Article Image

Hogyan alakulnak az acél kerítés árak?

Fedezze fel az acél kerítés árakat és tényezőket, amelyeket érdemes figyelembe venni vásárláskor.
Árkalkulátor
Nincs időd böngészni??Árkalkulátor

Ez a cikk kiegészítő cikként készült a már korábban közzétett kerítés építés árak című cikkhez.

Az acél kerítés árak kapcsán számos kérdés merülhet fel bennünk. Mennyibe kerül az anyag, milyen díjakkal kell számolnunk a telepítés kapcsán, milyen rejtett költségek merülhetnek fel? Többek között ezekre a kérdésekre is keressük a választ a következő cikkben! Maradj velünk és szerezz mélyreható ismereteket az acélkerítések, azaz a tökéletesen gondozásmentes kerítések világában!

Gyors menü

Acél kerítésekről általánosságban

Ez a típus a fém kerítések egy különleges alcsoportjába tartozik. Ezek a kerítések kertünket elválasztó határok szénacélból vagy rozsdamentes acélból készülnek. Az acél egy rendkívül erős és tartós anyag, amely kiváló választás lehet külső kerítésrendszerhez. Az acél kerítések gyakran galvanizálva vagy festve vannak az időjárás-állóság növelése érdekében.

Ne bízd a véletlenre! Válassz megbízható szakembert acél kerítésed építéséhez.

Kattints és lépj kapcsolatba velünk most!

Kapcsolatfelvétel

Előnyei

Ezen típus mellett számos olyan előny sorolható fe, amelyek megkülönböztetik őket más kerítés típusoktól:

  • Tartósság: Az acél egy rendkívül tartós anyag, amely évtizedekig állja a sarat.
  • Biztonság: A magas szakítószilárdság miatt rendkívül nehezen átvágható vagy felfeszíthető, így extra védelmet nyújt az ingatlan számára.
  • Karbantartás: Rozsdamentes acél esetében minimális a karbantartási igény.
  • Stílus és dizájn: Anyaguknak és festhetőségüknek köszönhetően modern és elegáns megjelenést kölcsönöznek az ingatlannak.
  • Értéknövelés: Egy jól megtervezett és kivitelezett kerítés növelheti az ingatlan piaci értékét.

A fenti előnyök miatt az acél kerítések egyre népszerűbbek Magyarországon és szerte a világon egyaránt.

Mikor válasszuk acél kerítést?

A kiválasztása több tényezőtől függ és bizonyos helyzetekben kifejezetten előnyös lehet. Íme néhány szempont, amely alapján érdemes lehet ezt a típust választani:

Biztonságra való igény

Ha az elsődleges szempont a biztonság, akkor az acél kerítés kiváló választás lehet, mivel az anyaga miatt rendkívül nehéz átvágni vagy megrongálni.

Időjárás-állóság

Ezek a típusok jól bírják az időjárás viszontagságait. Ha olyan területen élünk, ahol gyakoriak az erős szél, eső vagy hó, akkor ez lehet a tökéletes választás, hiszen sokáig megtartja eredeti állapotát.

Modern megjelenés

Ha modern acél kerítésre vágyunk, ami egy letisztult vonalon mozog, nem kell tovább keresnünk, hiszen ez a kialakítás tökéletesen  illeszkedhet a környezetbe és esztétikailag is emelheti az ingatlan értékét.

Tartósság és hosszú élettartam

Az élettartama rendkívül hosszú, gyakran több évtizedig is eltarthat minimális karbantartás mellett.

Magasabb költségvetés

Általában drágábbak, mint például a fa vagy műanyag kerítések. Ha azonban a költségvetés engedi, az acél kerítés befektetési értéke az évek során megtérül. Így egyszeri magas kiadást eredményez ugyan, de az évek alatt nem kifejezetten kell költenünk rá.

Acél bordó kerítés

Bordó színű acél kerítés

Acél vagy alumínium kerítés?

Amikor fém kerítés vásárlása kerül terítékre, az egyik leggyakoribb kérdés az, hogy acél vagy alumínium legyen-e a választás. Mindkét anyag rendelkezik előnyökkel, de az acél kerítések különösen sokoldalúak és tartósak. Az acél sokkal robusztusabb anyag, amely nagyobb mechanikai terhelésnek is ellenáll, így ha a tartósság és a biztonság fontos szempontok, akkor ez a típus lehet a megfelelő választás.

Az acél biztonsági előnye az alumíniummal szemben az, hogy sokkal nehezebben átvágható vagy felfeszíthető, ami extra védelmet biztosít az ingatlannak. Ebből a szempontból az acél kerítések jobban megfelelnek, ha például az ingatlan védelme a fő prioritás.

A karbantartás szempontjából az alumínium könnyebben kezelhető, mivel nem rozsdásodik, de az acélnak is alacsony karbantartási igénnyel rendelkeznek, főként, ha rozsdamentes acélból vagy galvanizált acélból készülnek. Ezenfelül, az acél kialakítások gyakran esztétikailag is vonzóbbak és modern megjelenést kölcsönöznek az ingatlannak, amely értéknövelő hatással is bírhat. Legyen szó egy acél háló kerítésről vagy egy teljes felületen takaró és átláthatatlan horganyzott acél kerítés kialakításról.

Tehát, ha az ember tartós, biztonságos és esztétikailag is jól szolgáló kerítést szeretne, akkor az acél egy kiváló választás lehet. Az alumínium lehet könnyebb és olcsóbb rövid távon, de az acél hosszútávú előnyei gyakran meggyőzőbbek.

Acél kerítés árak

Magyarországon egy egyszerű acél drótkerítés általában 3.000-5.000 Ft-ba kerül méterenként. A galvanizált acél panelek kicsit drágábbak, azok ára 8.000-12.000 Ft között mozog. A rozsdamentes acél változatok ára ennél magasabb, méterenként 15.000-20.000 Ft között lehet megvásárolni. Egyedi design és kivitelezés esetén az árak 20.000 Ft/m-től kezdődnek. Fontos megemlíteni, hogy ezek az árak csak az anyagköltséget tartalmazzák és nem a telepítési vagy esetlegesen felmerülő egyéb költségeket. Az acél kerítések ára általában az anyag tartósságát és sokoldalúságát tükrözi.

Összefoglaló az átlagos díjakról:

  • Egyszerű acél drótkerítés: kb. 3.000-5.000 Ft/m
  • Galvanizált acél panelek: kb. 8.000-12.000 Ft/m
  • Rozsdamentes acél kerítés: kb. 15.000-20.000 Ft/m
  • Egyedi design és kivitelezés: kb. 20000 Ft/m-től

Átlagos magyarországi acél kerítés árak

Méret
(méter)

Acél típusa

Átlagár
(Ft)

10 m

Sima acél

140.000

20 m

Sima acél

280.000

30 m

Sima acél

420.000

10 m

Dekoratív acél

180.000

20 m

Dekoratív acél

360.000

30 m

Dekoratív acél

540.000

10 m

Gondozásmentes acél

250.000

20 m

Gondozásmentes acél

500.000

30 m

Gondozásmentes acél

750.000

Ebben a táblázatban az átlagos magyarországi acél kerítés árak találhatók meg különböző méretek és acél típusok szerint. Az árak az egész kerítés hosszát és az anyagok árát is tartalmazzák. A dekoratív és gondozásmentes acél típusok magasabb árúak, de cserébe esztétikusabbak és kevesebb karbantartást igényelnek. Az árak tájékoztató jellegűek és a terület, az anyagminőség, valamint a szakember díja is befolyásolhatja a végső díjat.

Mi befolyásolja az anyag árakat?

Az acél kerítések árára több tényező is hatással lehet. Az egyik legfontosabb az anyagminőség: például a rozsdamentes acél és a galvanizált acél általában drágább, mint az egyszerű acél. A design is jelentősen befolyásolhatja az árat, hiszen az egyedi minták (mint a famintás acél kerítés) és textúrák gyakran magasabb költségekkel járnak. Ezenkívül a gyártó és a beszállító árképzési politikája is hatással lehet a költségekre, ahogyan a kereslet és kínálat változásai is.

Nem szabad elfelejteni azokat a további díjakat sem, mint a szállítás, a telepítés vagy a talaj előkészítése, amik szintén hozzáadódnak az alapanyag árához. Az alapanyagok árának is van szerepe; ha például az acél világpiaci ára emelkedik, ez közvetlenül kihat az ezen termékek árára is. Az árakat befolyásolhatják továbbá a szezonalitások és a helyi piaci körülmények is.

Tényezők, amelyek befolyásolják az acél kerítés árakat:

  • Anyagminőség (rozsdamentes, galvanizált stb.)
  • Design és mintázat
  • Gyártó és beszállító árképzése
  • Kereslet és kínálat
  • További költségek (szállítás, telepítés)
  • Alapanyagok világpiaci ára
  • Szezonalitás és helyi piaci körülmények

Acél kerítés lécek és lemezek árai

Acél kerítés elem

Méretek
(magasság x szélesség cm)

Ár
(Ft/db)

Acél kerítés lécek

100 x 10

2.000

Dekoratív acél lécek

120 x 10

3.000

Acél kerítés lemezek

100 x 50

4.000

Perforált acél lemezek

100 x 50

5.000

Gondozásmentes lécek

100 x 10

3.500

Gondozásmentes lemezek

100 x 50

6.000

Zártszelvény lécek

100 x 10

2.500

Zártszelvény lemezek

100 x 50

4.500

Ebben a táblázatban különféle acél kerítés lécek és lemezek találhatók, méretekkel és árakkal együtt. A "gondozásmentes" típusok különösen időtakarékosak, mivel nem igényelnek gyakori karbantartást. Az árak darabonként vannak megadva és az itt található elemek ideálisak lehetnek egyedi kerítés megoldásokhoz is.

Ne maradj le a legjobb ár-érték arányról!

Kérj ajánlatot most és találd meg a tökéletes acél kerítést.

Ajánlatkérés

Mire érdemes figyelni acél kerítés vásárláskor

Amikor acél kerítést vásárolunk, a legfontosabb szempont a minőség és tartósság. Ellenőrizze, hogy a választott termék milyen típusú acélból készült, például rozsdamentes vagy galvanizált, mivel ezek az anyagok időjárásállóbbak és hosszabb élettartamúak. A kerítés kivitelezése és design-ja szintén mérvadó lehet; egy jól megtervezett kerítés nem csak esztétikus, de a biztonság szempontjából is előnyös lehet.

Ár tekintetében ne dőljünk be az első olcsónak tűnő ajánlatnak. Érdemes árajánlatokat kérni több helyről és megvizsgálni, hogy az árban milyen további költségek (pl. telepítés, szállítás) szerepelnek, vagy esetlegesen hiányoznak. Továbbá, az ügyfélszolgálat minősége és a garanciális feltételek is fontosak lehetnek egy hosszú távú befektetésnél, mint amilyen egy kerítés is.

Acél kerítés építés ára

Az acél kerítés építésének költségeit nagyban befolyásolja a szakember munkadíja, amely jelentősen eltérhet különböző vállalkozók és cégek között. Magyarországon a munkadíjak általában 5.000-10.000 Ft között mozognak méterenként, attól függően, hogy milyen komplex a projekt és mennyi időt vesz igénybe. Ez az ár természetesen nem tartalmazza az anyagköltségeket, csak a munkaerőt és az esetleges egyéb költségeket, mint például a szállítás vagy a gépek bérlése.

Továbbá, egy bonyolultabb vagy egyedi design esetén a munkadíj magasabb lehet, hiszen ezek a projektek gyakran több időt és szakértelmet igényelnek. Egy komplexebb projekt esetén érdemes előre egyeztetni a szakemberrel a költségekről, és szükség esetén árajánlatokat kérni több vállalkozótól is, hogy a legkedvezőbb ár-érték arányt találjuk meg.

Acél kerítés építés szakemberek által

Ha mínőség végeredményt szeretnél, jobb szakemberekre bízni a telepítést!

Hol találhatsz szakembert és mire figyelj a megbízás során?

Szakember keresésénél a Qjob platform egy kiváló választás lehet. A weboldal segítségével könnyedén böngészhetünk a különböző szakemberek profiljai között, ahol megtalálhatjuk a megfelelő szaktudással és tapasztalattal rendelkező szakembereket acél kerítés építéséhez. A platform előnye, hogy a vállalkozókra és cégekre értékelések és visszajelzések is elérhetőek, amelyek segítenek a megbízható szakember kiválasztásában.

Megbízás előtt érdemes átnézni a vállalkozó korábbi munkáit, referenciáit és esetlegesen egyeztetni vele egy személyes találkozót is. Továbbá, alaposan olvassa el az ajánlatot és az esetleges szerződést. Ügyeljen arra, hogy az összes költség szerepeljen a megállapodásban, beleértve a munkadíjat, az anyagköltséget és az esetleges további díjakat, mint például a szállítás vagy gépek bérlése. Ne feledje, a legolcsóbb ajánlat nem mindig a legjobb, gyakran az ár és a minőség között egyensúlyt kell találni.

Fontos megjegyezni, hogy soha ne fizessen előre teljes összeget a munka elvégzése előtt. A legbiztonságosabb, ha a fizetési ütemezést és feltételeket előre rögzítik egy írásos megállapodásban. Az előleg vagy részletfizetés elfogadható lehet bizonyos esetekben, de a teljes összeg kiadása előtt győződjön meg arról, hogy a munka a megbeszéltek szerint, megfelelő minőségben készült el. Ez nem csak a pénzügyi biztonságát szolgálja, hanem abban is segít, hogy a vállalkozó vagy szakember is elkötelezettebben végezze el a munkáját.

Gyönyörű és tartós acél kerítést szeretnél? Nálunk megtalálod a megfelelő megoldást.

Kattints és ismerd meg a lehetőségeid!

Érdekelnek a részletek

Saját kezűleg vagy szakember által építsük meg a kerítést? 

A kerítés építése sok háztulajdonos számára egy vonzó "csináld magad" projekt lehet. Azonban fontos megfontolni, hogy ez a fajta munka nemcsak időigényes, hanem speciális szerszámokat és tudást is igényel. Ezen túlmenően, a minőség és a tartósság is kérdéses lehet, ha nem vagy jártas az építésben vagy a kerítés-szerelésben.

Az acél kerítés telepítésekor különösen ajánlott szakembert hívni. Az acél megmunkálása, hegesztése és festése is speciális szaktudást igényel, amihez a legtöbb embernek nincs hozzáférése. Egy hozzáértő szakember nemcsak hogy gyorsan és hatékonyan dolgozik, de tapasztalata és szakértelme révén garantálja a munka magas színvonalát is. Egy profi csapat bevonásával elejthetők a tipikus hibák, és a végeredmény is esztétikusabb, tartósabb lesz.

Szakember munkadíjak acél kerítés építéshez

Szolgáltatás

Ár (Ft)

Megjegyzések

Méretfelvétel

5.000

Alkalmanként

Alapozás

20.000

Méterenként

Kerítés telepítése

30.000

Méterenként

Kapu telepítése

40.000

Darabonként

Gondozásmentes kerítés telepítése

35.000

Méterenként

Dekorációs elemek hozzáadása

15.000

Opcionális

Alumínium kerítés telepítése

50.000

Méterenként

Ez a táblázat bemutatja a különböző szakember munkadíjakat, amelyek egy acél kerítés építésénél felmerülhetnek. Megjegyzendő, hogy az alumínium és a gondozásmentes kerítés telepítése gyakran drágább, de ezek az opciók tartósabbak és kevesebb karbantartást igényelnek.

Ha mégis saját kezűleg, akkor ezek az eszközök kellenének:

Ha saját kezűleg vágnál bele a kerítésépítésbe, az alábbi eszközök és anyagok kellenek:

  • Mérőszalag és szintező: A pontos méretek és egyenes vonalak meghatározásához.
  • Fúrógép és betonfúró fejek: A rögzítőelemek helyének előkészítéséhez.
  • Hegesztőgép: Az acél elemek összehegesztéséhez.
  • Csavarok és tiplik: Az acél panelok és oszlopok rögzítéséhez.
  • Acél panelek vagy lemezek: A kerítés fő részei.
  • Acél oszlopok: A kerítés támasztékai.
  • Zárókupakok és rögzítő elemek: A panelok és oszlopok végeinek lezárására.
  • Rozsdagátló alapozó és festék: Az acél védelme és esztétikai megjelenése érdekében.
  • Gumikesztyű, védőszemüveg és egyéb személyes védőeszközök: Biztonsági okokból.
  • Betonzsák vagy gyorsbeton: Az oszlopok rögzítéséhez a talajban.

Eszközök és anyagok beszerzése után további utasításokat és iránymutatásokat is érdemes keresni, mielőtt nekikezdenél a munkának. Tartsd szem előtt, hogy egy hozzá nem értő által készített kerítés sosem lesz olyan tartós és szép, mint egy szakember által telepített.

Ne várd meg, hogy a tökéletes acél kerítés elkészítésére ne legyen több szabad időpont.

Találj szakembert a Qjob.hu-n keresztül még most!

Szakembert keresek

Gyakran Ismételt Kérdések

Mennyibe kerül egy acél kerítés méterenként?

Ennek a kerítésnek a költsége méterenként változó lehet, amit számos tényező befolyásolhat, mint például az anyagminőség és a kivitelezés. Magyarországon az átlagos árszint 15.000-25.000 Ft között mozog méterenként, de természetesen ez a szám felfelé is módosulhat extrák vagy egyedi design esetén. Ha azonban acél kerítés mára érdekel, érdemes egyedi ajánlatot kérni!

Milyen tartozékok növelhetik az acél kerítés költségét?

Az alapköltségei mellett bizonyos tartozékok, mint például kapuk, elektromos rendszerek vagy díszítő elemek, plusz költséget jelenthetnek. Az ilyen extra funkciók és dizájnelemek gyakran több ezer forinttal is növelhetik az alapárakat.

Mennyi idő alatt készül el egy acél kerítés projekt?

Az építés időtartama projekt-specifikus, de általában egy egyszerűbb kerítés esetén 1-2 hét alatt el lehet készülni, míg egy komplexebb, egyedi designú kerítés elkészítése több hétig is eltarthat.

Milyen minőségi szabványokat érdemes figyelembe venni acél kerítés vásárlása során?

Az acél kerítések esetében érdemes az ISO minőségi szabványokat és egyéb releváns tanúsítványokat ellenőrizni. A magasabb minőségű acél gyakran jobb korrózióállóságot és tartósságot garantál, ami hosszú távon megéri az esetlegesen magasabb árat.

Melyik évszakban a legjobb acél kerítést építeni?

Az építése szempontjából gyakran a tavasz és a kora ősz a legideálisabb, amikor az időjárás még nem túl szélsőséges. Ebben az időszakban a szakemberek is könnyebben tudnak dolgozni, és kevésbé vagyunk kitéve időjárás okozta késedelmeknek.

Szövegíró, 2 éves tapasztalattal a háta mögött. Írta ezt az acél kerítés árak című cikket. Alaposan utána járt a témának.

Hagyj megjegyzést