Article Image

Mennyibe kerül egy sittes konténer bérlése?

A sittszállítás árak eltérőek lehetnek. A mini konténerek 25.000 Ft-nál kezdődnek, míg egy nagy 12m3-es konténer akár 130.000 Ft-ba is kerülhet.
Árkalkulátor
Nincs időd böngészni??Árkalkulátor

Sitt konténer bérlése

A sitt konténer bérlése okozhat némi fejfájást, ha korábban még nem csináltunk hasonlót, ugyanis számos különböző tényezőt végig kell gondolni. Hogy ez egy kicsit könnyebben menjen, a sitt konténer bérlés témakörét körül járó cikkünk sok hasznos információt tartalmaz, hogy mindez stresszmentesen menjen, és költségeket is pontosan meg lehessen tervezni. 

Sittszállítás, építési törmelék ár statisztika

Építkezel? El kell szállítani az építési törmeléket?

Bérelj egy sittes konténert!

Konténer bérlés

Tartalomjegyzék

*Konténer bérlés árak 6 m3-es konténernél

Országos átlag

35.000-75.000 Ft

Átlagár

35.000-85.000 Ft

Minimum ár

25.000 Ft

Maximum ár

130.000 Ft

A sittszállítás árak számos különböző ok miatt eltérhetnek, és ha nagyjából képben vagyunk a döntés előtt azzal, hogy az adott sittes konténer valóban megfelel-e az igényeinknek, jelentős összeget spórolhatunk a hulladék és építési törmelék szállítás árából.

A sitt konténer bérlésének ára ugyanis leginkább a kívánt mérettől függ. A mini konténerek 25.000-30.000 Ft-nál kezdődnek, míg egy nagy, 10-12 m3-es konténer akár 110.000-130.000 Ft-ba is kerülhet. Mielőtt kibéreljük a sitt konténert, fel kell mérnünk, hogy mekkorára van szükségünk és nem-e számít veszélyes hulladéknak az, amit bele akarunk tenni. 

Mennyibe kerül a sitt konténer rendelés?

Egy sitt konténer rendelése nagyszerű módja annak, hogy megszabaduljunk az összes felesleges hulladékunktól. Gyakran ez a sittszállítás egyik legkevésbé költséges módja. Számos tényező befolyásolhatja a sitt konténer bérlésének árát, többek között a szükséges méret, a földrajzi elhelyezkedés, a bérlés időtartama, valamint hogy szükség van-e engedély beszerzésére a bérléshez.

Az árat leginkább befolyásoló tényező a sitt konténer bérlés során annak mérete. A kisebb konténerek sokkal kevesebbe kerülnek, mint a nagyobbak. Ennek oka a konténerbe pakolható hulladék mennyisége.

A konténert bérbeadó cégnek ugyanis ezt el kell szállítania és ártalmatlanítania kell újrahasznosítás, szeméttelepre történő lerakás, vagy égetés által. Minél több hulladéktól kell megszabadulni, annál több az ezzel kapcsolatos munka is, ezért kerül némileg többe egy nagyobb sitt konténer bérlése, mint egy kisebbé. Egy mini konténer 3-7 napi bérleti díja átlagosan 25.000-60.000 Ft, míg egy nagy, 10-12 m3-es ugyanennyi időre lényegesen többe kerül, átlagosan 50.000-130.000 Ft-ba.

Sitt konténer bérlésének átlagára 3-7 napra a konténer mérete szerint

Sittes konténer árak 2024-ben

Mennyit számoljunk a sitt konténer bérlésére 2024-ben? Az árak között jelentős eltérés lehet számos tényező függvényében, így mindegyiket figyelembe kell venni ahhoz, hogy valóban a legjobb ár-érték arányt kapjuk. A legjelentősebb tényező a sitt konténer bérlésénél a konténer mérete, mivel a kisebbek kevesebbe kerülnek, mint a nagyobbak. Ez főként abból adódik, hogy melyikbe mennyi hulladékot tudunk pakolni.

Minden sitt konténer bérbeadó cégnek meg kell szabadulnia a sitt konténerben begyűjtött hulladéktól. Ezt gyakran újrahasznosítás, égetés, valamint szeméttelepen történő ártalmatlanítás kombinációjával teszik meg. A szeméttelep díja 2024-ben 2.000-25.000 Ft/tonna, így a nem újrahasznosítható hulladék lerakása sokba kerülhet. Minél nagyobb konténert szeretnénk, annál többe fog kerülni. Egy mini sitt konténer (3-4 m3) 25.000-30.000 Ft-nál kezdődik, míg egy 10 m3-esért akár több, mint háromszor ennyit is fizethetünk. 

Sittes konténer bérlésу

Konténereket szállító kollégák

Egy másik fontos tényező, amelyet figyelembe kell venni, az, hogy vajon szükségünk lesz-e engedélyre. Ennek a hivatalos ügyintézése ugyanakkor nem kerül sokba. Az árak 500 Ft/db/nap és 4.000 Ft/db/nap között mozognak + esetleges 3.000 Ft-os illeték attól függően, hogy melyik településen kérjük az engedélyt. Az országos átlag egy 6m3-es sitt konténer bérlésénél bruttó 35.000-75.000 Ft.

Érdekel, mennyibe kerülne a te környékeden egy konténer bérlés?

Pontos árakhoz kérj ajánlatot a szakemberektől!

Egyedi ajánlatot kérek!

Konténer méretek sitt elszállításához bruttó árakkal együtt bérlés esetén

Konténer mérete

Ár (Ft)

3 m3

30.000-45.000

4 m3

34.000-65.000

5 m3

35.000-65.000

6 m3

35.000-75.000

7 m3

40.000-85.000

8 m3

44.000-95.000

10 m3

50.000-110.000

12 m3

50.000-130.000

A konténerek bérleti díja gyakran eltérő az ország különböző részein és településein. A sittszállítás Budapest X., XVIII., XIX. és XX. kerületében kerül a legkevesebbe, ugyanakkor a konténeres sittszállítás Érd környékén 43.000 és 130.000 Ft közé is eshet, ami a fizetendő összeget illeti.

Összegezve:

  • A sitt konténer bérleti díja főleg a konténer méretétől függ. Az igényeinknek megfelelő méretű konténer választása által nem kevés pénzt takaríthatunk meg.
  • Az árak 25.000-130.000 Ft között mozognak attól függően, hogy mini méretű, vagy egy nagy, 10-12 m3-es konténert szeretnénk bérelni. 

A sitt konténer bérlésének költségtényezői

A sitt konténer bérlésének árát számos tényező befolyásolhatja. Magyarország területén az alábbiak lehetnek hatással a költségekre:

Konténer mérete

A különböző konténerek eltérő méretűek. A nagyobb konténeres sittszállítás sokkal költségesebb, mint egy kisebb sittes konténer bérlése és használata. Egy 3-4 m3-es átlagára pl. 25.000-60.000 Ft, míg egy 10-12 m3-es bérleti díja 50.000-130.000 Ft. A méretesebb konténer sitt ár alapján kerül jóval többe, mivel a bérbeadó cégnek sokkal több munkája van a nagyobb mennyiségű hulladék szortírozásával és ártalmatlanításával. 

Konténeres sittszállításra van szükséged?

Egy kattintással rendeld meg most és válogass a szakemberek között!

Sittszállítás

Bérlési időtartalom

A sitt konténer méretek mellett a bérlés időtartama szintén nagyban közrejátszik a végösszeg kialakításában. Minél több ideig béreljük a sitt konténert, annál többe kerül összesen a használata. Ebből kifolyólag ha kevesebbet szeretnénk költeni, rövidebb időre kell kérnünk a bérbeadást. Ezzel ellentétben arról is győződjünk meg, hogy elég idő áll rendelkezésünkre, hogy az összes hulladékot bele tudjuk pakolni, amit elvitetni tervezünk. 

Földrajzi elhelyezkedés

A következő tényező a listán a földrajzi elhelyezkedés. A sittszállítás Budapest X., XVIII., XIX. és XX. kerületében a legolcsóbb, a konténeres sittszállítás Érd környékén ugyanakkor akár 43.000 és 130.000 Ft közötti összegbe is kerülhet.

Engedély követelmények

Előfordulhat, hogy a sitt konténer bérléséhez engedélyt kell kérnünk, főleg ha közterületen tervezzük azt elhelyezni. Amennyiben teljes mértékben magánterületet foglal el csupán, általában nincs szükség engedély beszerzésére. 

Néhány önkormányzat ugyanakkor engedélyhez köti a konténer közút mellett történő elhelyezését. A legtöbb helyen a bérbeadó cég vállalja az ügyintézést, de van, ahol saját magunknak kell elvégezni a feladatot (hacsak nem bízzuk ezt is külön egy szakemberre a Qjob-ról). További információért a helyi önkormányzatot kell felkeresni azzal kapcsolatosan, hogy mik az engedélyezés specifikus feltételei. 

Zöld kis sittes konténer

Közúton engedélyezett sittkonténer

Melyik méretet válaszd?

A sitt konténer ideális mérete függ a hulladék mennyiségétől, típusától, valamint attól is, hogy mekkora hely áll rendelkezésre a konténernek. A megfelelő méretű konténer választása garantáltan költséghatékony hulladékelszállítási megoldást jelent, amely kielégíti a legtöbb lakossági és üzleti célú igényt, az viszont fontos, hogy ezt eltaláljuk. 

Ha ugyanis túl kicsi sitt konténert bérlünk, előfordulhat, hogy egy újabbat kell rendelnünk a hulladék többi részének elszállíttatására, túl nagy sitt konténer esetén pedig túlfizetés történik.

Minél nagyobb a konténer, annál kevesebbre jön ki az elszállítandó hulladék köbmétere. Arról viszont győződjünk meg, hogy van is elegendő szemetünk, amivel meg tudjuk tölteni.Máskülönben csak a fél konténer telik meg, és a levegőét fogunk pluszba fizetni.
Azt is fontos tudni, hogy az önkormányzatok többsége nem engedi a 6 m3-nél nagyobb konténerek főúton történő tárolását.

A Qjob.hu szakemberei többféle méretben kínálnak bérelhető konténereket. Rendelkezésre áll 3, 4, 5, 6, 7, 8, 10, vagy akár 12 m3-es kiszerelés is, úgyhogy náluk biztosan megtalálod a számodra megfelelő méretűt. 

Felújítási munkálatok közepén vagy?

 Bérelj egy mini sitt konténert és gyűjts össze a hulladékot!

Szolgáltatás megrendelése

A ház körüli barkácsolási munkálatokhoz általában ideális egy mini konténer (3 m3). Ha egy helyiséget újítunk fel, például a konyhát vagy a fürdőszobát, megteszi egy kis méretű sitt konténer (4-5 m3). A kisebb bérelhető változatok tökéletesen használhatóak pl. kövek, föld, vagy bútorok elszállítására. Egy mini konténer bérlése által megspórolhatunk néhány fordulót a szeméttelepre és vissza. Ennek díjáról ne is beszéljünk (ami fontos tényező annak ellenére, hogy a háztartási hulladék esetében gyakran nem vesszük figyelembe). 

A kereskedők és az építők legtöbbször közepes méretű midi sitt konténereket használnak (6 m3). Ezen építési törmelék konténer ára átlagosan 35.000-75.000 Ft. Ez a méret a leginkább megfelelő nagyobb lakossági, valamint kisebb üzleti jellegű projektek esetén. 

A maxi konténereknek saját piaca van. A nagyobbak, mint pl. a 10-12 m3-es es jobban megállják a helyüket egy terjedelmes felújítás esetén, vagy hatalmas ingatlan kiürítésnél. Akár 160 szemeteszsák is belefér, de nehéz hulladék elszállítására nem alkalmas, mivel a konténert vivő teherautó súlya meghaladná a törvényes határértéket. 

Összegezve:

  • A mini sitt konténer a legjobb választás kisebb házi barkácsolás vagy kerti munka esetén.
  • A midi sitt konténer vagy építőkonténer ideálisak a háztartáson belüli építési törmelék számára, valamint a konyha és a fürdőszoba felújítása esetén. 
  • A maxi konténert nagyobb építkezések és üzleti célú létesítmények hulladékelszállítási igényeinek kiszolgálása esetén érdemes megrendelni.

Mit helyezhetek bele?

A sitt konténer építési törmelék elszállíttatására általában kiválóan alkalmas, valamint arra is, hogy általa megszabaduljunk az üzleti, háztartási, és kereskedelmi hulladék nagy részétől, viszont csak korlátozásokkal. A veszélyes hulladék, valamint az emberek egészségére és/vagy a környezetre alkalmas anyagok azonban tiltólistán vannak. Sokkal több minden számít veszélyes hulladéknak, mint azt gondolnánk. 

Táblázat arról mit lehet konténerbe tenni és mit nem

✔️ Bele lehet tenni

✖️ Nem lehet beletenni

Fa

Azbeszt

Termőföld

Elemek

Kőtörmelék

Klinikai és orvosi hulladék

Polisztirén

Elektromos és elektronikus berendezések hulladékai (WEEE)

Műanyag

Fluoreszkáló csövek

Fém

Hűtők és fagyasztók

Zöldhulladék

Gáztartályok

Bútorok

Mérgező hulladék

Üres fémdobozok / konzervdobozok

Veszélyes hulladék

Háztartási hulladék

Folyadékok

Kartonpapír

Olaj, benzin, dízel

Tégla

Autógumi

Papír

Gipszkarton

Összegezve:

  • Mindig járj utána, hogy mit szabad és mit tilos a sitt konténerbe rakni! A szemét sok fajtája veszélyes hulladéknak számít, vagy tiltás alá esik olyan szempontból, hogy nem lehet az általános hulladékkal együtt megsemmisíteni. 
  • Ha bizonytalan vagy, érdemes ellenőrizni az információkat és biztosra menni a plusz költségek felszámításának elkerülése érdekében. 

Engedélyek és előírások

Amennyiben sitt konténer bérbevételén gondolkozol egy bérbeadó cégtől, vagy vállalkozótól fontos azt is végiggondolni, hogy az hova kerüljön. Amennyiben rengeteg földterület áll rendelkezésre az ingatlannál, vagy van kocsibeálló, ez nem jelenthet problémát. Amennyiben a sitt konténert magánterületen helyezzük el, nincs szükség engedélyre. Csakis akkor van rá szükség, ha közutat vagy közterületet érintünk vele.

Sárga papírt gyűjtő konténer

Kihelyezett konténer


Mielőtt elhelyezed a sitt konténert egy főúton, közúton, vagy nyilvános helyen, területfoglalási engedélyt kell kérned a helyi önkormányzattól. A területfoglalási engedély célja annak korlátozása, hogy egyszerre hány konténer lehet az utcán, mivel helyet foglal és akadályozhatja a parkolást, valamint az átmenő forgalmat.

A konténer elhelyezése közterületen engedély nélkül törvénytelen. Pénzbüntetést is vonhat maga után, valamint a sitt konténert bármikor elszállíthatják a helyszínről. 
A területfoglalási engedély ügyintézésének díja a földrajzi elhelyezkedéstől is függ, az árak a helyi önkormányzat döntésétől függően eltérőek. Az engedélyezés minimum díja 500 Ft/db/nap, maximum 4.000 Ft/db/nap. Az illeték többnyire egyszeri 3.000 Ft-os kiadás, de ezt sem mindenhol kell megfizetni.

A sitt konténer közterületen történő szabályos elhelyezésnek lehetséges költségei (Ft/1db konténer)

Összegezve:

  • A konténer elhelyezése közterületen engedélyhez kötött. 
  • Az ügyintézés díja önkormányzatonként változik. Az engedélyezés minimum díja 500 Ft/db/nap, maximum 4.000 Ft/db/nap. Az illeték általában egyszeri 3.000 Ft-os kiadás, de ezt sem mindenhol kell megfizetni.
  • Amennyiben a konténer magánterületen kerül elhelyezésre, nem kell engedély kérni az önkormányzattól. 

Hulladékbegyűjtés

Mennyi ideig rendelkezhetsz a sittes konténerrel?

Ha a sitt konténert az utcán helyezed el, az önkormányzat által kiadott területfoglalási engedély szabályozza a maximális időtartamot, ameddig bérelheted azt. A sitt konténer bérleti engedélye általában 28 napos, így legtöbbször nincs ebből probléma. Az engedély érvényességi időtartama ugyanakkor a helyi önkormányzat döntésétől függően változó lehet. 

Magánterületen a sitt konténer bérlésének ideje egyénileg igazítható az igényeidhez, míg utcai tárolás esetén figyelembe kell venni a területfoglalási engedély érvényességét. 

Összegezve:

  • Ha a konténert az utcán tárolod, és rendelkezel területfoglalási engedéllyel, csak annak érvényességi idején belül használhatod a sitt konténert. Ez általában 28 napot jelent. 
  • A bérleti idő eltérő lehet, de ha meg akarod hosszabbítani, lehetőség van rá. Ez utóbbiért ugyanakkor extra díjat számíthatnak fel. 

Mikor kerül sor a hulladék begyűjtésére?

A hulladékot általában a bérleti idő lejártakor gyűjtik be, ami lakossági sitt konténer bérlés esetén általában egy hetet jelent. A bérlés időtartama ugyanakkor meghosszabbítható, ha nem sikerült megtölteni a konténert, vagy meghatározott ideig még igényt tartasz rá. Általában extra költséget számolnak fel, ha a bérleti időn felül van szükséged a sitt konténerre. 

Amennyiben azt szeretnéd, hogy egy bizonyos időpontban vigyék el az összegyűlt szemetet, már a foglalásnál le lehet ezt szervezni, ha már tudod, mennyi ideig lesz szükséged a sitt konténerre. 
A hulladék begyűjtése általában két munkanapon belül történik meg, vagy az általad választott időpontban. Ugyanakkor az is előfordulhat, hogy már a kérelmezés napján el is végzik a begyűjtést. Amennyiben azonnal elvitetnéd a konténert, amint megtelik, érdemes pár nappal előtte felhívni a bérbeadó céget ezzel kapcsolatban.

Összegezve:

  • A sitt konténert a megbeszélt bérleti idő végén viszik el, hacsak nem hosszabbítod meg azt. 
  • Hamarabb is lehet kérelmezni a begyűjtést, ha megtelt a konténer, ez esetben általában 2 munkanapon belül elszállítják. 

Mennyire korlátozott a terület megközelíthetősége?

A sitt konténert egy nagy kamion hozza ki, amely szélesebb, és sokkal nehezebb egy személyautónál. Attól még, hogy egy autó számára könnyen megközelíthető a terület, egyáltalán nem biztos, hogy a sitt konténeres teherautó számára is az. 

Tervezz előre és győződj meg róla, hogy a kamion számára elég hely áll rendelkezésre ahhoz, hogy meg tudja közelíteni azt a területet, ahova sitt konténert szeretnéd tenni, vagy válassz másik helyszínt!

Néha a legjobb megoldás egy az út mellett elhelyezett sitt konténer, de időnkén az is előfordulhat, hogy a helyszíntől vagy az ingatlantól távolabb vagyunk kénytelenek elhelyezni, ha minimális a rendelkezésre álló tér. Amennyiben a megközelíthetőség korlátozott, ellenőrizd le előre, hogy a kamion befér-e a méretei alapján. Amikor elviszik a konténert, a kamion súlya a teli rakománnyal még inkább lényeges tényező lesz, ezt szintén figyelembe kell venni. 

Összegezve:

  • Mielőtt megrendeled a konténert, ellenőrizd le, hogy rendelkezésre áll-e elég hely annak, amelyiket kinézted. Lehetséges, hogy egy kisebb ingatlan esetében kisebb sitt konténert kell rendelni. 
  • A konténeres teherautók sokkal nagyobbak, mint egy személyautó, ezáltal a helyigényük is nagyobb. A keskeny utak és kocsibeállók ezért a megközelíthetőség szempontjából problémások lehetnek. 

Sittes konténert szállító kamion

Konténert szállító kocsi

Mennyire lehet megtölteni a sittes konténert?

A sittes konténert csak az oldalmagasságáig lehet megtölteni, máskülönben a szállító megtagadhatja az elvitelét. A szállítási törvények szerint illegális egy nem megfelelően megpakolt konténer egyik helyről a másikra vitele, és nem véletlenül. Egy túlcsorduló konténer miatt ugyanis az azt szállító kamion átlépheti a megengedett súlyhatárt, valamint veszélyeztetheti a közlekedést is. 
A túlcsorduló konténereket ponyvával le lehet takarni szakszerűen, hogy a többi közlekedőre nézve esetlegesen veszélyes hulladék ne potyogjon le. 

Összegezve:

  • Csak az oldalmagasságáig szabad megtölteni a konténert. A túlcsorduló konténerek szállítása illegális. 
  • A túlságosan megpakolt sittes konténerek miatt a teherautó súlya átlépheti a megengedett határt, és emiatt lehet, hogy a hulladék egy részét el kell belőle távolítani. 

Sittes konténer hulladékbegyűjtése

Sittgyűjtő hely

Bérelj sitt konténert egy kölcsönző cégtől a Qjob-on! Mit kell tenned?

Annak, aki még sohasem rendelt sitt konténert, ez elég ijesztő feladatnak tűnhet. Az alábbi lista végig vezet a bérlés megszervezésének lépésein, valamint kifejti, hogy mire számíts a folyamat során. 

1.    Foglalásához vedd fel a kapcsolatot a helyi kölcsönzővel!

A sitt konténer bérlésének megszervezéséhez először is érdemes árajánlatot kérni néhány helyi bérbeadó cégtől. Ezt könnyedén megteheted a Qjob oldalán, amennyiben létrehozol egy feladatot. A szakemberek sok hasznos tanáccsal látnak el, amire szükséged van, hogy megtalálják a számodra megfelelő sitt konténert. Ha már az ajánlatadók bemutatkozása mellett a többi Qjob felhasználó értékeléseit is elolvasva kiválasztottad a leginkább szimpatikus hozzáértőt, már csak a megfelelő időpontról kell dönteni, hogy mikor hozhatják a sitt konténert. 

2.    Válaszd ki a számodra megfelelő méretet!

Amennyiben már sikerült kiválasztani a megfelelő szakembert és dátumot is, fel kell venni vele a kapcsolatot a foglaláshoz. Azt is meg fogja kérdezni, hogy mekkora sittes konténerre van szükséged (bár ennek meghatározásához nagy segítség, ha a feladat leírásában megadod, hogy nagyjából mennyi és milyen típusú hulladékhoz van szükséged a sitt konténerre, például akár lomtalanításhoz kell-e, zöldhulladék szállításhoz vagy általános szemétszállításhoz). Ha nem vagy biztos benne, az elvégzendő munka függvényében a szakember ad tanácsot. Az 6 m3-es sitt konténerek általában ideálisak háztartási célra. 

3.    Ellenőrizd, szükséges-e engedély beszerzése!

Legtöbbször a bérbeadó cég jár utána, hogy szükséged van-e engedélyre. Ha nem vagy biztos benne, egyszerűen csak kérdezd meg őket! A cégek többsége a szükséges kivilágítás, valamint jelzések és bóják elhelyezéséről is gondoskodik az önkormányzat rendelkezéseinek megfelelően. 

4.    Szállíttasd a megfelelő helyre a sitt konténert!

Amikor a sittes konténert kihozzák, egy szintben levő, erős talajon kell elhelyezni, hogy biztosra menjünk azzal kapcsolatban, hogy a föld elbírja a konténer súlyát a benne levő hulladékkal együtt is, miután megtelt. Egy dekoratív kocsibeálló esetében a bérbeadó cég javasolhatja, hogy inkább az út mellet tárold a konténert, nehogy kárt tegyen a felületben. 

5.    Gyűjts bele hulladékot!

Amint megérkezett a sittes konténer és elhelyezték azt a kijelölt területen, elkezdhetjük megtölteni hulladékkal. Szabadon tehetünk bele kerti hulladékot, bútorokat, kartont, téglát, fémet, műanyagot, termőföldet, murvát, vagy fát. Tilos viszont többek között orvosi hulladékot, oldószereket, üzemanyagot, autógumit, festékeket, gipszkartont, elemeket, fluoreszkáló csöveket, és azbesztet belepakolni.

6.    Szállíttasd el a sitt konténert!

Ha már le van szervezve a begyűjtés dátuma, nagyszerű, csak meg kell várni a kijelölt időpontot, és a bérbeadócég begyűjti és elszállítja a teli sittes konténert. Amennyiben nyíltvégű a bérleti szerződés, csupán csak fel kell hívni a céget, és megszervezni a begyűjtést. A szakemberek törekednek arra, hogy minél hamarabb el tudják hozni a konténert. Miután begyűjtötték, a cég dolgozói átválogatják a hulladékot és halmokba rendezik aszerint, hogy mi kerül újra hasznosításra vagy a szeméttelepre. Ezután a megfelelő módon ártalmatlanítják azt. 

Gyakran Ismételt Kérdések

Mennyibe kerül egy 4-5 m3-es sittes konténer bérlése?

Egy 4-5 m3-es konténer bérlése átlagosan 30.000-65.000 Ft között mozog. 

Hogyan történik a sitt konténer bérlése?

A sitt konténer bérlésének folyamata az alábbi egyszerű lépésekből tevődik össze:

  • Bízz meg egy sitt konténer bérbeadásával foglalkozó szakembert, és szervezd le a bérbevétel idejét, valamint időpontját!
  • A sitt konténert bérbeadó cég kiszállítja a konténert a megbeszélt időpontban a megbeszélt helyre.
  • A rendelkezésre álló időn belül meg lehet tölteni a konténert hulladékkal.
  • A konténert bérbeadó cég a megbeszélt időpontban begyűjti a konténert és ártalmatlanítja az abban összegyűlt hulladékot. 

Mennyi ideig lehet bérelni a sittes konténert?

A legnépszerűbb opció a sitt konténer bérlésére 3-4 nap, vagy egy hét. A cégek ugyanakkor választható időtartamok széles skáláját kínálják az igényeidnek megfelelően. Amennyiben egy hétnél kevesebb vagy több ideig van szükséged a sittes konténerre, egyszerűen vedd fel a kapcsolatot a kiválasztott szakemberrel, hogy meg tudjátok beszélni a bérlés pontos időtartamát kifejezetten a te igényeidre szabottan. 

Kell engedély a sitt konténer bérléséhez?

Amennyiben közterületen tervezed elhelyezni a sittes konténert, például közút mellett, nagy valószínűséggel engedélyt kell kérned a konténer lerakásához. A legtöbb sitt konténer bérbeadó cég elintézi neked az engedély beszerzését. Ezt ugyanakkor mindenképp egyeztetni kell velük a foglalásnál. 

Mit lehet tenni és mit nem a sittes konténerbe?

A legtöbb általános hulladék kerülhet a sittes konténerbe, de van néhány kivétel, valamint olyan tétel, amit tilos belepakolni. Az alábbi listában kiemeltük, hogy mi az, amit tilos ❌ elhelyezni a sittes konténerben:
❌Festékek, olajok, folyadékok
❌Aeroszol
❌Autógumi
❌Gáztartály
❌Veszélyes hulladék
❌Elektromos készülékek
❌Azbeszt
❌Nyers hús


A Qjob-ot hónapról-hónapra egyre több szakember és megbízó használja. Ennek köszönhetően egyre hatékonyabban találhatnak egymásra megbízó és megbízott. Megnézhetjük a szakemberek ajánlásait, referencia munkáit, a készségeiről tájékozódhatunk a profilukon.

Létrehozok egy feladatot!  Szakemberként regisztrálok!

Roland, szerző
Szállító szakember
Roland és csapata, akik több éves tapasztalattal rendelkeznek széleskörű szállítási, sitt és zöld, illetve építkezési hulladék szállítási szolgáltatásokat kínálnak.

Hagyj megjegyzést