Article Image

Mennyibe kerül a szúnyogháló vásárlása és telepítése?

Fedezze fel szakértői útmutatónkat, mely segít a szúnyogháló vásárlásban és telepítésben. Tudja meg, hogyan válasszon és mennyibe kerülnek a különböző típusok.
Árkalkulátor
Nincs időd böngészni??Árkalkulátor

Az éjszaka közepén, amikor már mindenki mélyen alszik, hirtelen egy fülsértő zümmögés hallatszik. Ismerős, ugye? A szúnyogok nemcsak bosszantóak, de egészségügyi kockázatot is jelentenek. Egy megfelelő szúnyoghálóval azonban mindez megelőzhető. De mennyibe kerül egy jó szúnyogháló? Cikkünkben mindent megtudhat az árakról, vásárlásról és telepítésről.

Gyors navigáció:

Miért fontos a szúnyogháló?

Próbáltál már elaludni egy forró nyári éjszakán, amikor egyszercsak egy szúnyog zümmög a füledbe? Biztosan emlékszel, milyen bosszantó tud lenni. A szúnyogháló azonban nem csupán a bosszúságtól óv meg minket.

A szúnyogháló előnyei

A szúnyogháló biztonságot ad a rovarok ellen. Nemcsak a szúnyogokat, hanem a kullancsokat, legyeket és más rovarokat is távol tartja, melyek betegségeket terjeszthetnek. De vajon mennyibe kerül ez a nyugalom és biztonság? Szerencsére a szúnyogháló, egy egyszerű, de rendkívül hatékony eszköz, képes megóvni minket ettől. De nem csak a nyugodt alvás miatt fontos a szúnyogháló. Nézzük, miért érdemes beruházni rá!

A szúnyogháló hatékonysága különböző rovarok ellen

Szakértők szerint a szúnyogháló a legmegbízhatóbb módszer a rovarok ellen. 

A szúnyogháló hatékonysága vitathatatlan, finom szövete megakadályozza, hogy a szúnyogok és más rovarok átjussanak rajta, miközben a friss levegő szabadon áramolhat.

A szúnyogháló általában 1,2-2 mm-es lyukakkal rendelkezik, melyek elegendő védelmet nyújtanak még a legkisebb rovarok ellen is. Fontos azonban tudni, hogy a szúnyogháló ára nagyban függ a méretétől és a gyártótól is. Az árak általában 5000 forinttól indulnak egy egyszerűbb modell esetében, míg a prémium minőségű, nagyobb méretű szúnyoghálók ára elérheti akár a 30.000-50.000 forintot is. A döntés azon múlik, hogy mennyit vagyunk hajlandók befektetni.

A szúnyogháló kiválasztásánál számos szempontot kell figyelembe venni.

Ha nem akarsz hibázni, kérj segítséget profi szakembereinktől!

  Segítséget kérek

Szúnyoghálók rendkívül hasznosak különböző kisebb-nagyobb rovarok ellen.

A háló anyaga finom szövésű, ami tökéletes védelmet biztosít a kis rovarok ellen.

A szúnyoghálók árak típus szerint

A szúnyoghálók választéka igen széles, számtalan típus közül választhatunk. Vannak fix, nyíló, rolós és pliszé szúnyoghálók is. Nézzük meg ezeket részletesebben!

Különböző szúnyogháló típusok és áraik

Szúnyogháló típusa

Méretek

Árak

Rolós szúnyogháló

100x120 cm

20.000 Ft

Mágneses szúnyogháló

120x140 cm

15.000 Ft

Szúnyogháló keret

80x120 cm

12.000 Ft

Szúnyogháló ablakra

100x100 cm

18.000 Ft

Műanyag ablakra szúnyogháló

100x150 cm

23.000 Ft

Szúnyogháló ajtóra elhúzható

90x200 cm

25.000 Ft

Fontos azonban megjegyezni, hogy az árak változóak a helyi piac és az egyedi igények szerint.

Fix szúnyoghálók

A fix szúnyogháló a legpraktikusabb és legolcsóbb megoldás. Egyszerűen felszerelhető és levehető, nincs szükség különleges szerkezetre. Ráadásul könnyen tisztítható is. A fix szúnyoghálók általában 5.000 és 15.000 forint közötti áron kaphatók, mérettől függően.

Nyíló szúnyoghálók

A nyíló szúnyoghálók nagyon hasznosak, ha gyakran kell hozzáférnünk az ablakhoz, például ablakpucolás vagy virágöntözés miatt. Ezek a szúnyoghálók drágábbak, mint a fix modellek, általában 10.000 és 25.000 forint között kaphatóak.

Rolós szúnyoghálók

A rolós szúnyoghálók nagyon praktikusak, mivel könnyen fel- és letekerhetők. Ez a típus tökéletes választás lehet nagyobb ablakokhoz vagy erkélyajtókhoz. Az áruk viszont magasabb, mint a többi modellé, 15.000-től 30.000 forintig terjedhet.

Pliszé szúnyoghálók

A pliszé szúnyoghálók a legmodernebb megoldások. Elegánsak, praktikusak és különösen jól illeszkednek a nagyobb üvegfelületekhez. Azonban mindez meg is látszik az árukban: a pliszé szúnyoghálók ára 25.000 forinttól indul, és akár a 50.000 forintot is elérheti. 

A szúnyogháló vásárlásának szempontjai

A szúnyogháló vásárlása nem egyszerű feladat, hiszen számos szempontot kell figyelembe venni. Nézzük meg, mire érdemes odafigyelni a választás során!

Hogyan válasszunk szúnyoghálót?

Elsődlegesen azt kell eldönteni, hogy milyen típusú szúnyoghálót szeretnénk. Fix, nyíló, rolós, vagy pliszé? Mindenkinek mások az igényei, ezért érdemes először is átgondolni, mire van szükségünk.

A következő lépés a méretek pontos meghatározása. Fontos, hogy a szúnyogháló tökéletesen illeszkedjen az ablakhoz vagy ajtóhoz, ne maradjanak rések, ahol át tudnának jutni a rovarok.

Szúnyogháló méretek és árak

Méret

Rolós szúnyogháló ára

Mágneses szúnyogháló ára

80x100 cm

18.000 Ft

13.000 Ft

100x120 cm

20.000 Ft

15.000 Ft

120x140 cm

22.000 Ft

17.000 Ft

140x160 cm

24.000 Ft

19.000 Ft

160x180 cm

26.000 Ft

21.000 Ft

180x200 cm

28.000 Ft

23.000 Ft

Ez a táblázat bemutatja a leggyakoribb méretek árait. Emlékezzünk, hogy az árak változnak a gyártótól és a forgalmazótól függően.

Végül, de nem utolsósorban, figyeljünk a szúnyogháló anyagának minőségére is. A legjobb választás az UV-álló, időjárásálló anyag, ami hosszú ideig ellenáll a külső hatásoknak.

Mire figyeljünk a szúnyogháló ára kapcsán?

A szúnyogháló ára nagyban befolyásolhatja a döntésünket, de érdemes tudni, hogy az olcsóbb nem mindig jelenti a jobbat. Az alacsonyabb ár gyakran gyengébb minőségű anyagot és rosszabb szerelést is jelenthet.

Ne felejtsük el, hogy a szúnyogháló hosszú távú befektetés. Ezért érdemes minőségi terméket választani, ami hosszú éveken át megfelelő védelmet biztosít.

Ne hagyd, hogy a rovarok zavarják a nyári napokat!

Ha profi telepítésre van szükséged, vagy egyszerűen csak tanácsot szeretnél kérni, lépj velünk kapcsolatba most.

   Kérj tanácsot!

A szúnyogháló telepítése

A szúnyogháló telepítése nem feltétlenül igényel szakértelmet, ha a megfelelő eszközökkel és tudással rendelkezünk. Lássuk, hogyan végezhetjük el ezt a feladatot!

Szükséges eszközök

Az önálló telepítés előnyei és hátrányai

A szúnyogháló saját kezű szerelése által időt és pénzt takaríthatunk meg, de az előkészítéshez és a telepítéshez néhány eszközre szükség van: mérőszalag, ceruza, fúró, csavarhúzó és olló. Az önálló telepítés nagy előnye, hogy nem kell szakembert hívni, viszont ha nincs megfelelő kézügyességünk, a végeredmény nem lesz tökéletes.

A felszerelés lépései

Tippek és trükkök

Az első lépés az ablak vagy ajtó pontos lemerése, majd a szúnyoghálót az adott méretre kell vágni. A szúnyoghálót a keretbe kell illeszteni, majd az ablakhoz vagy ajtóhoz kell rögzíteni.

Fontos tipp, hogy mindig kis ráhagyással dolgozzunk a méréseknél, hogy biztosan illeszkedjen a szúnyogháló. Ha valamit rosszul mértünk, könnyebb kicsit levágni az anyagból, mint újra kezdeni az egészet. 

Szakember szúnyoghálót szerel egy ablakhoz, szerszámokkal

Szakember szúnyoghálót szerel egy ablakhoz, szerszámokkal.

Profi telepítés: mikor érdemes szakembert hívni?

Nem minden esetben praktikus vagy lehetséges az önálló kivitelezés. Ha nem vagyunk biztosak a kézügyességünkben, vagy ha nagyon nagy a szúnyogháló, érdemes szakembert hívni.

A profi telepítés költségei

A költségek attól függően alakulnak, hogy milyen méretű és típusú a szúnyogháló. Általánosságban elmondható, hogy a szakember munkadíja 5.000 és 15.000 forint között van. 

Természetesen, itt két táblázat a szúnyoghálók témában. Az első táblázat a szúnyoghálók különböző típusait mutatja be, míg a második táblázat a telepítési díjakat szemlélteti.

Szúnyogháló telepítési díjak

Méret

Munkadíj 

100x100 cm

3.500 Ft

150x150 cm

4.500 Ft

200x200 cm

5.500 Ft

100x100 cm

4.500 Ft

150x150 cm

6.000 Ft

200x200 cm

7.500 Ft

200x90 cm

6.500 Ft

200x200 cm

8.000 Ft

Összefoglalás: A szúnyoghálók kiválasztásánál fontos figyelembe venni a különböző típusokat és méreteket. Az árak változhatnak a minőség, a márkák és a telepítési költségek alapján. Mindig fontos több ajánlatot is kérni és árajánlatokat összehasonlítani a legjobb döntés meghozatalához.

A Qjob.hu segítsége

A Qjob.hu egy olyan platform, amely összeköt megbízható szakemberekkel. Az oldal könnyen használható és gyorsan meg lehet rajta találni a kívánt szolgáltatást. Legyen szó fix, nyíló, rolós vagy pliszé szúnyogháló telepítésről, a Qjob.hu-n biztosan találsz olyan szakembert, aki elvégzi a munkát magas színvonalon és versenyképes áron. Az oldalon könnyedén összehasonlíthatod a szakemberek ajánlatait, elolvashatod a korábbi ügyfelek véleményét.

A szúnyogháló vásárlása és telepítése nem egyszerű feladat.

Kérj segítséget profi szakembereinktől, hogy a legjobb döntést hozd meg. Lépj velünk kapcsolatba most!

   Kapcsolatfelvétel

Gyakran Ismételt Kérdések

Mi befolyásolja a szúnyogháló árát?

A háló mérete, típusa, anyaga és a telepítés módja szabja meg az árat. Egy prémium minőségű, szakember által telepített szúnyogháló ára magasabb lehet, mint egy egyszerűbb, önállóan telepített modellé.

Mennyibe kerül egy szakember által telepített szúnyogháló?

A szakember által végzett telepítés ára 5.000 és 15.000 forint között mozog, a szúnyogháló méretétől és típusától függően. Az ár magában foglalja a munkaerőt és az esetlegesen szükséges további anyagokat is.

Hol érdemes szúnyoghálót vásárolni?

Sok helyen lehet szúnyoghálót vásárolni, például építőanyag-üzletekben, online áruházakban, vagy közvetlenül a gyártótól. 

Milyen gyakran kell cserélni a szúnyoghálót?

A szúnyogháló cseréjének ideje függ a háló minőségétől és az anyagtól. Egy jó minőségű, UV-álló anyagból készült szúnyogháló akár több évtizedig is kitart, feltéve, hogy megfelelően karbantartják és tisztítják.

Összefoglalás: szúnyogháló vásárlás és telepítés

A szúnyoghálók kiválasztása és telepítése nem kis feladat, hiszen több tényezőt kell figyelembe venni a tökéletes választás érdekében. Azonban reméljük, hogy ez a cikk segített abban, hogy jobban átlássuk a szúnyoghálók világát.

Az ideális szúnyogháló kiválasztása és telepítése

A szúnyogháló kiválasztásánál a legfontosabb szempontok közé tartozik a méret, a típus és az anyag. Figyelembe kell vennünk, hogy melyik típus illik a legjobban az otthonunkhoz, és mennyi pénzt vagyunk hajlandóak rászánni. A szerelés során pedig fontos, hogy pontosan mérjünk és a megfelelő eszközökkel dolgozzunk.

Amennyiben nincs jó kézügyességünk, érdemes szakember segítségét kérni, hiszen a rosszul telepített szúnyogháló nem nyújtja a kívánt védelmet.

Emlékezzünk, hogy a szúnyogháló nemcsak védelmet nyújt a rovarok ellen, hanem hozzájárul otthonunk kényelméhez is. Tehát érdemes alaposan utánajárni a különböző opcióknak, hogy a legmegfelelőbb választást tudjuk meghozni.

Barbara, cikk szerzője
Tapasztalt szövegíró
Szövegíró, 2 éves tapasztalattal a háta mögött. Írta ezt szúnyogháló árak című cikket. Alaposan utána járt a témának.

Hagyj megjegyzést