Article Image

Eladó Irodakonténer: Hogyan Vásároljon Irodakonténert - A Legjobb Tippek

Kedvező árú eladó irodakonténerek. Olvassa el tippeinket, hogyan takaríthat meg velünk!

Az irodakonténerek a mobilitás és a rugalmasság szimbólumai a modern üzleti világban. Ha Ön is éppen ilyen megoldást keres, akkor a következőkben mindent megtudhat az irodakonténerek világáról.

Ebben a cikkben végigvesszük a különböző típusokat, azok előnyeit és hátrányait, valamint praktikus tippeket adunk a vásárláshoz. Szó esik az árakról, a szállításról és telepítésről is, illetve választ adunk a leggyakrabban felmerülő kérdésekre is. Ha szeretné megtalálni a tökéletes irodakonténert, olvassa el cikkünket, és váljon részesévé ennek a dinamikusan fejlődő piacnak!

Mik azok az irodakonténerek?

Az elmúlt években egyre több cég és vállalkozó fordult ehhez a rugalmas, költséghatékony megoldáshoz. Térjünk tehát ki arra, mi is az az irodakonténer és tekintsük meg mely előnyökkel és hátrányokkal járhat egy vásárlása.

Mi az irodakonténer és miért jó választás?

Az irodakonténerek, ahogyan a nevük is sugallja, szállító konténerekből készült, mobil irodahelyiségek. Ezeket a helyiségeket gyakran használják építkezések, rendezvények, vagy átmeneti irodai szükségletek esetén, de egyre többen fedezik fel őket állandó irodai megoldásként is. De vajon miért választják ezeket egy hagyományos irodaépület helyett?

Standard irodakonténer árak

 

2021

2022

2023

Maximum 

1.950.000

2.100.000

3.640.000

Átlagár

1.480.000

1.950.000

2.730.000

Minimum

9.800.000

1.300.000

1.750.000

Ez a táblázat bemutatja a standard irodakonténerek eladási árának változását az elmúlt három évben, 2021-2023 között. Az három különböző kategóriában szerepelő árak változhatnak a piaci körülményektől és a konténer állapotától függően.

Miért érdemes egy irodakonténerbe belefektetni?

Az irodakonténereknek számos előnye van, amit érdemes figyelembe venni. 

Először is, rendkívül rugalmasak. Ha több helyre van szüksége, egyszerűen hozzáadhat egy újabb konténert. Ha pedig költöznie kell, egyszerűen elszállíttatja őket az új helyszínre. Nem kell aggódnia a hosszadalmas költözés, a bérleti szerződés felbontása vagy az új helyszín kialakítása miatt.

Másodszor költséghatékony megoldások is. A hagyományos irodaépületekkel szemben, ahol a bérleti díjak magasak lehetnek, egy irodakonténer ára már 2-3 millió forinttól kezdődik. Ez lehetővé teszi, hogy saját irodája legyen anélkül, hogy mélyen a zsebébe kellene nyúlnia.

Milyen hátrányokkal jár egy irodakonténer telepítése?

Azonban fontos, hogy tisztában lenni a potenciális hátrányokkal is. 

Az irodakonténerek korlátozott teret biztosítanak, tehát ha nagy csapatnak van szüksége helyre, esetleg több konténerre lesz szüksége. Emellett figyelembe kell vennie a szellőzést és a hőszigetelést is, mivel a fém konténerek hajlamosak a hő felgyülemlésére.

Összefoglalva, az irodakonténerek nagyszerű megoldást kínálnak azoknak, akik rugalmas, költséghatékony irodateret keresnek. Az előnyök és hátrányok mérlegelésével megbizonyosodhat arról, hogy az irodakonténer vásárlása a legjobb döntés az Ön számára.

Mit érdemes még mérlegelni az irodakonténer vásárláskor?

Az irodakonténer méretének kiválasztása a csapat méretétől, a helyszíntől, és a költségvetéstől is függ. Fontos, hogy alaposan számításba vegye ezeket a tényezőket, mielőtt döntést hozna.

Végül pedig, ne felejtse el, hogy az irodakonténert felszerelheti a saját igényeinek megfelelően. A bútoroktól kezdve a technológiai eszközökig, az irodakonténer lehet olyan kényelmes és funkcionális, mint bármelyik hagyományos iroda.

Ne hagyja, hogy a rossz döntések megakadályozzák az üzleti növekedést!

Vegye fel a kapcsolatot szakemberekkel, hogy a legjobb eladó irodakonténert találja meg!

Kérjen tanácsot

Milyen típusai vannak az irodakonténereknek?

Az irodakonténerek széles választéka teszi őket annyira vonzóvá a különböző vállalkozások számára. A standard konténerektől az egyedi tervezésű megoldásokig, mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbbet. Nézzük meg részletesen a legnépszerűbb típusokat.

Standard irodakonténerek

A standard irodakonténerek a leggyakoribb és legelérhetőbb opciók azok számára, akik gyors és egyszerű megoldást keresnek. Azonnal használatra készek és általában alapvető felszereléssel rendelkeznek, mint például világítás, fűtés, elektromos aljzatok és ablakok. A standard irodakonténer ára 2- millió forint között mozog, attól függően, hogy milyen méretet és felszereltséget választ.

Standard irodakonténer és kiegészítőinek ára

Felszereltség

Méret (láb)

Ár (millió Ft)

Alapfelszereltség

20

2.1-2.5

Extra fűtés

20

2.2-2.7

Extra világítás

20

2.3-2.8

Extra elektromos aljzatok

20

2.4-2.9

Alapfelszereltség

40

2.5-3.0

Extra fűtés

40

3.1-3.9

Extra világítás

40

2.8-3.3

Extra elektromos aljzatok

40

2.9-3.4

A táblázat bemutatja mennyibe kerülnek egy standard irodakonténer felszerelései 20 láb, illetve 40 láb magas konténer esetén. Az árak tájékoztató jellegűek, és változhatnak a gyártótól és a kiválasztott extra felszereltségtől függően. Mindig érdemes több ajánlatot is kérni, hogy megtalálja a legjobb ár-érték arányt.

Speciálisan felszerelt irodakonténerek

A speciálisan felszerelt irodakonténerek több extrával rendelkeznek, mint a standard modellek. Ezek általában magasabb minőségű anyagokból készülnek, és olyan extra felszereléssel rendelkeznek, mint a klíma, a hangszigetelés, az összecsukható falak vagy a beépített bútorok. A speciális felszereltség növeli a konténer kényelmét és funkcionalitását, de az árat is, mely általában 4-7 millió forint között mozog.

Speciálisan felszerelt irodakonténerek ára

Felszereltség

Méret (láb)

Ár (millió Ft)

Klíma

20

4.2-5.1

Hangszigetelés

20

4.9-5.4

Összecsukható falak

20

4.7-5.6

Beépített bútorok

20

5.1-6.7

Klíma

40

5.5-6.5

Hangszigetelés

40

6.2-7.3

Összecsukható falak

40

6.5-7.5

Beépített bútorok

40

7.0-8.0

Az alábbi árak csupán iránymutatóként szolgálnak. A gyártóknál jelentős eltérés lehet az árakat tekintve, míg a kiválasztott extra felszereltség ára is szolgáltatótól függő lehet, ezért mindig érdemes több ajánlatot kérni, hogy megtalálja a legjobb ár-érték arányt.

Egyedi tervezésű irodakonténerek

Ezek a legdrágább típusú irodakonténerek, viszont a legnagyobb rugalmasságot is nyújtják. Ezzel a lehetőséggel teljesen személyre szabhatja az irodáját, beleértve a belső elrendezést, a felszerelést, a színeket és a stílust. Ezek a konténerek ideálisak azok számára, akik egyedi és kreatív irodai teret szeretnének létrehozni. Az áruk jelentősen változhat, attól függően, hogy milyen specifikációkat és felszereltséget választ, de általában 10 millió forint felett kezdődik.

Egyedi irodakonténer és kiegészítőinek ára

Egyedi irodakonténer

Méret (láb)

Ár (millió Ft)

Alap egyedi tervezés

20

10-12

Prémium anyagok

20

12-14

Egyedi belső elrendezés

20

14-16

Egyedi külső design

20

16-18

Alap egyedi tervezés

40

14.4-17

Prémium anyagok

40

16-18

Egyedi belső elrendezés

40

18-20

Egyedi külső design

40

20-22

Az egyedi irodakonténerek mindig drágább árkategóriát fognak képviselni, a fenti táblázatban láthatjuk a 20 láb illetve 40 láb magas konténerek milyen árarányban mozognak. Fontos megjegyezni azonban, hogy ezek az árak csak tájékoztató jellegűek és jelentősen változhatnak a kiválasztott egyedi anyagok és a gyártó általános árazása alapján. Mindig ajánlott több ajánlatot kérni és több helyen érdeklődni, hogy megtalálja a legjobb ár-érték arányt.

Akár a költséghatékonyságot, akár az egyediséget részesíti előnyben, az irodakonténerek széles választéka lehetővé teszi, hogy megtalálja a tökéletes megoldást az Ön számára. 

Keresi a tökéletes irodakonténert, de nem tudja, hol kezdje?

Vegye fel a kapcsolatot szakértőinkkel még ma, és segítünk megtalálni a legjobb megoldást!

Kapcsolatfelvétel

Hogyan válassza ki a megfelelő irodakonténert?

Az irodakonténer-vásárlás nem kis feladat, hiszen számos tényezőt kell figyelembe venni. Az alábbiakban bemutatjuk, hogyan válasszon eladó irodakonténert, melyik a legfontosabb szempontok.

A helyszín és a méret fontossága

Az első lépés az, hogy meghatározza, hol lesz az irodakonténer elhelyezve. Ez befolyásolja a konténer méretét és kialakítását. Ha korlátozott a hely, akkor egy 20 lábas konténer lehet a legjobb választás. Ha több hely áll rendelkezésre, akkor egy 40 lábas konténer nyújthat nagyobb kényelmet és több munkaterületet.

A helyszín típusa is fontos szempont. Például, ha a konténer egy építkezésen lesz elhelyezve, akkor lehet, hogy egy strapabíróbb, ipari stílusú konténer a legjobb választás. Ha viszont egy irodaházban vagy vállalati környezetben lesz, akkor talán egy elegánsabb, modern dizájnnal rendelkező lenne a legalkalmasabb.

Ár és minőség összehasonlítása

Az irodakonténerek árai jelentősen változhatnak a mérettől, a felszereltségtől és a gyártótól függően. Fontos, hogy összehasonlítsa az árakat és a minőséget, mielőtt döntést hozna. Ne feledje, hogy a legolcsóbb opció nem mindig a legjobb. Érdemes figyelembe venni a konténer élettartamát, karbantartási költségeit és a garanciát is.

Új vagy használt irodakonténer - melyik a jobb?

Az új irodakonténerek általában drágák, de a legmodernebb felszereléssel rendelkeznek, és hosszabb garanciát kínálnak. A használt konténerek viszont jelentősen olcsóbbak lehetnek, és jó állapotban vannak, ha megfelelően karbantartották őket.

Az új vagy használt konténer közötti választás nagymértékben függ a költségvetésétől és az igényeitől. Ha a költségvetés korlátozott, akkor egy használt konténer lehet a legjobb választás. Ha viszont a legmodernebb felszerelést és a hosszabb élettartamot szeretné, akkor érdemes befektetni egy új konténerbe.

Új és használt irodakonténer összehasonlítása

 

Új Irodakonténer

Használt Irodakonténer

Ár

Magasabb (10-22 millió Ft)

Alacsonyabb (2-8 millió Ft)

Állapot

Kiváló, nincsenek használati nyomok

Jó, némi használati nyomok lehetnek

Felszereltség

Modern, legújabb technológiák

Alap, esetleg elavultabb technológiák

Karbantartás

Alacsonyabb karbantartási igény

Magasabb karbantartási igény

Garancia

Hosszabb (általában 2-5 év)

Rövidebb vagy nincs (általában 0-2 év)

A táblázat átfogó képet ad az új és használt irodakonténerek közötti különbségekről és segít eldönteni, melyik a legjobb választás az Ön számára. Mindig fontos azonban, hogy részletesen vizsgálja meg az adott konténert és kérje ki egy szakértő véleményét is, mielőtt döntést hozna.

Megtakarítási módszerek irodakonténer vásárlásakor

Stratégia

Leírás

Megtakarítás (%)

Használt konténer vásárlása

A használt konténerek gyakran jó állapotban vannak, és jelentősen olcsóbbak, mint az újak.

30-50

Közvetlen vásárlás a gyártótól

A közvetítők nélküli vásárlás gyakran olcsóbb, mivel nincsenek hozzáadott költségek.

10-20

Tömeges vásárlás

Ha több konténert vásárol egyszerre, akkor gyakran jelentős kedvezményeket kaphat.

15-25

Szezonon kívüli vásárlás

Az irodakonténerek ára gyakran alacsonyabb a kereslet csökkenése miatt a szezonon kívül.

5-15

Alku

Sok gyártó és forgalmazó hajlandó alkudni az áron, különösen, ha több konténert vásárol.

5-10

Ezek a stratégiák segíthetnek jelentős megtakarításokat elérni a vásárlás során. A döntés meghozatala előtt érdemes azonban ellenőrizni a konténer állapotát és minőségét, illetve akár kapcsolatba lépni az eladó céggel az esetlegesen felmerülő kérdések megválaszolására.

Irodakonténerek szállítása és telepítése

Az irodakonténer vásárlásának egyik fontos aspektusa a szállítás és telepítés. Ebben a szakaszban bemutatjuk, hogyan történik az irodakonténer szállítása és telepítése.

Hogyan történik az irodakonténer szállítása?

Szállításuk általában teherautóval történik, mérettől és súlytól függően speciális teherautót vagy kamiont használhatnak az irodakonténerek transzportálására. Az irodakonténerek általában rögzítőpontokkal rendelkeznek, amelyek segítségével biztonságosan rögzíthetők a teherautó platformján.

A szállítás költsége a távolságtól, a konténer méretétől és súlyától, valamint a szállítási útvonaltól függ. Sok gyártó és forgalmazó ingyenes szállítást kínál bizonyos távolságig vagy bizonyos értékű vásárlás esetén.

Az irodakonténer szállítása és telepítése

Az irodakonténer szállítása és telepítése általában néhány napot vesz igénybe, de ez függ a távolságtól, a konténer méretétől és a telepítés helyének adottságaitól, mint például a hozzáférési útvonalak, a talaj állapota és a szükséges infrastruktúra rendelkezésre állása.

Emellett egyes esetekben szükségünk lehet bizonyos engedélyek beszerzésére is, ezért mielőtt megvásárolnánk magát a konténert, érdemes ellenőrizni a helyi szabályokat és az általános szabályzatotokat, hogy még időben elvégezzük a papírmunka ezen részét és elkerüljük a bajt.

Az irodakonténer telepítésének lépései

 • Helyszín előkészítése: Az első lépés a telepítési hely előkészítése. Ez magában foglalja a talaj egyengetését és szilárdságának ellenőrzését, valamint a szükséges engedélyek beszerzését.
 • Szállítás: Az irodakonténer szállítása a megvásárolt helyről a telepítés helyszínére.
 • Lerakás: A konténer lerakása a helyszínen általában daruval történik. A konténer pontos elhelyezése fontos a stabilitás és a biztonság szempontjából.
 • Csatlakoztatás: Az irodakonténert csatlakoztatni kell az elektromos hálózathoz, a vízellátáshoz és a szennyvízrendszerhez. Ez a lépés gyakran szakembert igényel.
 • Ellenőrzés és használatba vétel: Végül, miután a konténer telepítve és csatlakoztatva van, el kell végezni egy végleges ellenőrzést, hogy minden rendben van-e, majd a konténert használatba lehet venni.

A fenti lépések jellemzik az irodakonténer telepítésének folyamatát. Fontos, hogy minden lépésnél figyelembe vegye a biztonsági előírásokat és a helyi szabályozásokat.

Telepítésre keresel megbízható céget? Segítünk!

Szakértői telepítés

Gyakran Ismételt Kérdések

Milyen engedélyekre van szükségem egy irodakonténer telepítéséhez?

Az engedélyek típusa és szükségessége nagyban függ a telepítés helyétől és a konténer méretétől. Általában építési engedélyre, valamint esetenként különféle környezetvédelmi és infrastrukturális engedélyekre lehet szükség. Mindig érdemes ellenőrizni a helyi szabályozásokat és megkérdezni a forgalmazót is.

Hogyan szervizelhető egy irodakonténer?

Az irodakonténerek szervizelése általában hasonló az épületekéhez. Szükség lehet elektromos, vízvezeték-szerelő és fűtés-szellőztető szakemberekre a karbantartási munkákhoz. Sok gyártó és forgalmazó kínál karbantartási szolgáltatásokat is.

Milyen szolgáltatásokat kínál a Qjob.hu az irodakonténerekkel kapcsolatban?

A Qjob.hu egy átfogó platform, amely segít összekötni a megrendelőket és a szakembereket. Kínálnak számos szolgáltatást, beleértve a szakemberek listáját, az árajánlatkérést, valamint a blogban hasznos tanácsokat és útmutatókat adnak az irodakonténerek vásárlásához.

Mi a legjobb idő az irodakonténer vásárlására?

Az árak folyamatosan változnak az év folyamán a kereslet ingadozásai miatt. Általában a nyári hónapokban a legmagasabb a kereslet, így ebben az időszakban magasabbak lehetnek az árak is. A szezonon kívüli vásárlás, például ősszel vagy télen, lehetőséget jelenthet a kiadások csökkentésére.

Mennyi ideig tart egy irodakonténer szállítása és telepítése?

A szállítás és telepítés általában néhány napot vesz igénybe, de ez függ a távolságtól, a konténer méretétől és a telepítés helyjellegétől is.

Következtetés

Az irodakonténer vásárlás nem mindennapi dolog, ezért fontos, hogy alaposan felkészüljünk rá. Nézzük át újra a legfontosabb szempontokat:

 • Mérlegeljük az irodakonténer előnyeit és hátrányait: Tisztában kell lennünk azzal, hogy mire számíthatunk, és milyen előnyei vannak az irodakonténernek az épített irodával szemben.
 • Válasszuk ki a megfelelő típust. Többféle irodakonténer közül választhatunk, beleértve a standard, a speciálisan felszerelt és az egyedi tervezésű konténereket is. Mindig vegyük figyelembe az igényeinket és a költségvetésünket.
 • Mérlegeljük az új és a használt irodakonténerek közötti különbséget: A használt konténerek olcsóbbak lehetnek, de alaposan ellenőrizzük az állapotukat mielőtt vásárolnánk.
 • Figyeljünk az árakra és a minőségre: Az olcsó nem mindig jelent jó üzletet. Mindig ellenőrizzük a minőséget, és hasonlítsuk össze az árakat.
 • Tervezzük meg a szállítást és a telepítést: Ezek további költségeket jelenthetnek, és komoly logisztikai kihívást is jelenthetnek. Mindig vegyük figyelembe ezeket a tényezőket a vásárlási döntésünkben.
 • Végül ne feledkezzünk meg az engedélyekről: Az irodakonténer telepítése előtt mindig ellenőrizzük a helyi szabályozásokat és szerezze be a szükséges engedélyeket.

Irodakonténer vásárlásakor a legfontosabb aspektusok közé tartozik az alapos kutatás, a helyszín és a méret felmérése, valamint a költségvetés megfelelő kezelése. Ne feledje, hogy az ár nem mindig tükrözi a minőséget, és mindig érdemes több lehetőséget is megvizsgálni, mielőtt végleges döntést hoznánk.

Az irodakonténerek nagyszerű megoldást jelenthetnek a munkahelyi igények kielégítésére, és a megfelelő előkészítéssel a vásárlásuk egyszerűbb lehet, mint gondolnánk.

a cikk szerzője

Hagyj megjegyzést