Article Image

Milyenek ma az ablak árak?

Fedezze fel a különböző ablakok árakat! Meglepetések nélkül, világos és áttekinthető információval segítjük döntéseit.
Árkalkulátor
Nincs időd böngészni??Árkalkulátor

Valaha is gondolkodott azon, hogy mennyibe kerülnek a különböző ablakok? Talán egy felújítás, vagy az új otthona tervezése alatt van, és szoba kerültek az ablakok? Ebben a cikkben megosztjuk Önnel mindazt, amit tudnia kell az ablakok árakról. Olvasson tovább, hogy megtudja, milyen ablak típusok mennyibe kerülnek, mik az előnyök és a vásárlási tanácsok!

Gyors menü:

Miért fontos az árak ismerete

Az ablakok kiválasztása nem kis feladat, és az árak ismerete nélkülözhetetlen eleme ennek a folyamatnak. Lehet, hogy most azt gondolja: De hát csak egy ablakról van szó, mennyire bonyolult lehet? A válasz: igen, bonyolult. Vegyük sorra, miért.

Az ablakcserének és felújításnak költségei

Amikor otthonunkat felújítjuk, vagy éppen új házat építünk, minden költséget alaposan meg kell terveznünk. Ebben az esetben az ablakokra fordított összeg is komoly tétel lehet a költségvetésben. Egy-egy műanyag ablak például 20.000 és 50.000 forint között mozoghat, a fa ablakok ára viszont 50.000 és 100.000 forint között lehet. Ha azt veszem alapul, hogy egy átlagos családi házban akár 10-15 ablak is lehet, már rögtön láthatjuk, hogy az ablakcserének és felújításnak komoly költségei lehetnek.

Ezért fontos, hogy ne csak a kivitelező vagy a szaküzlet által adott első árat fogadjuk el. Mindig kérjünk több ajánlatot, és hasonlítsuk össze azokat. Így biztosan megtalálhatjuk a számunkra legkedvezőbb ajánlatot, anélkül, hogy kompromisszumot kellene kötnünk a minőség terén.

Az átlátható árak jelentősége

Az átlátható árak ismerete nem csupán arról szól, hogy a költségvetésünkben szereplő összeget betartsuk. Segít abban is, hogy tisztában legyünk az ablakok valós értékével.

Ha tisztában vagyunk a különböző ablaktípusok árával, akkor könnyebben tudunk dönteni arról, hogy melyiket válasszuk. Talán a drágább fa ablakot, amely hosszú távon kifizetődő lehet a magasabb energiahatékonysága miatt? Vagy inkább az olcsóbb műanyag ablakot, amely kevesebb karbantartást igényel?

Ezen túlmenően, a tudás segít elkerülni a csalókat is. Ha tisztában vagyunk vele, mennyibe kerül egy átlagos ablak, akkor rögtön gyanús lesz, ha valaki hihetetlenül olcsón kínálja nekünk. A régi mondás szerint: Ha túl szépnek tűnik, hogy igaz legyen, akkor valószínűleg nem is az. Ne hagyjuk, hogy becsapjanak minket!

Ha új ablakokat tervez beszerelni, akkor jó helyen jár.

Vegye fel a kapcsolatot a szakemberekkel a legjobb árakért és minőségi telepítésért

  Kapcsolatfelvétel

A leggyakoribb ablak, amit választanak - az a műanyag ablak

Legleterjedtebb a műanyag ablak típus! A szerelés díjáról tájékozódjon előre!

A leggyakoribb tévhitek

Számos tévhit kering, amelyek akár rossz döntésekhez is vezethetnek. Nézzük meg, mik ezek a tévhitek, és mi az igazság mögöttük!

Nagyban függenek az ablak anyagától, méretétől, energiatakarékosságától és további jellemzőitől. Drágább lehet a műanyag, a fa és az alumínium, de a hosszú távú megtakarításokat a magasabb energiahatékonyságú modellek biztosítják. Fontos a szakértői tanácsok és a teljes átláthatóság a legjobb döntés meghozatalához.

A drágább ablak mindig jobb minőségű

Az ár gyakran összefügg a minőséggel, de ez nem mindig igaz, főleg, ha ablakokról van szó. Vannak például drágább fa ablakok, melyek között van olyan, ami jobb minőségű, mint a műanyag társai. De ez nem jelenti azt, hogy minden fa ablak jobb minőségű lenne, vagy hogy a műanyag ablakok rossz minőségűek.

Az olcsó ablakok nem tartósak

Ez egy másik gyakori tévhit. Sokan gondolják, hogy ha valami olcsó, az biztosan rossz minőségű és nem tartós. De ez nem mindig igaz!

Például valaki olcsó műanyag ablakokat vásárolt az otthonába. Azóta eltelt 15 év, és az ablakok még mindig tökéletes állapotban vannak. Tehát az ár nem mindig tükrözi az ablakok minőségét és tartósságát.

Az ablakok ára mindig tartalmazza a szerelést

A rejtett költségek veszélye

Szintén gyakran elterjedt tévhit, hogy az ablakok árába bele van kalkulálva a szerelés költsége is. Sajnos nem mindig. 

Sokszor az ablakok ára csak magát az ablakot tartalmazza, a szerelésért pedig külön díjat számítanak fel. Ez egy jelentős költség lehet, ami könnyen átveréssé válhat, ha nem vagyunk tisztában vele.

Tehát mindig győződjünk meg róla, hogy az ár magában foglalja-e a szerelést is, vagy azt külön kell fizetni. Így elkerülhetjük a kellemetlen meglepetéseket, és biztosan jól döntünk, amikor új ablakokat vásárolunk.

Tegye otthonát energiatakarékosabbá, biztonságosabbá és kényelmesebbé a legjobb ablakokkal.

Vegye fel a kapcsolatot a legjobb szakemberekkel.

   Kapcsolatfelvétel

Az ablak árak és típusok

Nézzük meg a leggyakrabban használt ablaktípusokat és áraikat! Vajon melyik a legjobb választás számunkra?

Műanyag ablakok

A műanyag ablakok a legkedveltebbek a magyar otthonokban, és ennek több oka is van. Egyrészt, ár-érték arányban verhetetlenek: a műanyag ablakok ára 20.000 és 50.000 forint között mozoghat, a mérettől és a gyártótól függően.

Az előnyök között szerepel a hosszú élettartam, a karbantartásmentesség, és a jó hőszigetelés. A műanyag ablakok nem igényelnek különösebb gondozást, és jól bírják az időjárás viszontagságait.

Ugyanakkor hátrányként említhető, hogy a műanyag ablakok nem annyira esztétikusak, mint a fa ablakok, de ha az árat és a praktikusságot nézzük, akkor a műanyag ablakok kiváló választásnak bizonyulhatnak.

Fa ablakok

Klasszikus, természetes megjelenést kölcsönöznek otthonunknak. Azonban a magasabb árukat is magukkal hozzák. Egy fa ablak ára 50.000 és 100.000 forint között mozoghat, a mérettől és a fa típusától függően.

Az előnyei között szerepel a természetes megjelenés, a jó hőszigetelés és a hosszú élettartam. Emellett, ha megfelelően karbantartjuk őket, akkor évtizedekig szolgálhatnak minket.

Ugyanakkor hátrányként említhető a magasabb ár és a rendszeres karbantartás szükségessége. A fa ablakoknak időnként szükségük van festésre és lakkozásra, hogy megőrizzék szépségüket és tartósságukat.

Fa ablakokra is gyakran esik választás a boltokban.

Szép, rusztikus és természetes megjelenésű fa ablak. 

Alumínium ablakok

Az alumínium ablakok azok számára ideálisak, akik a modern, minimál stílust kedvelik. 60.000 és 150.000 forint között mozoghat, a mérettől és a gyártótól függően.

Az előnyök között szerepel a hosszú élettartam, a jó hőszigetelés, és a karbantartásmentesség. Nem igényelnek különösebb karbantartást, és jól bírják az időjárás viszontagságait.

Hátrányként viszont megemlíthető a magasabb ár és a kevésbé otthonos megjelenés. Az alumínium ablakok nem olyan melegek és természetesek, mint a fa ablakok, de ha a modern stílust szeretjük, akkor ezek az ablakok ideális választás lehetnek számunkra.

A legnépszerűbb ablaktípusok és áraik

Ablaktípus

Méret (cm)

Ár (Ft)

Műanyag egyszerű nyílászáró

100x120

55.000 - 75.000

Műanyag dupla nyílászáró

100x120

80.000 - 95.000

Fa egyszerű nyílászáró

100x120

85.000 - 115.000

Fa dupla nyílászáró

100x120

120.000 - 170.000

Alumínium egyszerű nyílászáró

100x120

95.000 - 125.000

Alumínium dupla nyílászáró

100x120

130.000 - 190.000

Fontos megjegyezni, hogy az árak tájékoztató jellegűek, és változhatnak a gyártótól és a kiegészítőktől függően.

A árakat befolyásoló tényezők

A költség nem csak a méretüktől és az anyagtól függ, hanem számos más tényezőtől is. Vegyük szemügyre, milyen tényezők befolyásolják!

Anyagok - műanyag, fa, vagy alumínium?

Ahogy már korábban is említettük, az anyag nagyban befolyásolja. A műanyag ablakok általában a legolcsóbbak, míg a fa és az alumínium drágábbak lehetnek.

Azonban ne felejtsük el, hogy a matéria befolyásolja az ablak élettartamát és karbantartási igényeit is. Lehet, hogy a fa ablakok drágábbak, de hosszú távon megtérülhet a befektetés, ha megfelelően karbantartjuk őket.

Az ablaktípusok és azok átlagos élettartama

Ablaktípus

Átlagos élettartam (év

Műanyag ablakok

25-30

Fa ablakok

15-20

Alumínium ablakok

30-35

Fa-alumínium ablakok

40-45

Vasablakok

20-25

PVC ablakok

25-30

Üveg ablakok

20-25

Ez a táblázat a különböző típusú ablakok átlagos élettartamát mutatja. Fontos megjegyezni, hogy az élettartam nagyban függ az ablak karbantartásától és a használati körülményektől.

Energiahatékonyság

Egy másik fontos tényező, amely befolyásolja az ablakok árát. Az energia hatékony ablakok általában drágábbak, de hosszú távon megtakaríthatjuk a fűtési és hűtési költségeket.

Biztonsági funkciók

Mint a betörésbiztos üveg vagy a biztonsági zárak, szintén növelhetik az ablak árát. Ugyanakkor, ezek a funkciók növelik otthonunk biztonságát, és megnyugtató érzést adnak, hogy tudjuk, a családunk és a vagyontárgyaink biztonságban vannak.

Kiegészítők és extrák

Mint a redőnyök, a szúnyoghálók vagy a különleges üvegezés, szintén befolyásolják a költségeket. Ezek a funkciók növelik az ablak funkcióinak sokszínűségét és kényelmét, de emellett az árat is.

Ablak vásárlás: szempontok és tanácsok

Ablakot választani nem mindennapi dolog. Befolyásolják otthonunk megjelenését, komfortját és energiahatékonyságát. Ezenkívül a cseréje nagy befektetést jelent. Íme néhány szempont és tanács, amely segíthet a döntésben!

Hogyan válasszunk az ablakok közül?

Az ablak mérete és formája

Ez nagyban befolyásolja az árát és az otthonunk megjelenését. Gondoljuk át, milyen méretű és formájú ablakokat szeretnénk, és hogy ezek hogyan illeszkednek az otthonunk stílusához és igényeihez.

Az ablak energiahatékonysága

Egyre fontosabb szempont az ablakok kiválasztásánál. Az energia hatékony ablakok segítenek csökkenteni a fűtési és hűtési költségeket, valamint csökkenteni otthonunk környezeti lábnyomát.

Az ablakok hőszigetelési értékei és áraik

Hőszigetelési érték (Ug)

Típus

Ár (Ft)

0,5

Műanyag ablak

85.000 - 110.000

1,0

Műanyag ablak

70.000 - 120.000

1,1

Fa ablak

95.000 - 130.000

1,1

Alumínium ablak

110.000 - 150.000

1,3

Fa-alumínium ablak

130.000 - 180.000

1,5

Vasablak

100.000 - 150.000

2,0

PVC ablak

80.000 - 105.000

Minél alacsonyabb az Ug érték, annál jobb a hőszigetelő képesség. Ezért, ha energiahatékonyságra törekszik, érdemes az alacsonyabb Ug értékű ablakokat választani.

Hogyan tervezzük meg a költségvetést?

Az ablakok cseréje nagy befektetés, ezért fontos, hogy megfelelően tervezzük meg a pénzügyeinket.

Rejtett költségek, amelyeket figyelembe kell venni

Ne felejtsük el, hogy az ablakok ára nem csak az ablakok költségét jelenti. Számoljunk a szerelési költségekkel, a szükséges kiegészítőkkel, és a karbantartási költségekkel is.

Hogyan hasonlítsa össze az ablak árakat

Amikor új ablakokat vásárolunk, természetesen szeretnénk a legjobb áron kapni őket. De hogyan hasonlítsuk össze az árakat, és hogyan biztosítsuk, hogy a legjobb ajánlatot kapjuk? Íme néhány tipp!

Árajánlatok összehasonlítása - ne csak az árat nézze!

Amikor összehasonlítjuk az ablak árajánlatokat, fontos, hogy ne csak az árat nézzük. Az olcsó ablakok nem mindig a legjobb választás.

Nézzük meg az ablakok minőségét, anyagát, és hogy milyen garancia van rájuk. 

Az ablakok élettartamának számítása

Fontos figyelembe venni az ablakok élettartamát is. Az olcsó ablakok lehet, hogy kezdetben vonzónak tűnnek, de ha 5 év múlva cserélni kell őket, az hosszú távon drágább lehet.

Hogyan segíthet a Qjob.hu?

A Qjob.hu egy online platform, ahol számos ajánlatot kapunk ablakcserére, és válogathatok a szakemberek közül. Valamint lehetővé teszi, hogy összehasonlítsuk az árakat, minőséget, anyagokat, és olvashatunk véleményeket a korábbi vásárlóktól.

Ezenkívül a portálon ajánlatokat is kérhetünk különböző cégektől, így biztosak lehetünk abban, hogy a legjobb ajánlatot kapjuk.

Tehát, mielőtt új ablakokat vásárolnánk, használjuk a Qjob.hu-t, hogy a legjobb döntést hozhassuk meg!

Útmutató a legjobb ár-érték arányú ablakok kiválasztásához

Az ablakcserébe fektetett pénz egy nagy befektetés, amely hosszú távú hasznot hozhat. Azonban a legjobb ajánlat kiválasztása nem mindig egyszerű feladat. Íme néhány tipp, amely segíthet ebben a folyamatban!

Megbízható beszállítók keresése

Kulcsfontosságú a legjobb ár-érték arányú ablakok kiválasztásában. Ezek a beszállítók hírnevet szereztek maguknak a kiváló minőségű termékek és a kitűnő ügyfélszolgálat révén.

Hogyan ismerjük fel a tisztességes üzleteket

Úgy, hogy átláthatóak az áraikkal, nem rejtik el a rejtett költségeket, és őszintén kommunikálnak az ügyfelekkel. Ha az üzlet árajánlata túl jó ahhoz, hogy igaz legyen, valószínűleg az is!

Az ablakok karbantartása és garanciája

Az ablakok karbantartása és a garancia szintén fontos szempont.

A tartós és megbízható ablakok felismerése

A tartós és megbízható ablakok általában magasabb minőségű anyagokból készülnek, jól összeszereltek, és hosszú garanciával rendelkeznek. Ezek az ablakok általában drágábbak, de hosszú távon megtérülnek, mert ritkábban kell őket cserélni vagy karbantartani.

Gyakran Ismételt Kérdések

Mennyibe kerül egy műanyag ablak?

Sok tényezőtől függ, beleértve a méretet, a formát, az üvegezést és a műanyag minőségét. Általánosságban azonban elmondható, hogy a műanyag ablakok viszonylag olcsóbbak a fa vagy az alumínium ablakokhoz képest. Az árakat azért érdemes több beszállítótól is megnézni.

Milyen tényezők befolyásolják az ablakok árát?

Számos tényező befolyásolja, többek között az anyag (műanyag, fa, alumínium), az ablak mérete, a biztonsági funkciók, az energiamegtakarítási tulajdonságok és a kiegészítők. Emellett a gyártó és a beszerelés költségei is befolyásolják az összárakat.

Hogyan segít a Qjob.hu az ablak árak összehasonlításában?

A Qjob.hu egy online platform, amely összehasonlítja az ablak szerelés árait. A Qjob.hu lehetővé teszi, hogy a felhasználók gyorsan és könnyen kérjenek ajánlatokat szakemberektől egy feladat létrehozással, aztán összehasonlítsák a szakemberek díjait és megtalálják a legjobb lehetőségeket. 

Mire érdemes figyelni a legjobb ár-érték arányú ablak kiválasztásánál?

Figyelembe kell venni a minőséget, az energiahatékonyságot, a garanciát és a karbantartási követelményeket. Különösen fontos, hogy olyan beszállítót válasszunk, aki átlátható az áraival, és nem rejt el extra költségeket. A hosszútávú költségeket is fontos szem előtt tartani, például mennyibe kerül az ablak karbantartása és cseréje.

Ne hagyja, hogy becsapják!

Az ablakvásárlás komoly döntés, amely hosszú távú befektetést jelent a otthonunkba. De vannak olyan emberek és cégek, akik kihasználják a vásárlók tudatlanságát, és rossz minőségű ablakokat adnak el túlárazott áron. Ne hagyja, hogy becsapják! 

A legfontosabb tanácsok és lépések, amelyeket ne felejtsen el

  • Megbízható beszállítók keresése: Keressen olyan beszállítókat, akik hírnevet szereztek maguknak a kiváló minőségű termékek és a kitűnő ügyfélszolgálat révén.
  • Összehasonlítás: Használjon olyan weboldalakat, mint például a Qjob.hu, hogy összehasonlíthassa az ablakok árait és minőségét.
  • Vegye figyelembe az ablakok élettartamát: Az olcsó ablakok lehet, hogy kezdetben vonzónak tűnnek, de ha 5 év múlva cserélni kell őket, az hosszú távon drágább lehet.
  • Figyeljen a garanciára: A hosszú garanciális idő azt mutatja, hogy a gyártó magabiztos a termék minőségét illetően.
  • Figyeljen az átlátható árazásra: A tisztességes üzletek átláthatóak az áraikkal, és nem rejtik el a rejtett költségeket.

Megbízható szakembert keres?

Vegye fel a kapcsolatot a megbízható szakemberekkel.

   Lépjen kapcsolatba

Szövegíró, 2 éves tapasztalattal a háta mögött. Írta ezt az ablak árak című cikket. Alaposan utána járt a témának.

Hagyj megjegyzést