Mi az a kockázatmentes üzlet, mire jó

A kockázatmentes üzlet lehetővé teszi önnek a szolgáltatási díj jóváírását és a megbízási díj beérkezését biztonságos bankkártyás tranzakció útján.  

A megbízás ára a megbízó bankkártyájáról átutalásra kerül egy speciális számlára a fizetési rendszerben. Amikor mindkét fél jelzi, hogy a munka sikeresen elkészült, a pénz átkerül a vállalkozó bankkártyájára. A mennyiben a megbízást nem teljesítették, az összeg garantáltan vissza kerül a megbízó bankkártyájára.     

Hogyan kell használni a Kockázatmentes üzletet 

Amennyiben ön a megbízó 

A megbízás létrehozásakor jelölje meg a bankkártyás fizetési módot.

A vállalkozó kiválasztásakor a megbízás ára letétbe kerül partnerünk fizetési rendszerében egy számlán.  

A megbízás teljesítve. Amikor ön megjelöli, hogy a megbízás teljesite van, a megbízás ára automatikusan átutalásra kerül a vállalkozó bankkártyájára.  

A megbízás nincs teljesítve. Amennyiben ön azt jelöli meg, hogy a munka nincs elvégezve és ezt megerősíti a vállalkozó is, a pénz automatikusan visszakerül az ön kártyájára.  

Amikor ön jelzi, hogy nincs elvégezve a feladat, de a vállalkozó nem erősiti meg, mi sms és PUSH- üzenetben küldünk neki felkérést a státusz megjelölésére. Ha erre három napon belül nem válaszol, az összeg automatikusan visszakerül önhöz.  

 Amennyiben ön vállalkozó 

Amikor a megbízás mellett nincs „Kockázatmentes üzlet” jel, tegyen javaslatot a megbízó felé az adott szolgáltatás igénybevételére. A megbízás szerkesztése útján kiválaszthatja a Kockázatmentes üzlet opciót.  

A megbízó elfogadhatja az ön javaslatát vagy választhatja a készpénzes kifizetést. Amennyiben ön kizárólag a Kockázatmentes üzlet módon szeretne dolgozni, akkor csak azokra a megbízásokra küldjön ajánlatot, amelyeknél szerepel a bankkártyás fizetési mód.  

A megbízás teljesítve van, de a megbízó nem erősítette meg. Ha ön megjelölte, hogy teljesítette a megbízást, de a megbízó nem választotta ki az ennek megfelelő státuszt,  mi sms és PUSH- üzenetben küldünk neki felkérést a megbízás lezárására. Ha erre három napon belül nem válaszol, az összeg automatikusan átutalásra kerül az ön kártyájára.  

A megbízás nincs teljesítve. A mikor ön jelzi, hogy nincs teljesítve a megbízás, a pénz automatikusan vissza utalásra kerül a megbízónak.  

Mennyibe kerül ez 

Amennyiben ön a megbízó 

A Kockázatmentes üzlet igénybevételének díja a megbízási ár 10% teszi ki. Ezzel az összeggel növekszik a megbízás ára.  

Amennyiben ön a vállalkozó 

A vállalkozók számára a Kockázatmentes üzlet igénybevétele ingyenes. A megbízók a szolgáltatás használatáért megfizetik annak díját. 

Vitás helyzetek 

Amikor a vállalkozó vagy a megbízó úgy ítélte meg, hogy a megbízás teljesítve van, de a másik fél úgy véli, hogy nincs teljesítve, ill. negatív visszajelzést hagyott, a helyzet az ítélő testület elé kerül. Erről részletesen a Kockázatmentes üzlet az ítélő testület előtt c. fejezetben olvashat.    

Gyakori kérdések 

  • Amikor én a megbízásban a megközelítő árat tüntetem fel, viszont a vállalkozóval folytatott tárgyalások során az ár megváltozik, végül melyik összeg kerül levonásra a kártyámról? 

Mielőtt ön kiválasztaná a vállalkozót, előbb egyezzen meg vele az árat illetően. A vállalkozó megjelölése pillanatában az ön kártyájáról levonásra kerül az ajánlatában feltüntetett összeg. Ha ez az összeg különbözik az önök által megbeszélt összegtől, akkor kérje fel a vállalkozót, hogy korrigálja a díjat.  

  • Mi a teendő, ha nem sikerül megegyezni az összeget illetően? 

Ne jelöljen meg vállalkozót addig, amig nem egyezik meg vele a végső összegről. Ha a jelentkezővel nem sikerült megegyeznie, akkor tanulmányozza át a megbízásra beérkezett  többi ajánlatot.   

Mi a teendő, ha munkavégzés közben megváltozott a díj? 

A Kockázatmentes üzlet opció eszköztárában nincs funkció a letétbe helyezett összeg változtatására. Amennyiben munkavégzés közben megváltozik a díj összege önnek lehetősége van: 

létrehozni egy újabb megbízást a kiválasztott vállalkozó számára és a Kockázatmentes üzlet segítségével átutalni neki a különbözetet 

végső elszámolást végezni el a Qjob – on kívül. 

Milyen összeget lehet utalni a Kockázatmentes üzlet igénybevételével? 

Az üzlet maximális összege 150000 Ft. lehet, a minimális pedig 2000 Ft. A kifizetések kizárólag banki kártyás utalással történnek.  

— Bármilyen kártyát használhatok? 

Használható bármilyen kártya, amely megfelel a partner igényeinek.  

A Qjob nem tárol bankkártya adatokat. A kártyák számának csupán első négy és utolsó négy számjegye érhető el számunkra, abból a célból, hogy ezeket továbbitani tudjuk a Kockázatmentes üzlet szolgáltatás működéséhez.  

— Mit kell tenni, ha valami nem megy? 

 Ön bármilyen kérdéssel fordulhat az ügyfélszolgálatunkhoz. 

A fizetési rendszer 

Az összes fizetési tranzakció a Barion. szolgáltatás által történik. 

A kifizetések beérkezésének és vissza utalásának határideje 

Hogyha ön sms- értesítést kapott tőlünk a díj átutalásáról, akkor az összeg rövid időn belül megjelenik az ön számláján. Általában ez 3-5 perc alatt történik meg, viszont a banki átutalások szabályai szerint erre akár 7 nap múlva is kerülhet sor.