A Kockázatmentes üzlet szolgáltatási díja

A Kockázatmentes üzlet (KMÜ) pénzügyi tranzakcióit a Barion folytatja le. Ezért a szolgáltatásért a rendszer szolgáltatási díjat számol fel, amelyet a megbízó kártyájáról von le a megbízási díj kifizetésekor. A KMÜ vállalkozók számára a szolgáltatás díjmentes. 

A megbízó számára 

A KMÜ igénybe vett megrendelők számára a szolgáltatás díja a megbízás ára 10% - nak megfelelő összegben kerül megállapításra. A vállalkozó kiválasztásakor a megbízás végrehajtásának tett ajánlatra a megbízó a szolgáltatási díj hozzáadásával együtt írja be a kártyájáról levonásra kerülő összeget. 

1 sz. példa 

Róbert létrehoz egy 8000 forintos megbízást a KMÜ igénybevételével. Ez az összeg már tartalmazza a szolgáltatási díjat is, igy a vállalkozók látják, hogy a megbízás ára 7200 forint. Hogyha a vállalkozónak megfelel ez az ár, akkor az ő ajánlatában is a megrendelő által megadott 8000 forint szerepel.   

7200 forint (a vállalkozó által elvégzett munka ára) 

800 forint (10%) a szolgáltatás díja 

= 8000 forint (a megbízó által kifizetett végösszeg) 

Amikor Róbert kiválasztja Tibort a megbízás teljesítésére, a bankkártyájáról a Barion. rendszer levonja és letétbe helyezi a munka árának összegét. Sikeres teljesítés esetén Tibor megkapja a 7200 forintot.  

A vállalkozó számára 

A KMÜ szolgáltatási díjat csak a megbízók fizetik, a vállalkozók számára ez ingyenes. A közzétett megbízásoknál a vállalkozók látják a megbízás díjat, amelyet sikeres teljesítés esetén ők megkapnak a bankkártyájukra. Elfogadhatják a megrendelő által kínált árat, vagy javaslatot is tehetnek.   

2 sz. példa 

Róbert létrehozott egy 8000 forintos KMÜ megbízást. Tibor 7200 forintnál többet szeretne kapni a munkáért és megteszi ajánlását 9000 forintért. A megbízó 10000 forintos árat lát, ez az összeg kerül levonásra a kártyájáról, ha Tibort választja.   

9000 forint (a megbízás ára) 

1000 forint (10%) 

= 10 000 forint (a megrendelő által kifizetett végösszeg 

Amikor a megbízást Tibor sikeresen teljesíti, akkor megkapja bankkártyájára a 9000 forintot. 

Gyakori kérdések 

  • Mikor kerül levonásra a szolgáltatási díj? 

A vállalkozó kiválasztásának pillanatában. A szolgáltatási díj összege hozzáadódik a megbízási árhoz.   

  • Hogyha meghiúsul az együttműködés, akkor visszakapom a szolgáltatási díj összegét? 

A szolgáltatási díj már a kiválasztás pillanatában levonásra kerül. Mivel a szolgáltatás igénybevétele az együttműködés eredményétől függetlenül megtörtént, a szolgáltatási díj nem kerül visszautalásra.  

Mihez jutok hozzá a KMÜ által: 

  • segít a biztonságos megbízás közzétételben és a vállalkozó kiválasztásban 
  • a munkavégzés ideje alatt biztonságban tartja a pénzt 
  • garantálja, hogy vitás helyzet kialakulása esetén a Qjob bírái azonnal beavatkoznak.  

* Minden pénzügyi tranzakció a Jegyinaja Kassza PHKO Kft. által működtetett Barion szolgáltatás igénybevételével történnek. Az ön bankja felszámolhat egyéb kezelési költséget is.