Article Image

A 3 fázisú napelem rendszer árak megismerése

Ismerje meg a legjobb árakat, és kapjon tanácsokat és ajánlásokat az optimális lehetőségek kiválasztásához.
Árkalkulátor
Nincs időd böngészni??Árkalkulátor

A napenergia használata egyre népszerűbbé válik, és ennek köszönhetően a 3 fázisú napelem rendszerek is egyre inkább előtérbe kerülnek. Ebben a cikkben részletesen bemutatjuk a 3 fázisú napelem rendszer árakat és annak előnyeit, hogy segítsünk Önnek a legjobb döntés meghozatalában.

Tartalomjegyzék

Miért válasszunk 3 fázisú napelem rendszert?

A 3 fázisú napelem rendszerek több előnnyel is rendelkeznek a hagyományos egyfázisú rendszerekkel szemben. A legfőbb előnyeik közé tartozik a hatékonyabb energiaelosztás és a nagyobb teljesítmény. Egy 3 fázisú rendszer esetében az energia egyenletesebben oszlik el a három fázis között, így a rendszer hatékonyabban képes kezelni a nagyobb terheléseket és a fogyasztói igényeket.

Fedezze fel a napenergia előnyeit otthonában!

Vegye fel a kapcsolatot a szakembereinkkel, ők segíthetnek Önnek a legmegfelelőbb napelem rendszer kiválasztásában és telepítésében.

Kapcsolatfelvétel most

A 3 fázisú napelem rendszer árak összehasonlítása

A 3 fázisú napelem rendszer árak számos tényezőtől függnek, mint például a napelemek teljesítménye, a rendszer mérete, a beüzemelés költségei és az esetleges támogatások. Így a pontos árak meghatározása előzetes számításokat igényel.

Átlagos 3 fázisú napelem rendszer árak mérettől és teljesítménytől függően

Teljesítmény (kWp)

Átlagos rendszer méret (m2)

Átlagos beruházási költség (HUF)

3 kWp

20 m2

1.500.000-2.00.000

5 kWp

33 m2

2.100.000-3.000.000

10 kWp

67 m2

4.000.000-5.800.000

15 kWp

100 m2

6.800.000-7.200.000

20 kWp

133 m2

7.800.000-10.100.000

Ez a táblázat áttekintést nyújt az átlagos 3 fázisú napelem rendszerek árairól a teljesítmény és a rendszer mérete alapján. Természetesen a végleges árak a választott napelemek minőségétől, az inverter típusától és a szerelési költségektől is függenek. Azonban ez a táblázat jó kiindulópont lehet az árak összehasonlításához és a megfelelő méretű rendszer kiválasztásához.

3 fázisú napelem rendszer telepítése szakember által

3 fázisú napelem rendszer telepítése szakember által

Mi befolyásolja a napelemrendszer árakat?

A 3 fázisú napelem rendszer árakat befolyásoló legfontosabb tényezők a következők:

  • Napelemek: A napelemek teljesítménye és minősége meghatározza a rendszer árát. A magasabb hatásfokú napelemek drágábbak, viszont több energiát termelnek, így hosszú távon gazdaságosabbak lehetnek.
  • Inverter: A 3 fázisú inverter a napelemek által termelt egyenáramot alakítja át váltakozó árammá. A minőségi inverterek hosszabb élettartamot és jobb hatékonyságot biztosítanak, de áruk is magasabb.
  • Szerelési anyagok és munka: A szerelési anyagok minősége és a munkaerő költségei is befolyásolják a rendszer árát. Fontos, hogy megfelelő minőségű anyagokat és hozzáértő szakembereket válasszunk arendszer telepítéséhez.
  • Támogatások és kedvezmények: Magyarországon számos támogatási lehetőség áll rendelkezésre a napelemes rendszerek telepítéséhez, amelyek jelentősen csökkenthetik a beruházás költségeit. Fontos tájékozódni a legfrissebb támogatásokról és pályázatokról.

A 3 fázisú napelem rendszer árak

Általánosságban elmondható, hogy egy 3 fázisú napelem rendszer ára 20-30% közötti többletköltséggel jár az egyfázisú rendszerekhez képest. Egy átlagos családi ház esetében a 3 fázisú napelem rendszer ára 2.900.000-5.000.000 forint között mozoghat, attól függően, hogy milyen méretű és teljesítményű rendszert szeretnénk telepíteni.

Napelemek teljesítménye és ára

Napelem márkája

Teljesítmény (W)

Ár (HUF/panel)

Canadian Solar

250 W

59.000

Canadian Solar

300 W

66.000

Canadian Solar

350 W

75.000

Trina Solar

250 W

59.000

Trina Solar

300 W

62.000

Trina Solar

350 W

69.500

JinkoSolar

250 W

35.000

JinkoSolar

300 W

40.000

JinkoSolar

350 W

49.000

Kérjük, vegye figyelembe, hogy az árak csak tájékoztató jellegűek és változhatnak a piaci körülményektől és a beszállítótól függően.

Mire érdemes figyelni a 3 fázisú napelem rendszer áraknál?

Amikor a 3 fázisú napelem rendszer árakat vizsgáljuk, fontos figyelembe venni a következő szempontokat:

  • Minőség és garancia: Válasszunk olyan napelemeket és invertereket, amelyekre a gyártók hosszú távú garanciát vállalnak, és megbízható beszállítóktól szerezze be a rendszerelemeket.
  • Energiamegtakarítás: Az energiahatékonyság növelése érdekében érdemes számításba venni a napelemek hatásfokát és az inverterek minőségét. A magasabb hatásfokú napelemek és minőségi inverterek hosszú távon nagyobb megtakarítást eredményezhetnek.
  • Karbantartási költségek: A 3 fázisú napelem rendszerek karbantartási költségei általában alacsonyabbak, mint az egyfázisú rendszereké, de érdemes ezt is figyelembe venni a beruházás során.

Hogyan érhetjük el a legjobb ár-érték arányt?

A legjobb ár-érték arány eléréséhez fontos, hogy alaposan tájékozódjunk a piacon elérhető napelemekről és inverterekről, valamint figyelembe vegyük a támogatási lehetőségeket és a telepítési költségeket. Összehasonlító elemzésekkel és árajánlatokkal könnyebben megtalálhatjuk a számunkra legmegfelelőbb 3 fázisú napelem rendszert.

Szerelési anyagok és munkaerő költségei

Szerelési anyagok és munkaerő

Ár (HUF)

Megjegyzések

Napelem rögzítő rendszer

12.000-46.000/m2

Ár függ a rögzítő rendszer típusától és minőségétől

Inverter

150.000-300.000

Ár függ az inverter teljesítményétől és típusától

Kábelezés

1.800-3.400/m

Ár függ a kábel típusától és minőségétől

Villamos munka (AC és DC oldal)

20.000-50.000

Ár függ a rendszer bonyolultságától

Munkaerő (szerelő)

190.000-560.000

Ár függ a munkaórák számától és a szerelő díjától

Engedélyeztetés és dokumentáció

63.000-70.600

Ár függ az önkormányzati díjak és költségek

Ez a táblázat bemutatja a szerelési anyagok és a munkaerő költségeit egy 3 fázisú napelem rendszer telepítésénél. Az árak tájékoztató jellegűek és változhatnak a kivitelezőtől, illetve a választott anyagok minőségétől függően.

Ne hagyja ki a napenergia nyújtotta megtakarítási lehetőségeket!

Lépjen kapcsolatba szakértőinkkel, hogy segítsenek Önnek a tökéletes napelem rendszer kiválasztásában és telepítésében.

 Ingyenes konzultáció igénylése

Ügyfeleink sikertörténetei: 3 fázisú napelem rendszer telepítése a Qjob.hu segítségével

Sikertörténet 1: András

Amikor úgy döntöttem, hogy 3 fázisú napelem rendszert szeretnék telepíteni a családi házamra, nem tudtam, hol kezdjem a szakember keresést. Ekkor találtam rá a Qjob-ra. Regisztráltam, és hamarosan több ajánlatot is kaptam különböző szakemberektől. Végül egy helyi vállalkozóval kötöttem szerződést, aki gyorsan és szakszerűen végezte el a munkát. Azóta jelentősen csökkent a villanyszámlám, és örömmel ajánlom mindenkinek, aki napelem rendszer telepítését tervezi.

Sikertörténet 2: Katalin

Egy barátom ajánlotta a Qjob.hu-t, amikor eldöntöttem, hogy napelemes rendszert szeretnék az irodaházamra. Gyorsan találtam egy megbízható szakembert, aki részletesen ismertette velem a különböző rendszerek előnyeit és hátrányait. A 3 fázisú napelem rendszer mellett döntöttem, és a telepítés zökkenőmentesen zajlott. A beruházás hamar megtérült, és a vállalkozásom energiahatékonysága jelentősen javult. Köszönöm a platformnak!

Sikertörténet 3: Péter

A feleségemmel együtt úgy döntöttünk, hogy a környezettudatosság jegyében napelem rendszert szeretnénk a házunkra. A Qjob-on keresztül találtunk egy kiváló szakembert, aki segített nekünk a legjobb 3 fázisú napelem rendszer kiválasztásában. A telepítés során a szakember nagyon odafigyelt a részletekre, és a végeredmény igazán impozáns lett. Büszkék vagyunk a napenergia hasznosítására, és az oldalnak köszönhetően elégedettek vagyunk a választott szakember munkájával.

Fordítsa a nap erejét a saját előnyére!

Vegye fel a kapcsolatot tapasztalt szakértőinkkel, akik segítenek Önnek a legjobb napelem rendszer kiválasztásában és telepítésében.

 Szakértői segítség kérése

Végszó

Összefoglalva tehát a 3 fázisú napelem rendszer árak megismerése és összehasonlítása elengedhetetlen a napenergia-hasznosítás terén. A fentiekben bemutatott információk segíthetnek abban, hogy megalapozott döntést hozzunk a rendszer telepítésével kapcsolatban.

Fontos azonban további szakértői véleményeket és ajánlásokat is figyelembe venni, valamint egyedi igényeinket és lehetőségeinket is mérlegelni.

A napenergia használata nemcsak a környezetünk védelmét szolgálja, hanem hosszú távon jelentős megtakarításokat is eredményezhet. A 3 fázisú napelem rendszer árak megismerése és összehasonlítása nélkülözhetetlen lépés a fenntartható energiaforrások felé való elmozdulásban.

Az alapos előkészület és a megfelelő információk birtokában könnyebb megtalálni a legjobb megoldást és a legkedvezőbb árakat. Ne feledkezzünk meg a támogatási lehetőségekről és az energiahatékonyságot növelő technológiákról sem, amelyek tovább csökkenthetik a beruházás költségeit és növelhetik a megtérülési időt.

A 3 fázisú napelem rendszer árak ismerete és megértése tehát elengedhetetlen a napenergia hatékony kihasználása és a hosszú távú megtakarítások elérése érdekében. Reméljük, hogy ebben a cikkben nyújtott információk segítségére lesznek a megfelelő döntés meghozatalában és a legjobb ár-érték arány elérésében.

Szövegíró, 2 éves tapasztalattal a háta mögött. Írta ezt a 3 fázisú napelem rendszer árak című cikket. Alaposan utána járt a témának.

Hagyj megjegyzést