Article Image

Mindenki utálja a takarítást, de számomra kikapcsolódás

Interjú Mariann-nal, a „Takarítás és házimunka” kategória egyik legjobb szakemberével

– Hogyan kezdtél pénzt keresni a takarítással?

– Számos szakmákban kipróbáltam magam: manikűr kellékeket árultam egy bevásárlóközpontban, értékesítőként és menedzser asszisztensként, valamint biztosítási ügynökként is dolgoztam.

2019 decemberében egy ismerősöm mesélt nekem a Qjob.hu-ról. Felkeltette az érdeklődésemet, regisztráltam, és elkezdtem jelentkezni a feladatokra. Körülbelül két héttel később megjelentek az első ügyfelek, akiknek mind a mai napig dolgozom.

Amikor rájöttem, hogy a Qjob.hu-n keresztül vállalt takarítás és házimunka kétszer annyit hoz a konyhára, mint egy 8 órás munkanap bárhol, ahol eddig dolgoztam, abbahagytam az értékesítést, és szabadúszó lettem. Először ijesztő volt otthagyni az irodát, de a jó kilátások – hogy eldönthetem, kivel és mikor dolgozom – lelkesítettek.

– Milyen feladatok tetszenek a legjobban?

– A nagytakarítás igen ösztönzőleghat rám! Az„előtte és utána” közötti különbség mindig jól látható, és ez nagyon inspirál. Akárcsak az ablaktisztítás: ott is rögtön látszik, ha jól végeztem a dolgomat!

Hozz létre egy feladatot Legyél szakember

Szeretek konyhát takarítani, annak ellenére is, hogy általában ott van a legtöbb munka. Mindig elégedett vagyok magammal, amikor sikerül megtalálnom és megtisztítanom minden olyan helyet, ahol lerakódott egy kicsit is a zsír: a sütőben, a konyhaszekrényen, néha a hűtőszekrényben is.

Ha lépcsőház-takarítást vállalok, mindig megbeszélem a gondnokkal, hogyan jutok be a házba.

Mindenki utálja a takarítást, de számomra kikapcsolódás, ugyanolyan természetes tevékenység, mint a fogmosás.

Néhányan káoszt teremtenek maguk körül, és szenvednek tőle, én pedig szeretek harmóniát vinni az életbe. Számomra kihívás, hogy megtudjam, tudok-e rendet teremteni a teljes káoszból. Néha ezt csak egy jó kis lomtalanítással lehet elérni.

– Emlékszel a legérdekesebb feladatodra?

– Egyszer egy lakásban takarítottam, ahol az ügyfél három kislányával élt együtt. Miközben takarítottam, hazaértek a lányok, és annyira érdeklődtek, mit csinálok, hogy elvitték a kötényem és a törölgető ruháimat, és elkezdtek segíteni. Általában egy 130 négyzetméteres házat 5-6 óra alatt takarítok ki, de velük együtt 3,5 óra alatt végeztünk! Ők állandó ügyfeleim, a lányok mind a mai napig segítenek.

– Általában kik szoktak takarítást rendelni?

– Ügyfeleim általában vagy alkotó, kreatív emberek, vagy vezető beosztásban dogozók. Van köztük fotós és művész is. A legfiatalabb ügyfelem 24 éves. Egy barátjával lakik egy lakásban, mindketten kora reggel elmennek dolgozni, és csak este 11-kor érkeznek haza, nincs idejük takarítani. Időnként a mosásra és vasalásra is megkérnek.

– Milyen gyakran kell takarítani, hogy egy ház tiszta maradjon?

– Ha a házban állatok vagy kisgyermekek is élnek, akkor hetente kétszer, más esetekben elég hetente egyszer.

– Mivel töltöd a szabadidődet?

Hozz létre egy feladatot Legyél szakember

– Sok időt töltök a lakásokban, ezért munkaidőn kívül szívesen sétálok a friss levegőn, a természetben. Szeretem a sci-fit, gyakran olvasok ilyen témájú könyveket is.

– Miben látod a szabadúszó lét előnyeit?

– Örülök, hogy a takarítás mellett döntöttem. Most két hét alatt akár többet is kereshetek, mint egy átlagos irodai dolgozó egy hónap alatt Budapesten, és azt csinálom, ami örömet okoz nekem! Szeretem rendbe tenni a dolgokat, új emberekkel találkozni, segíteni nekik. A takarítás és házimunka engem pozitív energiával tölt fel. Én magam választom ki, hogy kivel és mikor dolgozom, és mennyiért – ez egy csodálatos, semmihez sem fogható érzés. Köszönet érte a Qjob.hu-nak!


Ha te is szeretnél egyik blogbejegyzésünk hőse vagy szerzője szeretnél lenni, küld el történetedet vagy ötletedet a  info@qjob.hu  címre

Takarítás és házimunka

Hagyj megjegyzést