékonyság. A futár köteles a lehető leggyorsabban kézbesíteni a dokumentumokat a címekre, ezért a lassú és kényelmes munkavégzés súlyos akadályt fog jelenteni feladatainak hatékony teljesítésében.

A város kifogástalan ismerete. A futárszolgálatot megrendelő emberek elvárják, hogy a dokumentációt vagy az árut a lehető legrövidebb időn belül kézbesítsék a címzetteknek. A profi futárnak nemcsak a nagyvárosban való jó tájékozódásra van szüksége, hanem értenie kell csúcsidőben is a legrövidebb és legkényelmesebb útvonalak megválasztásához, amikor az egész városban forgalomi dugó van.

Jó kommunikációs készség. A jó futárnak meg kell találnia a közös hangnemet az ügyfelekkel, még azokkal is, akik ingerült vagy dühös hangulatban vannak. Szigorúan tilos az ügyfelekkel való tiszteletlen megnyilvánulás, még akkor is, ha nem a legudvariasabb bánásmódra reagálnak.

Kezdeményezés. Előre nem látható körülmények esetén, amelyek akadályozhatják a kézbesítést, a futárnak azonnal értesítenie kell a diszpécser központot.

Becsületesség. Ez az egyik fő tulajdonság, amellyel a futárszolgálat alkalmazottainak rendelkezniük kell, mivel nem ritkán épp nekik kell kézbesíteniük egyik vagy másik vállalatnak a fontos iratokat.

futároknak4

Csak azon embereknek köszönhetően, akik teljes mértékben rendelkeznek a fent említett tulajdonságokkal, egyre többen akarnak futárt rendelni Budapesten levelek vagy áruk kézbesítésére. Sok vállalat értékeli a független futárokat, és készen áll arra, hogy rendszeresen jutalmazza őket a feladatok minőségi elvégzéséért.

A Qjob.hu honlapon megrendelhető:

 • Biciklis futár
 • Motoros futár
 • Autós futár
 • Vásárlás és szállítás
 • Expressz futár
 • Élelmiszer kiszállítás
 • Ételrendelés
 • Éjjel-nappali futárszolgálat
 • Sofőrszolgálat
 • Csomagküldés (egyéb csomagok kézbesítése)

Úgy tűnhet, mi lehet bonyolult egy futárszolgálatban? Átvenni a csomagot a feladójától, és bármely rendelkezésre álló szállítási módszerrel továbbítani azt a címzettnek. Ettől a szakmától távol álló embereknek úgy tűnik, hogy nem fognak semmiféle egyéb gonddal szembesülni.

Mi a fontos egy futárnak?

 • Jó tájékozódóképesség;
 • Felelősségtudat a rábízott fuvar biztonságáért;
 • Veszély mértékének megfelelő felmérése;
 • Az alternatívák megtalálására irányuló képesség a gyors szállításhoz.

A futárnak olyan szakembernek kell lennie, aki vállalja a csomag gyors kézbesítését a címzettnek, megőrizve annak eredeti megjelenését. Fontos, hogy teljes mértékben eleget tegyen az ügyfelek időre és a kézbesítésre vonatkozó követelményeinek, ügyeljen a csomag sajátosságaira. Ezen követelmények teljesítése érdekében gondos előkészületekre van szükség.

Tanácsok kezdő futárok számára

Manapság sok vállalkozás igényel futárszolgálatot, amely teljes mértékben képes megbirkózni a rájuk helyezett felelősséggel. Nagy különbségek vannak a modern futár és az egyszerű üzenetkihordó között, aki jegyzeteket vagy csomagokat kézbesített a címzetteknek. A futárt magas szintű képzettség jellemzi.


Ne habozz! Regisztrálj szakemberként és keress pénzt már ma. Legyél a legjobb futár a Qjob.hu-n és szerezz sok megbízást!

Legyél szakember


Lehetetlen elképzelni, hogy a modern futárnak ott kellene hagynia a kézbesítendőt az ajtó előtt, vagy nem a címzettnek átadnia, hanem valaki másnak. A kézbesítő szolgáltatás korszerű alkalmazottjának igazolnia kell a magas szintű speciális tulajdonságok meglétét és az eszközöket, hogy biztosítsák a nagy hatékonyságot a tökéletes pontossággal ötvözve bármilyen szállítmány biztonságos kiszállításában.


Ha te is szeretnél egyik blogbejegyzésünk hőse vagy szerzője szeretnél lenni, küld el történetedet vagy ötletedet a  info@qjob.hu  címre

Qjob szakember

Hagyj megjegyzést