Article Image

Mennyibe kerül a bútor összeszerelése?

A bútorok összeszerelésének mért országos, átlagos költsége 13.000 Ft, de az árak minimum 3.000 és maximum 7.000 Ft/óra között váltakozhatnak
Árkalkulátor
Nincs időd böngészni??Árkalkulátor

Bútor összeszerelés árak 2024-ben

Az emberek manapság már profikat bérelnek az ágyak, íróasztalok, asztalok, székek, könyvespolcok, dohányzóasztalok, kerti bútorok, otthonra szánt mini-játszóterek összeállításához, annak felépítéséhez. A legtöbb szakember képes az összeszerelésre függetlenül a bútor típusától és attól, hogy rendelkezésre állnak-e a hozzá való használati útmutatók. Számos bútorszerelő kínál bútor házhozszállítást aminek az átlagos díja 150 Ft/km, valamint szétszerelési szolgáltatást is.

A bútorok összeszerelése nehézségekkel jár, miért ne bérelne szakembert aki ezt elvégzi az Ön számára? Mielőtt valakit felbérel, néhány dolgot fontos tisztáznunk, melyet alább fogunk boncolgatni.  A bútorok össze-és szétszerelése napjainkban 3.000 Ft-tól egészen 50.000 Ft-os díjazásig is terjedhet.

Bútor összeszerelési statisztikák

Kisebb vagy nagyobb bútorok összeszerelésére van szükséged?

Találj bútorszerelőt most! 

Itt megtalálod

Tartalomjegyzék

Bútorösszeszerelési árak 2024-ben

Minimum ár

3.000 Ft

Maximális ár

50.000 Ft

Átlagos ár

13.000 Ft

Országos szinten mért átlagos költség

10.000 Ft

Bútorszerelési szolgáltatási költség

Néhány bútor összeszerelő szakember darabonként számítja az árképzést, tehát minden tétel után átalánydíjat kér. Ez a fajta árképzés különösen gyakori az Ikea és más átlagos felépítésű bútorok esetében, ahol viszonylag egyenletes lapokból épülnek fel.

Laponként számolt bútor összeszerelési árak 2024-ben

1 elem

3.000 Ft

2 elem

7.000 Ft

3 elem

10.000 Ft

4 elem

13.000 Ft

5 elem

17.000 Ft

6 elem

21.000 Ft

6+ elem

24.000 Ft

Egy fehér komód összeszerelése

Komód összeszerelése

Bútorszerelési költség bútoronként

Jellemzően egy bútorszerelőnek lesz egy árjegyzéke annak meghatározásához, hogy mennyi díjazást számítanak fel tételenként. Az árak 3.000 Ft-tól kezdve 55.000 Ft között mozognak átlagosan, az adott bútor bonyolultságától függően. A felszámított ár csak a munka költsége, nem tartalmazza az elem megvásárlásának költségeit. Az árban mindig vannak eltérések az alkatrészek számától, összetettségétől és az elem méretétől függően.

Bútor összeszerelési árak Ft-ban

Óradíj a bútorok összeszerelése során

Sok ezermester és bútorszerelő óradíjat számít fel a szolgáltatásaiért, ezért minél több időbe telik egy szerelési projekt, annál magasabb lesz a várható költség is. Az országos átlagos óradíja a bútorösszeszerelésnek 4.000 Ft, a minimum 3.000 Ft, míg a maximum pedig 5.000 Ft. Egyes vállalatok minimális óraszámot is felszámolnak, ezért érdemes előre tervezni és egyszerre több bútorszerelési munkát elvégeztetni az adott szakemberekkel. Konyhabútor beépítése és összeszerelése esetén a díjazás már 5.000 Ft/óra, míg egyéb bútorok összeszerelése során, példa kedvéért a fürdőszoba bútorok, beltéri bútorok esetén 4.000 Ft/óra.

A példa kedvéért, egy Möbelix, Kika, Jysk, Mömask, XXL, stb. helyen megvásárolt bútor esetében Budapesten átlagosan az összeszerelési óradíj 4.000-5.000 Ft között mozog.

Ikeában megvásárolt bútor esetében az összeszerelés díja - a bútor árának 9 %-a. A szolgáltatás minimális díja 9 000 Ft + az összeszerelő csapat kiszállási díja. Az összeszerelő csapat kiszállási díja zónák szerint változik, aminek a minimális díja 7.990 Ft a maximális díja pedig 19.990 Ft lehet.

Óradíj a bútortól függően

Bútorszerelési árak szobánként

A bútorok összeszerelésének költsége elemenként 3.000 és 55.000 Ft között mozog átlagosan, vagy óránként 3.000-5.000 Ft. Legtöbben minimum egy órás szolgáltatási díjat követelnek meg. A bútorszerelők feladata, hogy a ház minden szegletében összeszereljék a számunkra szükséges bútorokat, mérettől és összetettségtől függetlenül.

Az egyszerűbb darabok összeszerelése egy órát vehet igénybe, a bonyolultabbak viszont akár négy órát is igényelhetnek. Az összeszerelő csak a bútor összeszerelési munkadíját számítja fel, nem pedig a bútor vételi árát. Nagyobb mennyiségű bútor esetén az első darabért a szokásos díjat kell fizessük, de azt követően darabonként már egyéni, alacsonyabb díjkalkulálást is kaphatunk.

Konyha összeszerelésére szakembert keresel?

Qjob-on gyorsan találsz!

Szakembert keresek

Bútor összeszerelés árak szobaként

Szobánként változó összeszerelési árak

Kültér

3.000 Ft – 35.000 Ft

Konyha

3.000 Ft – 25.000 Ft

Iroda

3.000 Ft – 35.000 Ft

Nappali

3.000 Ft – 50.000 Ft

Hálószoba

7.000 Ft – 52.000 Ft

Kültéri bútorok összeszerelése

A kültéri bútorok összeszerelése darabtól függően 3.000 és 35.000 Ft között mozog. Gyakran nehéz a folyamatosan változó időjáráshoz viszonyulni és megfelelő anyagú, összeállítási bútort találni, de nem lehetetlen feladat. A zord időjárást figyelembe véve megfelelően kell összeállítani ezen bútorokat, hogy tartósak legyenek. Sokféle kerti bútor kapható, a terasz vagy a tornác leggyakoribb darabjai a szék, pad, nyugágy, asztal, hintaágy. 

Konyhabútorok összeszerelése

A konyhabútorok összeszerelési díja 3.000 és 25.000 Ft között mozog, méretétől, darabszámától és az összeszereléshez szükséges időtől függően. A konyabútor összeszerelése esetén a díjazás a bútordarabok összeszereléséből és a tényleges helyre való felszereléséből adódik össze. Ez magába foglalhatja egy szabadon álló szekrény, például egy edénytartó összeállítását is. Amilyen bútorokra itt gondolhatunk az főként a szék, az étkező asztal, a falra szerelt szekrényt, a konyhapultot vagy akár a pék állványt.

Irodai bútorok összeszerelése

Az irodai bútorok összeszerelésének átlagos költsége hazánkban 3.000 és 35.000 Ft között mozog. A legtöbb otthoni irodában íróasztal és szék található főként, de nagyobb kialakított dolgozó szobákban, irodaházakban iratszekrények és könyvespolcok is helyet foglalnak.

Irodabútor összeszerelési árak

Leírás munkák

Árak

 

Irodai szék összeszerelése

menedzser

800 Ft

személyzet

600 Ft

látogató

400 Ft-tól

gamer

2 000 Ft

Irodai íróasztal összeszerelése

íróasztal (dolgozó)

600 Ft

talapzattal

1 400 Ft

ergonomikus

1 200 Ft

ergonomikus talapzattal

2 000 Ft

tárgyalóterem

2 400 Ft-tól

Az irodákban ezeknek a bútoroknak az anyaga lehet tömör fa vagy könnyű és modern kialakítású is. A legtöbb bútor összeszerelő az árat az összeszerelt darabok méretére, súlyéra és összetettségére alapozza. Ezen helységben főként székről, könyvespolcról, irattartó szekrényről, asztalról, illetve L-alakú asztalról beszélhetünk. 

Nappali bútorainak összeszerelése

A nappalink bútorainak összeszerelése egy átlagos munka a szakember számára, melynek díjazása 3.000 és 45.000 Ft között alakul többségében. Az összeszerelés ára a szükséges darabok méretétől és számától függ.

Sokan úgy döntenek, hogy egyszerre több darabot szereltetnek össze, míg mások akár már egyetlen darab összeállításához is kihívják a szakembert. Többek között itt említhető meg a szék, a kávézó asztal, a kanapé, a könvespolc, az asztal, és a különböző szórakoztató elektronikának helyet adó polcrendszer is.

A nappali különböző bútorainak összeszerelési költségei Ft-ban mérve

Szék

3.000 Ft

Könyvespolc

16.000 Ft

Kanapé

14.000 Ft

Kávézó asztal

6.000 Ft

Asztal

8.000 Ft

Szórakoztató elektronika polcrendszere

25.000 Ft

Bútor összeszerelő munka folyamata

Polc összeszerelése

Hálószoba bútorok

A hálószoba bútorainak összeszerelési költsége 7.000 és 55.000 Ft között helyezhető el, ha az átlagos költségeket vesszük figyelembe. Nem ritka, hogy valaki egy egész hálószobát szeretne megtölteni bútorokkal, s mindhez szakember segítségét kéri – ami az összeszerelést illeti.

Az itteni árképzés szintén az összeállítandó darabok méretétől, anyagától, nagyságától függ. Itt említhető meg az éjszakai komód, gyerekágy, sminkasztal, emeletes ágy, tároló ágy vagy akár a gardrób. 

Több bútor összeszerelésére lenne szükséged, de nem tudod, mennyibe kerülne?

Kapj egyedi árajánlatot a legjobb szakemberektől!

INGYENES ajánlatkérés

A bútorok összeszerelési díjai a darabok száma szerint

Nem ritka, hogy a bútorszerelő szakemberek átalánydíjat számítanak fel az összeszerelt cikkek száma alapján. Némi kedvezményben is részesülhetünk, ha egyszerre több bútor összeszerelését is kérjük, ennek a kedvezménynek a mértéke, az eredeti díjazásból lejövő 10-15%.

Ilyen helyzetekben rendkívül költséghatékony, ha akár több bútor összeszerelését is kérjük egy időben. Az alábbi táblázat remek példát nyújt arra, hogy hogyan változik egy kanapé összeszerelése ára attól függően, hogy mennyi darabból fog felépülni:

Kanapé összeszerelési ára Ft-banű

További költségtényezők

Az óradíj és a darabonként árstruktúra mellett számos tényező befolyásolhatja a bútorszerelési szolgáltatások teljes költségét. Ezek a tényezők magukba foglalják a minimális díjakat, a földrajzi elhelyezkedést és az utazási díjakat.

Minimális díjak

A bútorszerelő szakemberek minimális díjat felszámíthatnak bizonyos szolgáltatásaikért. Például egy szakember általában 10.000 Ft-ot számíthat fel az éjjeliszekrény összeállításáért, akkor is magasabb árat számolhat fel, ha nincs más elvégzendő összeszerelés ezen kívül.

A minimális díj segíti a szakembereket olyan költségek fedezésében, mint az utazási idő, benzinköltség, vagy a megvásárolt bútorlapok hazaszállítás a megrendelő fél számára. 15 Ft/km, autópálya használata esetén 1.000 Ft/használatba vett autópálya

Utazási díjak

Az utazást általában a legtöbb bútorgyártó átalánydíja vagy óránkénti ára tartalmazza. Egyesek azonban további díjakat számíthatnak fel, ha az ügyfél otthona vagy irodája kívül esik a szakember szokásos szolgáltatási körén. Ez a többletköltség elősegíti az összeszerelő idő-és szállítási költségeink a fedezését a megrendelő otthonához és onnan vissza. Példáúl a vidéki kiszállás esetén + 3.000 Ft kiszállási díj.

Elhelyezkedés

Lakóhelytől függően a bútorok összeszerelésének átlagos ára ingadozó, 3.000 Ft-tól kezdve egészen 5.000 Ft-ig is terjedhet a bútorszerelő szakember órabére, ez főleg azért van, mert a munkaerőköltségek városonként változnak.

Ikea bútorszerelés

Az Ikea törekszik olyan bútorok megtervezésére és kialakítására, amelyeknek az összeszerelése a hagyományos szerszámokkal megoldhatóak, különösebb tapasztalat nélkül, egyszerűen. 

A bútorszerelő szakemberek túlnyomó része ismeri az Ikea termékeit, így ők könnyedebben és gyorsabban állíthatják össze leendő bútorainkat, ezzel megspórolva nekünk számos időt és energiát, amelyet az összetett, több darabból álló elemekkel rendelkező bútorok igényelnek. Az Ikea bútorok összeszerelésének árazása is nagyobb skálára tehető, ez átlagosan 3.000 Ft-tól egészen 35.000 Ft-ig terjedhet.

Mennyibe kerül az IKEA bútorok otthoni összeszerelése?

Ikea bútorok összeszerelésének árai

Ikea kanapé összeszerelése

4.200 Ft

Ikea sarokkanapé összeszerelése

5.400 Ft

Egy ikea fotel összeszerelése

2.800 Ft

Összeszerelés 1no, 2 hálószobás ágy Ikea

4.200 Ft

Gyermekágy összeállítása ingával Ikea

6.200 Ft

Ágyszerelvény Ikea emelőszerkezettel

6.400 Ft

Ikea loft/transformer ágy összeszerelése

8.200 Ft

Összeszerelése TV szekrény Ikea egyszerű (magassága 0,7m)

2.800 Ft

Összeszerelése szekrény TV alatt ikea nagy (nappali/fal)

12.600 Ft

Összeszerelése TV szekrény cipő alatt Ikea

1.600 Ft

Összeszerelése egy komód Ikea akár 5 fiók

2.400 Ft

Összeszerelése egy komód ikea több mint 5 fiókos

3.2000 Ft

Összeállítása egy csuklós szekrény Ikea

5.400 Ft

Összeállítása szekrény Ikea

9.200 Ft

Minimális rendelés

8.400 Ft

Bútor elemeinek az összeszerelése

Szakember szereli össze az asztalt

Hogyan béreljünk bútorszerelő szakembert?

Annak érdekében hogy megfelelő szakembert találjunk az összeszerelés elvégzésére, vegyünk figyelembe pár kritériumot:

  • Határozzuk meg a költségkeretet. A költségvetés ismerete segít meghatározni, hogy milyen összeszereléseket engedhetünk meg magunknak. Nézzük meg több szakember árszabását, így viszonyítási alapot kaphatunk. 
  • Nézzünk meg több bútorszerelő szakember szolgáltatását, hiszen egyes szakemberek nagyobb méretű és mennyiségű összeszerelési feladat esetén kedvezményeket biztosítanak. 
  • Kérjünk személyre szabott árajánlatot, mielőtt megbízunk valakit az összeszereléssel. Adjuk meg a bútoraink adatait (méret, súly) és akár képekkel is szemléltessük az elvégzendő feladatokat. 
  • Olvassuk el az értékeléseket. Hogy a megfelelő szakembert fogadjuk fel, az adott mesterember régebbi ügyfeleitől származó értékelések alapján megtudhatjuk, hogy mennyire végez profi, igényes munkát. Hosszú távon hálásak leszünk magunknak, ha megfelelőnek tájékozódunk!

Ingyenes ajánlatkérés

Hogyan lehet pénzt megtakarítani?

Mindig kérdezzük meg, hogy vannak-e kedvezmények. Néhány bútorszerelő szezonális különlegességeket és egész éves árcsökkentést kínál különböző csoportok számára, legyen szó diákról vagy akár idős emberről. Ha az adott bútor összeszerelése nem jelent különösebb nehézségeket, próbáljuk meg házilag megoldani. Ha több bútort is szeretnénk összeszereltetni, intézzük ugyanazon szakemberrel – ugyanazon időpont során, így nem szükséges többször kifizetnünk a kiszállási díjat.

A professzionális bútorszerelés előnyei

A bútorok összeszerelése időigényes, nehéz és összességében sok energiát igénylő feladat. A frusztráló és bonyolult használati utasításoktól kezdve a nehéz dobozok, elemek emelésétől hamar elmehet a kedvünk attól, hogy újabb bútorokkal akarjuk megtölteni szeretett otthonunkat. Ezért okos lépés, ha profi bútorszerelőt vagy ezermestert keresünk a feladat elvégzésére. 

Ha szakembert bérlünk, miközben mi pihenünk biztosak lehetünk abban, hogy a legnagyobb gondossággal állítják össze és szerelik be bútorainkat, így az időnket más dolgokra is összpontosíthatjuk.
A szakemberek nagyobb eszköztárral rendelkeznek, amelyek a megfelelő csavarkulcsokat is tartalmazzák, így nem kell azokat külön beszerezzük.

Keressen bútorszerelőket a közelben

Egy profi felkeresése és felbérlése csupán csak néhány percet vesz igénybe. A Qjob.hu segítségével keresse meg a közeli bútorösszeszerelő szakembereket. Ezután szerezzen be néhány árajánlatot, ellenőrizze a szakemberek elérhetőségét és beszélje le velük az összeszerelés időpontját!

Gyakran Ismételt Kérdések

Mennyibe kerül a bútorok összeszerelése?

A bútorok összeszerelésének költsége óránként 3.000 és 5.000 Ft között mozog. Néhány bútorszerelő darabonként számolja fel a díjszabását, mely mérettől, elemszámtól, bonyolultságtól függ, átlagos díja 8.000 - 14.000 Ft közé tehető.

Mennyibe kerül egy komód összeállítása?

A komód általában 7.000 - 10.000 Ft-os összeszerelési díjat von magával.

Mennyibe kerül valakit bérelni az IKEA bútorok összeszereléséhez?

Az Ikea bútorszerelési szolgáltatásának díja 5.000-15.000 Ft között mozog, szintén elemszámtól, óradíjtól, az adott bútor bonyolultságától függően.

Bérelhetek valakit bútorok összeszerelése érdekében?

Igen, erre már számos szakember és vállalkozás rendelkezésére áll, különböző óradíjakat megszabva, példáúl 3.000 – 5.000 Ft


A Qjob-ot hónapról-hónapra egyre több szakember és megbízó használja. Ennek köszönhetően egyre hatékonyabban találhatnak egymásra megbízó és megbízott. Megnézhetjük a szakemberek ajánlásait, referencia munkáit, a készségeiről tájékozódhatunk a profilukon.

Létrehozok egy feladatot!  Szakemberként regisztrálok!

Jeremy, szerző
Bútor összeszerelés szakértője
Professzionális asztalos, tizenkét éves tapasztalattal a felújítások, új építések, javítások és még sok más területén. Szolgáltatásaim közé tartozik a bútorok, konyhai csomagok össze- és szétszerelése.

Hagyj megjegyzést