Article Image

Mennyibe kerül a cement?

A legfrissebb információk, lépést tartva az aktuális cement árakkal - tájékozódjon az új beszerzési lehetőségekről.
Árkalkulátor
Nincs időd böngészni??Árkalkulátor

A cement egy olyan építőanyag, amelyet az építőiparban használnak. Az építkezések és az épületek karbantartása során a cement nélkülözhetetlen anyag. A cement ára azonban gyakran változik, és az építkezések költségvetését nagymértékben befolyásolja. Ebben az útmutatóban megnézzük, hogy a cement árai hogyan változtak az elmúlt időszakban, és milyen trendek várhatóak a közeljövőben.

Betonozó Szakembereink

Összegyűjtöttünk minden céget és magán szakembert, akik betonnal és cementtel kapcsolatos szolgáltatásokat kínálnak, egyetlen helyen. Válaszoljon néhány kérdésre, hogy megtalálja az Önhöz legközelebbi szakembereket, akik képesek lesznek segíteni a projektjén.

Szakemberek Listája

Cement árak összehasonlítása

 

2021

2022

2024

Maximális ár (Ft/t)

25.000 Ft

26.500 Ft

28.000 Ft

Átlagos ár (Ft/t)

19.000 Ft

20.500 Ft

22.000 Ft

Minimális ár (Ft/t)

13.000 Ft

14.500 Ft

16.000 Ft

A cement árak függenek a piaci körülményektől, a gyártóktól és a forgalmazóktól.

Tartalomjegyzék

A cement árai az elmúlt években

Az elmúlt években a cement ára folyamatosan emelkedett. Ennek oka több tényezőre vezethető vissza. Az egyik legfőbb ok a kínálat és a kereslet egyensúlyhiánya volt. Az építőiparban növekvő kereslet mellett a cementgyártók nem tudták lépést tartani a növekvő igénnyel. Emellett a nyersanyagok, mint például a homok és a kavics költségei is nőttek, ami szintén hozzájárult a cement díjainak növekedéséhez.

A cement árai 2024-ben

A cement költsége továbbra is növekszik, de az elmúlt évekhez képest lassabb ütemben. Ennek oka, hogy a gyártók képesek voltak megnövelni a termelést, hogy az igényeknek megfeleljenek. Azonban a nyersanyagok árai továbbra is magasak maradnak, ami további nyomást gyakorolhat a cement díjaira. Azt is fontos megemlíteni, hogy a járványhelyzet hatása szintén befolyásolhatja a cement tarifáját, különösen akkor, ha az építkezéseken a munkaerőhiány miatt csökken a termelékenység.

Keress helyi szakembereket és kapj ajánlatokat
 

A cement árai különböző típusokban

A cement költségei fajtánként eltérő lehet. Néhány fajta cement, amelyek díjai változó lehet, a következők:

Portland cement

A Portland cement az egyik leggyakoribb cementfajta, és költsége általában az átlagosnál magasabb. Ára általában 40.000 Ft és 60.000 Ft között mozog.

Fekete cement

A fekete cement ára változó lehet attól függően, hogy hol vásároljuk meg, és milyen minőségű. 30.000 Ft és 50.000 Ft között mozog.

Fehér cement

A fehér cement ára általában magasabb, mint a hagyományos Portland cementé. Ennek oka, hogy a gyártási folyamat bonyolultabb, és a fehér cement előállításához speciális alapanyagokra van szükség. 60.000 Ft és 80.000 Ft között mozog.

Gyorsan kötő cement

A gyorsan kötő cement ára általában magasabb, mint a hagyományos Portland cement költségei. Ennek oka, hogy gyorsan köt és keményedik, így nagyobb értékű időt spórolhat meg az építkezés során. Tarifája 50.000 Ft és 70.000 Ft között mozog.

Vízálló cement

A vízálló cement drágább, mint a hagyományos Portland cement. Ennek oka, hogy a gyártási folyamat és az alapanyagok is drágábbak. Költsége 60.000 Ft és 80.000 Ft között mozog.

Tüzép cement

A tüzépekben is megtalálhatók a cement árai általában versenyképesebb lehetnek, mint más helyeken, viszont változóak lehetnek, és függenek a cement típusától és minőségétől. Általában a tüzép cement árak 30.000 Ft és 80.000 Ft között mozoghatnak az 1 mázsa (1.000 kg) cementre vonatkozóan. Érdemes összehasonlítani az árakat a különböző tüzépekben, hogy megtaláljuk a legjobb ajánlatot.

Zsákos cement ára változó lehet, mindenképp érdemes több helyről tájékozódni.

A cement ára több tényezőtől függ, mindenképp több helyről tájékozódjunk.

Hogyan befolyásolja a cement ára az építkezés költségvetését?

Az építőiparban számos projekt során a cement költsége az egyik legnagyobb költségtétel lehet. Ha a cement díja nő, akkor az építkezés költségei is emelkednek. Ezért fontos, hogy az építőiparban dolgozók figyelemmel kísérjék a cement árának változásait, és alkalmazkodjanak hozzájuk.

Hasonlítsd össze a helyi szakik árait
 

Milyen tényezők befolyásolják a cement árát?

Néhány példa, amelyek a következők:

Kínálat és kereslet

A cement kereslete az építőiparban változó lehet. Ha a kereslet nagyobb, mint a kínálat, akkor a cement ára nőhet.

Nyersanyagok árai

A cement előállításához szükséges nyersanyagok költségei is befolyásolhatják a cement árát. Ha a homok, a kavics és más nyersanyagok díja növekednek, akkor a cementé is.

Termelési költségek

A cement előállításának költségei befolyásolhatják a cement költségeit.

Gazdasági környezet

 Ha a gazdaság recesszióba kerül, akkor az építőiparban csökkenhet a kereslet, és ennek következtében a cement ára is csökkenhet.

Mennyibe kerül a cement a csomagolás méretétől függően?

A cement különböző méretű csomagolásokban kapható, amelyek közül a leggyakoribbak a következők:

  • 25 kg-os zsák: Ez a leggyakoribb kiszerelés, amelyet kisebb építkezésekhez és javítási munkálatokhoz használnak. Könnyen kezelhető és szállítható.
  • 40 kg-os zsák: Ez egy nagyobb kiszerelés, amelyet nagyobb építkezésekhez és felújítási munkálatokhoz használnak.
  • 1 tonna (1.000 kg) big bag vagy raklap: Ezek a csomagolások általában nagyobb építkezésekhez, ipari vagy kereskedelmi használatra készülnek. A big bag és a raklap egyaránt egyszerűbbé teszik a nagy mennyiségű cement szállítását és tárolását.

Ezenkívül a cementet szilárd állapotban is szállíthatják teherautókban vagy vasúti kocsikban, főként nagy volumenű ipari vagy infrastrukturális projektekhez. Ebben az esetben a cementet általában kilogrammban vagy tonnában mérik és értékesítik.

Zsákos cement ár

Az építőanyag-kereskedésekben és a tüzépekben általában zsákos cementeket is árulnak. A zsákos cement árát általában zsák méretétől függően határozzák meg. Általában egy 25 kg-os zsák cement ára 2.000-4.000 Ft között lehet, míg egy 40 kg-os zsák ára 4.000-8.000 Ft között mozoghat. Az árak változóak lehetnek az idő múlásával és a piaci körülményektől függően, így érdemes összehasonlítani az árakat a különböző helyeken, hogy megtaláljuk a legjobb ajánlatot.

Termék

Zsák mérete

Ár (Ft)

Cemix Portland cement

25 kg

2.290 Ft

Cemix Portland cement

40 kg

4.700 Ft

Dunamenti Portland cement

25 kg

2.390 Ft

Dunamenti Portland cement

40 kg

4.500 Ft

Rapid cement

25 kg

2.240 Ft

Rapid cement

40 kg

5.500 Ft

Fehér cement

25 kg

2.790 Ft

Fehér cement

40 kg

7.000 Ft

Vízálló cement

25 kg

3.950 Ft

Vízálló cement

40 kg

7.500 Ft

Az árak eltérőek lehetnek az egyes építőanyag-kereskedésekben és tüzépeken.

1 zsák cement ára

Az 1 zsák (25 kg) cement ára változó lehet, és függ a cement típusától, minőségétől és az eladó helyétől. Általában az 1 zsák (25 kg) cement ára 2.290 Ft-tól 4.000 Ft-ig terjedhet. Azonban fontos megjegyezni, hogy az árak változhatnak az idő múlásával és a piaci körülményektől függően. 

A 25 kg-os zsákos cementek számos helyen elérhetőek, például az építőanyag-kereskedésekben és tüzépeken. Néhány példa azokra a boltokra, ahol vásárolható 25 kg-os cement, az alábbiak:

  • Praktiker
  • Bauhaus
  • OBI
  • HORNBACH
  • BAU CENTER
  • Tüzépnet
  • Winkler Tüzép

1 mázsa cement ára

Az 1 mázsa (1.000 kg) cement ára változó lehet, és függ a cementfajtától, a vásárlás helyétől és a minőségtől. Általában az 1 mázsa cement ára 30.000 Ft és 80.000 Ft között mozoghat. Azonban fontos megjegyezni, hogy az árak változhatnak az idő múlásával és a piaci körülményektől függően. 

Találj megfelelő szakembert a projektre
 

Mennyibe kerül a cement az ország gyártójától függően?

A következő táblázat összehasonlítja a különböző országok cementjeinek árait és jellemzőit:

Ország

Ár (1 zsák)

Magyarország

2.000-4.000 Ft

Szlovákia

2.000-3.500 Ft

Ukrajna

1.800-3.000 Ft

Németország

3.000-5.000 Ft

Olaszország

2.700-4.700 Ft

Kína

1.500-2.500 Ft

Egyiptom

1.500-2.700 Ft

Thaiföld

1.500-2.700 Ft

Oroszország

1.700-2.700 Ft

Románia

1.800-3.000 Ft

Szlovák cement ár

A szlovák cementek díja változó lehet, és függ a cement típusától és minőségétől. Általában a költségek hasonlóak lehetnek a magyar cementekhez viszonyítva, ám eltérőek lehetnek az egyes boltokban és a piacon. Az 1 mázsa (1.000 kg) cement 30.000 Ft és 80.000 Ft között mozoghat. Ha szlovák cementet szeretnénk vásárolni, érdemes körülnézni az építőanyag-kereskedésekben és tüzépeken, valamint érdemes tájékozódni a szlovákiai piac helyzetéről is.

A szlovák cementeknek is vannak előnyei és hátrányai, amelyeket érdemes figyelembe venni vásárlás előtt.

Előnyök:

  • A szlovák cementek általában hasonló minőségűek a magyar cementekhez viszonyítva.
  • Az árak lehetnek versenyképesebbek a magyar cementekhez képest.
  • Az importált cementek szélesebb választékot kínálhatnak, lehetőséget adnak a speciális igények kielégítésére.

Hátrányok:

  • Az importált cementek ára magasabb lehet a helyi cementekhez képest.
  • Az importált cementek beszerzése több időt és költséget igényelhet.
  • A szállítási kiadások és az árfolyam-ingadozások miatt az árak változóak lehetnek.

Összességében a szlovák cementek is jó minőségű termékek lehetnek, és lehetőséget adhatnak a választék bővítésére és a versenyképes árakat kínáló boltok felkutatására. Azonban érdemes összehasonlítani az árakat és megfontolni a beszerzés költségeit a vásárlás előtt.

Ukrán cement ár

Az ukrán cementek ára változó lehet, és függ a cement típusától és minőségétől. A költségek eltérőek lehetnek az egyes boltokban és a piacon. Azonban, ha az ukrán cementet Magyarországon szeretnénk beszerezni, akkor figyelembe kell venni a szállítási költségeket is, amelyek növelhetik az árakat.

Magyar cement ár

Az aktuális magyar cementárak változhatnak a gyártóktól, forgalmazóktól és a kereslet-kínálati viszonyoktól függően. Általánosságban elmondható, hogy a cement díja 2024-ben Magyarországon az alábbiak szerint alakulhat:

  • Portland cement: 10.000 - 20.000 Ft/mázsa
  • Mész-cement: 15.000 - 18.000 Ft/mázsa
  • Szálerősített cement: 15.000 - 25.000 Ft/mázsa

Kérjük, vegye figyelembe, hogy ezek a költségek csak tájékoztató jellegűek, és változhatnak az aktuális piaci körülményektől függően. A pontos árakért érdemes közvetlenül a gyártók vagy forgalmazók honlapját felkeresni, illetve összehasonlító vásárlást végezni a különböző üzletekben és webáruházakban.

Keress helyi szakembereket és kapj ajánlatokat
 

Mennyibe kerül a cement különböző boltokban?

A cement tarifája különböző boltokban eltérő lehet, és több tényezőtől függ, mint például a gyártó, a cement típusa, a csomagolás mérete és a kereslet-kínálati viszonyok. Az alábbiakban tájékoztató jellegű árakat találhat néhány üzlettípusra vonatkozóan:

Cement ár obi

Az OBI építőanyag-kereskedésben a cement ára változó lehet, és függ a cementfajtától és a mérettől. Általában az OBI-ban az 1 zsák (25 kg) cement 2.000 Ft-tól 3.500 Ft-ig terjedhet, míg az 1 mázsa (1.000 kg) cement ára általában 30.000 Ft és 70.000 Ft között mozoghat. Azonban fontos megjegyezni, hogy az árak változhatnak az idő múlásával és a piaci körülményektől függően. Érdemes ellenőrizni az aktuális költségeket az OBI-ban, mielőtt vásárolnánk.

Termék

Bolt

Zsák mérete

Ár (Ft)

Cemix Portland cement

OBI

25 kg

2.500 Ft

Cemix Portland cement

Praktiker

25 kg

2.650 Ft

Cemix Portland cement

Bauhaus

40 kg

4.000 Ft

Dunamenti Portland cement

OBI

25 kg

2.250 Ft

Dunamenti Portland cement

HORNBACH

40 kg

4.000 Ft

Rapid cement

OBI

25 kg

1.600 Ft

Rapid cement

Tüzépnet

40 kg

5.000 Ft

Fehér cement

OBI

25 kg

1.500 Ft

Fehér cement

Tüzépnet

40 kg

6.500 Ft

Vízálló cement

OBI

25 kg

3.400 Ft

Vízálló cement

Praktiker

40 kg

7.500 Ft

Az árak csak tájékoztató jellegűek, és változhatnak az idő múlásával és a piaci körülményektől függően, eltérőek lehetnek az egyes boltokban és a piacon. 

Cement ár Praktiker

A Praktiker áruházakban a cement ára változó lehet, és függ a cement típusától és minőségétől. Az 1 zsák (25 kg) cement általában 2.650 Ft-tól 3.500 Ft-ig terjedhet. Azonban fontos megjegyezni, hogy a költségek változhatnak az idő múlásával és a piaci körülményektől függően. Érdemes ellenőrizni a Praktiker aktuális árait, mielőtt vásárolnánk.

Bauhaus cement ár

A Bauhaus áruházakban kapható cementek díjai is változóak lehetnek, és függnek a cement típusától és minőségétől. Az 1 zsák (25 kg) cement 2.000 Ft-tól 4.000 Ft-ig terjedhet. Azonban fontos megjegyezni, hogy ez változhat, az idő múlásával és a piaci körülményektől függően. Érdemes ellenőrizni a Bauhaus aktuális akcióit, mielőtt vásárolnánk.

Hol lehet a legolcsóbb áron vásárolni a cementet?

A legolcsóbb cementet általában az építőanyag-kereskedésekben, nagy barkácsáruházakban vagy webáruházakban találhatja meg. A pontos árakat és a legjobb ajánlatokat az aktuális időpontban az alábbi módszerekkel fedezheti fel:

Építőanyag-kereskedések és barkácsáruházak: Látogasson el a helyi boltokba, és nézze meg az árakat. Az akciók és a különleges ajánlatok segíthetnek megtalálni a legolcsóbb cementet.

Webáruházak: Keresse fel a nagy online építőanyag-kereskedők, barkácsáruházak és árösszehasonlító oldalak kínálatát. Az online vásárlás előnye, hogy egyszerűen összehasonlíthatja a termékek költségeit és jellemzőit, valamint értékeléseket olvashat a vásárlóktól.

Hirdetések: Figyelje a magazinokban, a helyi újságokban vagy az interneten található hirdetéseket, amelyekben általában megtalálhatóak az aktuális akciók és ajánlatok.

Zsákos cement

Mindig válasszuk jó mínőségű cementet a felújítási projektünk során.

Hogyan lehet spórolni a cement költségein?

Az építkezés során a cement költségei jelentős kiadást jelenthetnek. Azonban néhány módszerrel csökkenthető a cement költsége. Néhány tipp:

Válasszunk olcsóbb cementfajtákat

Az olcsóbb cementfajták használata csökkentheti az építkezés költségeit. Azonban fontos figyelembe venni, hogy az olcsóbb cementfajták minősége nem feltétlenül ugyanolyan jó, mint a drágább cementfajtáké.

Vásároljunk nagyobb mennyiségben

A nagyobb mennyiségű cement megvásárlása kedvezményeket eredményezhet, így csökkentve az építkezés költségeit.

Használjunk kevesebb cementet

Az építkezés során érdemes odafigyelni arra, hogy mennyi cementet használunk. Ha kevesebb cementtel dolgozunk, akkor csökkenhet az építkezés költsége.

Cementhiány otthoni projekt közben - Hogyan segített a Qjob.hu?

Az elmúlt hétvégén úgy döntöttem, hogy kis javításokat végezek az otthonomban, és kicserélem a padlóburkolatot. Mivel ez nem az első ilyen munka volt, úgy gondoltam, hogy egyedül is el tudom végezni. Elkezdtem az előkészületeket, beszereztem a szükséges eszközöket, beleértve a cementet is.

A munka során úgy tűnt, minden rendben halad. Azonban, ahogy elkezdtem felvinni a cementet a padlóra, észrevettem, hogy nem lesz elég. Próbáltam a lehető legtöbbet kisajtolni a zsákokból, de már tudtam, hogy nem fogom befejezni a projektet.

Elkezdtem keresni a környékbeli boltokat, de egyikben sem találtam meg a megfelelő cementet. Ekkor eszembe jutott a Qjob.hu portál, amelyről már hallottam korábban. Gondoltam, hogy ideje kipróbálnom, hogy működik-e.

Először is regisztráltam és bejelentkeztem a weboldalra. Létrehoztam egy feladatot a vásárlással és szállítással kapcsolatban. Perceken belül különféle emberek jelentkeztek és felajánlottak a segítségüket. 

A rendelés feldolgozása során a Qjob.hu csapata nagyon segítőkész volt, és végül sikerült megtalálni a megfelelő szakembert, s azonnal szállítottak is nekem a cementet. A szállító nagyon kedves és segítőkész volt, és minden könnyen ment.

A Qjob.hu portál segítségével sikerült megtalálnom az elképzelhetetlenül gyors és hatékony megoldást. Nagyon hálás vagyok nekik, hogy megmentették az otthoni projektet. Mostantól kezdve mindig azonnal fordulok hozzájuk, ha szükségem van bármilyen építési anyag szállításra.

Kérj egyszerre több kőműves ajánlatát
 

Gyakori kérdések

Melyik cement típus ajánlott kültéri felhasználásra?

Általában a Portland cement (OPC) vagy a szilárdulásra gyorsabban képes, ellenállóbb és időjárásállóbb cementek, mint például a Portland-szilikátcement (PSC) vagy a különleges cementek (pl. vízálló cement).

Mennyi ideig kell száradnia a cementnek?

A cement típusától, a beton összetevőinek arányától és a környezeti feltételektől függ. Általában a betonnak 24-48 óra alatt megkötése után kell szilárdulnia, de a teljes szilárdság eléréséhez akár 28 nap is eltelhet.

Hogyan tároljuk a cementet a megfelelő minőség megőrzése érdekében?

A cementet száraz, hűvös és jól szellőző helyen kell tárolni, lehetőleg eredeti, jól záródó zsákokban vagy zárt tartályokban. Kerülni kell a nedvességgel való érintkezést, mert a cement megköthet.

Milyen arányban keverjük a cementet és a homokot betonkészítéshez?

A cement és homok aránya betonkészítéshez általában 1:2 vagy 1:3, ami azt jelenti, hogy egy rész cementet két vagy három rész homokkal keverünk. Az optimális arány a beton minőségétől és a felhasználás módjától függ.

Hogyan határozzuk meg a szükséges cement mennyiségét egy építési projekt számára?

A szükséges cement mennyiségét a beton térfogata és a cement aránya alapján határozzuk meg. Először is kiszámoljuk a beton összes térfogatát a tervezett szerkezet méretei alapján. Ezután elosztjuk ezt a térfogatot a cement és a homok arányával, hogy meghatározzuk a szükséges cement mennyiségét.

Következtetés

A cement költsége folyamatosan változik, és számos tényezőtől függ. Az építőiparban dolgozóknak fontos figyelemmel kísérniük a cement árának változásait, és alkalmazkodniuk hozzájuk. Az építkezések költsége nagymértékben függ a cement tarifájától, így fontos spórolni a költségeken, ha csak lehetőség van rá.

Szövegíró, 2 éves tapasztalattal a háta mögött. Írta ezt a cement árak című cikket. Alaposan utána járt a témának.

Hagyj megjegyzést