Article Image

Hogyan is működik a Qjob.hu?

Elmondjuk, mi is az a Qjob.hu, és milyen feladatokat találhatsz a szakemberkereső oldalon.

A Qjob.hu segítségével bárkit megbízhatsz a mindennapi munkák elvégzésével. Például kérhetsz új frizurát a fodrásztól, csempézést a fürdőszobába a burkolótól, vagy rábízhatod a futárra a nagymamának szánt csomagot, aki a város másik végében lakik. 16 kategóriában összesen több mint 100 szolgáltatási csoportot találsz a honlapunkon. 

Hozz létre egy feladatot Legyél szakember

A nagyi megkért, tisztísd meg a nyaralóban az ablakokat? Csak a Balatonra leutazni vonattal két és fél óra, az ablakok lemosása pedig további három óra. Nem szeretnéd elvesztegetni a napot az ablakok miatt, ugye? Mindeközben Siófokon Dani, aki egyetemi hallgató, otthon ül, és egy új kontrolerről álmodik a videójátékához. A tanulás mellett nincs ideje nyolc órás munkát vállalni, de pénzre van szüksége: nem ijeszti meg az a lehetőség, hogy néhány órát valaki ablakára fordítson. 

Dani már regisztrált a Qjob.hu-ra, mint szakember, te pedig létrehozod a "Nyaraló ablakainak tisztítása" feladatot a "Takarítás és házimunka" kategóriában. Mindenki boldog végül – a nagymama is, te is és Dani is. 

Hogyan lehet megrendelni egy szolgáltatást?

Bárki létrehozhat egy feladatot a Qjob.hu-n. Ehhez regisztrálnia kell, le kell írnia a feladatot, és meg kell adnia egy, a munkára szánt, becsült árat. A szakemberek válaszolnak a hirdetésekre, és ajánlatokat tesznek.

A Qjob.hu az egyszerű, mindennapi feladatokhoz kiválóan használható. Ilyen feladatok érkezhetnek például:

  1. Öt oldalas spanyol szöveg lefordítása 
  2. Kutyasétáltatás 
  3. Szagelszívó felszerelése 
  4. Esküvői frizura- és smink készítése 
  5. Szülinapi zsúr szervezése gyerekek számára 
  6. Ruhák és egy szőnyeg elhozatala, és házhoz szállítása a tisztítóból 
  7. Cicafelügyelet orvosi kezelés alatt 
  8. Lakástakarítás

A Qjob.hu-ra regisztrált szakember, ha feltölti igazolásra kért okmányait, hitelesítésen esik át. Szakember csak 18 évesnél idősebb felhasználó lehet! 

Az oldalon őket a "Szakemberek” menüpont alatt találod, kis pajzs ikonnal a nevük mellett: ők már megerősítették az oldalon a személyes adataikat, így biztosan ők állnak a profil mögött. A komoly és fontos munkákat jobb az ilyen szakemberekre bízni.

A Qjob.hu-n található minden egyes munkára átlagosan három válasz érkezik. Ne siess azonnal választ adni az első szakembernek – elképzelhető, hogy később jobb ajánlatot kapsz!

Milyen feladatok elhelyezése tilos?

  • Tilos pénzátutalást, kölcsönt, számlák feltöltését kérni a fizetési rendszerekben! 
  • Tilos a szakembereket harmadik fél erőforrásaihoz és webhelyeihez átirányítani, más helyeken történő regisztrálást kérni!
  • Tilos automatikus vagy manuálisan létrehozott e-maileket, vagy közösségi linkeket, profilokat megrendelni! 
  • Tilos áruk fogalmazását kérni, azokkal kereskedni!

Fizetés a munkáért

A felhasználók az üzletkötést önállóan végzik. Önmaguk védelme érdekében a „Kockázatmentes üzlet” fizetési mód használatát javasoluk a felhasználóknak. Az ilyen üzlet esetében a felhasználó számláján a szolgáltatási díjat a pénzügyi szolgáltató rendszer befoglalja (zárolja), amelyet a szakember csak a feladat elvégzése után kap meg, miután mindketten leigazolták a feladat elvégzését. 

Minden felhasználó maga dönti el, hogy használja, vagy nem használja ezt a szolgáltatást. (A szolgáltatás részletes leírásához olvasd el az Általános Szerződési Feltételeinket.)

Hogyan válassz szakembert?

Hozz létre egy feladatot az oldalon, majd megkapod az első ajánlatokat a szakemberektől. Lépj a „Feladataim” oldalra, és máris tanulmányozhatod azokat.

Mire figyelj?

Mielőtt  érdemben választ adnánk az ajánlatokra, ellenőrizd az adataikat. A megfelelő szakember választásához a következőket érdemes megnézni:

1. Minősítés

A szakemberek minősítését minden városban, minden szolgáltatási kategóriában és alkategóriában külön-külön megtesszük. Ehhez a következőket vesszük figyelembe:

  • az elvégzett feladatok száma,
  • az ügyfelek által adott osztályzatok és értékelések,
  • aktivitás a Qjob.hu-n.

2. Értékelések

Értékelést csak azok írhatnak, akik már dolgoztak a Qjob.hu-n keresztül a szakemberrel. Az értékelésekből megállapítható, a felhasználó mennyire áll felelősségteljesen a munkájához, hogyan kommunikál, miben a legjobb.

2. Jelvények és díjak 

A Qjob.hu-n végzett tevékenységük után a szakemberek különböző elismerésekben részesülnek, jelvényeket, díjakat kapnak.  

3. A dokumentumok ellenőrzése 

Hitelesített szakemberek: személyi okmányaik alapján ellenőrzésen esnek át. Megállapítjuk azok valódiságát, hogy számodra már ez ne legyen extra feladat.

4. A Qjob profil 

Minden felhasználó oldalán található egy profilkép, információk az adott felhasználóról, valamint az általa nyújtott szolgáltatások listája. Nézd meg, milyen szolgáltatási kategóriákban van jelen, milyen óradíjakkal dolgozik, és nem utolsó sorban, milyen referenciákat töltött fel!

Hogyan léphetsz kapcsolatba azzal a szakemberrel, akit kiválasztottál?

Kétféle módon léphetsz kapcsolatba a szakemberrel: telefonon vagy a chaten keresztül. A szakember telefonszámát megtalálod az ajánlatában. 

A munka részleteinek pontosítását és a fontos feltételek megbeszélését jobb a chaten keresztül végezni! A szó elszáll, az írás megmarad! Az üzenetváltást csak te kezdeményezheted, a szakembernek nincs lehetősége először írni neked.

Miért érdemes a szakembert a Qjob.hu-n megbízni?

  • Lehetőséged lesz arra, hogy a munka befejezését követően értékelést hagyj.
  • Az értékelések befolyásolják a megrendelések számát és a pénzösszeg nagyságát, amelyet a szakember a a Qjob.hu-n keresztül kereshet, ezért felelőségteljesebben viszonyul a munkához.
  • Ha valami probléma adódik, felveheti a kapcsolatot a Qjob.hu ügyfélszolgálatával, ami lehetőségéhez mérten képviseli az érdekeidet, illetve ellenőrizheti a szakember munkavégzését.

Amikor eldöntötted, melyik szakember felel meg a számodra, és megvitatáttok a részleteket, egyszerűen kattints a nagy zöld „Kiválasztás” gombra. Ennyi az egész!

Hogyan kerüld el a csalókat?

Az alábbi tanácsok mind a szakembereknek, mind az ügyfeleknek hasznosak. 

Gondosan tanulmányozd az ügyfél, illetve a szakember profilját. Nézd meg az értékeléseit, és hogy mióta van regisztrálva az oldalon. 

Készíts szerződést, ha az üzlet értéke meghaladja a 40 000 forintot! Ha van rá mód, minden esetben írj, vagy kérj nyugtát, számlát! Ez egyfajta garancialevél is.

Kérd el a személyi igazolványát, és hasonlítsd össze a szakember vezeték- és keresztnevét az oldalon feltüntetettekkel. Bármilyen eltérés esetén kérünk, vedd fel a kapcsolatot az ügyfélszolgálattal! 

Legyél óvatos azokkal a feladatokkal, ahol a saját pénzedet kell költened, például vásárolni valamit, vagy fizetni egy szolgáltatásért. Ilyen esetben kizárólag a Kockázatmentes üzlet fizetési módot válaszd, így mindenképpen a pénzedhez jutsz.

Sok sikert kívánunk az oldal használatához!


Ha te is szeretnél egyik blogbejegyzésünk hőse vagy szerzője szeretnél lenni, küld el történetedet vagy ötletedet a  info@qjob.hu  címre

info

Hagyj megjegyzést