Article Image

Mennyibe kerül a szúnyogháló?

Fedezze fel, milyenek a szúnyogháló árak ma, hogyan válasszuk megfelelő méretet és mennyibe kerül a telepítése.
Árkalkulátor
Nincs időd böngészni??Árkalkulátor

A nyári napok zsongása kellemes lehet, de a zümmögő szúnyogok társasága már kevésbé. Szerencsére van megoldás: ez pedig a szúnyogháló. De vajon mennyibe kerül egy ilyen beruházás? Nézzük meg részletesen az anyagköltségeket, munkadíjakat, és azt is, milyen tényezők befolyásolják az árakat.

Gyors menü:

Miért is olyan fontos a szúnyogháló?

Egyrészt védelmet nyújt a rovarokkal szemben, teszi mindezt úgy, hogy közben a lakás szellőzik, a levegő szabadon áramlik a lakásban. De mielőtt meggondolatlanul ugranánk bele egy szúnyogháló vásárlásba, érdemes átgondolni, hogy milyen típusú szúnyogháló lenne a legmegfelelőbb számunkra, és mekkora összeget vagyunk hajlandók befektetni.

A szúnyogháló típusai és árkategóriái

A fix szúnyoghálók általában olcsóbbak, az árak 5.000 és 15.000 forint között mozognak, attól függően, hogy milyen méretre és anyagra van szükségünk. Az alumínium keretek tartósabbak ellenben drágábbak is, míg a műanyag keretes változattal spórolhatunk néhány ezrest.
Mozgatható szúnyoghálók: különböző típusok és munkadíjak

A mozgatható, vagy rolós szúnyoghálók praktikusabbak, hiszen szükség esetén fel és le húzhatók. Ezek azonban drágábbak, a 20.000 és 40.000 forint közötti sávban mozognak. Ha szakemberre bízzuk a szerelést a munkadíj is magasabb lehet, mely általában plusz 10.000 forint körül kezdődik.

Mágneses szúnyoghálók: előnyök és költségek

A mágneses szúnyoghálók kifejezetten egyszerű telepítést tesznek lehetővé, plussz előny, hogy az áruk is kedvező. 3.000 és 10.000 forint között alakul ennek a típusnak az ára. Ez változat azoknak ajánlott, akik egy gyors és költséghatékony megoldást keresnek.

Szúnyoghálók rendkívül hasznosak különböző kisebb-nagyobb rovarok ellen.

A háló anyaga finom szövésű, ami tökéletes védelmet biztosít a kis rovarok ellen.

Anyagköltségek részletezése

Magyarországon számos különböző típusú és márkájú szúnyogháló áll rendelkezésre, minőségben, méretben és árban egészen széles a választék. Az alábbiakban néhány népszerű típust, márkát és azok átlagos árait mutatjuk be, hogy segítsük az érdeklődőket a választásban.

Szúnyogháló árak

Szúnyogháló típusa

Márka

Méret (cm)

Átlagos ár (Ft)

Fix szúnyogháló

Neher

 

100x120

15.000 - 20.000

Rolós szúnyogháló

Rollo

 

univerzális

25.000 - 35.000

Mágneses szúnyogháló

Magic Mash

 

100x120

4.500 - 7.000

Pliszé (harmonika) szúnyogháló

Plisse

100x120

30.000 - 45.000

Alumínium keretes szúnyogháló

Alupro

100x120

18.000 - 25.000

Műanyag keretes szúnyogháló

Simplex

100x120

8.000 - 12.000

Ez a táblázat csupán tájékoztató jellegű, és az árak változhatnak a kiválasztott mérettől, anyagtól, és a telepítés bonyolultságától függően. A szúnyoghálók ára tartalmazhatja a telepítés díját is, de ez nem mindig van így, ezért érdemes előzetesen tájékozódni a választott szolgáltatónál.

A felsorolt márkák közül több is elismert a magas minőségű termékeiről, mint például a Neher, Rollo vagy az Alupro, amelyek tartós és hatékony megoldást kínálnak a rovarok elleni védekezésre. A Magic Mesh egy kedvezőbb árú, de kényelmes és gyors telepítési lehetőséget nyújtó megoldás, ami ideális lehet azok számára, akik nem szeretnének nagy összegeket költeni, vagy gyakran utaznak és mobil megoldást keresnek.

Alumínium vs. műanyag keretek

Az alumínium keretek általában 30%-kal drágábbak, mint műanyag társaik. Az alumínium előnye a tartósság és az esztétikum, míg a műanyag keretekkel jelentősen csökkenthetjük a költségeket.

Háló anyagok: Poliészter, fiberglass, rozsdamentes acél

A háló anyaga is jelentősen befolyásolja az árat. A poliészter olcsó, de kevésbé tartós, míg a fiberglass és a rozsdamentes acél hálók drágábbak, viszont sokkal jobban ellenállnak az időjárásnak és a fizikai sérüléseknek. Az árak itt 2.000 és 8.000 forint között mozoghatnak négyzetméterenként.

Hogyan válasszuk megfelelő szúnyoghálót?

A szúnyogháló kiválasztása nem olyan egyszerű feladat, mint elsőre gondolnánk. Több tényezőt is figyelembe kell vennünk, hogy megtaláljuk a számunkra legmegfelelőbb típust. A cél, hogy a háló hatékonyan védelmet nyújtson a rovarokkal szemben, ugyanakkor ne rontsa az otthonunk esztétikáját, és hosszú távon is megállja a helyét.

A szúnyogháló választása során érdemes figyelembe venni az otthonunk vagy irodánk konkrét igényeit, a háló anyagát, a keret stabilitását, és azt, hogy mennyire fontos számunkra a háló esztétikája. Emellett, ne feledjük, hogy egy jó minőségű szúnyogháló nemcsak védelmet nyújt a rovarok ellen, hanem hozzájárulhat otthonunk, ingatlanunk értékének növeléséhez is.

Tippek a megfelelő szúnyogháló kiválasztásához

  • Mérjük meg pontosan az ablakokat és ajtókat: Fontos, hogy pontos méreteket adjunk meg, mivel a túl kicsi vagy túl nagy háló nem lesz hatékony. Ha nem vagyunk biztosak a mérésekben, kérjünk segítséget szakembertől.
  • Válasszunk anyagot a használat intenzitása alapján: A műanyag hálók olcsóbbak, de kevésbé tartósak, míg a fémhálók, mint az alumínium vagy a rozsdamentes acél, drágábbak, viszont sokkal ellenállóbbak. Gondoljunk bele, mennyi használatot fog kapni a háló, és ennek megfelelően válasszunk anyagot.
  • Figyelembe véve az ablakok típusát: Bizonyos típusú ablakokhoz, például bukó-nyíló ablakokhoz, speciális szúnyoghálók szükségesek, amelyek lehetővé teszik az ablakok zavartalan használatát.
  • A telepítés módja: Döntsük el, hogy fixen szeretnénk-e a hálót, vagy előnyben részesítjük a mozgatható, rolós megoldásokat. A fix hálók olcsóbbak, de kevésbé rugalmasak, míg a rolós változatok drágábbak, viszont könnyen fel és le húzhatók.
  • Szín és design: A hálók színe és dizájnja is fontos szempont lehet. Válasszunk olyan szúnyoghálót, amely illeszkedik az otthonunk stílusához és színvilágához.
  • Keressük meg a legjobb ár-érték arányt: Árak összehasonlítása elengedhetetlen. Nem mindig a legolcsóbb ajánlat a legjobb választás, különösen, ha a minőségről és tartósságról van szó. Néha érdemes többet költeni egy tartósabb, jobb minőségű termékre, amely hosszú távon megtérül.
  • Olvasunk véleményeket és értékeléseket: Az interneten számos vásárlói vélemény és értékelés található a különböző szúnyoghálókhoz. Érdemes ezeket átböngészni, hogy jobb képet kapjunk arról, melyik termék teljesített jól más vásárlók számára.

A megfelelő szúnyogháló kiválasztása időt és figyelmet igényel, de ha ezeket a tippeket követjük, nagyobb eséllyel találjuk meg az ideális megoldást otthonunk védelmére.

Telepítsünk magunk vagy szakember?

Amikor szúnyoghálót szeretnénk telepíteni, gyakran merül fel a kérdés: érdemes-e magunk végezni a munkát, vagy jobb, ha szakembert hívunk? Mindkét opció előnyöket és hátrányokat rejt magában. Ha magunk vállaljuk a beszerelést, megtakaríthatjuk a munkadíjat, viszont időt, energiát és esetleg több anyagot is fel kell áldoznunk a tanulási folyamat során. A szakember megbízása növeli a költségeket, de szakmai tapasztalatot és gyorsaságot kínál, ami hibák és felesleges kiadások elkerülését jelentheti.

Szakember munkadíja

A szakember által végzett telepítés munkadíja jelentősen változhat, attól függően, hogy milyen típusú és milyen méretű a szúnyogháló, illetve a telepítés összetettsége. 

Általánosságban elmondható, hogy a munkadíjak 10.000 forinttól kezdődnek, de egy nagyobb lakás vagy ház esetében, ahol több ablakra és ajtóra is szükség van szúnyogháló telepítésére, akár 30.000 forintot vagy annál is többet is elérhetnek. Ebben az árban benne van a telepítés, a szükséges kisebb szerelvények, és gyakran a mérést is magában foglalja. 

Érdemes több szakembertől is árajánlatot kérni, hogy megtaláljuk a számunkra legkedvezőbbet. Egy jól megválasztott szakember nemcsak, hogy időt takarít meg nekünk, hanem hosszú távon a legjobb megoldást biztosítja, így a beruházás megtérül.

Szolgáltatások típusa

Átlagos munkadíj (Ft)

Megjegyzés

Egy ablak telepítése

10.000 - 15.000

Ár az anyagköltséget nem tartalmazza

Több ablak telepítése (5+)

40.000 - 70.000

Ár az anyagköltséget nem tartalmazza, mennyiségi kedvezmény

Egyedi méretű szúnyogháló telepítése

15.000 - 25.000

Ár az anyagköltséget nem tartalmazza, bonyolultságtól függően

Karbantartás és javítás

4.000 - 10.000

Függ a javítás bonyolultságától

A táblázat a szúnyogháló telepítésének költségeit mutatja be, amikor szakemberek végzik a munkát. A táblázatok célja, hogy átfogó képet adjanak a vásárlóknak a várható költségekről, segítve őket a tervezésben és döntéshozatalban.

Szakember szúnyoghálót szerel egy ablakhoz, szerszámokkal

Szakember szúnyoghálót szerel egy ablakhoz, szerszámokkal.

Gyakran ismételt kérdések

Mennyibe kerül egy átlagos szúnyogháló telepítése?

Az átlagos szúnyogháló telepítésének ára változó, függ a háló típusától, méretétől és az anyagától. Általában egy egyszerű ablakra szóló telepítés ára 5.000 forinttól indul, de a bonyolultabb, egyedi méretű vagy prémium anyagból készült megoldások esetében az ár akár 40.000 forintot is elérheti.

Mi befolyásolja leginkább a szúnyogháló árát?

A szúnyogháló árát több tényező is befolyásolja, mint például az anyagminőség, a keret anyaga (pl. alumínium vagy műanyag), a háló típusa (fix, mozgatható, mágneses), valamint a telepítés bonyolultsága. Az egyedi méretek és speciális igények szintén növelhetik az árat.

Hol találhatok megbízható szakembert szúnyogháló telepítéséhez?

A szúnyogháló telepítéséhez szakembert a Qjob.hu oldalon találhat. Ez a platform lehetővé teszi, hogy összehasonlítsa különböző szakemberek profilját, árait és vásárlói értékeléseit, így segítve a legmegfelelőbb szakember kiválasztását a munkára.

Lehet-e csökkenteni a szúnyogháló telepítés költségeit?

Igen, vannak módszerek a szúnyogháló telepítés költségeinek csökkentésére. Például, választhat olcsóbb anyagokat, vagy megpróbálhatja maga elvégezni a telepítést, ha rendelkezik a szükséges eszközökkel és tudással. Emellett, érdemes több szakember árajánlatát is összehasonlítani, és kihasználni az eseti akciókat vagy kedvezményeket.

Mennyi időt vesz igénybe egy szúnyogháló telepítése?

A szúnyogháló telepítésének időtartama függ a projekt méretétől és összetettségétől. Egy egyszerű ablakra való telepítés általában 1-2 órán belül elvégezhető, míg a nagyobb lakások vagy bonyolultabb telepítések több időt igényelhetnek.

Barbara, cikk szerzője
Tapasztalt szövegíró
Szövegíró, 2 éves tapasztalattal a háta mögött. Írta ezt szúnyogháló árak című cikket. Alaposan utána járt a témának.

Hagyj megjegyzést