Article Image

Mennyibe kerül a családi fotózás?

Az átlagos családi fotózás díja hazánkban 30.000 és 60.000 Ft között mozog, míg a felső kategória már az 60.000 – 150.000 Ft-os határba tartozik.
Árkalkulátor
Nincs időd böngészni??Árkalkulátor

Családi fotózás árak 2024-ben

Bárki, akinek van egy okostelefonja már elmondhatja magáról, hogy akár egész nap vállalhatná családi fotók elkészítését. Ami igaz is, viszont ami megkülönböztet egy amatőr fotóst egy profitól, az nem más mint a minőség. Egy professzionális fotós képes a képeivel megeleveníteni a családban jelen lévő szeretetet, boldogságot, melyek kézzel fogható, örök emlékként megmaradnak számukra. A megfelelő szakember megtalálásához a Qjob.hu szakemberkereső portál is lehetőséget biztosíthat számunkra.

Családi fotózás ár statisztika

Szeretnél egy közös, családi fotózást?

Oldalunkat használva ellenőrzött fotós szakemberektől kaphatsz ajánlatot!

Családi fotózás 25.000 Ft-tól!

Az átlagos családi fotózás árak hazánkban 30.000 és 60.000 Ft között mozognak, míg a felső kategória már az 60.000 – 150.000 Ft-os határba tartozik. Ennek az összegnek a váltakozását befolyásolja a helyszín, a résztvevő személyek száma – illetve maga a csomagé is, amit választunk. Ezekben a díjakban már szerepel a nyomtatás, a fotó albumok megvétele, elkészíttetése, fotó galériák elektronikus formában való átvétele is. 

Tartalomjegyzék

A lentebbi családi fotózással kapcsolatos adatok tájékoztató jellegűek!

Minimum költség

30.000 Ft

Maximális költség

150.000+ Ft

Átlagos költség

50.000 Ft

Hogyan alakul a családi fotózás díjszabása?

A családi fotózást készítői már előre megrendelhető fotózási csomagokat hoznak létre, mely csomagok különböző szolgáltatásokat biztosítanak. Ide tartozik a fotózás időtartama, helyszíne, mennyi kép készül – és hogy ebből mennyi kerül retusálás alá, amelyet aztán megkapunk. Kérjük-e digitális formában vagy megelégszünk vele fizikálisan is, illetve nem utolsó sorban a példányszám is mérvadó.

Fotós óradíjak

Nem csak Magyarországon, de a világ minden táján széles skálán mozognak az óradíjak. Az átlagos díjszabás hazánkban fél óra csak 10.000 Ft, 1 óra már 20.000 Ft, 2-3 óra 45.000 – 60.000 Ft között van. A fotózás végleges összegét befolyásolja többek között a helyszín, továbbá a fotós tudásának a szintje is.

A fotósok többsége minél több képet készít, hogy az utómunkák során a legjobban készülteket kaphassa meg az ügyfele. Tehát figyelembe véve az elvárásainkat a minőséget illetően, nem érdemes a szakember felkeresésekor spórolnunk. Számos professzionális családi fotóst találhatunk a Qjob.hu weboldalán, melyre a regisztráció mindenki számára ingyenes.

Fotós óradíjak

Csomagok

Ahogyan azt már említettem, sok fotós már előre összeállított csomagokkal várja az alanyokat. Az árszabás a csomag tartalmától függ, mely érinti az utómunka után biztosított fotók számát, az átöltözések számát a fotózás ideje alatt, a helyszínek váltakozását és hogy nyomtatva, továbbá elektronikus formában is kérjük-e az elkészült képeket. Az átlagos szolgáltatások az alábbiak: kérhető kis csomag ami 30.000-35.000 Ft, mini csomag 35.000-45.000 Ft, maxi csomag 45.000-65.000 Ft, nagy csomag 65.000+ Ft.

Fotós lány

Fotós a csoda gépével

A családi fotózás csomagjainak átlagos árai

Ahány fotós – annyi fajta csomag. Fontos megemlíteni, hogy műtermi fotózást vagy kültéri fotózást említünk, esetleg mindkét módszert alkalmaztatni szeretnénk, továbbá a résztvevők száma és a felhasznált időkeret is mérvadó.

A családi fotózás csomag árainak átlagos díjszabása

Kis csomag

30 perc, 1 háttér

1 átöltözés,
10 retusált kép

Mini csomag

30-45 perc, 1 háttér

1 átöltözés,
15 retusált kép

Maxi csomag

60 perc, 2 háttér

2-3 átöltözés, 25 retusált kép

Nagy csomag

90-120 perc, 3 háttér

3-4 átöltözés, 35 retusált kép

Hogyan változnak az árak a családtagok számának növekedésével?

Ebben a szakmában a családot pár fős csoportként azonosítják a szolgáltatások létrehozásakor, az alapvető díjak 30.000 és 40.000 Ft között alakulnak Magyarországon, átlagosan egy 4-5 fős, szűk családi kört tekintve az összeg amivel számolhatunk az 35.000 Ft.

Szeretnél egy 4-5 tagos családi fotózást? 

Egy kattintással érdeklődhetsz több fotóstól is!

INGYENES ájánlatkérés

Milyen további szolgáltatásokat lehet igénybe venni?

Az elkészült fényképeket kérhetjük pendrive-ra mentve is - 8.000-10.000 Ft -, mini-könyv formájában -12.000-16.000 Ft-, videó készítése -10.000-15.000 Ft-, további fotózási idő igénybevétele a megállapodottakon túl -15.000-20.000 Ft/fél óra-, fotó album készíttetése -20.000-25.000 Ft-, további családtagok bevonása az adott csomag limitjén túl - 5.000-8.000 Ft/fő.

Tóvábbi szolgáltatások

Lokáció

A híres és nagy szaktudással rendelkező fotósok díjazása mindig is nagyobb mértékű lesz, ahogyan a fotós elhelyezkedése is mérvadónak számít. Egy kisebb városban lévő fotós díjszabása alacsonyabbnak számít – a nagyobb, forgalmasabb városokéhoz képest.

Műtermi fotózás

Egy stúdióban elvégzett fotózás során a legkisebb csomagtól indulva a díja 35.000 Ft/alkalom lesz, tóvábbra lehetősége van a szakemberünknek a világítás tökéletessé tételére, számos öltözet közül választhatunk, viszont a háttér, az effektek és a berendezett eszközök nagyobb költségekkel is járnak.

Szabadtéri családi fotózás

Számolnunk kell azzal, hogy bármikor váratlan időjárási változás léphet életbe, amely befolyásolhatja többek között a fényviszonyokat is. A háttér kiválasztásának csak a képzeletünk szab határt, ámde számítanunk kell rá, hogy számos stúdióberendezés ide már nem hozható. Általában ez a drágább kivitelezés átlagosan 20.000-30.000 Forintba kerül.

Van bármilyen különbség a stúdió és a szabadtéri családi fotózás között?

Általában a fotósok nem tesznek különbséget a stúdió és a szabadtéri munkavégzés között, amíg az utóbbi az adott városhatárokon belül van. Akinek az érdeklődését felkelti a szabadtéri fotózási lehetőség, annak további költségekre kell számítania - 20.000-40.000 Ft. A stúdió fotózás során átlagos díjszabást tapasztalhatunk.

Szeretnél szép, mínőségű fotókat a családodról? 

Akkor jó helyen jársz! Találj magasan értékelt fotóst a közeledben most!

Minőségű fotózás érdekel

Családi fotózás a szabadtérben

Családi fotózás a természetben

A családi fotós alkalmazásakor figyelembe veendő tényezők

Személyes kapcsolat

Nem feltétlenül minden fotós képes ugyanazt a minőségi munkavégzést biztosítani, ha például családo fotózást babával tervezzük. Mielőtt kiválasztanánk a számunkra megfelelő szakembert, nézzük át a már meglévő portfólióját, szakterületét és győződjünk meg róla, hogy a mi, saját elvárásainknak megfelelő-e.

A véleményünk kialakításakor figyeljük meg azt is, hogy kérdéseinkre milyen hamar kapunk választ, az árkalkuláció és maga az igényfelmérés a legtöbb esetben ingyenes, más fotóstúdiókban ez azonban akár 5000-10.000 Ft-ba is kerülhet, illetve hogy a közös egyeztetésre szánt interjú időpont lefoglalására mennyire nyitott az adott szakember.

Csomagok

Érdemes gondosan elolvasni és összehasonlítani egy fotós különféle csomagjait más fotósokéval, kis csomag – 30.000 Ft-tól kezdve egészen a nagy csomagig – 65.000 Ft igénybe vehetőek a szolgáltatások. A díjszabáson túl a csomagok összetétele is változhat a szakembereket nézve, így nem csak az árat, de a csomag tartalmát is érdemes figyelembe venni – vajon ténylegesen azt kapjuk-e amire szükségünk van?

Idő

Minden szolgáltatás más időlimitet foglal magába. Ez lehet fél órától kezdve - 10.000 Ft - akár egy egész napos program is, ami 65.000-150.000 Ft között mozog. Az elkészült fotókra való várakozási idő átlagosan egy hónapot vesz igénybe, ez a nyári hónapokban minimálisan meghosszabbodhat, míg az utószezonban akár csak két hét várakozási idővel is számolhatunk.

Résztvevők száma

Több mint 3-4 emberrel való munkavégzés során a fotózás árak 60.000-90.000 Ft között alakulnak, ez már bármelyik profi fotósnak is kihívást jelent, hiszen biztosítania kell, hogy a család minden egyes tagja tökéletesen nézzen ki a fotókon és a legapróbb részletekre is figyelnie kell. Nem minden fotós rendelkezik ahhoz kellő tapasztalattal, hogy nagyobb csoportokkal is dolgozzon, így ha nagy családunk van, ne zavartassuk magunkat rákérdezni a fotós tapasztalatairól ebben a témában.

Családi fotózás kutyával

Tengerparti családi fotózás kutyusokkal

Elhelyezkedés

Minél messzebb élünk egy fotóstól, annál nagyobb az esélye annak, hogy további utazási költségeket kell fedezzünk. Ezt a legtöbb fotós beföldön km-enként való díjszabással számolja + 100-150 Ft/megtett km, melynek tovább növelheti a költségeit, hogyha autópályát is igénybe kell vegyen az utazás során 2000 Ft/autópálya használati díj.

Speciális kérések

Ha kutyás családi fotózást szeretnénk, vagy hangulatos, vicces családi fotózást, esetleg valamilyen bőrhibát, testi hibát szeretnénk elfedetni, érdemes előre jeleznünk a fotós számára, hogy milyen lehetőségeket tud kínálni, illetve a saját kreatív családi fotózás ötleteinket megosztani vele. További retusálási díjak, 900-1200 Ft/kép.

Speciális kérésed van a fotózáshoz, pld. retusálás?

Kérj árajánlatot!  


Válasszunk olyan fotóst, aki kielégíti minden igényünket és ötletünket amely megfogan a fejünkben, legyen szó pózolási formáról vagy egy adott tematikáról amelyet szeretnénk beleültetni a fotózásba.

Fodrász

5000 Ft/frizura

Sminkes

5000 Ft/smink

Stylist

8000 Ft/óra

Dekorátor

6000 Ft/óra

Igényelhető szolgáltatások árfekvése

Vélemények és referenciák

Természetesen a véleményeket és a referenciákat is számításba kell venni, ha családi fotózáshoz fotóst keresünk. Az adott fotózás igényel egy adott látószöget, amely ha nincs meg a választott személyben, nem feltétlenül fogják az elkészült képek átadni a megfelelő hangulatot. Ha negatív véleményt olvasunk egy fotósról, az annak is betudható, hogy a fotós és az ügyfél között nem volt meg a megfelelő kommunikáció az igényfelmérés során. Célszerű a portfólióra támaszkodnunk!

Gyakran ismételt kérdések

Hogyan öltözzünk fel egy fotózásra?

Öltözködési tippeket mindig a fotós ad, a választott tematikától függően. 

Színösszeállítás

Legfeljebb három fő színt válasszunk, kerüljük a szürke, khaki, pezsgő vagy bézs színeket, törekedjünk a semleges színösszeállításra. 

Kiegészítők

A kiegészítők és a rétegezes ruhák elősegítik a fotón való előnyösebb megjelenésünket.

Családi fotózás ruha

Amennyiben a családunk tagjai nem elégedettek a ruhájukkal, úgy a fotózás sem fog jól sikerülni. Az egész fotózás keretét a megfelelő ruha kiválasztása adja. Mindig gondoskodjunk a tiszta, vasalt ruháról a fotózás előtt.

Elvihetem a kisállatomat a fotózásra, ha kutyás családi fotózást tervezzük?

Elengedhetetlen a fotós értesítése a háziállatról, mivel egyesek félhetnek a nagytestű kutyáktól vagy az egzotikus állatoktól, rosszabb esetben akár allergiás reakciót is kiválthatnak.

Milyen hosszú ideig kell várnom a fotókra?

Ahogyan azt már említettem, ez időszaktól függő. Ha főszezonban - nyáron- készítettjük el a fotókat, akár egy hónapig is várnunk kell rájuk, míg utószezonban ez az idő átlagosan két hetet vesz igénybe.

A fotósok biztosítanak smink-és stylist szolgáltatásokat?

A családi fotósok az esküvői képeket készítőkkel ellentétben nem nyújtanak stylist, smink és fodrász szolgáltatásokat a csomagjaik részeként, viszont ismerhetnek megbízható és elismert szakembereket, erre megfelelő oldalnak bizonyulhat a Qjob.hu, ahol megkereshetjük a számunkra legmegfelelőbb szakembert.


A Qjob-ot hónapról-hónapra egyre több szakember és megbízó használja. Ennek köszönhetően egyre hatékonyabban találhatnak egymásra megbízó és megbízott. Megnézhetjük a szakemberek ajánlásait, referencia munkáit, a készségeiről tájékozódhatunk a profilukon.

Létrehozok egy feladatot!   Szakemberként regisztrálok!

Bettina, cikk szerzője
Tapasztalt szövegíró
Bettina, a tapasztalt szövegíró, aki már számos témában írt cikket, ezúttal a "Családi fotózás árak" című cikkével segíti az olvasókat. Cikkében részletesen bemutatja a témát és információkat nyújt a szolgáltatás árazásáról.

Hagyj megjegyzést