Article Image

Mennyibe kerül egy modern infra fűtés kialakítása?

Minden, amit az infra fűtés árakról tudnia kell. Ismerje meg a típusokat, a telepítési költségeket és a működési költségeket!
Árkalkulátor
Nincs időd böngészni??Árkalkulátor

Ebben a cikkben áttekintjük az infra fűtés teljes költségét, a berendezések áraitól kezdve a telepítési és működtetési költségekig. Ha fontolgatja a fűtési rendszerének frissítését, ez a cikk nagy segítség lehet Önnek!

Ne hagyja, hogy az infra fűtés ára megnehezítse a döntését! 

Vegye fel a kapcsolatot szakértőinkkel ma, és személyre szabott árajánlatot kaphat az igényei alapján.

    Kapcsolatfelvétel

Gyors navigáció:

Mi az infra fűtés?

Az infra fűtés egy modern fűtési technológia, amely az infravörös sugárzás használatával képes melegen tartani az otthonát. Ez a technológia számos előnnyel rendelkezik a hagyományos fűtési rendszerekkel szemben, amelyek közül néhányat az alábbiakban foglaljuk össze.

Az infra fűtés működése és előnyei

Az infra fűtés az infravörös sugarakat használja fel a fűtéshez, ahogyan a nap is melegíti a Földet. De mit jelent ez a gyakorlatban? És hogyan befolyásolja ez az árat?

A mögötte lévő technológia

Az infra fűtés lényege, hogy nem a levegőt melegíti, hanem az otthonában lévő tárgyakat és embereket. Ezáltal nincs szükség arra, hogy a levegő meleg legyen, mivel a meleg tárgyak sugárzik a hőt, így érezhető a melegség. Például, egy 70 m2-es lakás esetében egy infra panel fűtési rendszer telepítési költsége 500.000 Ft és 700.000 Ft között lehet.

Energiahatekonysága

Ez a technológia nagyon energiahatekony, hiszen a hő közvetlenül ott van, ahol szükség van rá. Ez azt jelenti, hogy nem veszítjük el a hőt olyan helyeken, ahol nem tartózkodunk. A hatékonyság azonban nemcsak a kényelmet, hanem a költségeket is befolyásolja. A hagyományos fűtési rendszerekhez képest akár 30-50%-kal is alacsonyabb rezsiköltséggel számolhat.

Egészségügyi előnyei

Végül, de nem utolsó sorban, az infra fűtés egészségesebb a hagyományos fűtési rendszereknél. Nem szárítja ki a levegőt és nem keringeti a port, ezáltal jobb a levegő minősége az otthonában. A jobb minőségű levegő pedig jobb életminőséget és jobb egészséget eredményezhet.

A fentiek mind hozzájárulnak ahhoz, hogy az infra fűtés egy nagyszerű választás legyen az otthonába. De mi a helyzet az árakkal? Erre a kérdésre a következő szakaszban válaszolunk.

Infra fűtési panel

Infrafűtés panel

Az infra fűtés típusai

Az infra fűtésnek számos típusa létezik, amelyek mindegyike eltérő előnyökkel és hátrányokkal rendelkezik. Nézzük meg a legnépszerűbb infra fűtési opciókat!

Az infra fűtés típusainak és árainak összehasonlítása

Infra Fűtés Típusa

Méret (m2)

Ár (Ft)

Infra panel

10

25.000

Infra panel

20

45.000

Infra fűtőfilc

10

30.000

Infra fűtőfilc

20

55.000

Infra padlófűtés

10

40.000

Infra padlófűtés

20

75.000

Ez a táblázat az infra fűtés különböző típusainak és azok árainak összehasonlítását mutatja. Figyelembe vettük a különböző méretű helyiségekhez szükséges fűtési rendszerek árait. Az árak csak a fűtési rendszer beszerzési árát tartalmazzák, nem tartalmazzák a telepítés költségeit.

Infra panelek

Az infra panelek a leggyakrabban használt infra fűtési rendszer típusok. Ezek a panelek a falra vagy a mennyezetre vannak szerelve, és infravörös sugarakat bocsátanak ki, amelyek melegítik az otthonát.

A legnagyobb előny, hogy könnyen telepíthetőek, és nagyon hatékonyak. Mivel nem szükségesek csövek, vagy vezetékek, ezért a telepítés egyszerű és gyors. Azonban a hátrányuk, hogy bizonyos esetekben nem képesek egyenletesen fűteni a teret, különösen, ha nagyobb helyiségekről van szó.

Az infra panelek ára változó, a kiválasztott modelltől és mérettől függően 30.000 Ft-tól 150.000 Ft-ig terjedhet.

Infra panelek telepítése és költségei

Az infra panelek telepítése egyszerű és gyors, általában egy szakember néhány óra alatt el tudja végezni a munkát. A telepítési költség modellenként változó, átlagosan 15.000 Ft és 25.000 Ft között mozog.

Infra fűtőfilc

Az infra fűtőfilc egy másik népszerű választás, amelynek segítségével az otthona padlóját tudja fűteni.

Az infra fűtőfilc előnye az, hogy lehetővé teszi az egyenletes hőeloszlást az egész padlón, így biztosítva a kényelmet. Ugyanakkor a telepítés bonyolultabb lehet, mint az infra panelek esetében, így a költségek is magasabbak lehetnek.

Egy átlagos méretű (50 m2-es) otthon esetében az infra fűtőfilc költsége általában 200.000 Ft és 350.000 Ft között mozog.

Telepítése és költségei

Az infra fűtőfilc telepítése komplexebb, mint az infra paneleké és általában egy szakemberre van szükség. A telepítési költség 50.000 Ft és 100.000 Ft között mozoghat, a padló felületétől függően.

Infra fűtés telepítése szakember által

Fűtési panelek telepítése szakember által

Infra padlófűtés

Végül, de nem utolsósorban, az infra padlófűtés, ami egy nagyon népszerű választás a modern otthonokban.

Nagyszerű választás lehet, ha egyenletes és kényelmes hőmérsékletet szeretne otthonában. A legnagyobb hátránya azonban, hogy a telepítési költségek magasak lehetnek és a rendszer beépítése időigényes lehet.

Egy 70 m2-es lakás esetében az infra padlófűtés telepítési költsége 700.000 Ft és 1.000.000 Ft között lehet.

Telepítése és költségei

Az infra padlófűtés telepítése szakértelmet igényel és időigényes lehet. A telepítési költségek nagyban függnek a padló méretétől és az anyagok költségeitől, de általában magasabbak, mint az infra panelek vagy a fűtőfilc telepítése esetében.

Az infra fűtés a jövő. Ne maradjon le róla! 

Ha többet szeretne megtudni az árakról és a telepítési lehetőségekről, lépjen kapcsolatba szakembereinkkel.

  Tanácskérés

Infra fűtés árak

Az infra fűtési rendszerek árai nagyban változhatnak, attól függően, hogy melyiket választja és, valamint, hogy mekkora a lakás mérete, amit fűteni szeretne. Érdemes megfontolni a költségek különböző aspektusait, hogy a legjobb döntést hozza.

Az árat alakító tényezők

Az infra fűtés árát több dolog is befolyásolhatja, beleértve a rendszer méretét, minőségét és a telepítés költségeit.

A rendszer mérete

Ez van a legnagyobb hatással az infra fűtés költségeire. Minél nagyobb a rendszer, annál többe kerül. Például, egy kis lakás esetén a költségek alacsonyabbak lesznek, mint egy nagy családi ház esetében.

A rendszer minősége

A magasabb minőségű rendszerek többet fognak költeni előre, de hosszú távon megtakarítást jelenthetnek az energiaköltségekben.

Telepítése

Egy bonyolultabb telepítési eljárás, például az infra padlófűtés esetében, nagyobb költségekkel járhat.

Hogyan lehet költségeket csökkenteni az infra fűtés rendszerrel?

Bár az infra fűtés rendszerének telepítése költséges lehet, vannak módszerek a költségek csökkentésére.

Energiahatékony tippek az infra fűtéshez

Egyik módja, hogy energiahatékonyan használja az infra fűtést. Például, ha az infra panelek vagy az infra fűtőfilc helyett az infra padlófűtést választja, akkor ez csökkentheti az energiaköltségeket.

Állami támogatások és ösztönzők az infra fűtéshez

Néhány esetben állami támogatásokat is igénybe vehet az infra fűtés rendszerének telepítéséhez. Ez jelentősen csökkentheti a költségeket, és hozzájárulhat a fenntarthatósághoz. Mindig ellenőrizze a helyi támogatásokat és ösztönzőket, mielőtt döntést hozna.

Az energiahatékony otthon nem csak álom. Az infra fűtéssel megvalósíthatja.

Vegye fel a kapcsolatot szakértőinkkel, és megtudja, hogyan teheti ezt meg a legjobb áron.

  Segítséget kérek

Az infra fűtés összehasonlítása más fűtési módokkal

Az infra fűtés és a gázfűtés összehasonlítása

A gázfűtés az egyik leggyakoribb fűtési módszer Magyarországon, azonban az infra fűtés számos előnnyel rendelkezik vele szemben. Először is, az infra fűtés energiahatékonyabb, mivel közvetlenül a tárgyakat és az embereket melegíti, nem pedig a levegőt, mint a gázfűtés. Másodszor, az infra fűtés sokkal környezetbarátabb, mivel nincs CO2 kibocsátása. Harmadszor, az infra fűtés karbantartása kevesebb, mert nincsenek mozgó alkatrészek, amelyek elromolhatnak vagy karbantartást igényelhetnek.

Az infra fűtés és a hőszivattyús rendszerek összehasonlítása

A hőszivattyús rendszerek szintén egyre népszerűbbek a háztartásokban, mivel energiatakarékosak és környezetbarátak. Azonban az infra fűtés számos előnnyel rendelkezik a hőszivattyúkkal szemben. Például, míg a hőszivattyús rendszereknek szükségük van egy külső egységre, amely zajt és vibrációt okozhat, az infra fűtés teljesen csendes. Emellett az infra fűtés azonnali meleget biztosít, míg a hőszivattyús rendszereknek időre van szükségük a helyiség felfűtéséhez. Végül, míg a hőszivattyús rendszerek drágák lehetnek telepíteni és karbantartani, az infra fűtés költséghatékonyabb megoldás lehet hosszú távon.

Az infra fűtés nagyon népszerű választás a modern otthonokban, de érdemes összehasonlítani más fűtési módokkal is, hogy megbizonyosodjon arról, hogy ez a legjobb választás az Ön számára.

Fűtési Mód

10m2-es helyiség éves fűtési költsége (Ft)

20m2-es helyiség éves fűtési költsége (Ft)

Infra fűtés

20.000

35.000

Gázfűtés

25.000

45.000

Hőszivattyús rendszer

30.000

50.000

Ez a táblázat az infra fűtés és más fűtési módok éves fűtési költségeit hasonlítja össze. Fontos megjegyezni, hogy ezek a költségek becsült értékek, amelyek a fűtési szokásoktól, a helyiség szigetelésétől és a fűtési rendszer hatékonyságától függően változhatnak.

Gyakran ismételt kérdések

Mennyibe kerül egy infra fűtés rendszer telepítése?

A telepítés költsége sok tényező alapján változhat. Ilyen például a rendszer mérete, a választott technológia és a telepítési költségek. Általában néhány százezer forinttól egészen több millió forintig terjedhetnek a költségek.

Milyen költségekkel jár az infra fűtés hosszú távon?

Nagyon energiahatékony, így a hosszú távú költségek rendszerint alacsonyabbak, mint más fűtési módszerek esetében. Emellett az infra fűtés karbantartása kevésbé költséges, mivel nincsenek mozgó alkatrészek.

Milyen infra fűtés árakat találhatok a Qjob.hu weboldalon?

A Qjob.hu egy online platform, ahol számos infra fűtési rendszer közül választhat. Az árak a rendszer típusától, méretétől és gyártójától függnek. Érdemes alaposan átnézni a különböző lehetőségeket és összehasonlítani az árakat a legjobb döntés meghozatala érdekében.

Milyen támogatásokat kaphatok az infra fűtés rendszer telepítésére?

Az állami és EU-s támogatások segíthetnek csökkenteni az infra fűtés rendszer telepítésének költségeit. Ezek a támogatások változhatnak a régió és a rendszer típusa alapján, ezért érdemes ellenőrizni a legfrissebb információkat a helyi támogatásokról és ösztönzőkről.

Miben segíthet a Qjob oldal?

Az infra fűtés rendszer telepítése szakértelmet és tapasztalatot igényel. A rendszer helyes telepítése elengedhetetlen ahhoz, hogy maximális hatékonyságot és tartósságot biztosítson. A Qjob.hu platformon számos szakértő közül választhat, akik segítenek az infra fűtés rendszerének telepítésében. Ezek a szakemberek a legújabb technológiákkal és módszerekkel dolgoznak, hogy biztosítsák a rendszer hosszú élettartamát és hatékony működését. A Qjob.hu-n található szakértők készen állnak arra, hogy segítsenek az infra fűtés rendszerének tervezésétől kezdve a telepítésen át a karbantartásig, hogy Ön a lehető legtöbbet hozhassa ki befektetéséből.

Végszó: Megéri az infra fűtés?

Összefoglalva, az infra fűtés sok előnnyel jár, amelyek magukban foglalják az energiahatékonyságot, az egészséges és komfortos belső légkört, valamint a karbantartást igénylő alkatrészek hiányát. Az infra fűtés rendszer ára változó, attól függően, hogy melyik típust és milyen méretet választunk.

A Qjob.hu platform segítségével azonban könnyen összehasonlíthatjuk a különböző infra fűtési rendszerek árait és megtalálhatjuk a legmegfelelőbb szakembereket a telepítéshez. Mindez megkönnyíti a döntéshozatali folyamatot és biztosítja, hogy a legjobb döntést hozzuk meg számunkra.

Végső soron, az infra fűtés bevezetése hosszú távon jelentős megtakarításokat eredményezhet, miközben javítja otthonunk kényelmét és egészségét. Tehát a válasz egyértelmű: igen, megéri az infra fűtés!

Szakértők készen állnak, hogy segítsenek megtalálni a legjobb megoldást a költségvetése és igényei szerint.

Ne várjon tovább, lépjen velünk kapcsolatba ma!

 Ajánlatot kérek

Barbara, cikk szerzője
Tapasztalt szövegíró
Szövegíró, 2 éves tapasztalattal a háta mögött. Írta ezt az infra fűtés ár című cikket. Alaposan utána járt a témának.

Hagyj megjegyzést