A vállalkozó anyagi felelőssége a Qjob.hu-n: milyen esetben jár az anyagi kártérítés

A Qjob a Kockázatmentes üzlet megbízások esetében biztosít anyagi kártérítést.  

A kártérítés összege legfeljebb 10000 forint lehet.  

A kártérítés azokban az esetekben indokolt, amikor a vállalkozó cselekedete miatt a megbízónak anyagi kára keletkezik. Nem jár erkölcsi kártérítés, vagy a jövedelemkiesés miatt.  

 A kártérítés igénylés feltételei 

  • A vállalkozó és a megbízó a Qjob-on közzétett megbízás kapcsán rögzítették az együttműködés feltételeit (nem közvetlen módon). 
  • A megbízás elvégzésére megtörtént a vállalkozó kiválasztása. 
  • A megbízás árának kifizetésére a pénzt letétbe helyezték a KMÜ szolgáltatás által. 
  • Amennyiben a megbízás végrehajtásához a megbízó tárgyi eszközöket adott át a vállalkozónak, kiválasztotta és kitöltötte a megfelelő „Csomag értéke” nevű mezőt. 
  • A készpénz kézbesítéséről szóló megbízás kapcsán pénz átadás-átvételi elismervény készült, ill. a megbízási leírásban a megfelelő mezőben szerepel az „Átvenni a címzettől az áruért kifizetett pénzt és azt átadni a megbízónak” feladat.   
  • A kiválasztott vállalkozó a Qjob-on rendelkezik a „Személyazonossága megerősített” vagy „Ellenőrzött” státusszal, ill. a megbízónak rendelkezésre állnak a vállalkozó személyes adatai (vagy egy elismervény tőle). 

Hogyan lehet megkapni a kártérítést 

A megbízói státuszhoz kapcsolt e-mail címről küldjön egy igénylést az info@qjob.hu címre. Harmadik személyektől beküldött igényléseket nem fogadunk el.  

Mit tartalmazzon az igénylés:  

  1. hivatkozás a megbízásra  
  2. az anyagi kár keletkezésesével járó helyzet rövid ismertetése  
  3. elismervények, fényképek, egyéb bizonyítékok 

Igyekszünk a lehető legrövidebb idő alatt kivizsgálni a vitás helyzeteket és hosszas vizsgálódások nélkül nyújtani kártérítést. Azonban vannak helyzetek, amelyek tisztázásához információkat kell begyűjtenünk, ezek kivizsgálása eltarthat néhány napig, kérjük, ezt fogadják megértéssel és ne aggódjanak emiatt.  

A részletek tisztázása érdekében megkérhetjük a megbízót, hogy fáradjon be irodánkba személyesen, mutassa be személyes iratait, egyéb okmányokat, amelyekre szükség lehet a megfelelő rendvédelmi szervek felé benyújtandó bejelentésekhez (a vállalkozó által elkövetett csalás esetén).