Article Image

Nemes Ferenc fűtés - és vízszerelő

Miért érdemes a legkisebb vízszerelő munkát is elvállalni, és hogyan válhatsz te is megbízható szakemberré?

Nemes Ferenc rutinos vízszerelő, több mint húsz éve dolgozik a szakmájában. Szereti a munkáját, és már tudja, a legkisebb feladatot is el kell vállalni a Qjob.hu-n. Minden megbízást meg kell becsülni, hiszen egy egyszerű radiátorcsöpögésből is lehet egy komplett lakásátalakítás – és ez a példa megtörtént.

Hozz létre egy feladatot Legyél szakember

A Qjob.hu azért működik olyan jól, mert minden elvégzett megbízás után nyilvános értékelést kap minden szakember. Ferenc is azért ajánlotta kollégáinak a platformot, mert bízik saját, és munkatársai munkájában. Tudta, hogy az egyre gyarapodó kiváló értékeléseinek hála hamar keresett szakemberré válhat az oldalon. Ezzel pedig sikerül bizalmat ébresztenie a későbbi megrendelőiben.

Videónkat egy lakás komplett vízvezetékrendszer- és fűtéskorszerűsítése során forgattuk, így a munkanemekre való várakozás miatt ideiglenesnek szánt megoldások is láthatók az anyagban.

 

Köszönjük Ferencnek, hitelesített szakemberünknek, hogy segített az anyag létrehozásában!

Hozz létre egy feladatot Legyél szakember

Önnek is a hobbija lett a szakmája? Mondja el nekünk történetét az: info@qjob.hu

Nemes Ferenc vagyok, víz-fűtés szereléssel foglalkozom. ’93-ban kezdtem el másodállásban dolgozni, mint vízszerelő, ’97 óta pedig már főállásban végzem a vizes munkákat, ráadásul a magam ura vagyok. Vállalkozóként tudom, hogy néha milyen kiszámíthatatlan a piac. Néha a munka hiányzik, néha a munkatárs.

Ezért is örülök annak, hogy belebotlottam a Qjob-ba, ahol nemcsak a vevőkörömet tudom szépen bővíteni, de alvállalkozókat is találhatok. Munkám most akad bőven, viszont jó szakember kevés van. Jártam már úgy, hogy egy elvállalt munkához kevesen voltunk a csapatban, hirtelen kellett megbízható alvállalkozókat találnom, ráadásul szorított a határidő.

A Qjob ebben is segítségemre volt, hiszen itt nemcsak a vevők találnak meg, hanem én magam is gyorsan tudok segítséget szerezni. Így sikerült egy alkalommal radiátorok és szaniterek felszerelésére, csaptelep szerelésre szakembert találnom, együtt pedig sikerült határidőre befejeznem a munkát, elkerülve a kötbér kifizetését.

A Qjob-on nagyon egyszerű a regisztráció. Csak elküldtem a vállalkozói papírjaimat, és nagyon hamar visszaigazoltak, hogy minden rendben van. Ezután már csak a feladatokra kellett jelentkeztem egy-egy ajánlattal, és két héten belül már el is végeztem egy épületgépészeti, vízszerelő munkát.

Az elmúlt öt évem legnagyobb munkáját pont a Qjob-on keresztül kaptam.

 

Emlékszem, egy nagyon szép feladat volt, olyan fajta, amiért már érdemes feltűrni az ingujjat reggelente. Egy étterem teljes rekonstrukcióját bízták rám, bőven fűszerezve épületgépészeti feladatokkal. Víz, gáz, szaniterek, csap bekötés, klíma- és szellőzéstechnika, csaptelep csere, szóval megdolgoztatott mindenkit. De a végeredményt látva igenis büszkék voltunk: íme, egy vízszerelő munkája is lehet komoly és látványos. Mindig csak a nagy falatra várni azonban hiba.

Én a Qjob-on is mindig megnézem a kisebb megbízásokat is. Legutóbb egy csöpögő radiátorhoz mentem ki, és a munka közben a tulajjal beszélgettem. Hamar kiderült, hogy a fürdőszoba nagy, a konyha kicsi. Mire meghúztam az utolsó csavart, már megbeszéltük, hogyan tovább. Fürdőből konyha, konyhából fürdő lesz. Csaptelep szerelés, kád, szennyvíz, és még a frissen megszerelt radiátor is mehet a másik falra… komplett átalakítás. Most tartunk a projekt kétharmadánál, de már látszik mi lesz a vége. A tulajnak egy tágas konyha, nekem pedig egy újabb remek referencia, mint vízszerelő. Ezért is hiszem azt, hogy a kicsi munka épp olyan fontos, mint a nagyok.

A Qjob-on mindig találhatok olyan megbízásokat, amelyek még éppen beleférnek a heti beosztásomba. Ez a megbízónak gyors segítség – amiért mindenki nagyon hálás – nekem pedig (persze a fizetségen túl) újabb és újabb referenciák.

Hozz létre egy feladatot Legyél szakember

Ami még nagyon fontos számomra, az a minőségi munka, és a határidők betartása. Legyen szó akár egy egyszerű csap bekötésről, azt is komolyan kell venni. Ez a hozzáállás nélkül persze nem is lehetnék megbízható szakember a Qjob-on. Minden korábbi munkám értékelése nyilvános, ott van a nevem alatt. Épp ennek köszönhető, hogy egyre könnyebben bíznak rám egy-egy munkát nem csak magánszemélyek, de vállalkozások is. A minőség meghálálja magát. Vízszerelő kollégáimnak is szívesen ajánlom az oldalt, így aztán, ha szükségem van rá, én is gyorsabban találom meg leendő alvállalkozóimat.

 

Árlista

Mindenki az árakra kíváncsi, ez természetes. Összeszedtem néhány hétköznapi munkát, de azt hozzátenném, ezek inkább irányárak, sok minden befolyásolhatja azokat.

 

Csaptelep csere

7000 Ft-tól

Mosdó vagy mosogató csere 

15000 Ft-tól

WC csere 

10000 Ft-tól

WC töltőszelep cseréje

5000 Ft-tól

Zuhanykabin beépítés 

30000 Ft-tól

Új mosogatógép vagy mosógép bekötése 

10000 Ft-tól

Fürdőkád beépítés 

25000 Ft-tól

Villanybojler vízkő tisztítás kb.: 

20000 Ft (mérettől függ)

 

 

Kérdésed van? Talán segítek megtalálni a választ.

 

Új kádat vettem, de mi legyen a régivel?

Felár ellenében vállalom a régi kád kibontását, és az elszállítását is. Ez a műanyag kádaknál nem nagy tétel, viszont a régi, zománcozott fém kádak nagyon súlyosak, több ember kell a mozgatásához.

Beleszámít az árba, hogy milyen márkát vásárolok?

Nagyon is! Sajnos vannak olyan elterjedt és olcsó márkák, amelyek alkatrészei nagyon megbízhatatlanok. Egy zuhanykabin bekötésénél gyakran gondolkodás nélkül dobok ki néhány gyári csatlakozót, idomot, mert tudom, egy éven belül eltörnének. Ezek helyett újakat kell vásárolni, és ez megdrágítja a beépítést. Silány anyagokkal viszont nem dolgozom.

Kit hívjak meghibásodott villanybojlerhez?

A villanybojler meghibásodása nem egyértelműen a vízvezeték szerelő dolga. Elképzelhető, hogy elektromos alkatrész hibásodik meg, vagy még gyakrabban vízkőlerakódás okozza a gondot. Ebben az esetben elég lehet villanyszerelőt hívni.

Új mosógép bekötéséhez vízvezetékszerelő vagy mosógépszerelőt hívjak?

Mind a két fajta szakember meg tudja oldani a feladatot. Problémát csak az okozhat, ha a kivezető cső például a kád alá fut be, vagy valamilyen szokatlan módon csatlakozik a vízvezeték rendszerhez. Ebben az esetben érdemesebb vízvezetékszerelőt hívni.

Folyamatosan szivárog a WC tartályból a víz, mit tegyek?

Sokféle tartály van, sokféle problémával, de érdemes megnézni néhány dolgot. Ellenőrízd, nincs-e valahol (szelepnél, gumigyűrűnél) vízkőlerakódás, vagy szennyeződés? Az úszó szabadon mozog, valami nem akadályozza? A vízbeeresztő szelep jól működik, esetleg nem kopott, vagy vízköves? Ha nem boldogulsz, még mindig ott van a vízszerelő…


Ha te is szeretnél egyik blogbejegyzésünk hőse vagy szerzője szeretnél lenni, küld el történetedet vagy ötletedet a  info@qjob.hu  címre

Építkezés és felújítás

Hagyj megjegyzést