Article Image

Családfakutatás mennyibe kerül?

Keresi a családfa kutatás lehetőségeit? Olvassa el a cikkünket, ami segítségére lehet abban, hogyan válasszon megfelelő szakembert családfa kutatás céljából. Árakért, valamint további részletekért tartson velünk!
Árkalkulátor
Nincs időd böngészni??Árkalkulátor

Ha érdekel minket az őseink és az életük története, akkor a családfa kutatás nagyszerű lehetőség arra, hogy mélyebben megismerjük a múltat és azokat az embereket, akiktől származunk. A családfa kutatás lehetővé teszi számunkra, hogy feltárjuk az őseink múltját, megtudjuk, honnan származunk és milyen életet éltek az elődeink. Az ilyen keresések során gyakran olyan történetekre is rábukkanunk, amelyek korábban ismeretlenek voltak a családunk számára.

Amikor elkezdjük a családfa kutatást, a pénz nagyon fontos tényező a folyamatban. A költségek befolyásolják, hogy mennyi időt és energiát tudunk ráfordítani a keresésre, és milyen forrásokat tudunk használni. Az áraknak azonban nem szabad visszatartaniuk attól, hogy belevágjunk, mert a családfa kutatásnak számos előnye van, és a megfelelő tervezéssel a költségeket is minimalizálhatjuk.

Tartalomjegyzék

Családfa kutatás: Mi befolyásolja az árakat?

A kutatás célja és összetettsége

A családfa kutatás árát elsősorban az határozza meg, hogy pontosan mire vagyunk kíváncsiak, és milyen részletességgel. Ha csak néhány adatot szeretnénk megtudni, az árak alacsonyabbak, azonban ha a kutatás összetettebb, és több adatra van szükségünk, a költségek magasabbak lehetnek.

Kutatási költségek

Tétel

Költség

Kutatási idő

18.000 Ft/óra

Munkaórák száma

60-100 óra

Források és adatbázisok hozzáférési költségei

40.000 Ft

Egyéb költségek (utazás, adók stb.)

Egyedi árajánlat

A kutató szakértelme és tapasztalata

A szakember tudása és jártassága is fontos tényező az árak meghatározásában. Egy olyan kutató, aki magasan képzett, általában nagyobb árat szab, mint egy kevésbé képesített.

A források és adatbázisok hozzáférhetősége

A források és az adatbázisok hozzáférhetősége is befolyásolja az árakat. Néhány információ ingyenesen elérhető, míg másokért fizetnünk kell. Az díjtalan források és adatbázisok használata csökkentheti a költségeket, de a fizetős szolgáltatásokat is érdemes figyelembe vennünk a kutatás során.

Források és adatbázisok összehasonlítása

Források és adatbázisok neve

Kutatási idő

Költség

Elérhető adatok mennyisége

Magyar Országos Levéltár

3-4 hét

Ingyenes

Történelmi dokumentumok, levéltári anyagok

Magyar Nemzeti Levéltár

2-3 hét

Ingyenes

Történelmi dokumentumok, levéltári anyagok

Egyházi anyakönyvek

1-2 hét

Ingyenes

Születési, házassági, halálozási anyakönyvek

Online adatbázisok

1-4 hét

Költséges

Családfa kutatási szoftverek, online archívumok

A kutatási idő és munkaórák száma

A ráfordított idő és és a munkával töltött órák száma is fontos tényező lehet a meghatározásában. Ha a kutatás hosszabb időt vesz igénybe, vagy ha több munkaórára van szükség, az árak magasabbak lehetnek.

Egyéb költségek

A családfa kutatás során előfordulhatnak egyéb költségek is, például utazási díjszabások, adatbázis előfizetések, nyomtatási és más irodai díjak. Ezek mind befolyásolni tudják az árakat, fontos figyelembe venni őket a kutatás tervezésekor.

Kérjen árajánlatot a családfa kutatására most!

Árajánlatkérés

Árak összehasonlítása: Mennyibe kerül egy családfa kutatás?

Árak átlagosan

A családfa kutatás díja általában változó, és az árak országonként, szakemberenként és az igények függvényében eltérőek lehetnek. Általánosságban azonban a családfa kutatás jellemzően 45 000 és 350 000 forint között mozog.

Az árak eltérése országonként

Mivel a költségeket általában a kutatási piac és az életszínvonal határozza meg, ezért ezek országonként elérőek. A magasabb életszínvonalú országokban az árak többnyire magasabbak lehetnek, mint a fejlődő országokban.

Árak összehasonlítása országonként

Ország

Átlagos árak

Magyarország

45.000 Ft

Ausztria

50.000 Ft

Németország

65.000 Ft

Egyesült Királyság

80.000 Ft

Amerikai Egyesült Államok

115.000 Ft

Kanada

125.000 Ft

Ausztrália

155.000 Ft

Japán

250.000 Ft

Az árak eltérése az adatok számától függően

Ha csak néhány adatra van szükségünk, az árak alacsonyabbak, viszont ha a kutatás során több információt szeretnénk megtudni, az árak magasabbak lehetnek.

Árak eltérése az adatok számától függően

Adatok száma

Árak

1-10

15.000 Ft

11-50

25.000 Ft

51-100

35.000 Ft

101-500

55.000 Ft

501-1000

85.000 Ft

1001-5000

130.000 Ft

5001 vagy több

Egyedi árajánlat

Az árak eltérése az eredmény minőségétől függően

 Ha magas minőségű és részletes eredményekre van szükségünk, a költségek magasabbak, de ha kevesebb adatot szeretnénk, az árak alacsonyabbak lehetnek.

Rendelje meg most a családfa kutatását!

Rendelés

Hogyan lehet spórolni a családfa kutatás árain?

A kutatás tervezése és a célkitűzések meghatározása

A családfa kutatás árának minimalizálásához fontos, hogy részletekbe menően tudjuk, mennyire mélyre akarunk leásni őseink szerteágazó körében. Elengedhetetlen, hogy pontosítsuk, hogy milyen adatokra van szükségünk, és mely forrásokat kell felkeresnünk. Ez segít elkerülni a felesleges költségeket.

Az adatok előkészítése a kutatásra

Az adatok előkészítése is segíthet spórolni a költségeken. A pontosan meghatározott tényeket és információkat előkészíthetjük, és elkerülhetjük a kutatás során a felesleges időt és díjakat.

A források és adatbázisok ingyenes hozzáférhetőségének kihasználása

Az ingyenesen elérhető adatgyűjtemények kihasználása is segíthet spórolni a családfa kutatás árán. Az interneten számos ingyenes adatbázis és forrás áll rendelkezésre, amelyeket a kutatás során felhasználhatunk. 

Egyéb spórolási lehetőségek

A családfa kutatás során egyéb spórolási lehetőségek is adódhatnak, például a kereséshez szükséges eszközök kölcsönzése vagy kölcsönvétele. Valamint az online források ingyenes letöltése és a kutatás időpontjának tervezése az árak csúcsidőszakainak elkerülése érdekében. Például érdemes olyan online fórumokat vagy közösségeket keresni, amelyekben a családfa kutatók egymással megosztják az információkat, vagy éppen össze tudnak állni egy adott kutatás elvégzésére. Továbbá, megéri figyelni a kedvezményekre és az akciókra, amelyeket a kutatók kínálnak.

Kérjen ingyenes tanácsot a családfa kutatási költségeiről most!

Tanácsot kérek

Családfa kutatás

Családfa kutatása

Hol érdemes kutatni? - A legjobb források és adatbázisok

A családfa kutatás során fontos, hogy olyan adatgyűjteményt használjunk, amelyek megbízhatóak és sok információval szolgálnak. A következő lehetőségeket ajánljuk legjobban a családfa kutatás során:

Magyar Országos Levéltár

A Magyar Országos Levéltár az egyik legjobb forrás a családfa kutatás során Magyarországon. A levéltárban számos archív dokumentum, köztük születési, házassági és halálozási anyakönyvek, öröklési és földesúri anyagok, valamint adókönyvek találhatók.

Magyar Nemzeti Levéltár

A Magyar Nemzeti Levéltár szintén sok fontos dokumentumot tartalmaz, amikor családfát kutatunk, például születési, házassági és halálozási anyakönyveket, öröklési anyagokat és más történelmi dokumentumokat.

Egyházi anyakönyvek

Nagyszerű források lehetnek a családfa kutatás során, mivel ezek gyakran magukba foglalnak olyan adatokat, amelyek nem találhatók meg más forrásokban. Az egyházi anyakönyvek tartalmazzák a keresztelők, házasságok és temetések adatait.

Online adatbázisok

Az interneten elérhető adatgyűjtemények is nagyszerű források a családfa kutatás során. Számos online adatbázis áll rendelkezésre, amelyek tartalmazzák a születési, házassági és halálozási anyakönyveket, valamint más fontos történelmi dokumentumokat. Használatuk jelentősen csökkenti a családfa kutatás költségeit. 

Találja meg a családfáját a legjobb források és adatbázisok segítségével most!

További információ

Hogyan válasszunk szakembert?

A családfa kutatás során egy kutató bérlése sokat segíthet a keresés hatékonyságában és eredményességében. Azonban a megfelelő szakember kiválasztása fontos lépés, és érdemes figyelembe venni a következő tényezőket:

A kutató szakértelme és tapasztalata

Ezek mind rendkívül fontos szempontok a kutató kiválasztásakor. A tapasztalt és magasan képzett szakemberek általában nagyobb árakat szoktak szabni, de nagyobb eséllyel találnak meg nehezebben elérhető adatokat és az eredményeket magasabb minőségben tudják garantálni.

A kutató referenciái

Az elégedett ügyfelek és a jó vélemények pozitív visszajelzések lehetnek a kutató szakértelmére és képességeire.

Az árak és a költséghatékonyság

Ha a folyamat közben azért a spórolás is szempont, akkor érdemes összehasonlítani több kutató árait és szolgáltatásait. Vegyük figyelembe, hogy a magasabb árak nem feltétlenül jelentik a jobb minőséget. A költséghatékonyabb szakemberek szolgáltatásai is lehetnek kimagaslóak.

Kutatók összehasonlítása

Kutató neve

Szakértelem

Referenciák

Árak

Személyiségjegyek

Kovács Péter

5/5

3 pozitív

40.000 Ft

Barátságos, kommunikatív

Horváth Mária

4/5

5 pozitív

35.000 Ft

Precíz, megbízható

Nagy Gábor

3/5

2 pozitív

30.000 Ft

Rugalmas, kreatív

Kiss Csaba

5/5

4 pozitív

45.000 Ft

Tapasztalt, szervezett

A kutató személyiségjegyei

A szakember empátiája, magas érzelmi intelligenciája segíthet, hogy kellemesebb legyen együtt dolgozni vele. A folyamat simábban zajlik, ha az illető jó kommunikációs készséggel rendelkezik, valamint rugalmas az ügyfelek igényeivel szemben.

Találja meg a megfelelő kutatót most a családfa kutatásához!

Kutató keresése

Sikertörténetek

Örömmel osztunk meg néhány személyes történetet a Qjob.hu-n talált családfa kutatók kapcsán, valamint néhány hasznos tippet és ajánlást azok számára, akik hasonló utakon járnak épp.

  1. Anna története: Régóta érdeklődtem anyai nagymamám iránt, akit szintén úgy hívtak, mint engem. Miatta lettem táncos, és még sok erénye volt, ami miatt példaképemnek tekintettem. Nagymamám történetei róla azonban kevésnek bizonyultak, többet szerettem volna megtudni, így a Qjob.hu-n kezdtem el családfa kutatókat keresni, hogy közelebb vigyenek az ősömhöz, akit példaképként tisztelek. A kutató munkája nem volt hasztalan, sok információval egészítette ki nagymamám történeteit, ezekért pedig örökké hálás leszek ennek a szakembernek, valamint elhivatottságának és tudásának! A Qjob.hu oldalt csak ajánlani tudom!

  2. Péter sikertörténete: Évek óta kutatom a családom múltját, de mindig megrekedek bizonyos pontoknál. A Qjob.hu-n találtam egy kutatót, aki segített nekem további információkat és dokumentumokat gyűjteni, amelyek lehetővé tették számomra, hogy felfedezzem a családom történetének hiányzó részeit. Azt javasolom, hogy a kutatás során mindig lépjen kapcsolatba az egyházközségekkel és a levéltárakkal, mivel őket felkeresve sok érdekes információra lehet szert tenni.

  3. Katalin tapasztalatai: Sajnos árvaként kellett felnőnöm. Az utam mindig rögös volt, és nehéz, viszont megfogadtam, hogy amikor lehetőségem lesz rá, megkeresem elvesztett családtagjaimat. Eleinte nem tudtam, hogy kezdjek neki, de a Qjob.hu segítségével megtaláltam az egyik legjobb kutatót, aki később sok információt osztott meg édesanyámról, akivel azóta már többször is sikerült találkoznom. Azt tanácsolom, hogy a kutatás során mindig legyünk türelmesek, és készüljünk fel arra, hogy az eredmények megszerzése időigényes és kihívásokkal teli lehet.

Az ilyen sikertörténetek mindig inspirálóak. A Qjob.hu segítségével sokan megtalálják a saját családfájuk hiányzó ágait vagy éppen gyökereit. Ha hasonló utat jár, mindig figyeljen oda az adatok forrására és az árakra, és válasszon megbízható, tapasztalt kutatót. A sikeres családfa kutatás sok türelmet és kitartást igényel, de az eredmények mindig megérik a befektetett energiát.

A családfa kutatás izgalmas lehetőség a családunk történelmének feltárására. A keresgélés során azonban fontos szem előtt tartani az árakat és a spórolási lehetőségeket is. Érdemes megfelelő kutatót választani, aki tapasztalt és megbízható, és aki árban és szolgáltatásokban is megfelel az elvárásoknak.

A családfa kutatás számos pozitív vonzattal jár, többek között lehetővé teszi, hogy jobban megértsük családunk történelmét, megismerjük a korábbi generációink életét és tevékenységét, valamint kapcsolatot teremtsünk hosszú idő óta elveszett családtagjainkkal.

A megfelelő kutató kiválasztása és az előkészületek lehetővé teszik, hogy a kutatás eredményesebb legyen, és azok hozzák az elvárt minőséget. 

Rendelje meg most a családfa kutatását és fedezze fel családja múltját!

Rendelés

Gyakori kérdések

Miért fontos figyelmet fordítani a családfa kutatás áraira?

A családfa kutatás árai befolyásolhatják a folyamat elvégzését, és nagy mértékben különbözhetnek a költségek az országokat és a szakembereket tekintve.

Milyen tényezők befolyásolják a családfa kutatás árait?

A kutatási cél, a kutató szakértelme és tapasztalata, a források és adatbázisok hozzáférhetősége, a kutatási idő és munkaórák száma, valamint a további költségek mind befolyásolhatják a családfa kutatás árait.

Milyen árakat várhatunk átlagosan a családfa kutatáskor?

A költségek nagyon változóak lehetnek, és nagyban függenek a kutatás összetettségétől, az országtól és a kutatótól. Általában azonban egy átlagos családfa kutatás ára néhány ezer forinttól akár több tízezer forintig terjedhet.

Milyen módszerekkel lehet spórolni a családfa kutatás árain?

A kutatás előzetes tervezése, az adatok előkészítése a kutatásra, a keresési munkák önálló elvégzése, az ingyenesen elérhető források és adatbázisok kihasználása, valamint más spórolási lehetőségek is segíthetnek a családfa kutatás költségeinek minimalizálásában.

Milyen források és adatbázisok állnak rendelkezésre a családfa kutatás során?

A Magyar Országos Levéltár, a Magyar Nemzeti Levéltár, az egyházi anyakönyvek, valamint számos online adatbázis és közösség áll rendelkezésre a családfa kutatáshoz.

Mit kell figyelembe venni a megfelelő kutató kiválasztásakor?

A szakértelmét, a tapasztalatát, a referenciáit, az árait és a személyiségjegyeit érdemes figyelembe venni a megfelelő kutató kiválasztásakor.

Több mint 2 éves tapasztalattal rendelkező szövegíró. Az adott, családfakutatás árak cikk szerzője, körültekintően utána járt a témának.

Hagyj megjegyzést