Article Image

Mennyibe kerül az aljzatkiegyenlítő?

Nézze meg, hogy milyenek ma az aljzatkiegyenlítő árak és ismerje meg a szakemberek munkadíjat a tökéletes padló érdekében!
Árkalkulátor
Nincs időd böngészni??Árkalkulátor

Az aljzatkiegyenlítő ára nem csupán száraz szám. E mögött a költség mögött a tökéletes padló előkészítésének lehetősége rejlik. Tájékozódjon most, milyen faktorok befolyásolják az aljzatkiegyenlítő árát és, hogy találhatja meg az igényeinek leginkább megfelelő terméket!

Betonozó Szakembereink

Összegyűjtöttünk minden céget és magán szakembert, akik betonozási szolgáltatásokat kínálnak, egyetlen helyen. Válaszoljon néhány kérdésre, hogy megtalálja az Önhöz legközelebbi szakembereket, akik képesek lesznek segíteni a projektjén.

Szakemberek Listája

Gyorsmenü:

Bevezető az aljzatkiegyenlítő árról

Az aljzatkiegyenlítő nem csupán a tökéletes padlók elkészítésének alapja, hanem a minőségi otthonépítés elengedhetetlen kelléke. Az árak, melyek általában 4.000 Ft és 12.000 Ft között mozognak, számos tényezőtől függenek, mint például a termék minősége, a gyártó és a kiszerelés.

Keress helyi szakembereket és kapj ajánlatokat
 

Az aljzatkiegyenlítő kiválasztása

A termék kiválasztása kulcsfontosságú a hosszútávú elégedettség érdekében. Figyelembe kell venni számos szempontot, kezdve a padló típusától a felhasználás helyéig.

Hogyan válasszuk ki a számunkra megfelelőt?

Az aljzatkiegyenlítő kiválasztása nem egyszerű feladat. Első lépésként fel kell mérnünk a padló állapotát, a szükséges anyagmennyiséget és az alapanyag összetételét. Például, ha a padlónk durva felületű és nagy egyenetlenségekkel rendelkezik, egy magas minőségű, erős kötőerővel rendelkező aljzatkiegyenlítőt válasszunk, mint például a Mapei Ultraplan termékét, melynek ára 5 kg-os kiszerelésben 4.500 Ft körül mozog.

A különböző típusú aljzatkiegyenlítők

Mint minden termék esetében, az aljzatkiegyenlítők piacán is találunk számos különböző típust.

Az alap típusok a cement alapú és gipsz alapú aljzatkiegyenlítők. A cement alapúakat gyakran használják nagyobb egyenetlenségek kiegyenlítésére, míg a gipsz alapúak ideálisak finomabb felületekhez. Az Sopro 828 Flex Aljzatkiegyenlítő egy prémium minőségű cement alapú termék, melyet különösen nehéz körülmények közötti munkákhoz ajánlanak. Az ára 5 kg-os kiszerelésben 9.500 Ft körül mozog. Ezzel szemben a Baumit Nivellino Plus egy nagyon jó gipsz alapú termék, amely ideális vékony rétegekben történő felvitelhez. Az ára 5 kg-os kiszerelésben 4.500 Ft.

Különböző típusú aljzatkiegyenlítők és a hozzájuk kapcsolódó árak 

Aljzatkiegyenlítő Típusa

Méret

Ár (Ft/zsák)

Önterülő aljzatkiegyenlítő

25 kg

8.000 - 12.000

Padlopon aljzatkiegyenlítő

25 kg

10.000 - 15.000

Vízzáró aljzatkiegyenlítő

25 kg

15.000 - 20.000

Fagyálló kültéri aljzatkiegyenlítő

25 kg

18.000 - 25.000

Ez a táblázat bemutatja a különböző típusú aljzatkiegyenlítők közelítő árait. Az árak nagyban függhetnek a márka és a minőség közötti eltérésektől. Mindig konzultáljon szakemberrel a legmegfelelőbb termék kiválasztása érdekében! (*ár 1 zsákra vonatkozó bruttó ár).

Az aljzatkiegyenlítő árának és minőségének összefüggése

Az ár gyakran tükrözi az aljzatkiegyenlítő minőségét is. A drágább termékek általában jobb minőségű alapanyagokból készülnek és jobban teljesítenek bizonyos szempontokból, például a kopásállóság és a tartósság terén. Azonban fontos megjegyezni, hogy nem mindig a legdrágább a legjobb választás. Az aljzatkiegyenlítő kiválasztása során mérlegelnünk kell az egyéni igényeinket és a rendelkezésre álló költségvetést is.

Ezért érdemes mindig alaposan utánajárni a különböző termékeknek és összehasonlítani azok árát és minőségét, mielőtt döntést hoznánk. Ne felejtsük el, hogy a legjobb aljzatkiegyenlítő a mi igényeinknek megfelelő aljzatkiegyenlítő.

Aljzatkiegyenlítés kiegyenlíti a beton padló felületét, a munkával jobb szakembert megbízni!

Aljzatkiegyenlítés elvégzése szakember által. 

A padló előkészítése az aljzatkiegyenlítő használatához

Az aljzatkiegyenlítő használata előtt a padló előkészítése elengedhetetlen, hiszen ez nagyban befolyásolja a végeredmény minőségét. Nézzük, milyen eszközökre és anyagokra lesz szükségünk, és hogyan kell elvégezni a felkészülést!

Szükséges eszközök és anyagok

Az aljzatkiegyenlítő használatához szükségünk lesz a következőkre:

  • Aljzatkiegyenlítő: A padló felületének kiegyenlítéséhez. Az árát már korábban érintettük, de ismételjük meg, ez 4.000 Ft és 12.000 Ft között mozoghat.
  • Kézi keverő vagy elektromos keverő: Az aljzatkiegyenlítő keveréséhez.
  • Simítókanál vagy vakolókanál: Az aljzatkiegyenlítő felviteléhez.
  • Védőfelszerelés: Kesztyűk és szemüveg a biztonságos munkavégzéshez.

A padló előkészítésének lépései

Mielőtt nekilátnánk az aljzatkiegyenlítő használatának, alaposan tisztítsuk meg a padlót. Ez azt jelenti, hogy eltávolítjuk a port, szennyeződéseket, olajfoltokat vagy bármilyen más anyagot, ami akadályozhatja az aljzatkiegyenlítő megfelelő tapadását. Használhatunk porszívót vagy söprűt a nagyobb szennyeződések eltávolításához, majd egy nedves ronggyal töröljük át a felületet, hogy eltávolítsuk a finomabb por és szennyeződés maradványait.

Hasonlítsd össze a közeledben lévő kőművesek árait
 

Az aljzatkiegyenlítő felvitelének módja

Az aljzatkiegyenlítő felvitele előtt fontos, hogy a terméket a gyártó utasításai szerint keverjük össze. Általában ez azt jelenti, hogy a száraz anyagot vízzel keverjük össze egy tiszta edényben, amíg sima, krémes állagú keveréket nem kapunk.

A keverék felvitelekor egyenletesen oszlassuk el a padlón, majd simítókanállal vagy vakolókanállal egyenlítsük ki a felületet. Figyeljünk arra, hogy a keverék ne legyen túl vastag vagy túl vékony - az ideális vastagság általában 2-3 mm.

Ezt követően hagyjuk a keveréket megszáradni. A száradási idő a terméktől és a környezeti körülményektől függ, de általában 24 óra alatt teljesen megszárad.

Az aljzatkiegyenlítő fedési képessége

Aljzatkiegyenlítő Típusa

Fedési képesség (25 kg zsák)

Önterülő aljzatkiegyenlítő

10-12 m² (2 mm vastagságban)

Padlopon aljzatkiegyenlítő

8-10 m² (3 mm vastagságban)

Vízzáró aljzatkiegyenlítő

10-12 m² (2 mm vastagságban)

Fagyálló kültéri aljzatkiegyenlítő

6-8 m² (4 mm vastagságban)

Ez a táblázat bemutatja, hogy a különböző típusú aljzatkiegyenlítők mekkora területet képesek lefedni. Fontos megjegyezni, hogy ezek az értékek közelítőek és a tényleges fedés függ az aljzat állapotától és a felvitt mm rétegvastagságig.

Aljzatkiegyenlítő alkalmazásával jobb egy tapasztalt szakember megbízni.

Aljzatkiegyenlítő alkalmazásával jobb egy tapasztalt szakember megbízni.

Tippek és tanácsok az aljzatkiegyenlítő használatához

A használata nem bonyolult feladat, de néhány tipp és tanács segíthet abban, hogy a munka minél zökkenőmentesebben haladjon. Ebben a részben olyan praktikus tanácsokat adunk, melyekkel a legjobb eredményt érhetjük el.

A legjobb gyakorlatok az aljzatkiegyenlítő felviteléhez

Biztonság mindenek előtt! Mielőtt nekilátnánk az aljzatkiegyenlítő használatának, bizonyosodjunk meg róla, hogy a munkaterület biztonságos. Viseljünk védőkesztyűt és szemüveget a por és a keverék szembe kerülésének elkerülése érdekében. Ha szükséges, használjunk védőmaszkot is.

Az aljzatkiegyenlítő helyes keverésének és alkalmazásának módja

A megfelelő keverése létfontosságú a jó eredmény elérése érdekében. Mindig kövessük a gyártó utasításait, és mérjük le a szükséges vízmennyiséget. A túl vízes vagy túl száraz keverék nem adja meg a kívánt eredményt.

A keverék felvitelekor törekedjünk a lehető legnagyobb egyenletességre. Egy jó minőségű simítókanál segíthet a munkában. A száradás után ellenőrizzük a felületet, és ha szükséges, ismételjük meg az eljárást.

Végül, de nem utolsó sorban, fontos türelmesnek lennünk. Az aljzatkiegyenlítő használata nem sürgős feladat, és a minőségi munka időt igényel. Ne feledjük, hogy a türelem rózsát terem!

Kapj egyszerre több helyi szaki ajánlatát
 

A padló utókezelése és karbantartása

Miután felvittük az aljzatkiegyenlítőt és hagytuk, hogy teljesen megszáradjon, az utókezelés következik. Ezenkívül az aljzatkiegyenlítő felvitelét követően a padló karbantartása is fontos annak érdekében, hogy a padló hosszú ideig megőrizze szépségét és funkcionalitását.

A padló utókezelésének tippei

Az aljzatkiegyenlítő használatát követően a padló felülete már egyenletes és sima, így készen áll a festésre, lakkozásra vagy a padlóburkolat felvitelére. A festéket vagy lakkot mindig vékony rétegben visszük fel, és hagyjuk megszáradni, mielőtt újabb réteget vinnénk fel. Fontos, hogy a gyártó utasításait kövessük, hogy a legjobb eredményt érjük el.

A padló karbantartása az aljzatkiegyenlítő használata után

Az aljzatkiegyenlítő használatát követően a padló karbantartása egyszerű és gyors feladat. Az alapvető karbantartás magában foglalja a rendszeres porszívózást vagy söprést a por és szennyeződés eltávolítására, valamint a nedves felmosást, amikor szükséges.

Egyes padlótípusok, például a parketta, időről időre igényelnek mélytisztítást és újrafestést vagy lakkozást. Mindig kövessük a padló gyártójának utasításait a legjobb karbantartási gyakorlatokra vonatkozóan.

Fontos megjegyezni, hogy az aljzatkiegyenlítő használata nem csökkenti a padló karbantartásának szükségességét. Sőt, a rendszeres karbantartás hosszabb élettartamot és jobb megjelenést biztosít a padlónak.

Gyakran Ismételt Kérdések

Mennyibe kerül egy zsák önterülő aljzatkiegyenlítő?

Az önterülő aljzatkiegyenlítők ára nagyban függ a gyártótól és a termék minőségétől. A nagyobb barkácsáruházakban az árak általában 3.000 Ft és 8.000 Ft között mozognak zsákonként. Mindig ellenőrizzük az aktuális árakat és a termékjellemzőket a vásárlás előtt.

Egy zsák aljzatkiegyenlítő hány m2-re elég?

Ez nagyban függ az aljzatkiegyenlítő típusától és az alkalmazás vastagságától. Általában egy 25 kg-os zsák aljzatkiegyenlítő körülbelül 5-10 négyzetméter felületet képes lefedni 2-3 mm vastagságban. Mindig olvassa el a gyártó utasításait a pontos mennyiségek meghatározásához.

Hol találok jó minőségű és megfizethető aljzatkiegyenlítőket? 

A Qjob.hu weboldal egy megbízható platform, ahol számos szakembert találhatunk, akik könnyen a segítségünkre lehetnek. Tanácsot kaphatunk arra vonatkozóan, hogy milyen típusú terméket érdemes vásárolnunk és akár azzal kapcsolatban is kisegíthetnek minket, hogy melyik aljzatkiegyenlítőt érdemes megvásárolni.

Keress helyi kőműveseket és ellenőrizd az áraikat
 

Van olyan aljzatkiegyenlítő, ami ellenáll a hideg időjárásnak?

Igen, vannak fagyálló kültéri aljzatkiegyenlítők, amelyek speciálisan úgy vannak kialakítva, hogy ellenálljanak a hideg időjárásnak. Ezek a termékek ideálisak kültéri felhasználásra, például teraszokon, balkonokon, vagy akár garázsokban is. Ne felejtse el, hogy a fagyálló aljzatkiegyenlítők általában drágábbak lehetnek a hagyományos termékeknél.

Összefoglalás

Az aljzatkiegyenlítő ára nagyban befolyásolhatja a padlófelújítási projekt költségeit, de fontos szerepet játszik a végeredmény minőségében is. Különböző típusú aljzatkiegyenlítők állnak rendelkezésre, beleértve a vízzáró és fagyálló opciókat, amelyek különböző környezeti feltételekhez vannak igazítva. Ezen túlmenően, a különböző aljzatkiegyenlítők különböző mennyiségű területet képesek lefedni, ezért fontos, hogy alaposan mérlegeljük a szükségleteinket és a költségvetésünket, mielőtt döntést hoznánk.

A padló előkészítése és a karbantartás is kulcsfontosságú tényező a tartós és szép padló elérésében. Az aljzatkiegyenlítő használata előtt és után végzett megfelelő karbantartás hosszabb élettartamot és jobb megjelenést biztosíthat.

Végül, de nem utolsó sorban, ha az aljzatkiegyenlítőkkel kapcsolatban további kérdései vannak, akkor az interneten található számos erőforrás, például a Qjob.hu, ahol széles választékot találhat különböző típusú és árkategóriájú aljzatkiegyenlítőkből.

Barbara, cikk szerzője
Tapasztalt szövegíró
Szövegíró, 2 éves tapasztalattal a háta mögött. Írta ezt az aljzatkiegyenlítő ár című cikket. Alaposan utána járt a témának.

Hagyj megjegyzést