Article Image

Téliesített faház árak: Mennyibe kerül egy téliesített faház építése?

Elgondolkodtál már azon, hogy téliesített faházat vásárolj? Kattints, és tudd meg, hogy milyen árak és lehetőségek várnak rád a piacon!
Árkalkulátor
Nincs időd böngészni??Árkalkulátor

Az elmúlt években a téliesített faházak iránti érdeklődés folyamatosan nőtt Magyarországon. Ennek oka lehet a megnövekedett környezettudatosság, a gazdaságosság és a természetes környezet iránti vágy. Azonban mielőtt döntést hozna egy téliesített faház építéséről, fontos tudni az árakról és költségekről, a típusokról, anyagokról, technológiákról és a legjobb gyártókról. Ez a cikk egy teljes útmutatót kínál a téliesített faház árakról Magyarországon.

Tartalomjegyzék

Bevezetés a téliesített faházak világába

Ha szeretne egy természetközeli, környezetbarát és energiatakarékos otthont építeni, akkor a téliesített faházak remek választások lehetnek. Az ilyen típusú faházak számos előnnyel rendelkeznek a hagyományos építési módszerekhez képest, és egyre népszerűbbek a magyar építőiparban.

Miért népszerűek a téliesített faházak?

Az egyik legnagyobb előnye a téliesített faházaknak az energiahatékonyság. A jól izolált falak és tető, valamint a hővisszanyerő rendszerek miatt az ilyen típusú házak jóval kevesebb energiát igényelnek a fűtéshez, mint a hagyományos épületek. Emellett a fa természetes anyag, ami előnyös a beltéri légtisztaság szempontjából.

A téliesítés előnyei és hátrányai

A téliesítés folyamata során a faházat különböző anyagokkal kezelik, hogy védelmet nyújtsanak az időjárás viszontagságai ellen. Az előnye, hogy az ilyen típusú faházak hosszabb élettartammal rendelkeznek, és jobban ellenállnak a nedvességnek és a penésznek. Azonban az ilyen típusú házak építése magasabb költségekkel jár, mint a hagyományos építési módszerek, és a folyamat hosszabb ideig tart.

A téliesített faházak főbb típusai

Az építészek és a tervezők különböző típusú téliesített faházakat kínálnak, amelyek kielégítik az ügyfelek igényeit és elvárásait. Az alábbiakban bemutatjuk a legnépszerűbb típusokat.

Hőszigetelt faházak

A leggyakoribb típusú téliesített faházak közé tartoznak. Az ilyen házakban hőszigetelő anyagot használnak a falak, a padló és a tető szigetelésére. Ez megakadályozza a hőveszteséget télen, és segít a hűtésben nyáron. A hőszigetelt faházak között megtalálhatók az ún. vakolt vagy ácsmunkás kivitelű faházak.

Passzívházak

Az egyik legfejlettebb típusú téliesített faházak. Nagyon alacsony energiaköltséggel rendelkeznek, és kiváló hőszigetelő tulajdonságokkal bírnak. A passzívházakban az épületet olyan módon tervezik meg, hogy a természetes fűtési és hűtési rendszerek a lehető legjobban kihasználják az épület környezetét. Az ilyen típusú házak általában magasabb költségekkel járnak, de hosszú távon jelentős megtakarítást eredményezhetnek az energiafelhasználás csökkentése révén.

Öko-barát faházak

Azok a típusú téliesített faházak, amelyeknél a környezetvédelemre és a fenntarthatóságra helyezik a hangsúlyt. A faanyagot olyan módon dolgozzák fel, hogy a lehető legkisebb hatást gyakoroljon a környezetre. Az öko-barát faházakban általában napkollektorokat, szélgenerátorokat és más alternatív energiaforrásokat használnak az energiafelhasználás csökkentése érdekében. Általában magasabb árakkal rendelkeznek, de hosszú távon megtérülhetnek az energiafelhasználás csökkentése révén.

Téliesített faházak anyagai és technológiái

A téliesített faházak építése során különböző anyagokat és technológiákat alkalmaznak. Az alábbiakban bemutatjuk a leggyakrabban használt típusokat.

Fából készült téliesített faházak

A faanyag természetes és kellemes hangulatot ad az épületnek, és kiváló hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik. A fából készült téliesített faházakban általában hőszigetelő anyagokat is használnak a hatékonyabb hőszigetelés érdekében.

Könnyűszerkezetes téliesített faházak

A könnyűszerkezetes téliesített faházak olyan épületek, amelyeket főként könnyűszerkezetes panelekből állítanak össze. Ezek az épületek gyorsabban és hatékonyabban építhetők fel, mint a hagyományos faházak. A könnyűszerkezetes téliesített faházakban általában olyan hőszigetelő anyagokat használnak, mint a polisztirol vagy a kőzetgyapot.

Tömörített szalmából készült téliesített faházak

Olyan épületek, amelyekben a falakat szalmából és agyagból készült téglaszerű építőelemekkel építik fel. Kiváló hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkeznek, és nagyon hatékonyak az energiatakarékosság szempontjából. A tömörített szalmából készült téliesített faházak általában nagyon tartósak és hosszú élettartamúak.

Forduljon profihoz a téliesített faházak tervezésében és építésében! Válassza minőséget!

Kérj ingyenes tanácsadást

Téliesített faház árak és költségek

A téliesített faházak építése nagy anyagi befektetést igényel. Az alábbiakban bemutatjuk a téliesített faházak árait és a hozzájuk kapcsolódó költségeket.

Alapárak és mire érdemes figyelni

Az alapárak a téliesített faházak építési költségeinek csak egy részét képezik. Ezek általában a faanyag, a szigetelés, a nyílászárók és a tető árából állnak. Fontos tudni, hogy a téliesített faházak építésekor érdemes olyan anyagokat használni, amelyek kiváló hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkeznek, és a lehető legjobban kihasználják a környezetet. Az árakat befolyásolja a választott típus, az alaprajz mérete és a kivitelező vállalat ára is.

További költségek és az építési folyamat

A téliesített faházak építése során további költségek merülnek fel, amelyekre érdemes odafigyelni. A fűtési és hűtési rendszerek, a konyhabútorok, a fürdőszoba felszerelések és a belső kialakítás költségei jelentős mértékben eltérhetnek az egyes típusok és a különböző kivitelezők árai alapján. Az építési folyamat során fontos figyelembe venni az időjárási viszonyokat és az építési engedélyek megszerzésének folyamatát is.

Azonban érdemes tudni, hogy a téliesített faházak hosszú távon jelentős megtakarítást eredményezhetnek az energiafelhasználás csökkentése révén. Éppen ezért, érdemes olyan szakértőkkel dolgozni, akik képesek hatékonyan tervezni és megvalósítani az álmaink téliesített faházát.

Téliesített faház típusok és árak

Típus

Méret

Árak (Ft)

Kompakt

20 m2

6.000.000 - 8.000.000

Klasszikus

50 m2

12.000.000 - 15.000.000

Modern

100 m2

18.000.000 - 22.000.000

Luxus

150 m2

25.000.000 - 30.000.000

Egyedi

Egyedi

Az egyedi igényeknek megfelelően

Az árak csak tájékoztató jellegűek, és az épület méretétől, típusától és a használt anyagoktól függően változhatnak. Az egyedi téliesített faházak esetében javasolt részletes ajánlatot kérni a gyártóktól vagy építőipari szakértőktől.

Hogyan válasszunk téliesített faházat?

Ez egy fontos döntés, amely hosszú távra szóló befektetés. Az alábbiakban bemutatjuk, hogy mire érdemes figyelni a téliesített faház kiválasztása során.

Építőipari szakértők bevonása

A téliesített faházak építése nagy szakmai tapasztalatot és szaktudást igényel. Az építőipari szakértők segítségével hatékonyan megtervezhető és megvalósítható a téliesített faház. Az építőipari szakértők képesek áttekinteni az összes lehetséges anyagot, technológiát és költséget, és javaslatot tenni az optimális megoldásokra.

Energiahatékonysági szempontok

Kulcsfontosságú szempont a téliesített faházak kiválasztása során. Fontos tudni, hogy mely anyagokat és technológiákat érdemes használni ahhoz, hogy a lehető legjobb hőszigetelő tulajdonságokat érjük el. A jó hőszigetelés segítségével jelentősen csökkenthető az energiafelhasználás, és így hosszú távon megtakaríthatunk a fűtési és hűtési költségeken.

Fenntarthatóság és környezetvédelem

Ezeknek a szempontjából a téliesített faházak kiválasztása különösen fontos. A faanyag, mint építőanyag, nagyon környezetbarát és fenntartható anyag. Azonban érdemes olyan fákat választani, amelyeket fenntarthatóan termelnek. Emellett jó ötlet lehet olyan téliesített faházat választani, amely lehetőleg minél kevesebb káros anyagot tartalmaz. A környezetbarát anyagok és technológiák használatával az építés során jelentősen csökkenthető az ökológiai lábnyomunk.

Téliesített faház anyagok és árak

Anyag

Jellemzők

Árak (Ft/m2)

Fenyő

Természetes megjelenés, olcsó

22.000 - 25.000

Lucfenyő

Jobb minőségű, erősebb

25.500 - 30.700

Tölgyfa

Tartós, magas minőségű

35.000 - 37.000

Cédrus

Természetes szépség, ellenálló

37.000 - 40.000

Hőkezelt fa

Jobb hőszigetelés, hosszú élettartam

40.000 - 45.000

Az árak csak tájékoztató jellegűek, és az épület méretétől és a használt anyagtól függően változhatnak. A megfelelő anyagválasztás érdekében javasolt szakértőkkel konzultálni, akik segítenek kiválasztani a megfelelő matériát a téliesített faház építéséhez.

Építse meg álmai téliesített faházát a szakértők segítségével! Kérjen ajánlatot most!

Ingyenes ajánlatkérés

Téliesített faházak építése és karbantartása

A téliesített faház építése egy hosszú folyamat, amely az építési engedélyeztetési folyamattól az építési folyamat végéig tart. Az alábbiakban bemutatjuk az építési és karbantartási folyamatot.

Az építési engedélyeztetés folyamata

A téliesített faház építésének első lépése. Ahhoz, hogy építhessük a téliesített faházat, szükségünk van az építési engedélyre. Ennek megszerzésekor fontos, hogy minden szabályt betartsunk, és az engedélyeztetési folyamatot a hatóságok előírásainak megfelelően végezzük.

Téliesített faházak építési technológiái

Elkerülhetetlen, hogy megfelelően válasszuk ki a technológiát, hogy a lehető legjobb eredményt érjük el. A faanyagból készült téliesített faházakat hagyományos késes technológiával építik, amely kézzel vagy géppel történik. Az előregyártott elemekből álló könnyűszerkezetes téliesített faházakat gyorsan és hatékonyan lehet építeni. A tömörített szalmából készült téliesített faházak építése szintén egyszerű és gyors folyamat.

Karbantartás és téliesített faházak élettartama

Rendkívül fontos, ha hosszú élettartamra vágyunk. Ennek során javítani, cserélni és tisztítani kell a faanyagot, a hőszigetelő matériákat és a tetőt. A karbantartás általában évente legalább egyszer szükséges. A téliesített faházak élettartama nagymértékben függ az építés minőségétől, az anyagok minőségétől, az időjárási körülményektől és a karbantartás minőségétől. Jó minőségű építés és gondozás esetén a téliesített faházak élettartama több évtized is lehet.

A legjobb gyártók és forgalmazók Magyarországon

Az alábbiakban bemutatjuk a legjobb hazai és nemzetközi téliesített faházgyártókat és forgalmazókat.

Hazai téliesített faházgyártók

A hazai téliesített faházgyártók között található a Kertihaz.hu, amely fából készült téliesített faházakat gyárt és épít. A cég egyedi tervezéssel és kivitelezéssel is foglalkozik, így minden igényt kielégítő téliesített faházat építhetnek az ügyfelek számára.

Nemzetközi téliesített faházgyártók

Kiemelkedő a Finnlog.ee. A Finnlog egy évtizedek óta sikeres téliesített faházgyártó cég, amely a hagyományos skandináv építési technikával dolgozik. A faanyagot és az építési technológiát is Finnországból importálja, így garantáltan magas minőséget és hosszú élettartamot biztosít a téliesített faházak számára.

Téliesített faházak forgalmazói és szolgáltatói

Számos cég található, amelyek segítenek az ügyfeleknek a téliesített faházak kiválasztásában és megépítésében. Ilyen például a TamásFaHáz, amely egy teljeskörű szolgáltatást nyújt a téliesített faházak tervezésétől az építésig. A cég magas minőségű téliesített faházakat kínál, amelyek kiváló ár-érték aránnyal rendelkeznek.

Gyakran ismételt kérdések a téliesített faházakról

Hogyan befolyásolja az anyagválasztás a téliesített faház árát?

Széles skálán mozoghat, és az árak jelentősen eltérhetnek az anyagtól függően. Befolyásolhatja az anyag minősége, annak beszerzési- és a munkaerő költsége.

Milyen engedélyekre van szükség a téliesített faház építésekor?

Az adott települési önkormányzattól függenek, és általában a területre vonatkozó szabályozások szerint szabályozzák az építési előírásokat. Javasolt szakértőkkel konzultálni, hogy a megfelelő engedélyeket be lehessen szerezni.

Milyen hosszú az építési folyamat a téliesített faházak esetében?

Ennek hossza függ az épület méretétől, a típusától és a kiválasztott technológiától. Általánosságban elmondható, hogy az építési folyamat 3-6 hónapot vesz igénybe.

Mennyi időbe telik a karbantartás a téliesített faházaknál?

Függ az épület állapotától és az időjárási viszonyoktól. Általánosságban elmondható, hogy a karbantartási idő 1-2 hónapot vesz igénybe az évenkénti ellenőrzésekkel. 

Milyen garanciákat kínálnak a téliesített faház gyártók?

Széles skálán mozognak az egyes gyártóktól függően. Általában azonban az épületek szerkezeti garanciát kapnak 5-10 évre.

Összefoglalás és további tanácsok a téliesített faházakról

A téliesített faházak egyre népszerűbbek Magyarországon, amelyeknek számos előnye van a hagyományos építészeti megoldásokkal szemben. Az építési folyamat azonban sok kihívást jelenthet, ezért fontos megfelelően tájékozódni a témában.

A legfontosabb tudnivalók röviden

A téliesített faházak előnyei közé tartozik az energiatakarékosság, a fenntarthatóság és a környezetbarát megoldások.

A téliesített faházak építése és karbantartása különösen figyelmet igényel, így érdemes szakértő segítségét igénybe venni.

Az árak és költségek változóak, és számos tényezőtől függenek, például az épület méretétől és a használt anyagok minőségétől.

Amennyiben további információra van szüksége a téliesített faházakról, érdemes kutatni az interneten és szakértők tanácsait kérni. Az építőipari szakértők és téliesített faház gyártók és forgalmazók szívesen segítenek az ügyfeleknek a döntésben, és számos tanácsot adnak a megfelelő téliesített faház kiválasztásához.

Végső tanácsok

A téliesített faházak egy izgalmas és környezetbarát alternatívát jelentenek a hagyományos építészeti megoldásokkal szemben. Fontos azonban megfelelően tájékozódni a témában, és szakértő segítségét igénybe venni az építési folyamat során. Ha azonban megfelelően tervezik és építik, a téliesített faházak hosszú élettartammal és magas minőséggel rendelkezhetnek, és hosszú távon jelentős költségmegtakarítást eredményezhetnek az energiafogyasztásban.

Az energiahatékonyság fontos tényező az építésnél! Építse meg a téliesített faházat, amely csökkenti a költségeit! 

Igényeld az ár-érték arányos ajánlatokat

Szövegíró, 2 éves tapasztalattal a háta mögött. Írta ezt a téliesített faház árak című cikket. Alaposan utána járt a témának.

Hagyj megjegyzést