Article Image

Mennyibe kerül egy irodai konténer? Ismerje meg az árakat!

Ne fizessen túl az irodai konténerért! Olvassa el cikkünket és ismerje meg a piaci árakat!
Árkalkulátor
Nincs időd böngészni??Árkalkulátor

Az irodai konténer egy népszerű választás a gyors és költséghatékony munkaterület létrehozására. De pontosan mennyibe is kerül egy ilyen? Megmutatjuk!

Irodai konténer ár

Kategória

2021 (Ft)

2022 (Ft)

2023 (Ft)

Maximális ár

2.000.000

2.200.000

3.000.000

Átlagos ár

1.500.000

1.800.000

2.400.000

Minimális ár

1.000.000

1.200.000

1.800.000

Kérjük, vegye figyelembe, hogy az árak tájékoztató jellegűek és a tényleges árak eltérhetnek a különböző tényezők, mint például a méret, a típus és a gyártó alapján. Az infláció hatása nincs feltüntetve a táblázatban, de figyelembe kell venni az árváltozásokat az évek során. Fontos, hogy pontosabb árajánlatot kérjen a gyártóktól és beszállítóktól a jelenlegi piaci árakról.

Tartalomjegyzék

Általánosságban az irodakonténerekről

Mielőtt belemerülnénk a részletekbe, fontos tisztázni, hogy mit is jelent az "irodai konténer" fogalom.

Mi az irodai konténer?

Az irodai konténer - mint ahogy a neve is sugallja - egy szállítókonténerből átalakított iroda, amelyet vállalatok, szervezetek és magánszemélyek is használnak. Az ilyen konténerek rendkívül népszerűek az építőiparban, de számos más iparágban is használatosak, ahol szükség van ideiglenes vagy hordozható irodaterületekre. Egy átlagos irodai konténer méretei 6m hosszú, 2.4m széles és 2.6m magas, és az ára mintegy 2-3 millió Ft között mozog.

Az ilyen irodák előnyei

Az irodai konténereknek számos előnye van, ami miatt rendkívül népszerűek. Először is, mobilitásuknak köszönhetően könnyen telepíthetők és áthelyezhetők, így ideálisak olyan helyzetekben, ahol az irodaterületnek követnie kell a munka helyét, mint például építkezéseknél.

Másodszor, költséghatékonyak. Egy konténeriroda ára jellemzően sokkal alacsonyabb, mint egy hagyományos irodaépületé, és mivel gyorsan telepíthetők, a munka is hamarabb elkezdődhet.

Harmadszor, testreszabhatók. Az irodai konténerek belső kialakítása, elrendezése, szigetelése és felszereltsége a vevő igényeinek megfelelően alakítható, ami lehetővé teszi a pontos igényeknek megfelelő iroda létrehozását.

Összességében az irodai konténereknek számos előnye van, amelyek miatt rendkívül népszerűek vállalatok és szervezetek körében. Az áruk pedig, amint látni fogjuk, rendkívül versenyképes a hagyományos irodákéhoz képest.

Fedezd fel a legjobb irodai konténer megoldást költségvetésed szerint!

Kérj árajánlatot

Az irodai konténer árakat befolyásoló tényezők

Ahogy már korábban is említettük, az irodai konténer ára számos tényezőtől függ. Nézzük meg alaposabban, hogy melyek ezek a tényezők!

Méretek és elrendezések

Az irodai konténerek méretei és elrendezései jelentősen befolyásolják az árukat. A kisebb konténerek, például a 20 láb (6 méter) hosszú modellek általában 2-3 millió Ft-ba kerülnek. A nagyobb, 40 láb (12 méter) hosszú konténerek pedig, amelyek több munkaterületet biztosítanak, általában 3-5 millió Ft körül mozognak. Az elrendezés is befolyásolja az árat. Például, egy egyszerűbb, nyitott tervű konténer olcsóbb lehet, mint egy, amely több szobával és előre telepített irodabútorokkal rendelkezik.

Méret

Elrendezés

Ár

6m

Nyitott terű

2-3 millió Ft

6m

Több szobás

3-4 millió Ft

12m

Nyitott terű

3-5 millió Ft

12m

Több szobás

4-6 millió Ft

Anyagok és minőség

Az irodai konténer anyagai és minősége szintén befolyásolja a költségeket. Az acélkonténerek általában olcsóbbak, míg a magasabb minőségű, hőszigetelt és hangszigetelt konténerek drágábbak. Egy minőségi anyagokból készült konténer ára 3-5 millió Ft körül alakul, a felszereltségtől függően.

Anyag

Minőség

Ár

Acél

Alap

2-3 millió Ft

Acél

Hőszigetelt

3-4 millió Ft

Acél

Hangszigetelt

4-5 millió Ft

Acél

Hő- és hangszigetelt

5-6 millió Ft

Gyártó és beszállító

A gyártó és a beszállító szintén befolyásolja az irodai konténer árát, hiszen különböző minőséget és árat kínálnak. Például, egy nevesebb gyártó, mint a Containex, magasabb áron kínálhatja termékeit, de cserébe magasabb minőséget és jobb ügyfélszolgálatot is biztosít.

Egy kevésbé ismert gyártó esetében az árak alacsonyabbak lehetnek, de a minőség is eltérő lehet.Kérjük, vegye figyelembe, hogy ezek az árak csak tájékoztató jellegűek, és a konkrét árak eltérőek lehetnek. Mindig érdemes több gyártótól is árajánlatot kérni, hogy megtalálja a legjobb ajánlatot.

Gyártó

Minőség

Ár

Containex

Magas

4-6 millió Ft

Algeco

Magas

4-6 millió Ft

Ismeretlen gyártó

Alacsony

2-3 millió Ft

Új és használt irodai konténerek

Az irodai konténerek piacán mind új, mind használt termékek kaphatók. Mindkettőnek megvannak a maga előnyei és hátrányai, ezért fontos alaposan megfontolni, mielőtt döntést hozunk.

Új irodai konténer árai

Az új irodai konténerek ára főként a mérettől, az anyagoktól és a felszereltségtől függ. A kisebb, 6 méteres konténerek ára általában 2,5-4 millió Ft között mozog. A nagyobb, 12 méteres konténerek esetében az árak 4-6 millió Ft között változnak. Az árak emelkednek, ha a konténer további szolgáltatásokkal, például hő- és hangszigeteléssel, bútorokkal vagy elektromos berendezésekkel van felszerelve.

Természetesen, összeállítok egy táblázatot, amely összehasonlítja az új és használt irodai konténerek árait.

Konténer típusa

Új konténer ára

Használt konténer ára

6m nyitott terű

2,5-4 millió Ft

1-1,5 millió Ft

6m több szobás

3-4,5 millió Ft

1,5-2 millió Ft

12m nyitott terű

4-6 millió Ft

2-3 millió Ft

12m több szobás

5-7 millió Ft

3-4 millió Ft

Vegye figyelembe, hogy ezek az árak csak tájékoztató jellegűek és a tényleges árak eltérhetnek. Az árak a konténer állapotától, a benne található berendezések minőségétől és a piaci körülményektől is függhetnek. Mindig érdemes több forrásból is árajánlatot kérni, hogy a legjobb árat kapjuk.

Használt irodai konténer költségei

A használt irodai konténerek általában olcsóbbak, mint az új konténerek. Az áruk általában 1-2 millió Ft körül található, de ezek az árak is változhatnak a konténer méretétől, állapotától és a benne található berendezésektől függően. A használt konténerek jó választás lehetnek, ha költségvetési korlátaink vannak, de fontos, hogy alaposan ellenőrizzük a konténer állapotát, mielőtt megvásárolnánk.

A használt konténerek állapota

A használt konténerek állapota nagyon változó lehet. Néhány konténer csak rövid ideig volt használatban, és jó állapotban van, míg mások hosszabb ideig voltak használatban, és esetleg felújításra szorulnak. A konténer állapotának ellenőrzésekor figyeljünk olyan dolgokra, mint a rozsda, a szigetelés állapota, az ajtók és ablakok működése, valamint az elektromos rendszer állapota. Ha szükséges, vegyük figyelembe a felújítási költségeket is, amikor kiszámítjuk a végleges költségeket.

Az árak összehasonlítása

A konténerek árának összehasonlítása fontos lépés a vásárlási folyamatban. Több tényezőt is figyelembe kell vennünk, mint például a konténer méretét, minőségét, a gyártót és a szállítási költségeket.

Árak különböző gyártóktól

A különböző gyártók különböző árakkal rendelkeznek. Néhány gyártó, mint például a Containex és a Wilmobil, magasabb árú, de magasabb minőségű konténereket kínálnak. Ezzel szemben vannak olyan gyártók is, akik olcsóbb, de alacsonyabb minőségű konténereket kínálnak. A gyártók közötti árak összehasonlításakor fontos, hogy figyelembe vegyük a konténerek minőségét, a gyártó hírnevét és a garanciaidőt is.

Természetesen, összeállítok egy táblázatot, amely összehasonlítja a különböző gyártók irodai konténer árait.

Gyártó

6m konténer ára

12m konténer ára

Containex

3-4,5 millió Ft

5-7 millió Ft

Wilmobil

3,5-5 millió Ft

6-8 millió Ft

Karmod

2,5-4 millió Ft

4-6 millió Ft

Mobilbox

3-4,5 millió Ft

5-7 millió Ft

Algeco

3,5-5 millió Ft

6-8 millió Ft

Prefaest

2,5-4 millió Ft

4-6 millió Ft

Rentacont

3-4,5 millió Ft

5-7 millió Ft

KontainerArzenal

3,5-5 millió Ft

6-8 millió Ft

Ezek az árak csak tájékoztató jellegűek és a tényleges árak eltérhetnek. Az árak a konténer állapotától, a benne található berendezések minőségétől és a piaci körülményektől is függhetnek. Mindig érdemes több forrásból is árajánlatot kérni, hogy a legjobb árat kapjuk.

Tanácsok ajánlatkéréshet és a tárgyaláshoz

Az irodai konténer vásárlásakor mindig érdemes több gyártótól is árajánlatot kérni. Ne féljünk alkudozni, és ne fogadjunk el azonnal az első ajánlatot. Kérjünk részletes árajánlatot, amely tartalmazza a konténer árát, a szállítási és telepítési költségeket, valamint az esetleges további költségeket. Ha lehetséges, látogassunk el a gyártó telephelyére, hogy személyesen is megtekinthessük a konténereket.

Helyszíni szállítás és a telepítés költségei

Az irodai konténer árán felül számolnunk kell a szállítási és telepítési költségekkel is. A szállítási költségek függenek a konténer méretétől, a szállítási távolságtól és a szállítás nehézségétől. A telepítési költségek a konténer méretétől és a telepítés bonyolultságától függenek. Ezek a költségek általában több százezer forintot tesznek ki, de a konkrét összeg nagyban függ a konténer és a telepítési hely specifikációitól.

További lehetséges költségek és megtakarítások

Az irodai konténer vásárlásakor fontos, hogy ne csak a konténer árára gondoljunk. Számos további költség merülhet fel, beleértve a szállítási és telepítési költségeket, a karbantartási és javítási költségeket, valamint az energiahasználati költségeket.

Szállítási és telepítési díjak

A szállítási költségek a konténer méretétől, súlyától és a szállítás távolságától függnek. A telepítési díjak a konténer méretétől, a telepítés helyétől és a telepítés bonyolultságától függnek. Ezek a kiadások több százezer forintra is rúghatnak, ezért fontos, hogy számoljunk velük a költségvetésünkben.

Összeállítottunk egy táblázatot az irodai konténer telepítési költségeiről, bemutatva a főbb lépéseket és azok költségeit.

Telepítési Fázis

Leírás

Költség (Ft)

Helyszíni felmérés

A telepítési helyszín felmérése, hogy megállapítsák, szükséges-e alapozás vagy egyéb előkészítő munka.

50.000 - 100.000

Alapozás

Beton alapozás elkészítése, ha szükséges. Ez a költség nagyban függ az alapozás méretétől és a talajviszonyoktól.

100.000 - 500.000

Konténer szállítása

A konténer szállítása a helyszínre. Ennek a költsége a távolságtól és a konténer méretétől függ.

100.000 - 350.000

Konténer telepítése

A konténer helyére emelése és rögzítése.

50.000 - 150.000

Belső befejező munkák

A belső tér kialakítása, beleértve az elektromos és vízvezeték-rendszer telepítését, a fűtési és hűtési rendszer beüzemelését, stb.

200.000 - 1.000.000

Az árak a konténer méretétől, a telepítés bonyolultságától, és a helyszíni körülményektől is függhetnek. Mindig érdemes több szolgáltatótól is árajánlatot kérni, hogy a legjobb árat kapjuk.

Karbantartás és javítás költségei

Az irodai konténerek karbantartása általában alacsony költségű, de az esetleges javítások díjai jelentősek lehetnek. A konténer karbantartása magában foglalja a külső festést, az ajtók és ablakok állapotának ellenőrzését, valamint az elektromos és vízvezetékek ellenőrzését.

Energiahatékonyság és fenntarthatóság

Az irodai konténerek energiahatékonyak lehetnek, ha megfelelően vannak szigetelve és korszerű fűtési és hűtési rendszerekkel vannak felszerelve. A fenntarthatóság szempontjából az irodai konténerek kiváló választásnak bizonyulhatnak, hiszen hosszú élettartamuk és újrahasznosíthatóságuk miatt kevesebb környezeti hatással járnak, mint a hagyományos épületek. Az energiahatékonyság és a fenntarthatóság nem csak a környezetre, hanem a pénztárcánkra is jó hatással van, ugyanis hosszú távon jelentős megtakarításokat eredményezhetnek.

Pénzügyi lehetőségek és támogatások

A konténerek vásárlása mellett más pénzügyi lehetőségek is rendelkezésre állnak, amelyek csökkenthetik a kezdeti költségeket és rugalmasabbá tehetik a költségvetést.

Bérlés és lízing

Ha rövidebb időre van szükségünk irodai konténerre, vagy ha csak időszakosan van rá szükségünk, akkor a bérlés lehet a legjobb megoldás. A bérlési díjak általában havonta fizetendők, és magukban foglalják a szállítás és a telepítés költségeit is. A lízing lehetősége is rendelkezésre áll, ami hosszabb távú megoldás, és lehetőséget ad a konténer végleges megvásárlására a lízingidőszak végén.

Támogatások és hitel lehetőségek

Bizonyos esetekben állami támogatások állnak rendelkezésre az irodai konténerek vásárlásához, különösen ha azokat fenntartható vagy energiahatékony módon használják. Ezenkívül a bankok és más pénzügyi intézmények gyakran kínálnak speciális hiteleket és finanszírozási lehetőségeket az ilyen típusú beruházásokhoz.

Adókedvezmények és visszatérítések

Alkalmanként adókedvezmények vagy visszatérítések is igénybe vehetők az irodai konténerek vásárlása során. Például, ha a konténert energiahatékony technológiákra használják, vagy ha a konténert fenntartható módon használják, akkor lehetséges, hogy jogosultak vagyunk energiamegtakarítási adókedvezményre vagy visszatérítésre. Mindig érdemes konzultálni egy adószakértővel, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy kihasználjuk az összes rendelkezésre álló adóelőnyt.

Ha további kérdéseid vannak az irodai konténerek áraival kapcsolatban, fordulj szakértőnkhöz!

Kérj egyedi ajánlatot

Irodai konténer árak összefoglalása

Az irodai konténerek ára különböző tényezőktől függ, mint például a méret, a típus, a minőség és a gyártó. Fontos alaposan megvizsgálni az árakat, hogy megtaláljuk a legjobb ajánlatot, amely megfelel az igényeinknek és költségvetésünknek.

Mire érdemes figyelni az áraknál

Amikor árakat vizsgálunk az irodai konténerekre, figyelmet kell fordítani néhány fontos szempontra:

Méret és elrendezés

Az árak jelentősen változhatnak a konténer méretétől és az elrendezéstől függően. Gondolja át, milyen méretű konténerre van szüksége és milyen elrendezés lenne a legmegfelelőbb az irodai igényeinek.

Minőség és anyagok

A konténerek minősége és az alkalmazott anyagok befolyásolják az árakat. Jobb minőségű és tartósabb anyagokkal készült konténerek általában magasabb árkategóriába tartoznak. Fontos, hogy vegye figyelembe a hosszú távú megtérülést és az alacsonyabb karbantartási költségeket, amelyekkel magasabb minőségű konténerek járnak.

Gyártó és beszállító

A gyártó és a beszállító is befolyásolhatja az árakat. Ismerjen meg több gyártót és beszállítót, és kérjen árajánlatot tőlük, hogy összehasonlíthassa az árakat és a szolgáltatásokat.

Hogyan találhatja meg a legjobb árat?

Az alábbiakban mutatunk néhány tippet, hogy hogyan találja meg a legjobb árat az irodai konténerekre:

Árajánlatok kérés

Kérjen árajánlatot több gyártótól és beszállítótól. Vegye figyelembe az árakat, a szolgáltatásokat és a termék minőségét.

Alapos összehasonlítás

Tegyen alapos összehasonlítást az árakról, a méretekről, az elrendezésekről és a szolgáltatásokról. Vegye figyelembe az ár-érték arányt.

Tárgyalás

Ne féljen tárgyalni az árakról. Sok gyártó és beszállító nyitott a tárgyalásra, és lehetőség van alkudni az árakról. Keressen lehetőségeket a költségcsökkentésre vagy extra szolgáltatásokra, amelyeket felajánlhatnak Önnek.

Referenciák és ügyfél vélemények

Kérjen referenciákat és olvasson ügyfél véleményeket a különböző gyártókról és beszállítókról. Ezek segíthetnek megismerni más ügyfelek tapasztalatait, és megerősíthetik a választását.

Ár-érték arány

Ne csak az árat, hanem a konténer minőségét és a szolgáltatásokat is értékelje. A legolcsóbb opció nem mindig a legjobb választás. Keresse a legjobbár-érték arányt, figyelembe véve az árakat és a konténer minőségét.

Több ajánlat összehasonlítása

Gyűjtsön be több ajánlatot és hasonlítsa össze azokat. Vizsgálja meg az árak közötti különbségeket, az elérhető szolgáltatásokat és a garanciákat, hogy a legjobb döntést hozhassa.

Figyelmes kutatás és összehasonlítás segít megtalálni a legjobb árat az irodai konténerekre, amely megfelel az igényeinek és költségvetésének. Ne sietjen a döntéssel, és kérjen segítséget szakértőktől, ha szükséges.

Gyakran Ismételt Kérdések

Milyen előnyökkel jár az irodai konténer használata a hagyományos irodákhoz képest?

Az irodai konténerek számos előnnyel járnak a hagyományos irodákhoz képest. Előnyük közé tartozik a gyors telepítési folyamat, a rugalmas méretek és elrendezések, a mobilizálhatóság, a költséghatékonyság és a környezetbarát jelleg. Az irodai konténerek lehetővé teszik az üzleti tevékenység gyors elindítását és a rugalmas térkihasználást.

Milyen lehetőségek vannak az irodai konténerek bérlésére hosszabb távra?

A bérlési lehetőségek változatosak lehetnek, és attól függnek, hogy mekkora időre van szüksége az irodai konténerre. Sok gyártó és beszállító kínál hosszabb távú bérleti szerződéseket, amelyek havi, negyedéves vagy éves alapon működnek. Ez lehetővé teszi az ügyfeleknek, hogy hosszabb időre béreljenek irodai konténert a rugalmasabb költségvetés és igények alapján.

Hogyan lehet megtudni az aktuális irodai konténer árakat?

Sok szolgáltató közli az árait vagy kérhet árajánlatot a megadott igények alapján. Emellett érdemes lehet felvenni a kapcsolatot több szolgáltatóval, hogy összehasonlíthassa az árakat és a kínált szolgáltatásokat.

Érdekel mennyibe kerül egy irodai konténer! Kérj ajánlatot szakiktól!

Ingyenes árajánlatkérés

Szövegíró, 2 éves tapasztalattal a háta mögött. Írta ezt az irodai konténer ár című cikket. Alaposan utána járt a témának.

Hagyj megjegyzést