Article Image

Mennyibe kerül a minőségi alumínium ablakok beszerzése és telepítése?

Fedezze fel, miért az alumínium ablakok a legjobb befektetés. Megfelelő karbantartással hosszú élettartam és energiamegtakarítás garantált.
Árkalkulátor
Nincs időd böngészni??Árkalkulátor

Gondolkodtál már azon, mennyibe kerül az alumínium ablakok vásárlása és telepítése? Ez a cikk mindent megmagyaráz. Az alumínium ablakok árától a vásárlási és telepítési tanácsokig, itt mindent megtalálsz, hogy a legtöbbet hozhasd ki az alumínium ablakaidból.

Gyors menü

Bevezetés az alumínium ablakokba

Szóval, gondolkoztál már azon, hogy az otthonodba milyen ablakokat válassz? Ha igen, találkozhattál már az alumínium ablakokkal. Például, a szomszédod, József, pont ilyeneket szereltetett be a hétvégén. Az ára egészen 150.000 Ft-tól 450.000 Ft-ig terjedt mérettől függően, ami elsőre talán ijesztőnek tűnhet. De nézzük meg, hogy valójában mennyibe kerülnek és miért érdemes őket választani!

Ismerd meg az alumínium ablakok árát most! 

Lépj kapcsolatba a profikkal, hogy megtudd, milyen lehetőségeid vannak!

   Kapcsolatfelvétel

Miért válassza az alumínium ablakokat?

Az alumínium ablakok számos előnnyel rendelkeznek, amik indokolják a magasabb árat. Tekintsük át ezeket!

Az alumínium ablakok előnyei

Először is, az alumínium ablakok nagyon ellenállóak. Egy szélviharban vagy hóesésben, amikor Marcsi néni fa ablakai recsegnek-ropognak, az alumínium ablakok makkegészségesen állják a sarat. A jó minőségű alumínium ablakok élettartama akár 30-40 év is lehet, így hosszú távon nagyon költséghatékony választás, hiszen a 200.000 Ft-os kezdeti beruházás 30 év alatt havi alig 600 Ft-ra amortizálódik.

Másodszor, az alumínium ablakok stílusosak és modern kinézetűek. Bármilyen otthonba illenek, legyen az egy ultramodern loft lakás vagy egy vidéki családi ház. Például, Imre bácsi vidéki házában az alumínium ablakok egészen újjávarázsolták a régi épületet.

Ezenkívül ezen ablakok nagyon jó hőszigetelést biztosítanak. Egy jól szigetelt házban kevesebbet kell fűteni télen, így akár évi 20-30.000 Ft-ot is megtakaríthatsz.

Az alumínium ablakok hátrányai

Természetesen, mint minden terméknek, az alumínium ablakoknak is vannak hátrányai. Egyik ilyen a magasabb kezdeti költség. Ha például a Petiék által választott műanyag ablakokat nézzük, amelyek darabja 80.000 Ft-ba kerül, az alumínium ablakok magasabb ára elrettentő lehet.

Továbbá hajlamosak a kondenzációra, ami különösen a hideg téli hónapokban okozhat problémát.

Mindazonáltal, ha figyelembe vesszük az alumínium ablakok hosszú élettartamát és energiahatékonyságát, ezek a hátrányok is kiegyenlíthetőek.

Alumínium ablak árak: tényezők, amelyek befolyásolják a költségeket

Több tényező is befolyásolja az alumínium ablakok árát. Az ablakok típusa, mérete, stílusa és extra funkciói mind-mind szerepet játszanak az ár kialakításában.

Alumínium ablak típusok és azok árak

Az alumínium ablakok típusa jelentősen befolyásolja az árat. Az egyrétegű ablakok például olcsóbbak, mint a kétrétegű vagy háromrétegű ablakok.

Egyrétegű 

Az egyrétegű ablakok a legolcsóbbak az alumínium ablakok közül. Áruk körülbelül 100.000 és 200.000 Ft között mozog, mérettől függően. Ezek a típusok azonban mert olcsók és könnyen karbantarthatók.

Kétrétegű

A kétrétegű ablakok drágábbak, áruk 200.000 és 350.000 Ft között mozog. Azonban hosszú távon megtérülhetnek, mivel jobban szigetelnek és csökkenthetik a fűtési költségeket.

Háromrétegű

A háromrétegű ablakok a legdrágábbak, áruk általában 350,000 és 500,000 forint között van. A hőszigetelési képességük verhetetlen, így ha olyan éghajlaton élsz, ahol a tél hideg és hosszú, akkor ezek lehetnek a legjobb választás. A Szabó család, akik egy nagy vidéki házban élnek, ezt a típust választották, hogy minimalizálják a fűtési számlájukat.

A méret hatása az ablak árakra

Az ablakok mérete is nagyban befolyásolja az árat. Egy nagyobb ablak természetesen többe kerül, mint egy kisebb. Két 1x1 méteres ablakot vásárolhatunk 150.000 foriFt-ért, míg egy 2x2 méteres darabot 300.000 Ft-ért.

A stílus hatása az árakra

Az ablakok stílusa szintén befolyásolja az árat. Egy egyszerű, hagyományos stílusú ablak olcsóbb lehet, mint egy modern, design-os ablak. Egy hagyományos stílusú 150.000 Ft-ért szerezhető meg,  egy modern designú 250.000 Ft-ért.

Az extra funkciók

Végül, az extra funkciók is befolyásolják az árat. Egy egyszerű alumínium ablak olcsóbb, mint egy olyan ablak, amelynek beépített redőnye, szúnyoghálója vagy thermo üvege van. Egy egyszerű ablakot vásárolva 150.000 Ft-ot fizethetünk, míg aki extra szolgáltatásokkal látja el az ablakait, az 250.000 Ft-ot is fizetethet érte..

Az alumínium ablakok megbízhatóak, modern megjelenést biztosítanak és hosszú távon megtérülő befektetést jelentenek.

Lépj kapcsolatba szakértőkkel és érdeklődj a részletekről!

   Tovább a szakemberhez

Az alumínium ablakok típusai és átlagos áraik

Alumínium Ablak Típusa

Méretek (Magasság x Szélesség cm)

Átlagos Árak (Forint)

Egyrétegű alumínium ablak

100 x 100

45.000 - 60.000

Egyrétegű alumínium ablak

150 x 150

65.000 - 80.000

Kétrétegű alumínium ablak

100 x 100

70.000 - 85.000

Kétrétegű alumínium ablak

150 x 150

90.000 - 110.000

Háromrétegű alumínium ablak

100 x 100

100.000 - 130.000

Háromrétegű alumínium ablak

150 x 150

140.000 - 170.000

Ez a táblázat bemutatja az alumínium ablakok átlagos árait különböző méretek és típusok esetében. Kérjük, vegye figyelembe, hogy az árak változhatnak a gyártótól és a forgalmazótól függően.

Vásárlási tanácsok alumínium ablakokhoz

Miután megismerkedtünk az alumínium ablakokkal és azok áraival, nézzük meg, hogyan vásároljunk ilyen ablakokat. Itt van néhány tipp a sikeres vásárláshoz.

Hogyan válasszunk megbízható alumínium ablak szállítót?

A megfelelő szállító kiválasztása nélkülözhetetlen, ha alumínium ablakokat szeretnénk vásárolni. De hogyan találjuk meg a legjobbat?

Az ügyfél-visszajelzések jelentősége

Az ügyfél-visszajelzések nagyon fontosak. Mielőtt szállítót választanánk, olvassuk el, mit mondanak róluk az előző vásárlók. Például, ha Gábornak jó tapasztalatai voltak egy adott cég által gyártott alumínium ablakokkal, és azok ára 250.000 Ft volt, érdemes lehet azt a céget is figyelembe venni.

A szállító tapasztalata és hitelessége

Nézzük meg a szállító tapasztalatát és hitelességét. Ha a cég már hosszú évek óta az üzletben van, mint például az "Alumínium Ablakok Kft.", amely már több mint 20 éve gyárt alumínium ablakokat, és áruk általában 200.000 Ft és 300.000 Ft között van, akkor valószínűleg megbízható szállítóval van dolgunk.

Hogyan értékeljük az ár-érték arányt az alumínium ablak vásárlásakor?

Az alumínium ablak vásárlásánál fontos, hogy figyelembe vegyük az ár-érték arányt. Ne csak az árat nézzük, hanem azt is, hogy mit kapunk a pénzünkért.

Ha egy alumínium ablak ára 250.000 Ft, de több extra funkcióval rendelkezik, mint a beépített redőny és a thermo üveg, akkor az lehet, hogy jobb ár-érték arányt képvisel, mint egy 200.000 Ft-os ablak, amelynek nincsenek ilyen funkciói.

Szintén fontos, hogy figyelembe vegyük az ablak hosszú távú költségeit, mint például a karbantartást és az energiamegtakarítást. Egy drágább, de jól szigetelt ablak hosszú távon olcsóbb lehet, mint egy olcsó ablak, amelyet gyakran kell javítani vagy cserélni.

Végül, ne felejtsük el, hogy a vásárlás nem csak az árról szól. Az is fontos, hogy az ablakok jól nézzenek ki és passzoljanak az otthonunk stílusához. Ha egy alumínium ablak tökéletesen illeszkedik a házunkba, akkor érdemes lehet többet fizetni érte.

Alumínium ablakok telepítési tanácsok

Ha már sikerült kiválasztani és megvásárolni az alumínium ablakokat, jön a következő lépés: a telepítés. De vajon megéri-e saját magunk elvégezni, vagy érdemes szakembert hívni?

Az önmagában végzett telepítés előnyei és hátrányai

Az alumínium ablakok önmagukban történő telepítése kihívást jelenthet, de számos előnye is van.

Az öninstalláció költségei

Az egyik legnagyobb előnye, hogy pénzt takaríthatunk meg. Ha képesek vagyunk saját magunk elvégezni a telepítést, nem kell fizetnünk egy szakembernek. Például, Balázs, aki otthonról dolgozik és szeret barkácsolni, 50.000 forintot spórolt meg, amikor saját maga telepítette az ablakokat.

Kockázatai

Azonban az önmagában végzett telepítésnek vannak kockázatai is. Ha nem rendelkezünk a szükséges tapasztalattal és eszközökkel, könnyen hibákat vétünk, amelyek többe kerülhetnek, mint a szakember díja.

A profi telepítés előnyei és hátrányai

Ezzel szemben a profi telepítés biztosítja, hogy az ablakok helyesen és biztonságosan kerülnek fel.

A profi telepítés előnyei

A profi telepítés legnagyobb előnye, hogy biztosítja az ablakok helyes telepítését. A szakemberek rendelkeznek a szükséges tapasztalattal és eszközökkel, hogy gyorsan és hatékonyan végezzék el a munkát.

Végezetül, bár az öninstalláció pénzt takaríthat meg, a profi telepítés hosszú távon megéri. Az ablakok hosszú élettartama, a jobb hőszigetelés és a kisebb javítási költségek mind hozzájárulnak az ablakok általános értékéhez.

A profi telepítés költségei

A profi telepítés költségei változóak lehetnek, attól függően, hogy hány ablakot és milyen típusú ablakokat kell telepíteni. Általában azonban egy ablak telepítése 30.000 és 50.000 Ft között van.

Az alumínium ablakok hozzájárulhatnak az otthonod komfortjához, és emellett javítják az energiahatékonyságot is.

Ne hagyd ki ezt a nagyszerű lehetőséget, lépj kapcsolatba a szakembereinkkel!

    Kapcsolatfelvétel a szakértővel

Az alumínium ablakok telepítési költségei

Telepítési Szolgáltatás

Méretek (Magasság x Szélesség cm)

Átlagos Árak (Forint)

Önmagában végzett telepítés

100 x 100

10.000 - 20.000

Önmagában végzett telepítés

150 x 150

20.000 - 30.000

Profi telepítés (Qjob.hu)

100 x 100

30.000 - 50.000

Profi telepítés (Qjob.hu)

150 x 150

50.000 - 70.000

Ez a táblázat bemutatja az alumínium ablakok telepítési költségeit önmagában végzett és profi telepítés esetén. Kérjük, vegye figyelembe, hogy az árak változhatnak a szolgáltatótól és a munka bonyolultságától függően.

Hol találhatók szakemberek az alumínium ablakok telepítéséhez?

Ha úgy döntöttünk, hogy profi szakembert bízunk meg az alumínium ablakok telepítésével, a következő lépés a megfelelő személy vagy cég kiválasztása.

Qjob és tippek a szakember kiválasztásához

A Qjob egy olyan online platform, ahol megbízható szakemberek hirdetik szolgáltatásaikat, beleértve az alumínium ablakok telepítését is. A weboldal könnyen használható és számos szakembert találhatunk itt, akik a különböző árakon és különböző tapasztalati szintekkel rendelkeznek.

A platformon a következő tippeket érdemes szem előtt tartani a szakember kiválasztásánál:

  1. Értékelések és visszajelzések: Az ügyfelek visszajelzései és értékelései segítenek abban, hogy megtudjuk, milyen volt mások tapasztalata a szakemberrel. Olyan szakembert válasszunk, aki jó értékeléseket kapott a korábbi ügyfelektől.
  2. Tapasztalat: A szakember profilján látható, hogy milyen tapasztalattal rendelkezik az alumínium ablakok telepítésében. Olyan szakembert válasszunk, aki rendelkezik megfelelő tapasztalattal ezen a területen.
  3. Árak: A szakemberek különböző árakat kínálnak szolgáltatásaikért. Érdemes összehasonlítani az árakat, hogy a legjobb ár-érték arányt kapjuk.
  4. Kommunikáció: Mielőtt eldöntenénk, hogy melyik szakembert válasszuk, vegyük fel velük a kapcsolatot. Fontos, hogy jól tudjunk kommunikálni a szakemberrel, hogy minden kérdésünkre választ kapjunk és hogy minden információt megkapjunk a telepítési folyamatról.

Összefoglaló: hogyan maximalizáljuk az alumínium ablakok értékét

Az alumínium ablakok jelentős befektetést jelentenek, de megfelelő tudással és odafigyeléssel maximális értéket kaphatunk belőlük. Az alábbiakban összefoglaljuk a legfontosabb pontokat, amelyeket érdemes szem előtt tartani.

A jó döntés érdekében mérlegelendő tényezők

Először is, a legfontosabb, hogy jól informált döntést hozzunk az alumínium ablakokról. Ez azt jelenti, hogy ismerjük az alumínium ablakok előnyeit és hátrányait, valamint azt, hogy milyen tényezők befolyásolják az árakat. Megfelelő ismeretekkel könnyebben tudjuk meghatározni, hogy milyen ablakokra van szükségünk, és hogy mennyit vagyunk hajlandóak ezért fizetni.

Megbízható szállító kiválasztása

A megbízható szállító kiválasztása kulcsfontosságú az alumínium ablakok vásárlásánál. A szállító hitelességének és tapasztalatának mérlegelése mellett fontos figyelembe venni az ügyfél-visszajelzéseket is. Ezen információk segítenek megbizonyosodni arról, hogy az általunk választott szállító minőségi termékeket szállít.

Profi telepítés előnyei

Végül pedig, mérlegelnünk kell a profi telepítés előnyeit. Bár az önmagunk által végzett telepítés pénzt takaríthat meg, a profi telepítés gyakran megéri a hosszú távon. A szakemberek gyorsan és hatékonyan tudják elvégezni a munkát, ami hosszú távon megtakarításokat eredményezhet a karbantartási és javítási költségekben.

Összességében, az alumínium ablakok értékének maximalizálása érdekében fontos jól informált döntéseket hozni, megbízható szállítót választani, és mérlegelni a profi telepítés előnyeit. Ezek a lépések segítenek biztosítani, hogy az alumínium ablakok hosszú távon jó befektetést jelentsenek.

Gyakran Ismételt Kérdések

Milyen tényezők határozzák meg az alumínium ablak árakat?

Az alumínium ablak árakat több tényező is befolyásolja. Az egyik legfontosabb az ablak mérete és stílusa, illetve hogy milyen extra funkciókkal rendelkezik, például zárómechanizmusok, bevonatok, stb. Továbbá, az ablakok szigetelési tulajdonságai, valamint az üvegezés típusa is befolyásolja az árat.

Hol találhatók megbízható alumínium ablak szállítók és telepítők?

A Qjob.hu egy online platform, ahol megbízható szakemberek hirdetik szolgáltatásaikat, beleértve az alumínium ablakok telepítését is. Az oldal segít összekapcsolni a vásárlókat és a szakembereket, így könnyen összehasonlíthatók az árak és a szolgáltatások.

Milyen előnyei vannak az alumínium ablakoknak?

Az alumínium ablakok sok előnnyel rendelkeznek. Erős, tartós anyagból készülnek, amely ellenáll az időjárásnak és a kopásnak. Emellett kiváló hő- és hangszigetelést biztosítanak, ami hozzájárul az otthon energiahatékonyságához.

Mennyibe kerül az alumínium ablakok telepítése?

Az alumínium ablakok telepítési költségei változóak, attól függően, hogy milyen méretű és típusú ablakot szeretnénk telepíttetni, illetve hogy ki végzi a telepítést. Az árakat befolyásolja a szakember tapasztalata, a munka bonyolultsága, valamint az esetlegesen szükséges extra anyagok költsége is. A legpontosabb árajánlatot általában egy konzultáció után tudják adni a szakemberek.

Az alumínium ablakok hosszú távú befektetést jelentenek, amelyek idővel megtérülnek.

Vegye fel a kapcsolatot tapasztalt szakembereinkkel, hogy megtudja!

    Beszélj a szakértővel

Barbara, cikk szerzője
Tapasztalt szövegíró
Szövegíró, 2 éves tapasztalattal a háta mögött. Írta ezt a alumínium ablak árak című cikket. Alaposan utána járt a témának.

Hagyj megjegyzést