Article Image

Mennyibe kerül egy masszázs 2024-ben?

Leggyakrabban 5.000 Ft és 10.000 Ft/óra közötti összegért vehetünk igénybe egy masszázst. A legtöbb helyen átlagosan 8.500 Ft-ba kerül a szolgáltatás.
Árkalkulátor
Nincs időd böngészni??Árkalkulátor

Átlagos masszázsárak 2024-ben

Az átlagos masszázsárak óránként 5.000 Ft és 10.000 Ft között mozognak,  a legtöbb masszázsért átlagosan 8.500 Ft-ot fizethetünk. Az árak a masszázs időtartamától, helyétől, típusától és az egyéb kiegészítő szolgáltatásoktól (pl. aromaterápia) függően változnak.

Masszázs ár statisztikák

 Szeretnél egy 45 perces masszázst?

Rendelj meg most! Nincs más hátra, mint várni a masszőrők ajánlatait! 

Masszázs 5.000 Ft-tól

Tartalomjegyzék 

Az alábbi táblázatban látható a masszázsok átlagos költsége 60 perces kezelések esetén

Országos átlagköltség

8.500 Ft

Minimum ár

5.000 Ft

Maximum ár

27.000 Ft

Átlagos tartomány

6.000 Ft – 15.000 Ft

Leggyakoribb masszázs fajták, és azok árai

Az alábbiakban összegyűjtöttük a legnépszerűbb, kézzel végzett masszázsterápia típusokat, illetve azok átlagos árkategóriáit is, 60 perces masszázsalkalmakra vonatkoztatva. Természetesen a masszázsárak régiónként, és szolgáltatónként eltérőek lehetnek.

Illetve a több éves tapasztalattal, vagy speciális tudással rendelkező masszőrök magasabb árat szabhatnak. A legnépszerűbb masszázstípusok átlagárai 5.500 Ft és 18.000 Ft között alakulnak.

Legnépszerűbb masszázstípusok átlagárai

Teljes testmasszázs

A teljes testmasszázs bizonyítottan javítja a közérzetet, regeneráló hatású, és az izomfájdalmakat is enyhíti. A relaxációs masszázsok ára a legalacsonyabb, míg azok a masszázsok, amelyek nagyobb erőfeszítést igényelnek a masszőr részéről, vagy magasabb képzettséggel végezhetőek, többe kerülnek. A teljes testmasszázs díja óránként 4.500 Ft és 15.000 Ft között mozog. 

Páros masszázs

A páros masszázs egy tökéletes közös minőségi idő lehet, akár a párunkkal, akár egy barátunkkal vagy kollégánkkal veszünk részt rajta. Ez nem egy külön masszázsfajta, csupán annyit jelent, hogy minket és a választott partnerünket egy időben, egy helyiségben masszíroznak, így együtt élvezhetjük a masszázs nyújtotta élményt. A páros masszázs árai mindig 2 főre vonatkoznak, és általában 14.000 Ft és 27.000 Ft közé esnek óránként. A páros masszázs egy tökéletes minőségi időtöltés, amit nem csak partnerünkkel, de akár egy barátunkkal is igénybe vehetünk.

Páros masszázs

Masszázs párosban

Mélyszöveti masszázs

A mélyszöveti masszázs a stressz és az izomfeszültség enyhítésére szolgál, általában sportolás, vagy az izmokat különösen igénybe vevő fizikai munka után javasolt. Ez egy erőteljesebb masszázsforma, az izom és a kötőszövet mélyebb masszírozását jelenti.

A speciális masszázsfogások mélyen átdolgozzák az izmokat elősegítve a salakanyagok távozását a szövetből és a gyors regenerációt. A mélyszöveti masszázs árai leggyakrabban 10.500 Ft és 18.000 Ft közé esnek.

Svédmasszázs

A svédmasszázs az egyik legelterjedtebb masszázsforma, sok más masszázsformának - többek között a sportmasszázsnak és a különböző részmasszázsoknak (pl. láb-, hát-, nyakmasszázsok) - is ez az alapja. A svédmasszázs relaxáló hatású, oldja az izom merevségét. A teljestestes svéd masszázs óránkénti díja leggyakrabban 4.900 Ft és 6.600 Ft közé esik.

Szeretnél egy pihentető, relaxáló svédmasszázst?

Kapj ingyenes árajánlatot és válaszd ki a neked tetsző szakembert!

INGYENES ajánlatkérés

Az alábbi táblázatban összefoglaltuk egy 60 perces, alap svédmasszázs átlagárait különböző magyarországi városok esetében.

 

Átlagár

masszázs Debrecen

6.000 Ft

masszázs Pécs

4.500 Ft

masszázs Szeged

5.300 Ft

masszázs Győr

5.800 Ft

masszázs Budapest

8.000 Ft

Kismama masszázs

A prenatális masszázs, vagy ismertebb nevén a kismama masszázs révén a terhesség alatt sem kell lemondanunk a masszázs jótékony hatásairól. Fontos, hogy jól képzett szakember végezze. A kismama masszázs során a gerinc- és a talpmasszázs kiemelt figyelmet kap, a has masszírozása viszont tilos a várandósság alatt. Egy 60 perces kismama masszázs díja leggyakrabban 5.100 Ft  és 10.500 Ft közé esik.

Lábmasszázs

Ez a masszázsforma kizárólag a lábakra összpontosít: fókuszáltan a comb és a vádli átdolgozását jelenti, illetve a talpmasszázs is része. Átlagos költsége óránként 5.500 Ft és 7.800 Ft közé tehető. A lábmasszázs során a masszőr kifejezetten comjainkat, vádlinkat és talpunkat dolgozza át.

Lábmasszázs árak

Lábmasszázs

Hátmasszázs

A legproblémásabb területeken, a háton, nyakon és vállakon végzett masszázs csökkenti a fájdalmat, és megszünteti a csomókat. A hát masszírozó mozdulatokkal való kezelése a stresszoldásban, és a helyes testtartás visszaállításában is segít. Az egy órás időtartamú hátmasszázsok ára átlagosan 6.600 Ft és 9.500 Ft között alakulnak.

Sportmasszázs

A sportmasszázs egy teljes testmasszázst jelent gyúró és nyújtó mozdulatokkal. Nem csak a hivatalos , hanem amatőr sportóloknak is előnyös, hiszen fokozza az izmok kondícióját, illetve teljesítményét,  és segít megelőzni a sportsérüléseket is. A sportmasszázsok ára óránként 5.800 Ft és 9.600 Ft között alakul átlagosan.

Fejmasszázs

A fejmasszázs közérzetjavító és stresszcsökkentő hatása miatt nagyon népszerű. Ez a masszázstípus ellazít, és fokozza a szellemi képességet, a látásjavításban és a migrénes fejfájás kezelésében is szerepet játszik. Egy 60 perces fejmasszázst átlagosan 5.000 Ft és 8.900 Ft közötti összegért vehetünk igénybe.

Sokat ülsz, fáj a nyakad és a fejed is az irodai munkától?

Hidd el, hogy egy masszázs sokat segít rajta. Rendeld meg most!

Masszázs szeretnék

Különleges masszázstípusok ára

A masszázs típusa meghatározó tényező a szolgáltatás árának alakulásában. Például egy alap 60 perces svédmasszázst már 5.000 Ft-ért is igénybe vehetünk. De az árak a masszőr képesítésétől és tapasztalati szintjétől, valamint a masszázshoz kapott kiegészítőktől függően emelkedhet. 

Típus szerinti masszázs árak

Típus

Átlagköltség / óra

Lávaköves masszázs

7.500 Ft - 12.000 Ft

Otthoni masszázs

12.000 Ft - 19.000 Ft

Székmasszázs

6.600 Ft – 8.000 Ft

Mobil masszázs

15.000 Ft – 20.000 Ft

Keleti és thaimasszázs

7.000 Ft - 11.000 Ft

Aromaterápiás masszázs

14.400 Ft – 17.700 Ft

Neuromuszkuláris terápiás masszázs

7.800 Ft – 9.500 Ft

Testpeeling

9.000 Ft – 14.700 Ft

Köpölyözés

9.000 Ft – 12.000 Ft

Lávaköves masszázs

A forróköves masszázs ára átlagosan óránként 7.500 Ft-nál kezdődik, de az exkluzívabb üdülőhelyeken akár a 12.000 Ft-ot is elérheti. A lávaköves masszázs többe is kerülhet, ha a szolgáltatás illóolajokat, speciális pakolást vagy más kezelést is tartalmaz. A lávaköves masszázs igazán egzotikus élmény, ezért mindenképpen érdemes kipróbálni.

Szeretnél egy új élményt átélni?

Lávaköves masszázs eggyik legkülönlegesebb masszázs típus, amely során felmelegített vulkánikus követ rakják szét a hátunkon. 

Érdeklődj most!

Különleges, lávaköves masszázs

Lávaköves masszázs

Otthoni masszázs

Az otthoni masszázs átlagos költsége óránként 12.000 Ft és 19.000 Ft között alakul, a masszázs típusától függően. Általában minden hagyományos, szalonban végzett masszázs házhoz is kérhető, mint például a svédmasszázs, mélyszöveti vagy sportmasszázst is végzik a masszőrök házhoz menve is, azonban az ár – mivel tartalmazza a kiszállási díjat – magasabb lesz, mint ha mi mennénk a masszőrszalonba.

Székmasszázs

Leggyakrabban bevásárlóközpontokban fellelhető, de vállalatoknál is gyakran alkalmazzák ezt a felfrissítő, átmozgató kezelést. Az ún. irodai masszázs vagy más néven székmasszázs esetében nem kell levetkőznünk, hiszen a masszőr nem használ olajat vagy krémet.  

Egy speciális masszázs szék segítségével ellazulhatunk, és rövidebb időtartamú, 10-15 perces masszázst kaphatunk, így praktikus lehet, ha kevés időnk van erre, mégis szeretnénk magunkat egy kis masszázzsal kényeztetni. Egy 15 perces székmasszázst már 1.650 Ft és 2.000 Ft közötti áron is igénybe vehetünk.

Mobil masszázs

Masszázst nem csak otthonra, hanem más helyekre – például az irodába, csapatépítő programokra vagy családi rendezvényekre – is igényelhetünk. A mobil masszázsterapeuták általában egyedi árajánlat alapján dolgoznak, miután felmérték, hogy hol, mennyi időre és milyen masszázstípusra van szükség.

Leggyakrabban van egy minimum időtartam, ami alatt ez a szolgáltatás nem kérhető, ezen felül ebben az esetben is számolnunk kell a kiszállás díjával, így mobil masszázs esetén óránként átlagosan 15.000 Ft és 20.000 Ft közötti összeggel kalkulálhatunk.

Keleti és thaimasszázs árak

Egy átlagos, 60 perces, egésztestes thai masszázs legalacsonyabb átlagára 7.000 Ft, de bizonyos helyeken akár 11.000 Ft-ot is fizethetünk érte.

A "keleti masszázs" kifejezés tág definíció, amely bármely ázsiai országból származó masszázsra alkalmazható, ideértve:

  • Thai masszázs
  • Masayuki/Yumeiho
  • Kiropraktikus masszázs
  • Shiatsu masszázs
  • Akupresszúra a hagyományos kínai orvoslás alapján
  • Qigong kezelések

További masszázsszolgáltatások

Egyes szalonok kifejezetten csak masszázsokat kínálnak, míg mások egyéb kiegészítő szolgáltatásokat is nyújtanak:

  • Aromaterápiás masszázs: Az alapmasszázsok aromaterápiával is kiegészíthetőek, amelynek keretében különböző illóolajokkal történik a gyengéd, relaxáló kezelés. 

Egy 20 perces aroma masszázs ára 4.800 Ft és 5.900 Ft között alakul átlagosan.

  • Neuromuszkuláris terápiás masszázs: Ez a masszázsforma a gerincfájdalom, illetve izomfájdalom csökkentésére alkalmazható, a problémás pontok folyamatos, lokális masszírozásával. Másnéven tiggerpont-kezelésnek is nevezik.  A triggerpontok egyfajta feszültségcsomók, amelyek helyi, illetve kisugárzó fájdalmat is okozhatnak.

Ezek a terápiák átlagosan 7.800 Ft és 9.500 Ft közötti összegbe kerülnek.

  • Testpeeling: A masszázs különböző összetételű bőrradírokkal is kiegészíthető, amelynek segítségével eltávolítható a legfelső, elhalt hámréteg a testünkről, amitől sokkal puhább és feszesebb lesz a bőrünk.

Egy 20 perces bőrradírozó masszázs átlagosan 3.000 Ft és 4.900 Ft között vehető igénybe. 

  • Köpölyözés terápia: Ez a vákuumtechnikán alapuló masszázsforma a méregtelenítést segíti elő, az erek kitágításával a vér- és nyirokkeringés felgyorsulását idézi elő. Egy 30 perces köpölyözés átlagára 4.500 és 6.000 Ft között alakul.

A köpölyözés egy vákuumtechnikán alapuló masszázs, ami kiválóan méregtelenít.

Gerinc fájdalmaid vannak?

Neuromuszkuláris terápiás masszázs tökéletes megoldás a fájdalmak enyhítésére! Szabadulj meg a fájdalmaktól!

Masszőrt keresekKöpölyezés terápia, masszázs

Köpölyezés terápia 

Professzionális masszázsterápiák árai

A professzionális masszázsszalonokban nagy tapasztalattal rendelkező, magasan képzett masszőrök dolgoznak, akik speciális szaktudással rendelkeznek. Éppen ezért ezeken a helyeken magasabb árat fizethetünk, azonban garantáltan kiemelkedő minőségű szolgáltatást kapunk.

A professzionális masszázsszalonok átlagárai a masszázs időtartamától függően az alábbiak szerint alakulnak.

Masszázs hossza

Átlagár

30 perces

8.000 Ft

60 perces

13.000 Ft

90 perces

20.000 Ft

120 perces

26.000 Ft

5. Mi befolyásolja a masszázs árát?

A masszázs árak széles skálán mozognak. Az alábbi listában összegyűjtöttük a legfontosabb tényezőket, amelyet az árat befolyásolhatják:

  • Időtartam

A legtöbb masszázs 30, 60 vagy 90 percig tart. Ár/érték arányban a hosszabb masszázsok általában jobban megérik.

  • Elhelyezkedés

Jellemzően egy exkluzív szállodában vagy gyógyfürdőben magasabb árat fizetünk egy ugyan olyan típusú masszázsért, mint egy masszőr terapeutánál. Emellet az otthonunk kényelmében végzett masszázs is magasabb költségű lehet, hiszen ilyenkor a masszőr kiszállási költségeit is fedeznie kell az árnak. A regionális elhelyezkedés is mérvadó: Budapest masszázs árak terén kiemelkedő, akár 1,5-2-szeresébe is kerülhet egy kezelés, mint egy vidéki településen.

  • Speciális masszázs

A legtöbb masszázsiskolában tanított, alap svéd stíluson túli masszázstípus többe kerülhet, a megtanulásához szükséges extra képzés miatt. Az intenzív kezelés, - például a nyirokmasszázs, - több erőfeszítést igényel a terapeutától, éppen ezért az azzal járó többletmunka miatt többe is kerül.

  • Kiegészítők

Minden olyan masszázsnál, amihez plusz eszközök és anyagok szükségesek magasabb árra számíthatunk. Ilyenek például a peelinggel kiegészített masszázsnál a bőrradírozó anyag, az illóolajok használata aromaterápiában, a köpölyözés vagy a forró kövek használata is.

  • Masszázsbérletek

A legtöbb masszőr, illetve masszázsszalon csomagkedvezményeket is kínál. Így, ha egynél több masszázst tervezünk, akkor érdemes ezeket igénybe venni, hiszen ezzel sokat spórolhatunk.

Bár a bérletért egy összegben többet kell kifizetnünk, egy-egy masszázs alkalomért arányaiban kevesebbet fizetünk, amivel sokat spórolhatunk.

Átlagos masszázsárak bérletek esetében

Kérdések a masszázs terapeutához

Ha szeretnénk körültekintően választani, érdemes tájékozódni a masszőrök korábbi tapasztalatairól, referenciáiról, képzettségéről, hogy kiválaszthassuk a számunkra legmegfelelőbbet. Az alábbiakban összeszedtünk néhány kérdést, amit érdemes lehet feltenni a masszázs terapeutának az első látogatásunk előtt.

Mióta masszázs terapeuta?

A frissen pályára lépett masszőrök általában nagyon lelkesek a szakmájuk iránt. Azonban minél több ideje vannak a szakmában, annál inkább kezdik kialakítani személyes masszázsstílusukat.

A több éves tapasztalattal rendelkező masszőrök már magabiztosak a technikájukban, de számolnia kell azzal, hogy többet fizetünk az extra tudásukért és képességükért, cserébe viszont magas minőségű masszázst kaphatunk.

Rendelkezik-e képesítéssel?

Hazánkban - az egészségügyi gyógymasszázs kivételével - a frissítő, relaxáló masszázs végzése nem engedély köteles. Az viszont fontos, hogy képzett szakember szolgáltatását vegyük igénybe, aki a képzése során elsajátította a megfelelő eljárásokat és óvintézkedéseket, hiszen egy képzetlen masszőr - amellett, hogy csalódást okozhat, - rosszabb esetben csak ronthatja a problémát, amivel hozzá fordultunk.

Melyik iskolában szerezte a képesítését?

Nagy különbséget tapasztalhatunk a különböző iskolákban végzett masszőrök munkája között. Azoktól a masszőröktől, akik folyamatosan képzik magukat, akiknek fontos a folyamatos tudásbővítés és tapasztalatszerzés, várhatóan magasabb minőségű kezelésre számíthatunk.

Mit kell tudni a masszázs előtt?

A masszőr preferenciáitól és a masszázs típusától függően lehetnek szempontok, amire érdemes odafigyelni, amikor a megbeszélt masszázsra érkezünk. Ilyen lehet, hogy érkezzünk 10 perccel korábban, vagy hogy a masszázs előtt 1-2 órával már ne együnk. Ezeket mind érdemes előre tisztázni a szakemberrel.

Emellett fontos, hogy a masszőr előzetesen felmérje az egészségügyi állapotunkat. Amennyiben bármilyen egészségügyi problémánk, vagy allergiánk van, mindenképpen jelezzük a masszőrnek, és beszéljük át vele, ugyanis jó, ha a masszőr korábbi ügyfelei révén rendelkezik tapasztalattal az ilyen állapotok kezelésében. Sőt az is előfordulhat, hogy olyan betegséggel rendelkezünk, ami kizárja a masszíroztatás lehetőségét. 

Milyen típusú masszázsokra szakosodott?

Mielőtt elmondanánk a terapeutának, hogy mi a kedvenc masszázsstílusunk, kérdezzük meg, milyen típusú masszázsra szakosodott. Ha nem említi automatikusan a kívánt masszázs típusát, akkor jobb, ha másik terapeutához foglalunk időpontot, aki biztosan megfelel preferenciáinknak. 

Óriási különbség van az olyan speciális módszerek között, mint például a mélyszöveti és az alap svédmasszázs, ezért ne bízzunk abban, hogy bármelyik terapeuta bármelyik masszázstípust képes elvégezni, mert általában nem ez a helyzet.

Relaxáló masszázs

Relaxáló masszázs

Gyakran ismételt kérdések

Fájdalmas-e a masszázs?

Egyes masszázsok, például a mélyszöveti masszázs, cellulit masszázs vagy a nyirokmasszás során érezhetünk enyhe fájdalmat, hiszen ezek során a masszőr a mélyebb szövetekkel dolgozik, elősegítve a méreganyagok felszabadulását. Ez a fájdalom azonban minimális, és rövid időn belül elmúlik.

Mennyire kell levetkőzni a masszázshoz?

Értelemszerűen csak azoknál a masszázsoknál kell (fél)meztelennek lennünk, ahol masszázs olaj vagy krém is szükséges a kezeléshez. Ráadásul az intim részek ilyenkor is takarva vannak egy törölköző segítségével. Az átöltözés is diszkréten, takarásban történik, így nem kell aggódnunk, ha szégyenlősek vagyunk. 

Bizonyos masszázs fajták (pl. székmasszázs) esetében pedig egyáltalán nem szükséges levetkőzni, így, ha ez megnyugtatóbb számunkra, választhatjuk ezek valamelyikét is.

Kell-e beszélgetni a masszázs alatt?

Az alábbi dolgokat mindenképp mondjuk el a masszőrnek:

  • Ha az alkalmazott masszázs fájdalmat okoz.
  • Ha bármilyen olyan egészségügyi állapotunk vagy régi sérülésünk van, amiről tudnia kell.
  • Ha egy extrán fájó izomra szeretnénk, hogy több figyelmet fordítson.

Ezen felül minden beszélgetés teljes mértékben rajtunk múlik, bátran jelezzük a masszőrnek, ha szívesebben maradnánk csendben a kezelés alatt, hogy el tudjunk lazulni.

Mi van, ha elalszunk masszázs közben? 

A masszőrök teljesen tisztában vannak vele, hogy a kellemes masszázs során előfordul, hogy a páciens elalszik. Hidd el, nem te leszel az első! Az esetek többségében ez jó jel, hiszen azt jelenti, hogy sikerült teljes mértékben ellazulni, és a sok elfojtott feszültséget feloldani.

Ne féljünk attól, hogy masszázs közben elalszunk, hiszen ez teljesen természetes!


A Qjob-ot hónapról-hónapra egyre több szakember és megbízó használja. Ennek köszönhetően egyre hatékonyabban találhatnak egymásra megbízó és megbízott. Megnézhetjük a szakemberek ajánlásait, referencia munkáit, a készségeiről tájékozódhatunk a profilukon.

Létrehozok egy feladatot!  Szakemberként regisztrálok!

Bettina, cikk szerzője
Tapasztalt szövegíró
Bettina, több mint 5 éves tapasztalattal rendelkező szövegíró, aki már számos témában írt cikket, ezúttal a "Masszázs árak" című cikkével segíti az olvasókat. Cikkében részletesen bemutatja a témát, különböző technikáit, és részletes információkat nyújt a kezelések árazásáról.

Hagyj megjegyzést