Article Image

Mennyibe kerülhet egy fürdőkád felújítása?

Az országos munkadíjakat tekintve, a kád felújítás árak átlagosan 15.000 - 40.000 Ft között mozognak. Ha csempefestés kell 6.000 Ft - 12.000 Ft között számoljunk.
Árkalkulátor
Nincs időd böngészni??Árkalkulátor

Az országosan díjakat tekintve, a fürdőkád felújítás árak átlagosan 12.000 - 40.000 Ft között mozognak. Vidéken ez átlagosan 12.000 Ft - 20.000 Ft között van, míg a fővárosban ugyan azért 20.000 Ft - 50.000 Ft-ot is elkérhetnek a szakemberek.

Kád felújítás ár statisztikák

Szeretnéd jó áron felújítani a fürdőkádat?

Írásban vagy telefonon. Beszéld meg részleteket a Qjob-on!

Kád felújítást kérek

Tartalomjegyzék 

Kád felújítási költségek

Minimum árak

12.000 Ft - 20.000 Ft

Átlagár

19.000 Ft

Maximum árak

20.000 Ft - 100.000 Ft

Na de mikor is van szükség a felújításra?

Ezekre a jelekre figyelj és eszközölj egy felújítást: rozsdafoltok megjelenése, víznyomok, csorba vagy bemetszett  porcelán vagy zöld elszíneződés látható a felületen.

Egy fürdőkád felújítás kiváló lehetőség lehet arra, hogy fürdőszobád kinézetének színvonalát növelhesd, anélkül hogy egy teljeskörű fürdőszoba felújítást kéne végezni, hiszen ez a helység legnagyobb és ezáltal legszembeötlőbb eleme. Lehet, hogy csupán csak nem tűnik olyan szépnek és esztétikus látványnak, mint régen és így csökkenti a komfortérzetet, azonban egy  töredezett / csorba porcelánmáz könnyedén okozhat sérüléseket is a kád használóinak.

A sérült kádak nemcsak vizuális bosszúságot jelenthetnek: a rozsda károsíthatja a kád szerkezetét, és költségesebb javításokhoz vezethet, ha túl sokáig vársz vele. Ha a víz rozsdásodott öntöttvasból vagy porcelánból szivárog ki ,  az könnyedén sérült padlódeszkákat vagy falakat is okozhat.

Egy új bevonat vagy fürdőkád festés egyenletesebb, csiszoltabb megjelenést kölcsönöz a kádnak, illetve befoltozza a szivárgó területeket és megelőzi a rozsdásodást . Ha megfelelő módon végezzük el, a fürdőkád festés akár 20 évvel meghosszabbíthatja annak élettartamát.

Fürdő kád festése fehér színre

Noha egy olyan káddal való foglalkozás amely felett már eljárt az idő sokszor pusztán bosszúság, általában mégiscsak kevesebb fejfájással és költséggel jár a mielőbbi fürdőkád felújítás vagy fürdőkád tisztítás mintsem ha elnapoljuk azt. Sokkalta nagyobb gondot okoz, ha meg kell javítani a kádat, ki kell  teljesen cserélni azt, meg kell erősítenie a padlólemezeket, vagy gondoskodni kell a kád szivárgásából eredő egyéb károkról. 

Nézzük hát meg együtt mik is a várható fürdőkád felújítás árak az alábbi árkalauzban.

A fürdőkád festése új megjelenést kölcsönözhet a kádnak és helyrehozhatja a felületi károkat, de nem követeli meg a kád vagy a zuhany bármely funkciójának eltávolítását vagy cseréjét, a csempék felszakítását vagy hatalmas rendetlenséget hagyna a fürdőszobában.

A kád javítás folyamatához a szakember először eltávolítja a meglévő, sérült régi felületet, ez általában homokfúvással történik. Amint ez a felső réteg eltűnik, a szivárgás megelőzése érdekében gittel vagy epoxival javítják az esetleges forgácsokat vagy repedéseket.

Ha nem porózus kádad van, hanem például porcelánból, zománcból vagy üvegszálból készülted, a régi felület lemarása előny lehet, így az alapozó könnyebben tud tapadni a felületre. Végül az alapozót és a fedőréteget felviszik, így a kád elkészülhet a végső, fényes új, vízálló mázában.

Fürdőkád festése

Ne feledd, hogy a kád festése és a felújítás nem azonos a kád újrazománcozásával. Az új zománc felrakása összetettebb eljárás, amely magában foglalja a méréseket, az elkészítést és a meglévő kád- és zuhanyzási funkciók eltávolítását, mielőtt el lehetne kezdeni.

Ezen eljárás ára 15.000 Ft - 35.000 Ft között mozog. Az újrazománcozás megváltoztathatja a kád méretét is - a fürdőkád festés nem. Míg néhány fürdőszoba átalakító szakember javasolja a fürdőkádak  újrazománcozását mert az hosszabb élettartamú, a fürdőkádak újrafestése általában költséghatékonyabb megoldást nyújthat.

Erősen leromlott a fürdőkád állapota?

Egy kis festés feldobja a fürdőszoba egész kinézetét!

Kád festés

Fürdőkád felújítás árai

Mit tartalmaznak a kád felújítás árak?

A fürdőkád felújításának teljes költsége magában foglalja az anyagok és a munka költségeit. Az alábbiakban bemutatjuk, hogy mi befolyásolja ezeket.

Fürdőkád felújítás anyag árak 2024

Az anyagok általában a kád felújításának összköltségéből körülbelül 20.000 Ft-t tesznek ki. A szakembernek ehhez több fontosabb anyagra lesz szüksége. Az első tipikusan az akril-poliuretán spray. Ez a leggyakoribb újrafestési anyag az alábbi okból: Először is vízálló ( hiszen mire jó egy nem vízálló kád?), továbbá  tökéletesen utánozza a porcelánt, ha megfelelően alkalmazzák a kád felújítására.

Szerszámain kívül a szakembernek alapozóra és csiszolópapírra vagy homokfúvóra lesz szüksége, hogy jó alapot teremtsen a fedés számára.  Illetve valószínűleg gittre is szükségük lesz a csorbulások vagy repedések foltozásához.

Fürdőkád felújítás - munkaerőköltség

A ház átalakításának más projektjeihez képest a fürdőkádak utánfényezése gyors folyamat - ez segíthet csökkenteni a vállalkozó bérbeadásának munkaerőköltségeit. Néhány szempont azonban ezt a gyors munkát kissé lassabbá teheti, és ezáltal növelheti a munkaerőköltségeket  is.:

Szűk a fürdőszobád?

Hiányzik belőle egy nagy és kellemes ablak, ami megnehezíti a jó légáramlási rendszer felállítását? Ez a projekt sajnos gázokat szabadíthat fel, így fontos időt szakítani ennek beállítására, és védeni annak egészségét is, aki ezt a munkát végzi egy ablak nélküli fürdőszobában.

Fürdőkád átalakítása

A kád nagyon súlyosan sérült?

Ha igen, előfordulhat, hogy több időt kell eltölteni a felület homokfúvással, vagy a repedések és szivárgások kitöltésére gittet vagy epoxit kell használni.

A Qjob szakemberei általánosan 12.000 - 20.000 Ft közötti összeget számol fel a kád felújítás munkaköltségeire, attól függően, hogy mennyire időigényes lesz a projekt.

Fürdőkád felújítás egyéb lehetséges költségei

Egy fürdőkád felújítás során számtalan kisebb-nagyobb kiegészítő feladat is felmerülhet, ezekből gyűjtöttünk össze néhányat a következő táblázatban:

Munkafolyamat szerinti kád felújítási költségek

Munkafolyamat

Árak

Fürdőkád beépítése

80.000 Ft - 150.000 Ft

Fürdőkád tisztítása

2.500 Ft - 8.000 Ft

Fürdőkád falazás

18.000 Ft - 32.000 Ft

Fürdőkád lefolyó bekötés

5.000 Ft - 15.000 Ft

Fürdőkád szigetelés

8.000 Ft - 12.000 Ft

Fürdőkád burkolása

4.000 Ft - 8.000 Ft/nm

Fürdőkád csaptelep javítása

7.000 Ft - 15.000 Ft

Fürdőkád csempézése

4.000 Ft - 8.000 Ft/nm

Fürdőkád csere

80.000 Ft - 150.000 Ft

Fürdőkád javítás

12.000 Ft - 25.000 Ft

Fürdőkád kibontása

14.000 Ft - 22.000 Ft

Fürdőkád átalakítása zuhanyzóvá

35.000 Ft -60.000 Ft

Fürdőkád előlap felszerelés

12.000 Ft - 20.000 Ft

Fürdőkád fóliázás

5.000 Ft - 13.000 Ft

Fürdőkád kapaszkodó felszerelése

10.000 Ft - 15.000 Ft

Fürdőkád beállítása

5.000 Ft - 10.000 Ft

Mi befolyásolja a kád felújítás árakat?

Bár a fürdőkád felújítás költsége nem változik túlságosan, van néhány tényező, amely növelheti vagy csökkentheti a teljes költséget. A tartózkodási helyén kívül a fürdőkád anyaga (üvegszál, akril, öntöttvas, porcelán), a sérülés mértéke, a kád mérete és a beépítés költségei:

Kád anyaga: Az öntöttvas kád többe kerül, mint például porcelánból vagy üvegszálból készült társai.

A sérülés mértéke: Ha a kádfelületén sok sérülés van - csorbulás, repedés, szivárgás vagy hiányosság -, akkor lehet, hogy több időt kell fordítania a javításukra, mielőtt új zománcot raknál le.

Fürdőkád mérete: Az felújító cég / szakember konkrét árakat határozhat meg a különböző kádakhoz.

Qjob szakembereink becslése szerint egy szokásos, öt lábas öntöttvas kád összességében körülbelül 20.000 Ft- ba kerül a fürdőkád újrafestése esetén.

Mennyi ideig tart egy fürdőkád felújítás, vagy fürdőkád átalakítás?

Ha a háznak csak egy kádja van nincs szükség semmilyen pánikra. Ez a gyors javítási feladat gyakran kevesebb, mint egy nap alatt befejeződik. Nem lesz bontási, vízvezeték-szerelési vagy más szerelési munka. Azaz, senki sem fogja felnyitni a padlót vagy a falakat, eltávolítani vagy megrongálni a csempét, avagy a vízvezetékekkel foglalatoskodi.

Fontos azonban az, hogy használat előtt azonban még 24 órát kell várni, amíg a zománc / festés megszilárdul és megszárad. Számíts azzal hogy a fürdőkádat 24 órán keresztül nem használja, újrazománcozás esetén!

Fürdőkád festés árak és előnyök

A fürdőkád festés árak 5.000 Ft - 15.000 Ft között mozognak, újrazománcozás esetén 15.000 Ft - 30.000 Ft-os költséggel számolhatunk.

Fürdőkád festés árak

A kádad borzalmas állapotban van - miért ne vásárolj egyszerűen új kádat? Bár csábító lehet és könnyebbnek tűnik kicserélni a régi fürdőkádat egy újra a javítás helyett, a kád felújítása a csere helyett néhány előnnyel jár.

Szeretnéd újrafestetni a kádat?

Rendeld meg a kád újrafestését most! Ingyenes ajánlatkéréssel. 

INGYENES árajánlatot kérek

Olcsóbb, mint a kád cseréje

A fürdőkád csere jóval több mint 90.000 Ft- ba is kerülhet , mely nem egy alacsony összeg és jóval magasabb mint egy kád felújítás ára. Mivel ez vízvezeték-munkával jár, potenciálisan cserép és padlólemezek bontásával is járhat, és ezzel egyúton természetesen több idővel.

A kád polírozása

Bár a fürdőkád cseréjének lehet értelme, ha teljeskörű felújítási munkákat tervezel a házban vagy szűknek érzed a jelenlegi kád méretét, a fürdőkád felújítás azonban a költségek töredéke lesz - és gyorsabb folyamat is. Egy új fürdőkád beépítése 80.000 - 150.000 Ft-ig terjedhet.

Megakadályozza a fürdőszoba más részeinek károsodását

Az új mázra vagy felületre szoruló kád nem mindig esztétikai kérdés, lehet funkcionális is. A fürdőkád felújítás megakadályozhatja a vízszivárgást, amely károsíthatja a padlódeszkákat, csempét vagy rozsdát okozhat - így megelőzve, hogy később ne kelljen pénzt költenie a fürdőszoba javításaira.

Megmentheted egyedi stílusú kádad. Ha szerencséd van egy öntöttvas kádhoz vagy szabadon álló karmos lábú kádhoz, ne dobd el a gyönyörű darabodat, helyette inkább állítsd vissza korábbi fényére a fürdőkád csere árak töredékéért.

Csökkentheted a hulladéklerakók szemét mennyiségét.

Új megjelenést kölcsönöz a fürdőszobának, teljes átalakítás nélkül. A fürdőkád a fürdőszobád középpontja. Megjelenésének, bevonatának vagy színének megváltoztatása gyors és költséghatékony módja lehet annak, hogy az egész fürdőszoba frissebb legyen.

Ha a fürdőszobád idejét múltnak, ósdinak tűnik, a fürdőkád átalakítása egyszerű és olcsó módszer lehet a helység felfrissítésére.

Bár ismerve a kád felújítás árakat csábító lehet a háztulajdonosoknak, hogy ezt csinálják meg sajátkezüleg mint projekt, mindenképp érdemes egy képzett szakembert felvenni hogy megbizonyosodhass arról, hogy megfelelően újrafestik a kádat - anélkül, hogy károsítanák azt vagy kontár munkát végeznének mely későbbi javításokhoz vezet.


A Qjob-ot hónapról-hónapra egyre több szakember és megbízó használja. Ennek köszönhetően egyre hatékonyabban találhatnak egymásra megbízó és megbízott. Megnézhetjük a szakemberek ajánlásait, referencia munkáit, a készségeiről tájékozódhatunk a profilukon.

Létrehozok egy feladatot!   Szakemberként regisztrálok!

Ferenc, cikk szerzője
Vízszerelés szakértője
35 éves tapasztalattal rendelkező vízszerelő vagyok. Szinte bármilyen vízvezetéki munkát megcsinálom a csap cserétől kezdve egészen a vízvezetéki hálózat kiépítésig.

Hagyj megjegyzést