Article Image

Mennyibe kerül egy jó műanyag ablak 2024-ben?

Olvasson utána az aktuális műanyag ablak áraknak, és szerezzen hasznos tippeket a legjobb vásárlás érdekében!
Árkalkulátor
Nincs időd böngészni??Árkalkulátor

Sokszor merül fel a kérdés, hogy milyen ablakot válasszunk otthonunkba. Ha te is ebben a helyzetben vagy, és szeretnéd megtudni, mennyibe kerülnek a műanyag ablakok 2024-ben, akkor jó helyen jársz. Ez a cikk segít eligazodni az árak között, és hasznos tanácsokat ad a vásárláshoz.

Gyorsmenü:

Miért érdemes műanyag ablakot választani?

Az ablakválasztás során sokakat foglalkoztat a kérdés, hogy melyik anyag a legjobb választás. Az elmúlt években a műanyag ablakok egyre népszerűbbek lettek, és nem véletlenül. Több oka is van, miért érdemes őket választani.

Az energiatakarékosság szerepe

Először is, a műanyag ablakok kiváló hőszigetelő képességgel rendelkeznek, amely hozzájárul a lakás energiatakarékosságához. Egy jól szigetelt ablak akár 30-40%-kal is csökkentheti a fűtési költségeket. Ha figyelembe vesszük, hogy egy átlagos műanyag ablak ára 2024-bae 20.000-30.000 forintba kerül mérettől függően, a befektetésünk hamar megtérülhet.

Az időjárásállóság előnyei

A másik nagy előnye a műanyag ablakoknak az időjárásállóságuk. A műanyag ellenáll a hőmérséklet-ingadozásnak, a nedvességnek és az UV-sugárzásnak, így hosszú évekig megőrzi formáját és színét. Míg egy fa ablakot évente kell karbantartani, addig a műanyag ablakoknál ez nem szükséges, ami további költségmegtakarítással jár a tulajdonos számára.

A karbantartás könnyedsége

A műanyag ablakok könnyen tisztíthatók, karbantartásuk egyszerű és gyors. Nem igényelnek festést vagy lakkozást, mint a fa ablakok. Ezen felül, a műanyag ablakok élettartama is hosszabb, akár 20-25 évig is szolgálhatnak problémamentesen, ami hosszú távon további megtakarításokat jelent.

Az energiatakarékosság, az időjárásállóság és a karbantartás könnyedsége mind olyan tényezők, melyek miatt érdemes műanyag ablakot választani. Jóllehet az első befektetés magasabbnak tűnhet, a hosszú távú megtakarítások figyelembe vételével a műanyag ablakok ára valójában nagyon is kedvező.

Az aktuális műanyag ablak árak áttekintése 2024

Előljáróban annyit, hogy az árak függnek az ablak méretétől, stílusától, a beépítés költségétől, de egyéb dolgoktól is. Az alábbiakban részletesebben is kifejtjük ezt.

A különböző méretű ablakok árai

Minél nagyobb egy ablak, annál több anyagot és munkát igényel a gyártása, ezért magasabb az ára. 2024-ben a standard méretű műanyag ablakok (például 1x1 m) ára általában 30.000-50.000 forintba kerülnek. Egy nagyobb, mondjuk 2x1,5 m-es ablakért viszont már akár 70.000 forintot is elkérhetnek.

A különböző méretű ablakok árai

Méret

Ár

60x60 cm

20.000 - 30.000 Ft

 80x80 cm

30.000 - 35.000 Ft

100x100 cm

40.000 - 45.000 Ft

120x120 cm

50.000 - 55.000 Ft

140x140 cm

60.000 - 70.000 Ft

160x160 cm

75.000 - 85.000 Ft

Ez a táblázat bemutatja a különböző méretű műanyag ablakok árait, melyek magukban foglalják az áfát, de nem tartalmazzák a beépítési költséget. Az árak az alap modellekre vonatkoznak.

Az egyedi formájú és stílusú ablakok költsége

Az egyedi formájú és stílusú ablakok valamivel drágábbak a standard méretű ablakoknál. Például, ha egy íves vagy ovális ablakra van szükségünk, az ár akár 20-30%-kal is magasabb lehet. Szintén drágábbak lehetnek a színes műanyag ablakok vagy azok, amelyeknek speciális üvegezése van, mint például a hővédő vagy hangszigetelő üveg.

Az egyedi formájú és stílusú ablakok költsége

Stílus

Ár (Ft)

Kör alakú ablak (80 cm átmérőjű)

  80.000 -   90.000

Ólomüveg stílusú ablak (100x100 cm)

110.000 - 120.000

Színes műanyag ablak (120x60 cm)

  70.000 -   80.000

Speciális üvegezésű ablak (80x80 cm)

  50.000 -   60.000

Modern, minimalista stílusú ablak (100x100 cm)

  65.000 -   75.000

Ez a táblázat néhány egyedi formájú és stílusú műanyag ablak árát mutatja be. Az árak az áfát tartalmazzák, de nem tartalmazzák a beépítési költséget.

Az ablakok beépítésének költségei

Az ablakok vásárlásakor figyelembe kell venni a beépítés költségeit is. Egy átlagos méretű ablak beépítése általában 10.000-20.000 forintba kerül, az ár alakulását árnyalja az ablak mérete, a beépítés körülményei és az adott kivitelező díja is.

Mindenképpen érdemes szakértővel konzultálni és több ajánlatot is bekérni, mielőtt döntést hozunk. Ne feledjük, hogy nem mindig a legolcsóbb ablak a legjobb választás. Az ár-érték arány szempontjából a hosszú távú előnyök is számítanak.

Az ablakok beépítésének költségei

Szolgáltatás

Ár (Ft)

Egyszerű beépítés (ablakonként)

15.000 - 20.000

Bonyolult beépítés (pl. magasban lévő ablakok, egyedi formák)

25.000 - 35.000

Ablak kibontása és elszállítása (ablakonként)

10.000 - 15.000

Beépítési anyagok (ablakonként)

  5.000 - 10.000

Utómunkálatok (pl. vakolás, festés)

15.000 - 20.000

Ez a táblázat az ablakok beépítésének költségeit tartalmazza. Az árak változnak a konkrét munka összetettségétől és a felhasznált anyagok minőségétől függően.

Hogyan befolyásolják az árakat a különböző tényezők?

Amikor műanyag ablakokat vásárolunk, fontos megérteni, hogy az árat nem csupán az ablakok mérete vagy stílusa határozza meg. Több olyan tényező is van, ami hatással van az árra.

Az anyagminőség szerepe az árképzésben

Az anyagminőség jelentősen befolyásolhatja a műanyag ablakok árát. A magasabb minőségű anyagok általában drágábbak, de hosszú távon megtérülhetnek, mivel jobban ellenállnak az időjárásnak és hosszabb élettartamúak. Például egy prémium minőségű műanyag ablak ára 2024-ben 70.000-100.000 forint között lehet, szemben az alacsonyabb minőségű ablakokkal, melyek átlagosan 30.000-40.000 forintba kerülnek.

Az üveg típusának hatása az árra

Az ablakok árát befolyásolja az is, milyen üveg van benne. A hőszigetelt üveggel rendelkező ablakok drágábbak, mint a hagyományosak, de cserébe nagyobb energiamegtakarítást biztosítanak. Hasonlóképpen, a hangszigetelt üveg is magasabb költséggel jár, de jelentősen csökkentheti a külső zajokat.

A gyártó és a beépítést végző cég hírneve

Az is befolyásolja az árakat, hogy melyik gyártó termékét választjuk, és kit bízunk meg az ablak beépítésével. A neves gyártók termékei gyakran drágábbak, mert magasabb minőséget és megbízhatóságot garantálnak. Ugyanígy a beépítést végző vállalkozók díjai is eltérőek: egy tapasztalt, jól ismert cég általában többet számít fel, de ezzel párhuzamosan gyakran jobb munkát és nagyobb garanciát biztosít szemben egy kevésbé ismert szolgáltatóval. 

Szeretnéd, ha egy szakember segítene neked kiválasztani a legmegfelelőbb műanyag ablakot?

Lépj kapcsolatba profi tanácsadónkkal, aki személyre szabott ajánlatot készít számodra!

Beszélj egy szakemberrel!

A legnépszerűbb műanyag ablak márkák és modelljeik 2024

A piacon számos gyártó és modell áll rendelkezésre, melyek közül választhatunk. Összeszedtünk néhányat a legnépszerűbb márkák közül, hogy segítsünk a döntésben.

Az elérhető márkák bemutatása

Rehau: A Rehau egy német gyártó, amely prémium minőségű műanyag ablakokat kínál. A cég híres a kiváló hőszigetelő képességű és időjárásálló ablakairól. Egyik legnépszerűbb modelljük a Geneo, mely különösen energiatakarékos.

Salamander: Ezt a szintén német márkát gyakran választják a vásárlók a kedvező ár-érték arány miatt. A cég egyik legnépszerűbb modellje a BluEvolution, mely modern dizájnnal és kiváló hőszigeteléssel rendelkezik.

VEKA: A márkát a minőség és a megbízhatóság jellemzi. Az egyik legkeresettebb modelljük a Softline, ami a magas hőszigetelésének és zajszigetelésének köszönhetően népszerű.

A márkák és modellek összehasonlítása

Az árak tekintetében a Rehau általában a legdrágább, míg a Salamander és a VEKA között hasonló árszint tapasztalható. Azonban, a végső árat a választott modell, az ablak mérete és az üvegezés típusa is meghatározza.

Ami a minőséget illeti, mind a három márka magas szintű hőszigetelést és tartósságot kínál. A Rehau Geneo modellje a legenergiatakarékosabb, míg a Salamander BluEvolution és a VEKA Softline modellek kiemelkednek a hangszigetelés terén.

Fontos kiemelni, hogy a legjobb választás mindig az lesz, ami a leginkább megfelel az egyéni igényeinknek és költségvetésünknek. A legjobb eredmény érdekében érdemes szakértővel konzultálni és több árajánlatot is bekérni.

Új ablakokat szeretnél, de nem vagy biztos benne, melyik márkát válaszd? 

Csatlakozz hozzánk, és találd meg a tökéletes műanyag ablakot számodra!

Nézzük a márkákat!

Tippek a legjobb műanyag ablak vásárlásához

A műanyag ablak vásárlása komoly befektetést jelent, ezért fontos, hogy megfelelően tájékozódjunk mielőtt döntést hozunk. Íme néhány tipp, hogy a legtöbbet hozhassuk ki a vásárlásból. 

A műanyag ablak árak számos tényezőtől függnek, mint például az ablak mérete, stílusa, az üveg típusa, a gyártó és a beépítés költségei. Fontos, hogy vásárlás előtt alaposan tájékozódjunk az árakról és összehasonlításokat végezzünk.

Hogyan válasszunk helyesen műanyag ablakot?

Mielőtt döntenénk, gondoljuk végig, milyen igényeink vannak. A legfontosabb szempontok között szerepel az energiatakarékosság, a hangszigetelés, az esztétikum és az ár. Fontos az is, hogy mennyire fontos számunkra a karbantartás egyszerűsége.

A vásárlói értékelések fontossága

Az internetes vásárlói értékelések nagyszerű forrásai lehetnek az információk beszerzésének. Az emberek gyakran osztják meg tapasztalataikat a termékekről és a szolgáltatásokról, így a vásárlói vélemények alapján pontos képet kaphatunk a termék minőségéről és a gyártó megbízhatóságáról.

A garancia és a szerviz szerepe a vásárláskor

A jó minőségű műanyag ablakok általában hosszú garanciával rendelkeznek. Ez is egy lényeges szempont a vásárlás során, hiszen a garancia vállalása  biztonságot nyújt a vásárló számára. Ezenkívül a beszerelés és a szervizelés is fontos szerepet játszik, hiszen a rosszul beépített ablak problémákat okozhat.

Milyen kérdéseket tegyünk fel az ablakok eladójának?

  • Milyen hőszigetelési tulajdonságokkal rendelkezik az ablak?
  • Milyen a zajszigetelési értéke?
  • Milyen garanciát kínálnak az ablakokra?
  • Milyen szervizszolgáltatásokat kínálnak?
  • Milyen anyagból készül az ablak kerete?
  • Mennyi ideig tart a beszerelés?
  • Milyen karbantartást igényel az ablak?

Reméljük, hogy ezek a tippek segítenek a legmegfelelőbb műanyag ablak kiválasztásában!

Az állami támogatások szerepe a műanyag ablak vásárlásakor

Az állami támogatások és kedvezmények segíthetnek a műanyag ablakok vásárlásakor a költségek mérséklésében. Ismerjük meg, milyen lehetőségek állnak rendelkezésünkre, és hogyan igényelhetjük ezeket.

Ismerje meg az állami támogatásokat és kedvezményeket

A kormányzat többféle támogatást és kedvezményt kínál a műanyag ablakok vásárlására és beépítésére. Az Otthonfelújítási Támogatás például akár a munkálatok felének költségét is állja. Ezen felül a CSOK (Családi Otthonteremtési Kedvezmény) is felhasználható ablakcserére.

Hogyan igényelhetőek a támogatások?

Az igényléshez először is meg kell felelni bizonyos feltételeknek. Például az Otthonfelújítási Támogatásnál a pályázónak legalább 50%-os tulajdonrésszel kell rendelkeznie a felújítandó ingatlanban, és a felújítási munkálatoknak megfelelően be kell jelenteni.

Az igénylés menete általában a következő lépésekből áll: először is kitöltünk egy igénylőlapot, majd csatoljuk a szükséges dokumentumokat, például az árajánlatot, a munkavégzési szerződést és a bejelentést. Az igénylés leadása után a szervezet ellenőrzi a benyújtott dokumentumokat és a felújítási munkálatokat, majd dönt a támogatás odaítéléséről.

Fontos tudni, hogy az igénylés menete és a szükséges dokumentumok eltérőek a támogatástól és a konkrét esettől függően, ezért mindig érdemes alaposan tájékozódni a támogatásokról és az igénylés menetéről.

Gyakran Ismételt Kérdések a műanyag ablak árakról

Mennyibe kerül a műanyag ablakok cseréje?

Az egyedi igények és az ablakok műszaki paraméterei, mint például az üvegezés, hőszigetelés, is befolyásolják az árat. Ajánlott több ajánlatot is bekérni különböző cégektől a legkedvezőbb ár megtalálásához. 

Milyen tényezők befolyásolják a műanyag ablak árakat?

Az ablakok árának főbb összetevői: az ablak mérete, formája, az üveg típusa, az ablakprofil minősége, a gyártó cég hírneve és nem utolsó sorban a beépítési költségek.

Hol találhatok szakembert a műanyag ablakok beszereléséhez?

A Qjob.hu weboldal egy remek hely a kereséshez, ahol számos szakember és vállalkozás ajánlatait lehet összehasonlítani. Az oldalon lehetőség van az ajánlatok szűrésére ár, értékelés és más szempontok alapján.

Ablakcserére készülsz, de nem tudod, hogyan kezdjél bele?

Vegyél részt ingyenes konzultációnkon, ahol minden kérdésedre választ kapsz!

Ingyenes konzultáció

Milyen támogatásokat lehet igénybe venni műanyag ablak vásárlásához?

Többféle állami támogatás is igénybe vehető a műanyag ablakok vásárlásához és beépítéséhez, mint például az Otthonfelújítási Támogatás vagy a Családi Otthonteremtési Kedvezmény (CSOK). Ezekről a támogatásokról és az igénylésük menetéről a kormányzati weboldalakon találhatók részletes információk.

Összefoglalás és további tanácsok műanyag ablak vásárláshoz 2024

A műanyag ablakok kiválasztása és vásárlása nem egyszerű feladat, hiszen több tényezőt kell figyelembe venni a döntés során. Reméljük, hogy cikkünk segített eligazodni a témában, és most már könnyebben tudja meghozni a legmegfelelőbb döntést.

Szövegíró, 2 éves tapasztalattal a háta mögött. Írta ezt a műanyag ablak árak című cikket. Alaposan utána járt a témának.

Hagyj megjegyzést