Hogyan segítenek a szabadúszók egy fitneszprogramban?

Szabó Péter személyi edző az üzletről, a sportról és a kölcsönös segítségnyújtásról.

– Kérlek, meséld el, mivel foglalkozol! 

– Személyi edző vagyok. Tíz évvel ezelőtt jelentek meg Németországban az EMS, vagyis elektromos izomstimuláció alapú mozgásformák. Ígéretesnek tartottam ezt a trendet, ezért úgy döntöttem, elvégzem a személyi edző képzést ezen a területen, és állás után nézek Budapesten. A gyakorlatokat – amelyek 25 percig tartanak – egy speciális eszköz segítségével végezzük, miközben az ember összes izma dolgozik, kivéve a fej izmait. Ahhoz, hogy megőrizzük a formánkat, ezzel a módszerrel elegendő hetente egyszer edzeni. Ez egy áldás a fővárosi lakosok számára. 

Hozz létre egy feladatot Legyél szakember

– Honnan hallottál a Qjob.hu-ról? 

– A barátnőm beszélt nekem a szolgáltatásról, három hónappal ezelőtt. Abban az időben sok munkám volt, és nem tudtam mindent időben elvégezni. Ekkor jött a segítségemre a Qjob.hu. 

– Hogyan használod az oldalt? 

– Általában én magam is keresek szakembereket, segítséget, és természetesen a szolgáltatásaim is megtalálhatók itt:

  1. Futárszolgáltatást keresek: Az oldal nagyban segíti a kisvállalkozásokat: eg yállandó futár alkalmazása drága, a Qjob.hu pedig mindig kéznél van. Kényelmesen együtt lehet működni a szakemberekkel, különösen, ha sürgős a feladat.
  2. „Virtuális” asszisztenseket, szakembereket keresek: Prospektusokat terveztetek, megrendelem a szórólapok és bannerek szerkesztését, szórását. Mindig vannak új ötleteim. Azért, hogy ne töltsek sok időt információgyűjtéssel, kiteszem a feladatot a Qjob.hu-ra, és várom az ajánaltokat.
  3. Ügyfeleket találok, akiknek szüksége van egy személyi edzőre. Mostanában nagyon sok ilyen személyi edző megrendelést látok a Qjob-on.

Személyes célra ritkábban veszem igénybe a Qjob-ot. Ha például egy nagy vendégsereg érkezik hozzám, és ki kell mennem értük a repülőtérre, de nem mindenki fér el egy autóban, akkor segítségért fordulok nagyobb autóval rendelkező szakemberekhez. Néha a Qjob.hu közremőködésével segítek a barátoknak, vonzó feladatokat hozok létre nekik az oldalon, hogy a szakemberek mihamarabb jelentkezzenek, küldjenek ajánlatot.

– Gondolj a legérdekesebb feladataidra! Mik voltak ezek?

– Szeretem a feladatokról szóló hírleveleket, mindig érdekes látni, mi mindent rendelnek az emberek. A minap én magam is teljesítettem egy testhezálló feladatot. Öt napon keresztül lejátszási listákat küldtem edzésekhez, hogy ne magának az ügyfélnek kelljen zenét keresnie. És még egy extrát is vállaltam: összeállítottam egy útvonalat Budapest látnivalóihoz. 

Megrendelőként pedig nemrég kértem egy sampon kiszállítását a fitneszklubba. Elfelejtettem sampont vinni otthonról, és nem volt időm elmenni a boltba, folyamatosan jöttek az ügyfelek, pedig csak 5 percre van tőlem. Elég gyorsan kihozták. 

– Az ügyfelek közül kire emlékszel? 

– Egyszer 1 hónap alatt 15 kilóval kellett lefogyasztanom egy vendéget. Ez igazi kihívás volt, ilyen rövid idő alatt még sosem tudtam elérni ilyen eredményt! De végül nem volt semmi gond, megbirkóztunk ezzel a kihívással. Azóta is tartjuk a kapcsolatot. 

– Hogyan választod ki, kivel dolgozz együtt? 

– Azt nézem, hogy mit írnak a Qjob szakemberek az ajánlatukban. Néha nehéz választani, van, hogy egyszerre többet is szeretnék megbízni. 

Futár megrendelésekor például nagyobb figyelmet fordítok az értékelésekre. Ha vannak is negatívok hozzászólások, de a szakember értékelése összeségében jó, sok feladatot teljesített, akkor lehet, hogy őt választom. Időnként a kezdőknek is adok lehetőséget. Ha mindent jól csinálnak, mindig pozitív értékelést kapnak tőlem. Tudom, milyen érzés kezdőként a Qjob-on lenni, ezért is fontosnak tartom, hogy segítsük az oldalra frissen jelentkezőket. 

– Miért szeretsz inkább Qjob szakemberként dolgozni, mint függetlenként? 

– A „lakossági” megrendelőkkel sokkal könnyebb dolgozni, mint a szervezetekkel, cégekkel. Utóbbiakkal az együttműködés mindig körülményesebb, és valójában a munka végeredménye ott is a vendégekkel való foglalkozás. A vendégek a Qjob-ról szinte kivétel nélkül odafigyelnek az étkezésükre, felelősségteljesebben állnak a dologhoz, és megpróbálják elkerülni a hibákat. És gyorsan érnek el eredményt. 

– Hogyan töltöd a szabadidődett?

Hozz létre egy feladatot Legyél szakember

– Az aktív pihenés híve vagyok: szobakerékpározás, kerékpározás, futás, úszás. Manapság egyre népszerűbb a SUP-szörfözés. Ennél a sportnál egy szörfdeszkán állva mozogsz a vízen egy evezőlapát segítségével, hullámokra nincs szükség. Nyugodtan úszhatsz a vízen, lazíthatsz, elmerülve a gondolataidban, vagy éppen ellenkezőleg: aktívan evezhetsz – ez egy jó edzésforma az egész test számára, és a lelked számára is. Emellett folyamatosan tanulok, képzem magam, mert egy jól képzett személyi edző óradíja magasabb. 

A fitneszstúdióban az edzések szintén érdekesek: gyenge fény világít, szól a zene. A foglalkozások általában csoportosak és nagyon aktívak, mert senki sem akar lemaradni az edzőpartnerektől. 

– Mit értékelsz a legjobban az emberekben? 

– Az érzékenységet és a jó természetet. Azokat az embereket szeretem, akik készek segíteni. Én magam is – mint személyi edző és mint magánember – mindig megpróbálok segíteni másoknak. Az emberek közötti bizalmi kapcsolat nagy érték az életben. Nagyon jó, hogy minden ember, akivel eddig együtt dolgoztam a Qjob.hu-n, pontosan ilyen! Ezért is szeretem ezt a személyi edző állás! 


Ha te is szeretnél egyik blogbejegyzésünk hőse vagy szerzője szeretnél lenni, küld el történetedet vagy ötletedet a  info@qjob.hu  címre

Péter Szépség és egészség