Article Image

Mennyibe kerül a 3 rétegű ablak?

Fedezze fel, hogy milyen tényezők határozzák meg a 3 rétegű ablakok árát és hogyan érheti el a legjobb ajánlatot.
Árkalkulátor
Nincs időd böngészni??Árkalkulátor

Gondolkozott már azon, hogy mennyibe kerülne egy 3 rétegű ablak beszerzése és telepítése? Ez a cikk áttekintést ad a 3 rétegű ablakokról, különös tekintettel az áraikra. Megtudhatja, milyen tényezők befolyásolják a költségeket, hogyan találhatja meg a legjobb ajánlatokat, és milyen további költségekkel kell számolnia a telepítés során. Olvasson tovább, hogy jól informált döntést hozhasson!

Gyors navigáció:

Miért válasszuk a 3 rétegű ablakot?

Két fő előnye a kiemelkedő energiatakarékosság és a hosszú távú megtérülés. Ezek a tulajdonságok teszik őket a legnépszerűbb választássá a mai ablakpiacon.

Az energiatakarékosság jelentősége

Mivel három üvegréteggel rendelkeznek, amelyek között speciális gázok vannak, így maximalizálják a hőszigetelést. Ez azt jelenti, hogy kevesebb hő szökik el télen a házból, és kevesebb jut be nyáron, így a lakásban kellemesebb a hőmérséklet, és kevesebb energiát kell felhasználni a fűtésre vagy hűtésre.

Hosszú távú megtérülés

Egy átlagos, 123x148 cm-es 3 rétegű műanyag ablak beszerzése körülbelül 90.000 Ft-ba kerül, míg a telepítése további 20.000 Ft. Ez összesen 110.000 Ft költséget jelent ablakonként. Azonban ha figyelembe vesszük az előző pontban említett energiamegtakarítást, akkor évente körülbelül 6-9 ezer forintot takaríthatunk meg ablakonként. Ez azt jelenti, hogy 12-18 év alatt megtérül a beruházás. Ez soknak tűnhet, de ha figyelembe vesszük, hogy a minőségi ablakok élettartama akár 30-40 év is lehet, és hogy az energiaköltségek várhatóan tovább növekednek a jövőben, akkor a megtérülési idő valójában rövidebb lehet. Ráadásul mindezt még tovább javítja, hogy a jól szigetelt ablakok növelik az ingatlan értékét is.

Felfedezte a 3 rétegű ablakok előnyeit, és most gondolkodik a beszerzésükön? 

Ne hagyja a véletlenre, kérjen tanácsot egy szakértőtől!

 Ajánlatkérés

A 3 rétegű ablak árának meghatározása

Számos tényező befolyásolja, beleértve az alapanyagokat és típusokat, az ablak méretét és formáját, valamint a gyártót és a minőséget. 

Anyagok és típusok

Általánosságban elmondható, hogy a műanyag ablakok a legolcsóbbak, a fa a középkategóriás, míg az alumínium a legdrágább.

Műanyag ablakok

Nagyon népszerűek a magyar piacon, mivel olcsók, könnyen karbantarthatók és jó hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkeznek. Egy átlagos méretű (123x148 cm) körülbelül 90.000 Ft, de a pontos ár függ a gyártótól és a kivitelezőtől is.

Fa ablakok

Drágábbak a műanyagnál, de természetesebb megjelenést és jobb szigetelést biztosítanak. Egy hasonló méretű körülbelül 150.000 Ft-tól indul, de itt is nagy a szórás a gyártótól és a kivitelezőtől függően.

Alumínium ablakok

Kiváló hő- és hangszigetelést biztosítanak, és rendkívül tartósak. Költsége akár 200.000 Ft fölé is emelkedhet.

A 3 rétegű ablakok átlagos árai anyagok szerint

Ablak típusa

Átlagos ár (Ft)

Műanyag

55.000 - 100.000

Fa

85.000 - 150.000

Alumínium

110.000 - 190.000

Az árak nagyban függenek az ablak méretétől, formájától, a gyártótól és a minőségtől.

Az ablak mérete és formája

Természetesen nagymértékben függ azok méretétől és formájától is. Minél nagyobb az ablak, annál több üveget és keretet igényel, így az ár is növekszik. Ezenkívül a szabálytalan formájú ablakok gyakran drágábbak, mivel több munkát igényelnek a gyártásuk és a telepítésük.

A gyártó és a minőség

Végül, de nem utolsósorban, az ablakok ára nagyban függ a gyártótól és a minőségtől. A magasabb minőségű ablakok gyakran drágábbak, de jobb hőszigetelést és hosszabb élettartamot biztosítanak. A nagyobb brandek gyakran magasabb áron kínálják termékeiket, de cserébe megbízhatóbb szolgáltatást és garanciát vállalnak.

Megvan minden információ, de még mindig bizonytalan a legjobb döntésben? 

Vegye fel a kapcsolatot egy szakemberrel, aki segít Önnek megtalálni a legjobb megoldást!

 Kapcsolatfelvétel most

3 rétegű ablak típusai

Választhatunk a műanyag, fa és akár alumínium keretű és 3 rétegű ablakok között.

Vásárlás: Hogyan találjuk meg a legjobb árat?

Fontos, hogy alaposan kutassunk és összehasonlítsuk az ajánlatokat, hogy a legjobbat fogjuk ki. Ebben segíthet az online vásárlás, valamint az alkalmi akciók és kedvezmények kihasználása.

Árajánlatok összehasonlítása

Az egyik legjobb módja annak, hogy pénzt takarítsunk meg az ablakvásárláskor, az árajánlatok összehasonlítása. Kérjünk ajánlatot több különböző gyártótól és szolgáltatótól, és hasonlítsuk össze a költségeket, a szolgáltatásokat és a termékek minőségét. Emlékezzünk, hogy az ár nem minden - a legolcsóbb ajánlat nem mindig a legjobb, ha a minőség rossz vagy a szolgáltatás nem megfelelő.

Online vásárlás vs. fizikai üzletek

Az online vásárlás egyéb előnyei közé tartozik a nagyobb termékválaszték és a kényelmes otthoni vásárlás lehetősége. Azonban fontos, hogy csak megbízható online kereskedőktől vásároljunk, és ellenőrizzük a vásárlói értékeléseket és a visszajelzéseket a termékről és a szolgáltatásról.

Alkalmi ajánlatok és kedvezmények

Számos gyártó és kereskedő kínál alkalmi ajánlatokat és kedvezményeket, például "vegyél kettőt, vigyél hármat" akciókat, vagy szezonális értékesítéseket. Ezek kihasználásával jelentős összegeket spórolhatunk meg. Ezenkívül néhány szolgáltató külön kedvezményt kínál, ha több ablakot vásárolunk egyszerre, vagy ha a telepítést is tőlük kérjük. Mindig érdemes megkérdezni ezeket a lehetőségeket!

A 3 rétegű ablak telepítésének költségei

Beszerzéskor nem szabad megfeledkeznünk a telepítés költségeiről sem! 

A telepítés folyamata

Beépítése egy komplex folyamat, amely szakértelmet és tapasztalatot igényel. Az alábbi lépésekből áll: a régi ablak eltávolítása, az új beszerelése, beállítása és rögzítése, majd a szigetelés és a befejező munkák elvégzése. A telepítés költsége függ a folyamat bonyolultságától, a szükséges anyagoktól és munkaerőtől. Magyarországon egy 3 rétegű ablak professzionális telepítése átlagosan 15.000 - 25.000 Ft között mozog.

A 3 rétegű ablakok telepítésének költségei

Szolgáltatás

Átlagos költség (Ft)

Ablakcsere (régi ablak eltávolítása)

15.000 - 30.000 /ablak

3 rétegű ablak telepítése

17.000 - 27.000 /ablak

Szigetelés

7.000 - 12.000 /ablak

Belső és külső párkány telepítése

8.000 - 15.000 /ablak

Redőny, rovarháló telepítése

15.000 - 25.000 /ablak

Ezek a költségek tájékoztató jellegűek és a vállalkozó által alkalmazott díjszabástól, a helyszíntől és az ablak méretétől és típusától függenek. Mindig kérjen árajánlatot több szolgáltatótól is a legjobb döntés meghozatala érdekében.

Az ablakcsere időtartama

Nagyban függ az ablak méretétől, típusától és az épület állapotától. Az egyszerű ablakcserék akár néhány órán belül is elvégezhetők, de a nagyobb projektek több napig is eltarthatnak. Fontos, hogy ezt is vegyük figyelembe a költségek tervezésekor.

Professzionális telepítés vs. saját kezű telepítés

Bár a saját kezű telepítés pénzt takaríthat meg, fontos megjegyezni, hogy a professzionális beépítés számos előnnyel jár, például a munka gyorsasága, a szükséges eszközök és tapasztalatok, valamint a garanciális fedezet. Ha nem rendelkezünk megfelelő szakértelemmel és eszközökkel, a saját kezű telepítés akár többe is kerülhet a végén, nem beszélve a lehetséges problémákról és károkról. Ezért javasolt szakemberekre bízni.

3 rétegű ablak telepítése nem igazán kivitelezhető saját kezűleg

Az ablakok csere vagy beszerelése nem egy "csináld magad" projekt. Biztonságosabb megbízni egy szakembert!

Összegzés: Mikor éri meg a 3 rétegű ablak?

Beszerzése jelentős befektetést jelent, amely azonban hosszú távon megtérülhet. 

A befektetés értékelése

Vásárlása nagyobb költséggel jár, mint a hagyományos, egyszerűbb ablakoké, azonban ez a befektetés hosszú távon megtérülhet. Az energiamegtakarítás, az otthoni kényelem javulása, valamint az ingatlan értékének növekedése mind hozzájárulnak. Mindemellett a 3 rétegű ablakok általában hosszabb garanciával rendelkeznek, ami szintén pénzügyi előnyt jelent a tulajdonosok számára.

Tartós beruházás: a 3 rétegű ablak élettartama

Jellemzően magasabb minőségű anyagokból készülnek, és szigorúbb gyártási előírásoknak felelnek meg, ezért hosszabb élettartamot kínálnak a hagyományos ablakokhoz képest. Bár az élettartam nagymértékben függ az anyagok minőségétől, a gyártótól és a karbantartástól, általában elmondható, hogy egy jól karbantartott 3 rétegű ablak akár 20-30 évig is szolgálhat. 

Gyakran ismételt kérdések

Mennyibe kerül egy 3 rétegű ablak általában?

Nagyon változó lehet, mert függ a mérettől, az anyagtól, a gyártótól és a beépítés költségétől is. Átlagosan azonban elmondható, hogy Magyarországon a 3 rétegű ablakok ára 30.000 Ft-tól indul és akár 100.000 Ft-ig vagy afölött is terjedhet darabonként, beépítés nélkül.

Megéri a befektetést a 3 rétegű ablak?

Jelentős befektetést igényel, de hosszú távon megéri a költséget. Az energiatakarékosság, a hőszigetelés javulása, valamint az otthoni kényelem növelése mind hozzájárul a megtérüléshez. Ezenkívül hosszabb élettartamot és nagyobb értékállóságot biztosítanak.

Hol találhatok megbízható árajánlatokat a 3 rétegű ablakokra?

Az interneten számos platformon találhatók. Egyik ilyen az Qjob.hu oldal, ahol összehasonlíthatja a különböző ablakgyártók és szolgáltatók ajánlatait. Mindig érdemes több ajánlatot is kérni!

Milyen szempontokat érdemes figyelembe venni a 3 rétegű ablak vásárlásakor?

Ilyenek például az anyag minősége, a gyártó hírneve, a garancia időtartama, a telepítés költségei, az ablak mérete és formája, valamint a szigetelési és hangszigetelési tulajdonságok. Mindezek figyelembe vétele segíthet a legjobb döntés meghozatalában.

Záró gondolatok a 3 rétegű ablak ár: vásárlás, telepítés témakörben

A beszerzése jelentős befektetés, amely azonban hosszú távon megtérülhet. A költségeket számos tényező határozza meg, beleértve az anyagokat, a gyártót, a méreteket és a formákat. Éppen ezért a vásárlás során fontos a különböző ajánlatok összehasonlítása, legyen szó online vásárlásról, vagy hagyományos üzletekről.

Megértettük, hogy az árat nem csak a termék maga, hanem a telepítés díjai is befolyásolják. Akár szakemberre bízzuk a telepítést, akár saját kezűleg végezzük, mindenképpen számolnunk kell ezzel a költséggel.

A végére érve fontos megemlíteni, hogy a 3 rétegű ablakok hosszú távú befektetést jelentenek, amelyek értéket adnak az otthonunkhoz, növelik kényelmünket és hozzájárulnak az energiahatékonysághoz. Bár a kezdeti költség magasabb lehet, a hosszú távú megtakarítások és a magasabb életminőség mind megtérülhetnek.

Az ablakcsere komoly beruházás, és fontos, hogy jól végezzék el. 

Vegye fel a kapcsolatot egy megbízható szakemberrel, hogy a legjobb eredményt érje el!

 Szakember keresése

Barbara, cikk szerzője
Tapasztalt szövegíró
Szövegíró, 2 éves tapasztalattal a háta mögött. Írta ezt a 3 rétegű ablak ár című cikket. Alaposan utána járt a témának.

Hagyj megjegyzést