Article Image

Mennyibe kerül egy polikarbonát előtető?

Ismerje meg a polikarbonát előtetők előnyeit és válassza a legjobb árat! Hozza ki a legtöbbet a pénzéből!
Árkalkulátor
Nincs időd böngészni??Árkalkulátor

Miért válasszunk polikarbonát előtetőt? Ez a kérdés sokakat foglalkoztat, hiszen az előtetők kiválasztása fontos döntés. A polikarbonát előtetők népszerűsége töretlen, de vajon miért? Ebben a cikkben részletesen bemutatjuk az előnyöket, hátrányokat, árakat, és olyan tippeket adunk, melyek segítségével könnyedén megtalálhatja az Ön számára legmegfelelőbb polikarbonát előtetőt.

Polikarbonát előtetők árak

Árkategória

2021 (Ft/m²)

2022 (Ft/m²)

2024 (Ft/m²)

Minimális ár

6.000

6.500

9.000

Átlagos ár

10.000

11.000

15.000

Maximális ár

16.000

17.500

24.000

Az árakat három kategóriában (minimális, átlagos és maximális) mutatjuk be, hogy megkönnyítsük a költségvetés és a tervezés folyamatát. Fontos megjegyezni, hogy az árak tájékoztató jellegűek, és eltérhetnek a különböző gyártóktól és kereskedőktől függően.

Tartalomjegyzék

Miért válasszunk polikarbonát előtetőt?

A polikarbonát előtetők kiválasztása sok szempontból előnyös lehet. Most áttekintjük a legfontosabb előnyöket és hátrányokat, hogy könnyebben eldönthesse, az Ön számára megéri-e a polikarbonát előtető befektetése.

Polikarbonát előtetők előnyei

Lássuk, miért érdemes választani polikarbonát előtetőt? 

Időjárásállóság és tartósság

A polikarbonát előtetők nagy előnye, hogy ellenállnak az időjárás viszontagságainak. Legyen szó hőről, hidegről, esőről vagy jégesőről, ezek az előtetők hosszú távon is megőrzik szépségüket és funkcionalitásukat. A jó minőségű polikarbonát előtetők átlagosan 10-15 évig bírják a strapát, ami azt jelenti, hogy nem kell folyamatosan cserélni őket.

Könnyű szerkezet és telepítés

Egy másik előnye a polikarbonát előtetőknek, hogy könnyű szerkezetűek, ami megkönnyíti a telepítést és csökkenti a vázszerkezetre nehezedő terhet. A könnyű telepítés miatt akár saját kezűleg is felhelyezheti a polikarbonát előtetőt, bár ajánlott szakember segítségét kérni.

UV-szűrő tulajdonságok

A polikarbonát előtetők többsége rendelkezik UV-szűrő réteggel, ami védi a bútorokat, növényeket és az ott tartózkodó embereket a káros UV-sugaraktól. Emellett a polikarbonát előtetők fényáteresztő képessége is kiváló, ami lehetővé teszi a természetes fény bejutását a teraszra vagy a bejárati részre.

Polikarbonát előtetők hátrányai

Most pedig vegyük számba a hátrányaikat is.

Karcolásra hajlamosak

A tisztítás során különösen óvatosnak kell lenni, hogy ne karistoljuk meg az anyagot. A karcolódások az esztétikai értéken kívül befolyásolhatják a fényáteresztő képességet is.

Korlátozott hőszigetelés

A polikarbonát előtetők hőszigetelése nem olyan jó, mint például a szendvicspaneleké. Ez azt jelenti, hogy télen hidegebb lehet a teraszon vagy a bejárati részen, mint egy jobb hőszigetelő képességű anyag esetén.

Ne bízza a véletlenre a polikarbonát előtető telepítését!

Forduljon hozzánk profi szakértőink segítségéért, és biztosítsa a tökéletes végeredményt!

Szakembert keresek

Polikarbonát előtető árak és típusok

A polikarbonát előtetők árai nagyban függenek az anyagvastagságtól, a szerkezettől és a gyártótól. A következőkben bemutatjuk a leggyakoribb polikarbonát előtető típusokat és azok árait.

Monolitikus polikarbonát előtetők

A monolitikus polikarbonát előtetők egybe vannak öntve, és az anyag vastagsága általában 2-12 mm között változik. Az árak 5.000 Ft/m²-től kezdődnek, és 15.000 Ft/m²-ig terjednek, attól függően, hogy milyen vastag és UV-védett a polikarbonát lap.

Cellás polikarbonát előtetők

Sokkal könnyebbek és jobb hőszigetelő képességgel rendelkeznek, mint a monolitikus változatok. Az árak itt 8.000 Ft/m²-től kezdődnek, és akár 20.000 Ft/m²-ig is emelkedhetnek a cellák számától és vastagságától függően.

Hullámos polikarbonát előtetők

Jellemzően olcsóbbak, mint a többi típus, és 3.000 Ft/m²-től kezdődnek. A vastagság és a gyártó minősége befolyásolja az árat, amely elérheti a 10.000 Ft/m²-t is.

A polikarbonát előtető árak összehasonlítása

Mire figyeljünk az árak összehasonlításakor?

Fontos, hogy ne csak a polikarbonát lapok árára figyeljünk, hanem a következő szempontokat is:

Minőség és anyagvastagság

A vastagabb lapok jobban ellenállnak az időjárásnak és a mechanikai hatásoknak, de drágábbak is. Érdemes olyan gyártót választani, aki jó minőségű anyagokat használ és garanciát is vállal a termékeire.

Polikarbonát előtetők anyagvastagsága és árak

Anyagvastagság (mm)

UV-védelem

Térfogatsúly (kg/m³)

Árak (HUF/m²)

4

Igen

850

5.000 - 8.000

6

Igen

1.200

7.500 - 12.000

8

Igen

1.600

10.000 - 12.500

10

Igen

2.000

11.500 - 14.000

16

Igen

3.200

19.000 - 23.000

20

Igen

4.000

24.000 - 27.000

Fontos megjegyezni, hogy az árak tájékoztató jellegűek, és eltérhetnek a különböző gyártóktól és kereskedőktől függően.

Szerelési költségek

Ne felejtse el, hogy a polikarbonát előtetők ára mellett a szerelés költségeit is figyelembe kell venni. A könnyű szerkezet miatt a polikarbonát előtetők telepítése általában olcsóbb, mint más anyagok esetén, de érdemes több ajánlatot is bekérni a szerelőktől.

Polikarbonát előtetők típusai és jellemző árak

Típus

Méretek (szélesség x mélység x magasság)

Árak (Ft)

Egyszerű lapostető

300 cm x 200 cm x 220 cm

125.000 - 190.000

Ferde tető

400 cm x 250 cm x 250 cm

210.000 - 310.000

Íves tető

350 cm x 200 cm x 230 cm

260.000 - 360.000

Pergola stílusú előtető

500 cm x 300 cm x 250 cm

310.000 - 460.000

Szabadonálló előtető

400 cm x 400 cm x 250 cm

355.000 - 550.000

Garázs beálló előtető

600 cm x 300 cm x 240 cm

450.000 - 610.000

Az árak tájékoztató jellegűek, és eltérhetnek a különböző gyártóktól és kereskedőktől függően.

Karbantartási költségek

A polikarbonát előtetők karbantartása általában egyszerű és olcsó, de a tisztítás során vigyázni kell, hogy ne karcolódjon meg az anyag. A gondozási költségek hosszú távon is alacsonyak maradnak, ha megfelelő minőségű anyagot választ.

A polikarbonát előtető telepítése

Szakember vagy saját kezű telepítés?

A polikarbonát előtetők telepítése egyszerűbb, mint más típusú előtetők esetén, de fontos eldönteni, hogy szakemberrel szerelteti-e fel, vagy saját kezűleg vág bele a projektbe. Ha nincs tapasztalata az építőipari munkákban, érdemes szakember segítségét kérni. Egy szakember általában 20.000 és 50.000 Ft közötti díjat számolhat fel a telepítésért, attól függően, hogy mennyire bonyolult a munka.

A megfelelő alátámasztás kiválasztása

A polikarbonát előtető alátámasztásának kiválasztása fontos lépés, hiszen az alátámasztás biztosítja az előtető stabilitását. Az alátámasztás anyaga lehet fém (például alumínium vagy acél), vagy fa. Az alumínium szerkezetek ára 25.000 Ft-tól indul, míg a fa szerkezetek általában olcsóbbak, 20.000 Ft-tól elérhetők.

Fontos lépések a telepítés során

Helyszín felmérése

Mielőtt elkezdené a telepítést, ellenőrizze, hogy a kiválasztott helyszín megfelelő-e a polikarbonát előtető számára. Figyeljen a dőlésszög és a szükséges rögzítési pontok meglétére!

Alátámasztás előkészítése

Az alátámasztó szerkezetet a helyszínre szabva kell előkészíteni. Ha fém szerkezetet választott, az összeszerelésekor használjon csavarokat és rögzítőelemeket a stabilitás érdekében. Fa szerkezet esetén a faanyagot kezelje megfelelő védelemmel az időjárás ellen!

Polikarbonát lapok előkészítése

A polikarbonát lapokat méretre kell vágni a tervezett előtető méreteinek megfelelően. A vágáshoz használjon megfelelő eszközt, például körfűrészt vagy kézi fűrészt.

Polikarbonát lapok rögzítése

A polikarbonát lapokat az alátámasztó szerkezetre kell rögzíteni. Ehhez használjon speciális rögzítőelemeket és ügyeljen arra, hogy a csavarok ne legyenek túl szorosra húzva, mert az anyag károsodhat.

Vízelvezetés biztosítása

Fontos, hogy a polikarbonát előtető alatt megfelelő vízelvezetés legyen kialakítva. Ehhez a dőlésszög beállításával és esetleg esőcsatornák felszerelésével biztosítható a víz elvezetése.

Szélvédelem

A polikarbonát előtetők könnyű szerkezetűek, ezért fontos, hogy megfelelő szélvédelmet biztosítson. Ez lehet például a szerkezet merevítése vagy egy oldalfal beépítése.

Takarítás és karbantartás

 Az anyag tisztításához használjon puha kefét vagy szivacsot, és ügyeljen arra, hogy ne karcolódjon meg!

Összességében a polikarbonát előtető telepítése nem bonyolult feladat, de fontos, hogy minden lépést megfelelően végezzen el, és figyeljen a részletekre. Amennyiben nem vagy biztos a saját képességeidben, érdemes szakember segítségét igénybe venni a telepítés során.

Szeretné, ha a polikarbonát előtetőd hosszú éveken át megóvja az otthonát?

Lépjen kapcsolatba tapasztalt szakemberekkel a minőségi telepítés érdekében!

Kapcsolatfelvétel

Polikarbonát előtető karbantartása és tisztítása

Ez nem igényel különösebb szaktudást, de fontos, hogy rendszeresen végezze el ezeket a feladatokat a hosszabb élettartam érdekében.

Hogyan tisztítsuk meg a polikarbonát előtetőt?

A polikarbonát előtető tisztításához kövesse az alábbi lépéseket:

Előkészület

Győződjön meg róla, hogy a polikarbonát előtetőn nincsenek nagyobb szennyeződések, például ágak vagy levelek. Ha vannak, távolítsa el őket kézzel vagy egy hosszú nyelű kefével.

Tisztítóoldat készítése

Készítsen egy tisztítóoldatot langyos vízből és enyhe folyékony mosogatószerből. Kerülje az erős vegyszereket, amelyek károsíthatják a polikarbonát anyagot.

Tisztítás

Használjon egy puha szivacsot vagy kefét a tisztítóoldat felviteléhez, és gyengéden dörzsölje le a polikarbonát felületet. Figyeljen arra, hogy ne használjon túl nagy erőt, mert a polikarbonát karcolódhat.

Öblítés

Öblítse le a felületet bő vízzel, hogy eltávolítsa a szappan maradványait.

Szárítás

Törölje le a polikarbonát előtetőt egy puha ronggyal, hogy megelőzze a vízfoltok kialakulását.

Karbantartási tippek a hosszabb élettartam érdekében

Hogyan gondoskodjunk megfelelően a polikarbonát előtetőnkről? 

Ellenőrzés

Rendszeresen szemrevételezze a polikarbonát előtetőt és annak rögzítőelemeit. Ha bármilyen sérülést észlel, javítsa ki mielőbb!

UV-védelem

Bizonyosodjon meg róla, hogy a polikarbonát előtető rendelkezik megfelelő UV-védelemmel. Ha az anyag fakul vagy elszíneződik, érdemes újra UV-védő réteget felvinni.

Jég és hó eltávolítása

Télen távolítsa el a jeget és a havat a polikarbonát előtetőről, hogy ne terhelje túl a szerkezetet. Ezt óvatosan végezze, nehogy megsértse az anyagot!

Ágak és növények eltávolítása

Ügyeljen arra, hogy a polikarbonát előtető környékén ne nőjenek túl nagyra a fák és bokrok, mert az ágak károsíthatják az anyagot. Rendszeresen vágja vissza a növényeket, és távolítsa el az esetlegesen ráeső ágakat.

Vízelvezető rendszer karbantartása

Ellenőrizze rendszeresen az esővíz elvezetését biztosító rendszert (pl. ereszcsatornák), és tisztítsa ki időnként a szennyeződésektől, hogy a víz zavartalanul áramolhasson.

Alátámasztó szerkezet átvizsgálása

Ne felejtse el ellenőrizni az alátámasztó szerkezetet is. Ha az anyag korróziótól vagy rothadástól sérült, cserélje ki a megrongálódott elemeket.

Az előtető rendszeres karbantartásával és tisztításával hosszú élettartamot biztosíthat a polikarbonát előtetőnek. Ezekkel az egyszerű lépésekkel megőrizheti a szerkezet állapotát, és élvezheti a polikarbonát előtetők előnyeit éveken át.

Tippek a legjobb polikarbonát előtető kiválasztásához

Válasszon megfelelő anyagvastagságot

Ez nagyban befolyásolja az árat, de a vékonyabb lapok kevésbé ellenállóak. Gondolja át, hogy milyen terhelésnek lesz kitéve az előtető, ennek fényében válasszon!

Kérjen több ajánlatot

Ne elégedjen meg az első ajánlattal, amit kap. Kérjen több ajánlatot különböző gyártóktól és szerelőktől, hogy megtalálja az Ön számára legjobb ár-érték arányt.

Ne spóroljon a minőségen

Bár a polikarbonát előtetők árai között jelentős különbségek lehetnek, ne felejtse el, hogy a jó minőségű anyag hosszú távon megtérül. Válasszon olyan gyártót, aki jó minőségű anyagokat használ és garanciát is vállal a termékeire.

Figyeljen az UV-védelemre

A polikarbonát előtetők között vannak olyanok, amelyek nem rendelkeznek UV-védelemmel. A napsütötte teraszokon és bejáratoknál érdemes olyan polikarbonát előtetőt választani, amely megvédi a bútorokat, növényeket és az embereket a káros UV-sugaraktól.

Kérje szakember segítségét

Bár a polikarbonát előtetők telepítése egyszerűnek tűnhet, érdemes szakértő segítségét kérni, aki pontosan felméri az előtető terhelését, és segít kiválasztani a megfelelő anyagot és szerkezetet.

Összefoglalás

A polikarbonát előtetők kiválasztása fontos döntés, amely hosszú távú hatással lehet otthonára. A cikkben bemutatott tippek segítenek a legjobb választás megtételében, és abban, hogy megfelelő ár-érték arányt találjon a polikarbonát előtetők piacán. Ügyeljen a minőségre, az anyagvastagságra és a szerelési költségekre, hogy hosszú távon elégedett legyen!

Összefoglaló: a legjobb polikarbonát előtető választása

Összefoglalva, a polikarbonát előtetők kiváló megoldást kínálnak a kültéri területek árnyékolására és időjárás elleni védelemre. A megfelelő döntés meghozatalához érdemes számba venni néhány fontos szempontot és követni a hasznos tippeket.

Fontos szempontok és tippek a vásárláshoz

  • Válasszon a minőségi polikarbonát anyagból készült előtetőt, amely megfelelő UV-védelemmel rendelkezik.
  • Figyeljen a szerkezet stabilitására és a megfelelő alátámasztásra.
  • Mérlegelje a telepítési lehetőségeket: szakember általi telepítés vagy saját kezű beüzemelés.
  • Kérjen ajánlatokat több kereskedőtől, és hasonlítsa össze a költségeket és a szolgáltatásokat.
  • Ne feledje, hogy a karbantartás és tisztítás fontos a hosszú élettartam érdekében.

Polikarbonát előtető árak összehasonlítása és döntés

A polikarbonát előtető árak eltérőek lehetnek a különböző típusok, méretek és gyártók esetében. Ahhoz, hogy megtalálja az Ön számára legjobb ár-érték arányt, hasonlítsa össze a különböző lehetőségeket, és mérlegelje az előnyöket és hátrányokat. Ne feledje, hogy a legolcsóbb nem mindig a legjobb választás, érdemes inkább a minőségre és a tartósságra összpontosítani.

Az előző fejezetekben említett tanácsok és tippek alapján könnyebben meghozhatja a megfelelő döntést a polikarbonát előtető vásárlásakor. Gondoskodjon a megfelelő telepítésről, és tartsa karban az előtetőt, hogy hosszú távon élvezhesse annak előnyeit!

Bizonytalan a polikarbonát előtető kiválasztásában és telepítésében?

Forduljon hozzánk bizalommal, és szakértők segítenek az ideális megoldás megtalálásában!

Szakértői segítség

Szövegíró, 2 éves tapasztalattal a háta mögött. Írta ezt a polikarbonát előtető árak című cikket. Alaposan utána járt a témának.

Hagyj megjegyzést