Article Image

Mennyibe kerül egy kemence építése?

Olvassa el szakértői tanácsainkat a költséghatékony kemence építéshez. Kattintson most, hogy többet megtudjon!
Árkalkulátor
Nincs időd böngészni??Árkalkulátor

Kemencét építeni nem csak a hagyományok őrzése, hanem egy praktikus és élvezetes dolog is. De vajon mennyibe kerülhet? Számos tényező befolyásolja, többek között a tervezés, a használt anyagok és a munkaerő költsége. Az árak 200.000 Ft-tól indulnak, de akár 1.000.000 Ft-ig is emelkedhetnek.

 Tartalomjegyzék

Miért építsünk kemencét?

Egy saját kemence nem csupán a kert dísze lehet, hanem különleges élményt is nyújt a főzésben. A kemenceben készült ételeknek különleges, utánozhatatlan íze van, amit a modern sütőkkel nem lehet elérni.

A kemence előnyei

Előnyei közé tartozik a különleges ízvilág, amit nyújt, a hagyományos ételek elkészítésének lehetősége, és a közösségi élmény, amit a közös sütögetés nyújt. Továbbá, a kemence melegét hasznosítva akár a fűtési költségeken is spórolhatunk. Egy átlagos méretű, 80 centiméter átmérőjű kemence fűtési kapacitása akár 5.000-6.000 Ft-tal is csökkentheti a havi költségeinket.

Hagyomány és modernitás találkozása

A kemencék hosszú történelmi múltra tekintenek vissza, de a modern technológiák és anyagok felhasználásával ma már sokkal hatékonyabb és kényelmesebb kemencéket építhetünk. A hagyományosan téglából és agyagból épített kemence mellett ma már léteznek acél és hőálló üveg elemekből készült modern kemencék is. Az árak itt már 500.000 Ft-tól indulnak, de a tartósságuk és a hatékonyságuk miatt sokan választják ezeket a modern megoldásokat.

A kemence építés árai

A kemence építés költségei nem egyszerűen anyag- és munkaerőköltségekből állnak. Számos más tényező is szerepet játszik, mint például a tervezés és az engedélyezés.

Hogyan határozzák meg a kemence építési árakat?

A kemence építési költségeinek megértéséhez tudnunk kell, hogy miből tevődnek össze.

Az anyagok és munkaerő költsége

Az anyagok költsége attól függ, hogy milyen típusú és minőségű anyagokat használunk. Például egy téglából épített kemence esetében a tégla ára, a habarcs és a többi szükséges anyag költsége 100.000 Ft körül kezdődik. A munkaerő költsége is fontos tényező, amit a kemence mérete, a tervezés összetettsége és a munkaórák száma határoz meg. Ez általában 100.000-300.000 Ft között mozog.

Az anyagok és a munkaerő költségei

Anyag/Munkaerő

Mennyiség

Átlagos költségek

Tégla

500 db

78.000-450.000

Beton

3 m³

31.000-152.000

Homok

2 m³

6.000-30.000

Agyag

1 m³

3.150-15.000

Munkaerő

80 óra

230.000-330.000

Tervezési és engedélyezési díjak

-

50.000-100.000

Ez a táblázat bemutatja a leggyakrabban használt anyagok és a munkaerő átlagos költségeit a kemence építése során. Ezek az árak tájékoztató jellegűek, és a valós költségek változhatnak az anyagok beszerzési helyétől, a munkaerő igénybevételének módjától és a tervezés.

A tervezési és engedélyezési díjak

A kemence építésekor számolni kell a tervezési és engedélyezési díjakkal is. A tervezési díjak a tervezői óradíjtól és a tervezés összetettségétől függnek, általában 50.000-100.000 Ft között vannak. Az engedélyezési díjak a helyi önkormányzattól függenek, és általában 20.000-50.000 Ft közötti összegre számíthatunk.

Kerti grillezőkemence építési költségvetése

Tétel

Mennyiség

Egységár

Összesen (Ft)

Tégla

300 db

340 Ft/db

102.000 

Beton

1 m³

30.000 Ft/m³

30.000

Homok

0.5 m³

13.000 Ft/m³

6.000

Cement

10 zsák

3.500 Ft/zsák

35.000

Munkaerő

40 óra

2.500 Ft/óra

100.000

Tervezési és engedélyezési díjak

-

-

35.000

Összesen

-

-

308.000

Egy kerti grillezőkemence építésének költségvetését láthatjuk a feltünetett táblázatban. A költségvetés magában foglalja a legfontosabb anyagokat és munkaerőt, valamint a tervezési és engedélyezési díjakat. Fontos megjegyezni, azonban, hogy ez csak egy példa, a valós költségek változhatnak a projekt specifikus igényeitől és a helyi piaci áraktól függően.

Ne hagyja, hogy a kemence építési költségek elrettentsék!

Vegye fel a kapcsolatot a Qjob-on szakemberekkel, hogy megtalálja a legjobb, pénztárcabarát megoldást.

Ajánlatkérés

Kemence típusok és azok árai

A kemence építés ára nagyban függ a választott kemence típusától.

Hagyományos kemencék

A hagyományos kemencék építése általában olcsóbb, mivel a használt anyagok és a technika egyszerűbb. A költségek itt 200.000 Ft-tól indulnak.

Modern kemencék

A modern kemencék építése általában drágább, mivel speciális anyagokat és technológiákat igényelnek. Az árak itt általában 500.000 Ft-tól indulnak, de a legmodernebb kemencék építése több millió forintba is kerülhet.

Kemencetípusok és átlagos építési költségek

Kemencetípus

Méretek 

Átlagos költségek (Ft)

Hagyományos téglakemence

100cm x 100cm x 200cm

550.000-800.000

Modern betonkemence

120cm x 120cm x 210cm

850.000-1.450.000

Kerti grillezőkemence

80cm x 80cm x 150cm

370.000-495.000 

Pizzakemence

90cm x 90cm x 190cm

490.000-800.000

Szabadtéri kemence

110cm x 110cm x 200cm

600.000-900.000

Cserépkályha

80cm x 80cm x 180cm

400.000-700.000

A különböző kemencetípusokhoz különböző árak dukálnak, melyet a táblázat szemléltet is az átlagos méreteket is bemutatva ezzel. Érdemes megjegyezni, hogy ezek az árak hozzávetőlegesek és változhatnak a választott anyagoktól, a munkaerő költségeitől és a tervezési díjaktól.

Hogyan lehet olcsóbban kemencét építeni?

Nem szükséges vagyonokat költeni egy kemence építésére. Néhány okos trükkel és tipppel jelentősen lecsökkenthetjük a költségeket.

Tippek és trükkök a költséghatékony kemence építéshez

Az alábbiakban néhány tippet és trükköt osztunk meg, amelyek segítségével olcsóbban építhetünk kemencét.

Használt anyagok beszerzése

Az egyik legköltséghatékonyabb módja a kemence építésének az, ha használt anyagokat használunk. Sok építkezés során maradnak felesleges anyagok, amiket olcsón, vagy akár ingyen is elvihetünk. Egy kis türelemmel és keresgéléssel jelentős összegeket spórolhatunk meg.

Házilag (DIY) kemence építés

A munkaerő költsége jelentős részét teszi ki a kemence építési költségeknek. Ha van időnk, és nem riadunk vissza a fizikai munkától, akkor magunk is megépíthetjük a kemencét. Az interneten számos útmutatót találhatunk, amelyek lépésről lépésre végigvezetnek minket a folyamaton.

Pénztárcabarát kemence építési ötletek

Végül, de nem utolsósorban, érdemes kreatívnak lenni. Használjunk újra anyagokat, kérjünk segítséget barátoktól és családtól, vagy használjuk ki a helyi közösség adta lehetőségeket. Egy közösségi kemence építése például nemcsak költséghatékony, hanem nagyszerű közösségi program is lehet.

A tökéletes kemence építéséhez szükség van egy profi csapatra.

Vegye fel a kapcsolatot a legjobb szakemberekkel a Qjob.hu-n keresztül, és kezdje meg álmai kemencéjének építését még ma!

Kapcsolatfelvétel a kőművesekkel

Gyakran Ismételt Kérdések

Mennyi idő alatt épül fel egy kemence?

Egy kemence építése általában 1-3 hétig tart, a tervezéstől a kivitelezésig. Ez függ a kemence méretétől, a használt anyagoktól, és attól, hogy profi csapat, vagy saját magunk végezzük-e a munkát.

Milyen anyagokat ajánlott használni a kemence építéséhez?

A kemence építéshez általában téglát, agyagot és homokot használnak. Ezek az anyagok jó hőtároló képességgel rendelkeznek, ami elengedhetetlen egy jó minőségű kemencénél.

Hogyan találhatok megfelelő szakembert a kemence építéséhez?

A Qjob.hu weboldalon rengeteg tapasztalt szakember közül választhat, akik szakértelmükkel segítenek a kemence építésében. A platformon könnyen összehasonlíthatja a különböző szakemberek árait és értékeléseit, hogy megtalálja a legmegfelelőbbet.

Szükséges-e engedély a kemence építéséhez?

Egyes esetekben igen, különösen, ha a kemence mérete meghaladja a helyi önkormányzat által meghatározott méreteket. Mindig érdemes ellenőrizni a helyi előírásokat a kemence építése előtt.

Milyen karbantartást igényel egy kemence?

Egy kemence karbantartása általában a tisztításra és a rendszeres ellenőrzésre korlátozódik. Bizonyos időközönként ellenőrizni kell a kemence állapotát, hogy nincsenek-e repedések, és rendszeresen eltávolítani kell a hamut és a koromlerakódásokat.

Következtetés

Ebben a cikkben alaposan megvizsgáltuk a kemence építési árakat, és bemutattuk, hogy milyen tényezők befolyásolják ezeket.

A legfontosabb pontok röviden

Nézzük meg röviden a legfontosabb pontokat.

A kemence építés előnyei és költségei

A kemence építés előnyei között szerepel a hagyományos ételek elkészítésének lehetősége, a hangulatos környezet és a hőtárolás. A költségek az anyagoktól, a munkaerőtől, a tervezéstől és az engedélyezéstől függnek.

Hogyan építhetünk olcsóbban kemencét?

Néhány módszer, amellyel olcsóbban építhetünk kemencét, a használt anyagok beszerzése, a házilag (DIY) kemence építés és a kreatív, pénztárcabarát ötletek alkalmazása.

Miért érdemes beruházni egy kemencébe?

Egy kemence hozzáadott értéket jelent a házunknak, de ami még fontosabb, hogy örömöt és összetartást hoz a családi életünkbe. A kemence építése lehet egy közösségi projekt, ami közelebb hozza a családot, a barátokat, és amelynek gyümölcseit évekig élvezhetjük. Mindemellett, a kemence építési árak megfizethetőek, ha okosan tervezünk és építünk.

Szövegíró, 2 éves tapasztalattal a háta mögött. Írta ezt a kemence építés árak című cikket. Alaposan utána járt a témának.

Hagyj megjegyzést