Article Image

Mennyibe kerülnek az automatizált redőnyök?

Fedezze fel a legjobb ajánlatokat a redőny automatákra! Kattintson a részletekért, és szerezze meg az árakat!
Árkalkulátor
Nincs időd böngészni??Árkalkulátor

Napjainkban egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek az automatizált redőnyök. De vajon mennyibe kerülnek és miért ennyire népszerűek? Ebben a cikkben részletesen elemezzük ezeket a kérdéseket.

Tartalomjegyzék

Miért válasszuk automatizált redőnyöket?

Az automatizált redőnyök kiváló választást jelentenek otthonunkba. Előnyeik miatt egyre többen választják őket, a kényelem és az energiahatékonyság pedig csak a jéghegy csúcsa.

Az automatizált redőnyök előnyei

Az automatikusan üzemelt redőnyök kényelmi szintje vitathatatlan, egyetlen gombnyomással vagy akár okostelefonon keresztüli alkalmazással irányíthatók. Ennek köszönhetően nem kell többé a redőnyzsinórokkal bajlódni.

Ezen túlmenően, az automatizált redőnyök hozzájárulnak az energiahatékonyság növeléséhez is. A megfelelően időzített redőny le- és felhúzás hűvös időben csökkentheti a fűtési, míg meleg időben a hűtési költségeket.

Az automatizált redőnyök induló ára 130.000 Ft körül van, de felső határát a választott technológia és minőség jelenti. Egy prémium kategóriás, okosotthon integrációt is támogató redőny ár 500.000 Ft körül kezdődik.

Mikor érdemes automatizált redőnyt választani?

Automatizált redőnyt választani mindig jó döntés, de különösen ajánlott olyan helyeken, ahol a redőnyök gyakori használata szükséges. Irodákban, nagy üvegfelületekkel rendelkező otthonokban, vagy olyan helyiségekben, ahol a napfény mennyiségét precízen kell szabályozni (pl. hálószoba), az automatizált redőny igazi életmentő lehet.

Emellett az okosotthonokban is elengedhetetlen az automatizált redőny. A redőnyök automatizálása lehetővé teszi, hogy távolról is irányítsuk őket, vagy akár beállíthatjuk, hogy a napkelte és napnyugta idejéhez igazodjanak.

Árukat tekintve, a fent említett okosotthon-kompatibilis automatizált redőnyök ára magasabb, mint a hagyományos távirányítós modelleké, azonban hosszútávon a kényelem és az energiamegtakarítás miatt megéri a beruházás. A pontos árak természetesen a kiválasztott redőny méretétől és anyagától is függenek.

Szeretne többet megtudni az automatizált redőnyök áráról és telepítéséről?

Vegye fel a kapcsolatot szakértőnkkel, és tegye fel kérdéseit! 

Kapcsolatfelvétel

Az automatizált redőnyök típusai

Az automatizált redőnyök nem egyformák, hiszen többféle típus is elérhető a piacon, amik közül a legnépszerűbbek a távirányítós és az okosotthon-kompatibilis modellek.

Távirányítós redőnyök

A távirányítós redőnyök kényelmes és egyszerű megoldást nyújtanak. Elég egy gombnyomás, és a redőny a kívánt helyzetbe kerül. Nincs többé szükség zsinórokkal való bajlódásra!

Távirányítós redőnyök előnyei és hátrányai

Az egyik legnagyobb előnyük a használatuk egyszerűsége. Csak be kell nyomni a távirányítón a gombot, és a redőny már mozog is. Ráadásul a távirányítós redőnyök ára is kedvezőbb, mint az okosotthon-kompatibilis modelleké, hiszen az induló áruk akár már 185.000 Ft körül lehet.

A hátrányaik között említhetjük, hogy nem integrálhatók bele az okosotthon rendszerbe és a vezérlésük sem olyan finom, mint az okosotthon-kompatibilis változatoké. Ezen kívül a távirányító elvesztése esetén pótolni kell azt amely pluz költségekkel jár.

Okosotthon-kompatibilis redőnyök

Az okosotthon-kompatibilis redőnyök a modern technológia csúcsát képviselik. Lehetővé teszik, hogy akár okostelefonról, táblagépről vagy számítógépről is irányíthassuk a redőnyt.

Okosotthon-kompatibilis redőnyök előnyei és hátrányai

Az okosotthon-kompatibilis redőnyök előnye a teljes kontroll. Lehetőség van a napkelte és napnyugta időzítésére, vagy akár a redőny fokozatos fel- és leengedésére is. Ezek a redőnyök a legkényelmesebbek és a legmodernebbek.

Az áruk azonban magasabb, mint a távirányítós modelleké. Egy okosotthon-kompatibilis redőny induló ára 450.000 Ft körül van. Emellett, ha nincs otthonunkban okosotthon rendszer, a redőny integrálása külön költséggel járhat.

Automatizált redőnyök típusai és áraik

Redőny Típusa

Méret (szélesség x magasság)

Ár (Ft)

Távirányítós redőny

150cm x 200cm

135.000

Távirányítós redőny

200cm x 250cm

150.000

Okosotthon-kompatibilis redőny

150cm x 200cm

375.000

Okosotthon-kompatibilis redőny

200cm x 250cm

420.000

Távirányítós redőny dupla réteggel

150cm x 200cm

245.000

Okosotthon-kompatibilis redőny dupla réteggel

200cm x 250cm

500.000

A különböző típusú és méretű redőnyök ára erősen eltérhet, viszont nem csak kinézetük befolyásolja az automatizált redőnyök árát. A fent látható árak eltérhetnek márkától és gyártótól függően is.

Automatizált redőnyök beszerelése

Az automatizált redőnyök beszerelése szakértelmet és gondosságot igényel, de megfelelő felkészüléssel és türelemmel saját kezűleg is elvégezhető.

Szükséges eszközök és előkészületek

A beszerelés előtt szükségünk lesz a megfelelő eszközökre és kellékekre. Egy szabványos csavarhúzó, fúrógép, szintező, mérőszalag és létra elengedhetetlen. Fontos, hogy a redőny méreteihez igazodó rögzítőelemek is rendelkezésre álljanak. A redőny beszerelése előtt érdemes az útmutatót alaposan áttanulmányozni, valamint gondoskodni arról, hogy a redőny mozgását semmi se akadályozza.

Az automatizált redőnyök beszerelés lépésről lépésre

Az automatizált redőny beszerelése több lépésből áll:

 • Elsőként a redőny motorját rögzítjük a redőnytokba.
 • Ezután a redőnyt helyezzük fel a motor tengelyére, és rögzítjük.
 • A redőnytokot ezután rögzítjük a falhoz vagy ablakkerethez.
 • A motor vezetékét csatlakoztatjuk az elektromos hálózathoz.
 • Végül programozzuk a redőnyt a kívánt beállítások szerint.

Tippek és trükkök a sikeres beszereléshez

A sikeres beszereléshez érdemes gondosan követni a gyártó utasításait, és időt szánni a munkára. Ne siettessük a folyamatot, hiszen a redőny beszerelése aprólékos munka.

Amennyiben nem vagyunk biztosak a saját képességeinkben, érdemes szakembert hívni a munkához. A hibás beszerelés ugyanis károsíthatja a redőnyt, és többletköltséget jelenthet. Egy átlagos redőny beszerelésének ára 30.000 Ft körül kezdődik, és az automatizált rendszerek esetén ez az összeg növekedhet.

Az automatizált redőnyök karbantartása és használata

Az automatizált redőnyök karbantartása nem igényel túl sok munkát, de néhány fontos szempontot érdemes szem előtt tartani, hogy hosszú éveken át élvezhessük a redőnyök nyújtotta előnyöket. Emellett a helyes használat is kulcsfontosságú.

Fontos tudnivalók az automatizált redőnyök karbantartásáról

A  karbantartás leginkább a redőny rendszeres tisztítását jelenti. Az ablakpárkányra, redőnytokba gyűlt por, szennyeződés ugyanis befolyásolhatja a redőny működését. Érdemes tehát időnként egy nedves ronggyal áttörölni a redőnyt és a redőnytokot is.

Emellett figyelni kell a redőny motorjának működésére is. Ha furcsa hangot hallunk, vagy a redőny lassabban mozog, mint szokott, érdemes szakemberhez fordulni. A motor karbantartása és esetleges javítása szakértelmet igényel.

Automatizált redőnyök karbantartási költségei

Redőny Típusa

Karbantartási szolgáltatás

Ár (Ft)

Távirányítós redőny

Motorcsere

38.000

Távirányítós redőny

Redőny tisztítás

17.000

Okosotthon-kompatibilis redőny

Motorcsere

45.000

Okosotthon-kompatibilis redőny

Redőny tisztítás

25.000

Távirányítós redőny dupla réteggel

Motorcsere

48.000

Okosotthon-kompatibilis redőny dupla réteggel

Redőny tisztítás

30.000

A karbantartási költségek jelentősen csökkenthetők a megfelelő és rendszeres karbantartással, emellett ezek az árak csak tájékoztató jellegűek, szóval könnyen lehet hogy a költségek az itteni árakhoz képest is magasabbak lehetnek elhelyezkedéstől és szolgáltatótól függően.

Hogyan használjuk az automatizált redőnyöket?

Az automatizált redőnyök használata egyszerű és kényelmes. A távirányítós modelleknél csak a távirányító gombjait kell használni a redőny fel- és leengedéséhez.

Az okosotthon-kompatibilis modellek esetében pedig az okostelefonos alkalmazást használva, vagy a okosotthon központi vezérlőjén keresztül tudjuk irányítani a redőnyt. Emellett beállíthatjuk, hogy a redőny a napkeltekor felmenjen, és napnyugtakor leereszkedjen, így maximalizálva az energiahatékonyságot és a kényelmet.

Az automatizált redőnyök használata hosszú távon jelentős kényelmet és energia megtakarítást biztosít, ezért a kezdeti beruházás ellenére is megéri választani őket.

Mennyibe kerülnek az automatizált redőnyök?

Az ára számos tényezőtől függ, mint például a választott típus, a méret, a gyártó, valamint az esetleges extra funkciók. Az alábbiakban áttekintjük, mire számíthatunk az automatizált redőnyök árait illetően.

Mire számíthatunk? - A redőny automata árak közötti különbségek

Általánosságban elmondható, hogy a távirányítós redőnyök ára alacsonyabb, míg az okosotthon-kompatibilis modellek drágábbak. Egy távirányítós redőny ára akár már 135.000 Ft körül lehet, míg egy okosotthon-kompatibilis redőny induló ára 375.000 Ft körül van.

Az árak természetesen változnak a redőny méretétől és anyagától függően is. A nagyobb méretű vagy prémium anyagból készült redőnyök ára magasabb lehet.

A legjobb ár-érték arányú automatizált redőnyök

A legjobb ár-érték arányú automatizált redőnyök a megbízható gyártóktól származnak, és egyensúlyt teremtenek a minőség és az ár között. Ezek a modellek általában a középkategóriás ársávban találhatók, azaz 150.000-350.000 Ft között.

A költségek csökkentése: tippek és trükkök

Ha költséghatékonyan szeretnénk automatizált redőnyt vásárolni, érdemes figyelembe venni a következő tippeket:

 • Használjuk ki a leárazásokat és akciókat: Sok gyártó és forgalmazó rendszeresen tart akciókat, ahol jelentős kedvezményeket kaphatunk.
 • Árajánlatok összehasonlítása: Kérjünk árajánlatot több forgalmazótól is, és válasszuk ki a legkedvezőbbet.
 • DIY beszerelés: Ha bízunk a saját képességeinkben, a redőny beszerelését saját kezűleg is elvégezhetjük, ezzel csökkentve a költségeket.

Fontos azonban, hogy ne csak az árat vegyük figyelembe a vásárlás során. A jó minőségű, megbízható automatizált redőny hosszú távon megtérülő beruházás lehet.

Már döntött az automatizált redőny mellett, de nem tudja, hogy hol kezdje?

Vegye fel a kapcsolatot szakemberekkel, akik segítenek a telepítésben!

Kérjen segítséget

Következtetés

Az automatizált redőnyök egy modern és kényelmes megoldást nyújtanak otthonainkban. De vajon megéri-e a befektetés? És milyen tanácsokat érdemes szem előtt tartani a vásárlás során?

Megéri az automatizált redőnyök befektetése?

Habár a kezdeti költségek magasabbak, mint a hagyományos redőnyöké, a kényelem és az energiahatékonyság terén nyújtott előnyök miatt hosszútávon jobban megtérülhet. Az automatizált redőnyökkel könnyebben szabályozható a természetes fény beáramlása, így spórolhatunk a világítás és a fűtés költségein. Emellett jelentősen növeli a komfortérzetet is, hiszen nem szükséges manuálisan fel- és lehúzni a redőnyöket.

A legfontosabb tanácsok az automatizált redőnyök vásárlásához

 • Válasszunk megbízható gyártót: A minőségi automatizált redőny hosszú élettartamot és megbízható működést garantál.
 • Figyelembe vettük az igényeinket: Az okosotthon-kompatibilis redőnyök ideálisak lehetnek, ha már rendelkezünk okosotthon rendszerrel, de ha csak a kényelem a fő szempont, akkor a távirányítós modellek is jó választás lehetnek.
 • Készüljünk fel a karbantartásra: Az automatizált redőnyök karbantartása egyszerű, de rendszeres tisztítást és ellenőrzést igényel.
 • Használjuk ki a leárazásokat és kérjünk több árajánlatot: A pénztárcabarát vásárláshoz érdemes összehasonlítani az árakat és kihasználni az elérhető akciókat.

Összefoglalva, az automatizált redőnyök egy kiváló befektetés lehetnek, amely hosszú távon növeli otthonunk kényelmét és energiahatékonyságát. A vásárlás során azonban mindig figyelembe vegyük az igényeinket, a költségvetésünket és a karbantartás szükségességét.

Szövegíró, 2 éves tapasztalattal a háta mögött. Írta ezt az automatizált redőnyök ára című cikket. Alaposan utána járt a témának.

Hagyj megjegyzést