Article Image

Mennyibe kerül az ablakszigetelés? Árak és tippek a költségek csökkentésére

Fedezze fel a legjobb ablakszigetelési megoldásokat és árakat, hogy otthona meleg és energiatakarékos legyen.
Árkalkulátor
Nincs időd böngészni??Árkalkulátor

Az ablakszigetelés fontos szerepet játszik otthonunk energiahatékonyságának növelésében, hiszen  jelentős megtakarításokat érhetünk el a fűtési költségek terén. Ez a cikk körbejárja a pénztárcabarát ablakszigetelési megoldásokat, amelyekkel a kényelmes otthon kialakítása mellett a családi költségvetés szempontjából is kedvező döntést hozhatunk.

Árkategória m2 árak

2021

2022

2024

Minimum

25.000 Ft

27.000 Ft

29.000 Ft

Átlagos

40.000 Ft

45.000 Ft

50.000 Ft

Maximum

70.000 Ft

75.000 Ft

80.000 Ft

A fenti táblázat az ablakszigetelés árakat mutatja 2021., 2022. és 2024. között, három különböző árkategóriában.  Ezek az árak csupán a nagyságrendet mutatják, a pontos árak természetesen függnek a kiválasztott szolgáltatótól, az ablak méretétől és a szigetelés fajtájától, valamint attól, hogy a nyílászárók, ablakok cseréjében vagy utólagos szigetelésben gondolkodunk.

Fordulj hozzánk bizalommal, segítünk a megfelelő ablakszigetelési megoldás kiválasztásában.

Kérj személyre szabott árajánlatot még ma!

Ajánlatkérés

 Tartalomjegyzék

Ablakszigetelési technikák és anyagok

Üvegezés, thermo üvegek

A megfelelő üvegezés kiválasztása az első lépés az ablakszigetelési folyamatban. Két fő típusát különböztetjük meg: a dupla üvegezést és a háromrétegű üvegezést különböző üvegvastagsággal számolva. 

  1. Dupla üvegezés: A dupla üvegezés két üvegrétegből áll, amelyek között egy légréteg található, jellemzően argongázzal töltve.. Ez a megoldás az egyik leggyakoribb és legköltséghatékonyabb módszer az ablakszigetelés terén. 
  2. Háromrétegű üvegezés: A háromrétegű üvegezés három üvegrétegből áll, két gázzal töltött légréteggel.. Ez a technológia jobb hőszigetelést és hangszigetelést biztosít, mint a dupla üvegezés, ám magasabb költséggel is jár. 

Szigetelő fóliák

A szigetelő fóliák használata egy másik pénztárcabarát módszer az ablakszigetelés terén.

  • Hőszigetelő fóliák: Ezek a fóliák a hőátbocsátás csökkentésére szolgálnak, így segítenek a fűtési költségek csökkentésében. 
  • UV-védő fóliák: A UV-védő fóliák a nap káros sugarainak kiszűrésére szolgálnak, ezzel is hozzájárulva az energiahatékonyság növeléséhez. 

Ablakszigetelési árak összehasonlítása

Az ablakszigetelési árak összehasonlításában fontos figyelembe venni a különböző technológiák és anyagok előnyeit és hátrányait. Az alábbiakban összefoglaljuk a leggyakoribb ablakszigetelési megoldások árait.

Üvegezési árak

Dupla üvegezés árai: A dupla üvegezés ár-érték arányban jól teljesít, és széles körben elérhető. Az árak 15.000-35.000 Ft/m² között mozognak.

Háromrétegű üvegezés árai: Bár drágább, mint a dupla üvegezés, a háromrétegű üvegezés jobb hőszigetelést és hangszigetelést biztosít. Az árak 25.000-50.000 Ft/m² között mozognak az üvegvastagsától függően.

Szigetelő fóliák árai

Hőszigetelő fóliák árai: A hőszigetelő fóliák árai rendkívül kedvezőek, és jelentős megtakarítást eredményezhetnek a fűtési költségek terén. Az áruk 1.000-3.500 Ft/m² között mozog.

UV-védő fóliák árai: A UV-védő fóliák megakadályozzák a nap káros sugarainak behatolását, így növelve az energiahatékonyságot. Az árak 1.500-4.000 Ft/m² között alakulnak.

Az alábbi táblázat a különböző ablakszigetelési munkákkal kapcsolatos munkadíjakat és azok várható időtartamát mutatja.

Ablakszigetelési munkadíjak és időtartamuk négyzetméterre számítva

Ablakszigetelési típus (m2)

Munkadíj (Ft)

Időtartam (óra)

Dupla üvegezés

  8.000 - 15.000

2 - 4

Háromrétegű üvegezés

10.000 - 20.000

3 - 5

Hőszigetelő fólia

 2.000 - 4.000

1 - 2

UV-védő fólia

 2.000 - 4.000

1 - 2

Ablakcsere

 3.000 - 10.000

4 - 8

Ablakbeállítás

10.000 - 20.000

2 - 4

Érdekel, mennyit takaríthatsz meg az ablakszigeteléssel?

Töltsd ki az online űrlapunkat, és szakértők kiszámítják a megtakarítási lehetőségeket számodra.

 Kalkuláció kérése

Ablakszigetelési árak és energiahatékonyság

Az ablakszigetelési árak mellett fontos szempont az energiahatékonyság is. Egy jól szigetelt ablak jelentősen csökkentheti a fűtési költségeket és növelheti az otthon kényelmét.

Ablakszigetelés által elérhető megtakarítások

A megfelelő ablakszigeteléssel akár 20-40%-os megtakarítást érhetünk el a fűtési kiadások terén, ami hosszú távon jelentős összegre rúghat.

Az energiahatékonyság növelése

Az ablakszigetelés nem csak a fűtési költségek csökkentésében játszik szerepet, hanem az energiahatékonyság növelésében is. A jobb hőszigetelésnek köszönhetően kevesebb energiát kell felhasználni a kívánt hőmérséklet eléréséhez.

Ablakszigetelési pályázatok és támogatások

Az állam a mai fenntarthatóságra törekvő gazdasági célok megvalósítását pályázatokkal és különböző támogatásokkal is segíti. A pénztárcabarát ablakszigetelési technológiák mellett érdemes ezekről is tájékozódni.

Állami támogatások

Az állami támogatások célja az energiahatékonyság növelése, ezáltal az energiafelhasználás csökkentése, mellyel együtt jár a környezetünk védelme. Ezek a támogatások általában a beruházás egy részét fedezik, és vonatkoznak ablakszigetelésre is.

EU-s támogatások

Az Európai Unió szintén támogatja az energiahatékonyság növelését célzó projekteket. Ezek a támogatások általában pályázati úton érhetők el, és számos esetben felhasználhatók ablakszigetelési projektekhez is.

Önkormányzati támogatások

Egyes önkormányzatok is nyújtanak támogatásokat az ablakszigetelésre. Érdemes a helyi önkormányzattal egyeztetni az elérhető támogatásokról és pályázati lehetőségekről.

Ablakszigetelés árak - Tippek és trükkök

Az alábbi tippek és trükkök segíthetnek a legjobb ár-érték arányú szigetelési megoldás megtalálásában és a lehető legjobb döntés meghozatalában.

A legjobb ár-érték arányú szigetelési megoldások

Az ár-érték arány figyelembevételével érdemes összehasonlítani a különböző ablakszigetelési megoldásokat és azok előnyeit, hátrányait. Elsősorban azt kell mérlegelni, hogy a nyílászárók cseréjében vagy utólagos szigetelési megoldásban gondolkodunk-e.  

Kedvezmények ablakszigetelésre 

A szakemberekkel és a cégekkel való egyeztetés során ne csak az árakról tájékozódjunk, hanem a különféle kedvezményekről, támogatási lehetőségekről. Ők olyan információk birtokában lehetnek, amelyek jelentősen mérsékelhetik a kiadásokat.

Ablakszigeteléshez szakemberek kiválasztása

A sikeres ablakszigetelési projekt érdekében fontos a megfelelő szakemberek kiválasztása.

Hiteles szakemberek és cégek

Az ablakszigetelés terén tapasztalt és megbízható szakemberek és cégek kiválasztása kulcsfontosságú. Érdemes referenciákat kérni és online véleményeket olvasni a döntés előtt.

Ablakszigetelési garancia

A jó szakember vagy cég garanciát vállal a munkájára. Fontos, hogy a garancia időtartama és feltételei megfeleljenek az elvárásainknak.

Szakembert keresel ablakszigetelésre? Kattints és egyszerre több szakember jelentkezni fog.

 Szakembert keresek

Gyakran Ismételt Kérdések

Milyen anyagokból készült ablakkeretek a legjobbak a hőszigetelés szempontjából?

A fa, műanyag és fém keretek egyaránt jó hőszigetelést nyújtanak, azonban a fa és műanyag keretek jobb értékekkel rendelkeznek. Az anyagválasztásnál érdemes figyelembe venni az esztétikai és karbantartási szempontokat is.

Mennyi idő alatt térül meg egy ablakszigetelési beruházás?

Az ablakszigetelési beruházás megtérülése függ a választott megoldástól, a megtakarított energia mennyiségétől és az eredeti ablakok állapotától. Általában 5-10 év alatt térül meg egy jól megválasztott ablakszigetelési megoldás.

Mikor érdemes ablakszigetelést végezni?

Ablakszigetelésen akkor érdemes elgondolkodni, amikor az otthonunk fűtési költségei magasak, az ablakok elavultak, vagy a szigetelés már nem megfelelő. A hőszigetelés javítása a fűtési szezon előtt a legjobb időpont, így a téli hónapokban már érezhető lesz a különbség. Különösen a mai energiaárak mellett fontos átgondolni a nyílászáróink szigetelésének megoldását.

Hogyan válasszam ki a megfelelő ablakszigeteléssel foglalkozó céget?

A megfelelő ablakszigeteléssel foglalkozó cég kiválasztásakor érdemes több szempontot is figyelembe venni: referenciák, vélemények, árajánlatok és garanciális feltételek. A döntés előtt érdemes több ajánlatot is összehasonlítani, és a legjobb ár-érték arányú céget választani.

A pénztárcabarát ablakszigetelési megoldások segítségével jelentősen mérsékelhetjük a fűtési költségeket, és növelhető otthonunk energiahatékonysága. A megfelelő ablakválasztás, üvegezés, a szigetelő fóliák és a tapasztalt szakember kiválasztása, valamint a támogatások és pályázatok igénybevétele kulcsfontosságú a siker érdekében.

Ne feledjük, hogy a hosszú távra szóló megoldások a legkifizetődőbbek a költség- és energiacsökkentés szempontjából.

Szövegíró, 2 éves tapasztalattal a háta mögött. Írta ezt az ablakszigetelés árak című cikket. Alaposan utána járt a témának.

Hagyj megjegyzést