Article Image

65 éves vagyok és vízvezeték szerelőként dolgozom a Qjob-on

Talán meghökkentően hangzik, hogy valaki nyugdíjas vállalkozó. Pedig valójában erre is tökéletes platform a Qjob. Egy vízvezeték szerelő tapasztalatai. 

Talán meghökkentően hangzik, hogy valaki nyugdíjas vállalkozó. Pedig valójában erre is tökéletes platform a Qjob. Egy vízvezeték szerelő tapasztalatai. 

Nyugdíjas vízszerelő 

Először talán meghökkentőnek tűnik a gondolat. Pedig sokan még nyugdíjba vonulásuk után is aktívak. Viszont az elvégzendő feladatokat már szeretik megválogatni, az idejüket maguknak beosztani. Nekem emiatt került a látókörömbe a Qjob- mondja László, aki nyugdíjas vízvezeték szerelő.


Ha már régen halogatod a fürdőszobai csap megszerelését, rendelj vízszerelőt itt!

Vízszerelőt keresek!


laszlo-vizszerelo-min

Fontos, hogy egy vízszerelő rendelkezzen a megfelelő szerszámokkal

Az egész életemet ebben a szakmában dolgoztam végig, nagyon sok tapasztalatom van, mint vízvezeték szerelő. Végignéztem, hogyan változik körülöttünk a világ, hogyan változnak az igények, akár a vízszerelés területén is. Míg régebben egy mosdó csaptelep cseréje teljesen egyszerű és gyors feladat volt, addig ma már a modernebb eszközök megbonyolítják a szakember dolgát, ilyen például ha termosztátos darab beépítéséről van szó. De még sok más példát is mondhatnék. 

“Úgy gondolom, a változásokhoz való alkalmazkodás nem korosztályfüggő. Ennek a szemléletnek végig kell kísérnie az életünket.”

Ezért aztán az internetben rejlő lehetőségek kihasználása is magától értetődő volt számomra. Persze nem ment minden olyan egyszerűen. Először ismerősök kerestek meg kisebb-nagyobb munkákkal, hiszen engem hívnak, ha csöpög a csap és érik már a csaptelep cseréje, vagy ha eldugul a mosogató. Aztán rátaláltam a Qjobra.

csaptelep-csere-min

Kisebb munkák elvállalásával is értékes ügyfeleket szerehetünk

Hogyan használja a Qjob-ot egy vízvezeték szerelő?

Szerencsére egészen jól értek a számítógép és az internet használatához, a portál felülete pedig átlátható és könnyen kezelhető. Persze voltak vicces történetek, amikor például hitelesíteni próbáltam magam az oldalon, az unokám segített lefotózni a személyimet. Most már meg tudnám oldani magamnak is, mivel referenciaként néha készítek fotókat a munkáimról. Sokan mondták, hogy a mai, internetes világban már nem ajánlások útján jut munkához a mesterember, a vízvezeték szerelő. 

Igazuk van, legalábbis Budapesten, a nagyvárosban ezt tapasztalom. Viszont a hitelesség miatt referenciákkal és értékelésekkel tudjuk igazolni magunkat, mondhatni, a munkánk becsületét. Mert sokan visszaélnek ezekkel az új, modern lehetőségekkel. Láttam már olyan csúnyán felszerelt fürdőszoba csaptelepet, hogy szívem szerint lefotóztam volna, hogy rossz példaként mutogathassam. Az előttem megbízott szaki eredeti szakmája nem vízvezeték szerelő volt. Online viszont annak adta ki magát. Ezért jó, hogy itt vannak értékelések. 

Egy kedves ismerősöm, Ferenc szintén elérhető a Qjob-on


A Qjob.hu-n minden szaki regisztrálhat és munkát vállalhat

Találj munkát most!


Hogyan zajlik egy-egy feladat?

Általában úgy szoktam használni az oldalt, hogy két-három naponta fellépek rá, és átnézem az aktuális munkákat. Szerencsére nagyon sokan keresnek vízszerelőt.

A leggyakrabban az a feladat,  hogy csöpög a csap, és ki kell deríteni, hogy mi okozza. Sokszor aggódnak, hogy ilyen kis munkát egyáltalán elvállalok-e, mert több megbízó ütközött már ilyen falakba. Én elvállalom, mert úgy éltem le az aktív éveimet, hogy megtanultam, a legkisebb munka is számít, nem szabad lenézni. Sokszor annyira örülnek, hogy egy fürdőszobai csaptelep cseréje miatt is kimegyek hozzájuk, hogy nagyon jó értékelést adnak.

Ráadásult volt már arra is példa, hogy csak egy mosdó csaptelep gumigyűrűjét cseréltem, de végül az ügyfél engem bízott meg a vízvezeték szerelési munkákkal az új fürdőszoba kialakításakor. Akkor nagyobb összeget kerestem.

mosogatogep-bekotes-min

A vízszerelői feladatok háztartásigép bekötésre is kiterjedhetnek

Az aktuális munkák böngészése után egyedi ajánlatot írok mindenkinek. Nem túl hosszú szöveggel, inkább tárgyilagos szoktam lenni, de az udvariasságra nagyon odafigyelek. Innentől már egyszerű a helyzet, általában telefonon szoktak keresni, vagy a Qjob felületén írnak vissza.

Mivel van időm és autóm, innentől gyorsan és gördülékenyen zajlik minden. A feladatot lezárjuk, én általában otthon ellenőrzök mindent, a számítógépről. Szoktam értékelni az ügyfeleket, általában szerencsém van velük.

Jótanácsok

Mindenkit csak biztatni tudok a Qjob használatára. Nekem nyugdíjasként az benne a legjobb, hogy magamnak osztom be az időmet, és a Qjob segítségével nem csak meglepően sok új ügyfelet szerzek, de átlátom a munkáimat is. Sajnálom, hogy nem használtam már korábban, aktív Budapesti vízvezeték szerelő koromban.


Vízvezeték szerelés árak 2020 December

 

Szolgáltatás

Árak

Csap szelep marás,gumizás

1300 – 2400 Ft/db

Csaptelep csere, javítás

6700 Ft/db-tól

Mosdó,mosogató csere

14.000 Ft/db-tól

Mosdó szifon, mosogató szifon csere

8100 – 9600 Ft/db

Wc csésze csere

9700 – 19.000 Ft/db

Wc tartály csere

7600 – 9800 Ft/db

Zuhanypanel felszerelés (típustól függően)

13.000 Ft/db-tól

Qjob szakembere

Hagyj megjegyzést