Article Image

Mennyibe kerül egy 120x150 műanyag ablak?

Hasonlítsa össze a különböző gyártók és telepítők ajánlatait, és spóroljon pénzt és időt.
Árkalkulátor
Nincs időd böngészni??Árkalkulátor

A 120x150 műanyag ablak árak nagyon változatosak lehetnek. Ám ezek nem csak az otthonod fényességét és stílusát határozzák meg, de az energiahatékonyságát is. Ebben a cikkben feltárjuk azokat a kulcsfontosságú tényezőket, amelyek az árat befolyásolják. Többek között megvizsgáljuk az árkategóriákat és olyan tippeket adunk, amelyek segítenek a legmegfelelőbb választásban. Ne hagyja ki!

Gyorsmenü

Az ablakok cseréje komoly befektetés.

Győződjön meg róla, hogy a legjobb szakembert választja.

Ajánlat bekérése

Ablakok szerepe egy otthonban

Az ablakok nem csupán a lakásunk vagy házunk esztétikai elemeként szolgálnak, hanem ennél sokkal több funkciót is ellátnak. Egy 120x150 méretű ablak például nem csak rengeteg fényt enged be a lakásba, de hozzájárul az energiahatékonyság növeléséhez is. Az AblakMax Zrt. által gyártott műanyag ablakok, például, nem csak hogy megfizethetőek - az árak átlagosan 80.000-100.000 Ft között mozognak - de az A++ energiaosztályba is tartoznak, így hosszú távon spórolhatnak neked.

Nézzük meg részletesen, miért is olyan fontos a megfelelő ablakválasztás!

Az ablakok állandó napfényt és friss levegőt biztosítanak számunkra

Az ablakok állandó napfényt és friss levegőt biztosítanak számunkra 

Miért válaszd a 120x150 méretű ablakot?

Egy ablak mérete sokkal többet jelent, mint csak a látvány. A megfelelő méretű nyílászáró sokféle előnnyel járhat, főként ha a 120x150 méretű változatról beszélünk. Erre az átmérőre sokan azt mondják, hogy az "arany középutat" képviseli az ár, funkció és stílus tekintetében egyaránt.

A méret jelentősége

A 120x150 műanyag ablak ára jelentősen eltérhet egy más méretű, típusú nyílászárótól. Ez a méretezés azonban különösen alkalmas arra, hogy maximális fényt és szellőzést biztosítson anélkül, hogy túlságosan nagy helyet foglalna az épület falán. A Hevesthertm által forgalmazott ablakok ebben a méretben kifejezetten népszerűek, mert megfelelnek az energiatakarékos és hangszigetelési elvárásoknak is. Az áruk is kedvező, általában 100.000-150.000 Ft között kezdődnek.  A díjuk pedig akár több százezer Ft is lehet, attól függően, hogy milyen extra funkcióval rendelkezik az adott nyílászáró.

Milyen típusú helyiségekben ajánlott?

Ezt a méretet széles körben ajánlják nappalikban, hálószobákban és akár irodákban is. Ez a szélesség és magasság azért ideális, mert elegendő fényt és friss levegőt biztosít, ugyanakkor nem annyira nagy, hogy ne lehetne hatékonyan hőt és energiát megtartani. Az interneten a különböző blogokon, fórumokon több cikk és vélemény is található, amely bemutatja, hogyan illeszkedik ez a méret különböző stílusú és méretű helyiségekbe.

Ne bízza a véletlenre otthona ablakait!

Hagyja, hogy szakértő végezze a 120x150 műanyag ablak beszerelését.

Szerelőt keresek

 

Áttekintés a 120x150 műanyag ablak árakról

Ha már eldöntötted, hogy a 120x150 méretű műanyag ablakokat szeretnéd, az árak ismerete nélkülözhetetlen. A piacon különböző árkategóriában és felszereltséggel kaphatóak ezek a nyílászárók. Alapvetően a 100.000 és 200.000 Ft közötti sávban találhatók az árak, de természetesen vannak ennél olcsóbb és drágább lehetőségek is.

Az költségek változását több tényező is befolyásolhatja. Először is, a gyártó neve komolyan hatással lehet az árra. A prémium kategóriás SzépAblak vagy az OtthonÉpítő márkák termékei például magasabb árfekvésűek, viszont megbízhatóbbak és hosszabb garanciával rendelkeznek.

A másik nagy árbefolyásoló tényező az üvegezés típusa. A háromrétegű üvegezésű ablakok például drágábbak, viszont hosszú távon az energiahatékonyságuk miatt sokkal gazdaságosabbak lehetnek. Ezzel pedig nem csak a pénztárcánknak, de a környezetünknek is kedvezhetünk.

Ne felejtsd el, hogy az ablakokhoz kapcsolódhatnak további költségek is, például a beszerelés díja, amit sokszor külön számolnak. A beszerelés általában 20.000 és 50.000 Ft között mozog szakembertől függően. Egy tapasztalt, sok referenciával rendelkező szakember például akár 30-40%-kal is drágább lehet, mint egy kezdő társa, ellenben biztosabbak lehetünk abban, hogy a behelyezés és a rögzítés is tökéletes!

120x150 ablak árai

A nyílászáró kiválasztásakor érdemes figyelembe venni, hogy a különböző nyílási lehetőséggel rendelkező termékeke más-más árkategóriába eshetnek. Így a bukó nyíló műanyag ablak árak magasabbak lehetnek, mint egy egyszárnyú fix nyílászáróé. De ugyanez vonatkozik az extra funkciókra is, ugyanis egy műanyag ablak redőnnyel árkialakítás szempontjából drágább lesz, mint egy sima kétszárnyú, redőny nélküli nyílászáróé.

Márka

Ár (Ft)

Típus

Delta

86.000

Egyszárnyú, búkó-nyíló

Rehau

68.800

Búkó-nyíló ablak

Neo

51.000

Egyszárnyú, fix

Sassz

75.000

Váltószárnyas ablak

Gealan

100.000

Bukó-nyíló-nyíló típus

Ablakfutár

130.000

Bukó-nyíló, kívül színes, 3 rétegű üveggel

Aluplast

112.000

Tokosztott, nyíló-bukó

Ablakland

44.000

Egyszárnyú, fix

Ezen árak tájékoztató jellegűek, melyek a piaci díjak változásával alakulhatnak. Az aktuális díjszabáshoz kérjük, keresse fel a választott gyártót vagy forgalmazót és kérjen személyre szabott ajánlatot!

Milyen típusú 120x150 műanyag ablakok vannak?

A 120x150 műanyag ablakok rendkívül változatosak és számos típusban érhetők el a piacon. A különböző variációk lehetővé teszik, hogy mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbb ablakot. Nézzük meg a leggyakoribb típusokat!

Egyszárnyú vagy kétszárnyú

Egyszárnyú

Kisebb helyiségekben praktikus, mivel kevesebb helyet foglal. Általában 40.000–60.000 Ft között mozognak az árak.

Kétszárnyú

Nagyobb helyiségekben előnyös, mivel több fényt és friss levegőt enged be. Ebben az esetben az ár 70.000–100.000 Ft között változhat.

Bukó, nyíló, fix

Bukó

Ez a típus lehetővé teszi az ablak buktatását, ami szellőzést tesz lehetővé anélkül, hogy teljesen ki kellene nyitni. Ennek az ára 50.000–70.000 Ft között mozog.

Nyíló

Hagyományosan nyíló ablak, ami többféle irányba is nyitható. Az árak itt 55.000–80.000 Ft között változhatnak. Többféle nyitási lehetőség kínálata

Egy 120x150 műanyag ablak árak, bukó, nyíló ablak

Fix

Ezt az ablaktípust nem lehet kinyitni, így csak a fény beáramlását teszi lehetővé. Az ár 35.000–50.000 Ft közötti.

Fehér, színes vagy fa hatású

Fehér

A leggyakoribb és leguniverzálisabb szín, ami szinte minden stílushoz illik. Ez a legolcsóbb választás, általában 40.000–60.000 Ft között.

Színes

Az egyedi igényekhez igazított, gyakran egy adott design vagy stílus kiegészítéseként választott. Ebben az esetben az ár emelkedhet, 60.000–90.000 Ft között.

Fa hatású

Természetes megjelenés, ami a fa szépségét imitálja, de a műanyag előnyeivel. Az ár itt a legmagasabb, gyakran 80.000–110.000 Ft között.

Mindezen típusok és variációk révén könnyedén választhatja meg a 120x150 méretű műanyag ablakot, amely a legjobban illeszkedik otthona stílusához, funkciójához és igényeihez.

120x150 műanyag ablak árak és típusok

Típus

Ár (Ft)

Jellemzők

Egyszárnyú

40.000–60.000

Kisebb helyiségekhez

Kétszárnyú

70.000–100.000

Több fény és friss levegő

Bukó

50.000–70.000

Praktikus szellőzési lehetőség

Nyíló

55.000–80.000

Többféle nyitási lehetőség

Fix

35.000–50.000

Csak fénybeáramlás

Fehér

40.000–60.000

Univerzális és sokoldalú

Színes

60.000–90.000

Egyedi design lehetőségek

Fa hatású

80.000–110.000

Természetes megjelenés

Ebben a táblázatban áttekintjük a különböző 120x150 méretű műanyag ablakok típusait és árait. Az árak tájékoztató jellegűek és változhatnak. Éppen ezért, mindig kérjen kivitelezőjétől egy aktuális, személyre szabott ajánlatot!

Mik a műanyag ablakok jellemzői és előnyei?

A műanyag ablakok az utóbbi években egyre népszerűbbek lettek, és ez nem véletlen. Sokoldalúságuk, energiahatékonyságuk és fenntarthatóságuk miatt egyre többen választják őket. A 120x150 műanyag ablak árak is hozzájárulnak ehhez a népszerűséghez, mivel ezek az ablakok egy jó ár-érték arányt kínálnak. Nézzük meg, miért érdemes műanyag ablakot választani!

Energiahatékonyság

Kiváló hőszigeteléssel rendelkeznek, amely csökkenti az energiaszámlát. Ez pedig tovább fokozható, ha nem 2, hanem 3 rétegű üvegezést választunk!

Fenntarthatóság és környezetvédelem

Ez esetben nincs szükség rendszeres festésre vagy lakkozásra, ami hosszú távon időt és pénzt takarít meg.

Biztonság

Ezek a modellek gyakran rendelkeznek több ponton záródó mechanizmussal, ami növeli az otthon biztonságát.

Design és esztétika

A műanyag ablakok széles választékban érhetők el, színekben és stílusokban, így könnyedén illeszkednek minden építészeti koncepcióhoz.

Költséghatékonyság

Az ár és a minőség aránya kiváló, különösen ha a 120x150 műanyag ablak árakat vesszük alapul, amelyek általában versenyképesek és elérhetőek a legtöbb háztartás számára.

Végül is, a műanyag kialakítások számos előnye miatt egyre több ember számára válnak az első számú választássá és a 120x150 méretű ablakok ára is hozzájárul ennek az opció kiválasztásához.

A 120x150 méretű ablakok és az építészeti stílusok

A sokoldalúsága miatt számos különböző építészeti stílusban jól mutatnak. Az alábbiakban bemutatjuk, milyen típusú épületekhez és designhoz illenek legjobban ezen méretű ablakok.

Modern és minimalista építészeti stílus

A modern otthonoknál gyakran előnyben részesítik az egyszerű, letisztult design-t és nagy üvegfelületeket. A 120x150 műanyag ablakok ebben a környezetben kifejezetten jól mutatnak, különösen, ha minimális kerettel rendelkeznek.

Hagyományos és klasszikus stílus

Ebben az esetben a 120x150 méretű ablakok is beilleszthetők, azonban fontos lehet a megfelelő szín és keret kiválasztása. Egy jól megválasztott, esetleg fa hatású műanyag ablak harmonikusan illeszkedhet a hagyományosabb környezetbe is.

Vidéki és rusztikus házak

A vidéki stílusú vagy rusztikus otthonokban is megállják a helyüket ezen típusú nyílászárük, ha megfelelő design és textúra mellett döntünk. A természetes színek, mint például a barna vagy zöld, jól kombinálhatók a környezettel.

Ipari és loft stílus

Az ipari stílusban az ablakok gyakran nagy méretűek és minimális kerettel rendelkeznek. Ebben a környezetben a 120x150-es méretű ablakok egyedi karaktert és fényáradatot adhatnak az otthonnak.

Eklektikus design

Ha otthona designja több különböző stílust is magába foglal, a 120x150 méretű ablakok szintén remek választásnak bizonyulhatnak. Azok a tulajdonságok, amelyek miatt sokféle stílusban jól mutatnak, az eklektikus otthonokban is előnyt jelentenek.

Összességében, a műanyag ablak 120x150-es méretben sokféle stílussal és designnal harmonizálnak, és kiválasztásukkor az egyéni ízlés is nagy szerepet játszik. Az biztos, hogy széleskörű alkalmazhatóságukkal ezek az ablakok jó választásnak bizonyulhatnak szinte bármilyen építészeti környezetben.

Ne elégedjen meg kevesebbel!

Kérjen személyre szabott ajánlatot egyszerre több szakembertől!

Egyedi ajánlatkérés ingyenesen!

Mire figyeljünk a vásárláskor?

A megfelelő ablak kiválasztása sok tényezőn múlik és nem csak az ára számít. Amikor 120x150 méretű műanyag ablakot vásárolsz, érdemes figyelembe venni a következő szempontokat.

Energetikai hatékonysági besorolás

Először is, nézd meg, hogy milyen energiahatékonysági besorolással rendelkezik az ablak. Ezt az U-érték jelzi, amely azt mutatja, hogy mennyi hőt enged át az ablak. Minél alacsonyabb ez az érték, annál jobb. Bizonyos márkák típusai például igen alacsony U-értékkel rendelkeznek. Így, amennyiben ez fontos tényező a választás során, érdemes alaposan megvizsgálni a termékeket!

Garancia

A következő fontos tényező a garancia időtartama és a szervizhálózat. Egy jó garancia (általában 5-10 év között van) és egy megbízható szervizhálózat hosszútávú nyugalommal szolgál.

Üveg típusa és stílusa

Az üveg típusa is lényeges. Ha hangszigetelést is szeretnél, akkor érdemes olyan ablakot választani, amely erre is alkalmas. Üveg és keret színe és stílusa is döntő lehet, főként, ha az ablaknak esztétikailag is illeszkednie kell a helyiséghez vagy az egész otthonhoz.

3 rétegű műanyag ablak, nyíló

Záródás

Érdemes figyelembe venni továbbá a záródás minőségét és a kilincs típusát. Egy rosszul záródó ablak nem csak, hogy energiapazarló, de a biztonság szempontjából sem ideális.

Beszerelés és szakemberek

A beszerelés minősége és a szakemberek hozzáértése is kritikus. Vizsgáld meg, hogy az árajánlat tartalmazza-e a beszerelési díjat, és hogy milyen garanciát vállalnak a munkára.

120x150 műanyag ablak telepítése

Műanyag ablak telepítése

Extra funkciók megléte

Az extra funkciók, mint például a szúnyogháló vagy redőny lehetősége, továbbá a nyitási mechanizmusok (pl. bukó-nyíló ablak) is befolyásolják az árat és a funkcionalitást.

Összefoglalva, nem csak az ár a fontos, hanem az energiahatékonyság, a garancia, az üveg típusa és a záródás minősége is. Ezen tényezők alapos mérlegelésével biztosan olyan ablakot választasz, amely hosszú távon is megfelel az igényeidnek.

Mennyibe kerül egy szakember általi beszerelés?

Az ablakok beszerelési költségei nagyban függnek a projekt bonyolultságától és az igénybe vett szakember szakértelmétől. A piacon számos vállalkozás és egyéni szakember kínál ablakbeszerelési szolgáltatásokat. Általánosságban a munkadíj árak 15.000 és 50.000 forint között mozognak ablakonként, de ezek az összegek függhetnek a szükséges munkaóráktól, az anyagköltségtől és egyéb tényezőktől.

Hol keressük szakembert?

Ablakok beszereléséhez vagy cseréjéhez a megfelelő szakemberek kiválasztása kritikus tényező. A jó szakember nem csak a munka minőségét garantálja, hanem hosszú távon is megbízható partner lehet otthonod karbantartásában. De vajon hol találhatóak ezek a profik?

Az online platformok kiváló lehetőséget nyújtanak a szakember keresésre. Itt áttekintheted az értékeléseket, árakat és korábbi munkákat is, mielőtt döntést hoznál. A Qjob például egy olyan weboldal, ahol szigorúan ellenőrzött szakemberek hirdetnek és kérhetünk tőlük ajánlatokat.

De ne feledd, a szóbeszéd és a személyes ajánlások is nagyon fontosak. Kérdezz meg ismerősöket, családtagokat, vagy akár szomszédokat, hogy neked kik váltak be. Gyakran a legjobb szakemberekre így bukkanhatunk rá.

Minden esetben érdemes több ajánlatot is bekérni és összehasonlítani azokat. Figyelj a garanciaidőre, az elvégzendő munka részleteire és az anyagok minőségére is.

Így, alapos előkészülettel és információgyűjtéssel, nagyobb eséllyel találhatsz megbízható és hozzáértő szakembert az ablakbeszereléshez vagy -cseréhez.

Ablakok beépítésre van szükség?

Keressen szakembert egy kattintással a Qjob-on!

Ajánlatot kérek

Gyakran Ismételt Kérdések

Mennyibe kerül egy 120x150 méretű ablak általában?

Az árak széles skálán mozognak, attól függően, hogy milyen extra funkciókat, például szúnyoghálót vagy redőnyt szeretnénk. Általánosságban elmondható, hogy egy egyszerűbb kivitelű ablak ára 40-60 ezer forint között mozog, míg a prémium kategóriás termékekért akár 100.000 Ft-ot is elkérhetnek.

Milyen tényezők befolyásolják az árát?

Több tényező is szerepet játszik az ár kialakításában. Ezek közé tartozik az üveg típusa, az U-érték, az ablak nyitási mechanizmusa és az esetleges extra funkciók. Emellett az is fontos, hogy milyen garanciaidőt vállal a gyártó.

Tudok saját magam is beépíteni az ablakokat?

Elméletben igen, lehetőség van egyedüli beépítésre is, de ez nem ajánlott, hacsak nincs megfelelő szakértelme és tapasztalata az ablakok beszerelésében. 

Megéri-e a drágább, energiahatékonyabb ablakokat választani?

A magasabb árkategóriájú, energiahatékony ablakok hosszú távon megtérülnek, hiszen csökkentik a fűtési és hűtési költségeket. Tehát ha hosszú távú befektetésként tekintesz az ablakvásárlásra, akkor érdemes a minőségibb, de drágább opciót választani.

Ezen kérdések alapján remélhetőleg egy átfogó képet kaphatsz a 120x150 méretű műanyag ablakok árairól és azokhoz kapcsolódó tényezőkről.

Ebben a cikkben igyekeztünk átfogó képet adni arról, milyen árakra számíthatsz, ha 120x150 méretű műanyag ablakot választasz. Érdemes több ajánlatot is kérni és összehasonlítani, hogy a lehető legjobb döntést hozd meg.

Szövegíró, 2 éves tapasztalattal a háta mögött. Írta ezt az 120x150 műanyag ablak árak című cikket. Alaposan utána járt a témának.

Hagyj megjegyzést