Article Image

Mennyibe kerül a medence fedés? Árak és tippek

Fedezze fel a medence fedések árakat, a vásárlás és a telepítés folyamatát. A legjobb döntés meghozatalához szükséges információk egy helyen.
Árkalkulátor
Nincs időd böngészni??Árkalkulátor

Gondolkodott már azon, hogy milyenek a medence fedés árak? Ez nemcsak az esztétikumról szól, hanem a medence tisztán tartását és a biztonságos használatot is segíti. Ebben a cikkben részletesen bemutatjuk az árakat, valamint a vásárlás és a telepítés folyamatát.

Gyorsmenü:

Bevezetés a medence fedés világába

Ahogy a szabadidő eltöltése egyre inkább a saját otthonunk körül koncentrálódik, úgy válik a házi wellness, a saját kertünkben lévő medence egyre vonzóbbá. A medence azonban nem csupán a forró nyári napok felfrissülésének lehetőségét nyújtja, hanem számtalan gondot is okozhat, ha nem megfelelően gondoskodunk róla. Éppen itt jön képbe a medencefedés.

A medencefedés fontossága

Ez nem csupán esztétikai kérdés, mert egy jól megválasztott fedés valóban emeli kertünk szépségét, azonban elsősorban a medencénk védelmét szolgálja.

Az időjárás hatása a medencére

Gondoljunk csak bele, milyen kihívásokkal kell szembenéznie a medencének. A tűző napon át az esőig, a szél által hordott szennyeződésektől kezdve a falevelekig számtalan külső tényező van, amely befolyásolja a medence vizének minőségét, és ronthatja a medence állapotát. Egy jól megválasztott medencefedés segítségével mindezek a problémák megelőzhetőek. Különösen fontos ez a változékony időjárású Magyarországon, ahol egy nap alatt többször is megváltozhatnak az időjárási viszonyok.

A medence tisztán tartása

A másik nagy előnye a medencefedésnek, hogy segíti a medence tisztán tartását. Gondoljunk csak bele, mennyivel nehezebb lenne a medence tisztítása, ha minden nap ki kellene szűrni belőle a szél által belefújt növényeket! Egy fedéssel mindez nem okoz gondot, a fedés megóvja a medencét a szennyeződésektől. A tisztítás így nemcsak könnyebb, de a medence vizének a minősége is jobb lesz, hiszen kevesebb szennyeződés kerül bele.

Nem utolsósorban pedig a medencefedés a biztonságot is növeli, a kisgyermekes családok nagyobb biztonságban tudhatják csemetéiket, valamint elkerülhető hogy medencébe esetleg beleeső állatok bajba kerüljenek. 

Szeretne hosszabb élettartamot biztosítani medencéjének? 

Fedje le! Vegye fel a kapcsolatot szakértőinkkel, mi segítünk kiválasztani a legmegfelelőbb megoldást!

  Kapcsolatfelvétel

A különböző medence fedés árak és típusok

Egy medence fedésekor többféle lehetőség közül választhatunk, attól függően, hogy milyen igényeink vannak. Lássuk, milyen lehetőségek közül választhatunk!

Táblás medence fedés

A táblás medencefedés a leggyakoribb és legköltséghatékonyabb megoldás. Ez a típusú fedés táblákból áll, amelyeket a medence szélére rögzítenek. Előnye, hogy könnyen használható és karbantartható és az ára megfizethető.

Árak és telepítési költségek

A táblás medencefedés ára általában 200.000 és 800.000 Ft között mozog, a medence méretétől és a táblák anyagától függően. A telepítési költségek a munka bonyolultságától is függnek, de általában nem kerül többe, mint a fedés árának 10%-a.

Teleszkópos medencefedés

A teleszkópos medencefedés a prémium kategória képviselője. A szerkezet szegmentumokból áll, amelyek egymásba csúsztathatóak, így a medence részlegesen vagy teljesen lefedhető. Előnye, hogy a medencét nemcsak a szennyeződéstől, de a hőveszteségtől is megóvja meghosszabbítva a fürdési szezont.

Árak és telepítési költségek

A teleszkópos medencefedés ára magasabb, mint a táblás fedésé, általában 600.000 és 2.000.000 Ft között van. A telepítési költségeket a fedés mérete és a munka bonyolultsága határozza meg. 

Teleszkopos medence fedés

Leggyakoribb épített medencékre való fedés típus

Automata medencefedés

Az automata működtetés a legkényelmesebb megoldás. Egy gombnyomásra lefedhető vagy nyitható a medence, ami nagyon praktikus, ha gyakran használjuk a medencét. Emellett a legmodernebb technológiát képviseli, ami szintén vonzó lehet az újítások szerelmeseinek.

Árak és telepítési költségek

Az automata medencefedés ára a legmagasabb, gyakran meghaladja a 2.000.000 Ft-ot. A telepítési költségek szintén magasabbak, mert a fedés beüzemelése több munkát és szakértelmet igényel. Ennek ellenére, ha a kényelem a legfontosabb szempont, akkor az automata medencefedés lehet a legjobb választás.

Medence fedés árak típus szerint

Medencefedés Típusa

Jellemző méretek (m)

Átlagos ár (Ft)

Táblás medencefedés

4x8

1.500.000

 

5x10

1.750.000

Teleszkópos medencefedés

4x8

2.500.000

 

5x10

2.900.000

Automata medencefedés

4x8

3.000.000

 

5x10

3.500.000

 

6x12

4.000.000

A fenti táblázatban láthatók a különböző típusú medencefedések jellemző méretei az átlagos árakkal. Kérjük, vegye figyelembe, hogy az árak csak iránymutatóak, a végleges ár függ a gyártótól, az anyagtól és a telepítési költségektől.

A medencefedés vásárlás fontos szempontjai

A medencefedés kiválasztásakor nemcsak az ár meghatározó, hanem számos más tényező is, amelyek befolyásolják a döntést. Lássuk, mire érdemes odafigyelni a beszerzéskor!

Anyagminőség

A medencefedés anyaga döntő szerepet játszik az élettartamban és a karbantartásban. A műanyag fedések könnyűek és olcsóak, de hajlamosak a repedésekre és a káros UV-sugarak hatására idővel elszíneződhetnek. Az alumínium fedések tartósabbak, de drágábbak. A prémium kategóriás medencefedések esetében a polikarbonát anyagot használják, ami nagyobb ellenállást biztosít a káros UV-sugárzás ellen, és hosszabb élettartamot is garantál.

Mérete és forma

Egy jól megválasztott lefedés nemcsak megvédi a medencét, de esztétikailag is illeszkedik annak formájához és méretéhez. Ne csak a medence hosszát és szélességét vegyük figyelembe, hanem a mélységet és a formáját is.

Márka és gyártó megbízhatósága

A medencefedés vásárlásakor érdemes odafigyelni a márka hírnevére és a gyártó megbízhatóságára is. A jó hírű gyártók általában magasabb minőséget és jobb garanciális feltételeket kínálnak. Érdemes elolvasni a vásárlói véleményeket és utánajárni, hogy a gyártó milyen utógondozást és garanciát ad a termékeire.

Ne hagyja, hogy az időjárás rontson medencéje állapotán! 

Fedje le, és élvezze a tisztaságot és a hosszabb élettartamot! 

   Segítséget kérek

Automata medence fedő rendszerhez szükség lesz szakemberre!

Az automata medence fedő rendszer telepítéshez szükség lesz egy szakemberre!

A medencefedés telepítése

Ez a művelet nem egy bonyolult folyamat, de azért némi szakértelemre és felkészülésre szükség van. Lássuk, milyen lépéseket kell követnünk a sikeres telepítés érdekében!

A telepítés folyamata

A helyszín előkészítése

Mielőtt hozzálátunk a szereléshez, meg kell bizonyosodnunk arról, hogy a terület, ahol a szerkezetet elhelyezzük, megfelelően elő van-e készítve. Ennek része a medence környezetének megtisztítása és a talaj egyenletességének az ellenőrzése. Ezenkívül győződjünk meg arról is, hogy legyen elegendő hely a medencefedés mozgatásához.

A telepítés lépései

A munkafolyamat konkrét típustól függően változhat, de általánosságban az alábbi lépések követendők:

  1. Az alapozás elkészítése, amire a medencefedést helyezzük.
  2. A medencefedés elemeinek összeszerelése és rögzítése az alaphoz.
  3. A medencefedés beállítása és a mozgató mechanizmus beüzemelése.

A beüzemelés utáni teendők

Miután a medencefedés telepítése megtörtént, ellenőrizzük, hogy megfelelően működik-e. Győződjünk meg arról, hogy a fedés könnyen nyitható és zárható legyen, és ellenőrizzük, hogy megfelelően illeszkedik-e a medence széléhez.

Telepítési költségek

A kiadás számos tényezőtől függ, mint például a medencefedés típusa, mérete és a telepítés bonyolultsága. Általánosságban a telepítési költség a medencefedés vételára 10-20%-a között mozog. Azonban mindig érdemes több ajánlatot is bekérni, és alaposan megfontolni, hogy melyik szolgáltatást választjuk, hiszen a telepítés minősége hosszú távon meghatározza a medencefedés élettartamát és működését.

Medencefedések telepítési költségei

Medencefedés típusa

Telepítési idő (óra)

Átlagos telepítési költség (Ft)

Táblás medencefedés

6-8

250.000

Teleszkópos medencefedés

8-10

300.000

Automata medencefedés

10-12

350.000

 

12-15

400.000

 

15-20

450.000

Ebben a táblázatban a különböző típusú medencefedések telepítési költségeit foglaltuk össze. Természetesen a telepítési költségek a helyszíntől, a medence méretétől és a fedés típusa szerint eltérnek.

Gyakran Ismételt Kérdések

Mennyibe kerül egy medencefedés?

A medence fedés árak számos tényezőtől függnek, például a mérettől, az anyagtól, a gyártótól és a telepítési költségektől. Az árak jellemzően több százezer forinttól kezdődnek, de a prémium kategóriás medencefedések akár milliós nagyságrendűek is lehetnek.

Hol találhatók a legjobb árak a medencefedésekre?

A legjobb árakért érdemes az interneten körülnézni, ahol számtalan webáruház és szaküzlet kínál medencefedést. Egy másik lehetőség a Qjob.hu használata, ahol több szakember árajánlatát összehasonlítva találhatja meg a legkedvezőbb árat. A Qjob.hu-n keresztül közvetlenül ajánlatot is kérhet a telepítésre, ezzel időt és pénzt takarítva meg. Ráadásul, az oldal gyakran kínál különböző akciókat és kedvezményeket.

Mennyi a medencefedés telepítésének ára?

Az ár változó, általában a vételár 10-20%-a közötti kiadással kell számolnunk, de ez függ a medence méretétől és formájától, valamint a telepítés összetettségétől is.

Hogyan határozható meg a medencefedés ár-érték aránya?

A medencefedés ár-érték arányának megállapításakor nemcsak az árat, hanem a szerkezet minőségét, tartósságát, a gyártó megbízhatóságát és a szerviz és garanciális feltételeket is mérlegelni kell. A magasabb ár gyakran hosszabb élettartamot és kevesebb karbantartást jelent.

Szeretne megtakarítani a medence karbantartásán?

Vegye fel velünk a kapcsolatot, és segítünk a legjobb választás megtalálásában!

   Ajánlatot kérek

Összefoglalás: medencefedés vásárlása és telepítése

A medencefedés vásárlása és telepítése sok szempontból fontos döntés. Nemcsak a medence védelmét biztosítja, hanem hozzájárul a medence hosszabb élettartamához és a tisztaságának fenntartásához is. Az árak jelentősen változhatnak a medencefedés típusától, méretétől és anyagától függően, ezért fontos, hogy alaposan átgondoljuk a lehetőségeinket.

A költségek és az előnyök mérlegelése

Vásárlás előtt érdemes alaposan megtervezni a költségeket és felmérni az előnyöket. Mennyit vagyunk hajlandók költeni, és mi a fő célunk a medencefedéssel? A drágább medencefedések gyakran tartósabbak és jobban ellenállnak az időjárás viszontagságainak, így hosszú távon megtérül a   nagyobb befektetés.

A megfelelő medencefedés kiválasztása

A kiválasztás során fontos figyelembe venni a medence méretét és formáját, valamint a környezet adottságait. Figyeljünk a medencefedés anyagára, a gyártó hírnevére és a termék garanciafeltételeire. Ne feledjük, hogy a vételára mellett számolni kell a telepítési kiadásokkal is. 

Barbara, cikk szerzője
Tapasztalt szövegíró
Szövegíró, 2 éves tapasztalattal a háta mögött. Írta ezt medencefedés árak című cikket. Alaposan utána járt a témának.

Hagyj megjegyzést