Article Image

Mennyibe kerül az állvány bérlése?

Az állvány bérlésének költségei, előnyei és hátrányai, valamint a legjobb gyakorlati tippek.
Árkalkulátor
Nincs időd böngészni??Árkalkulátor

Mindenkinek, aki építkezésen, felújításon vagy rendezvényen dolgozik, szüksége lehet egy megfelelő állványra. De vajon hogyan válasszuk ki a legjobb árút és minőségűt? Az alábbiakban bemutatjuk, milyen szempontokat érdemes figyelembe venni, hogy a legjobb döntést hozhassuk meg!

Az állvány bérlés árának ismerete nem csak költségkímélő lehet, hanem hatékony is a munkavégzés szempontjából. A megfelelő ár-érték arányt figyelembe véve mind pénzt, mind időt is spórolhatunk, ráadásul így biztosíthatjuk a biztonságos környezetbe való dolgozát is.

Tartalomjegyzék

Különböző állvány típusok és árkategóriák

Az állványbérlés során számos különböző állványtípus közül választhatunk, amelyek különböző felhasználási területeken és árkategóriákban érhetők el. Ebben a részben bemutatjuk a leggyakoribb állványtípusokat és azok jellemzőit.

Az alábbi táblázat összehasonlítja az állvány típusait és azok jellemzőit

Állvány típusa

Teherbírás

Maximális magasság

Felhasználási terület

Létraállvány

150 kg

5 m

Kisebb belső munkák, festés, kábelezés, szerelés

Zsaluállvány

500 kg/m²

30 m

Épületszerkezetek létrehozása, betonozás, alátámasztás

Homlokzati állvány

200 kg/m²

100 m

Épületek külső felújítása, ablakcsere, szigetelés, festés

Mobil állvány

150 kg

14 m

Gyorsan mozgatható, könnyű szerelési és karbantartási munkák

Toronyállvány

200 kg

12 m

Nagy magasságú munkák, világítás, hang- és képfelvevő berendezések

Színpadi állvány

500 kg/m²

18 m

Színpadi berendezések, fény- és hangtechnikai eszközök, események

Függesztett állvány

100 kg/m²

50 m

Magas épületek külső munkálatai, pl. üvegtisztítás, homlokzatfestés

Állványtorony

350 kg/m²

90 m

Liftaknák, gépészeti szerelések, hídépítés

Ez a táblázat bemutatja a különböző állványtípusokat és azok jellemzőit, mint például a teherbírást, a maximális magasságot és a felhasználási területet. Ebből az olvasó könnyen összehasonlíthatja a különböző típusokat, és kiválaszthatja a számára leginkább megfelelőt.

Ne hagyja ki a lehetőséget, hogy a legjobb árat kapja az állványbérlésre! 

Kérjen árajánlatokat több cégtől, hasonlítsa össze az ajánlatokat, és válassza ki a legjobbat az Ön számára.

Árajánlat kérés

Állvány típusok bemutatása

Építési állványok: Az építési állványok elsősorban építkezéseken és felújításokon használatosak. Céljuk a munkások biztonságának és kényelmének biztosítása, valamint az építőanyagok elhelyezése. Az állványok teherbírása, magassága és mérete széles skálán mozog, illetve az árak a bérlés időtartamától és az állvány méretétől függően változnak.

Festési állványok: A festési állványok különféle magasságú és szélességű felületek festéséhez használatosak. Ezek az állványok könnyen mozgathatóak, és gyakran kerekekkel vannak ellátva a könnyebb helyváltoztatás érdekében. Áraik a méretüktől, anyaguktól és a bérlés időtartamától függ.

Dekorációs állványok: A dekorációs állványokat általában belsőépítészeti és dekorációs projektekhez használják, ahol a munkásoknak magasabb helyeken kell dolgozniuk. Ilyen állványokat gyakran könnyebb anyagokból készítenek, mint például alumínium, és általában kevesebb teherbírással rendelkeznek, mint az építési állványok. A dekorációs állványok bérlési árai a méretük, anyaguk és a bérlés időtartamától függően változnak.

Színpadi és rendezvény állványok: A színpadi és rendezvény állványokat rendezvények, koncertek és előadások szervezésekor használják. Ezek az állványok általában nagy teherbírásúak és könnyen összeszerelhetők, hogy a rendezvényeket gyorsan és hatékonyan lehessen lebonyolítani. A színpadi és rendezvényállványok árai a mérettől, anyagtól, teherbírástól, valamint a bérlés időtartamától függően változnak. A szervezőknek figyelembe kell venniük a rendezvény típusát, a tervezett látogatók számát és az állványok felállításának időigényét is, hogy ez alapján meg tudják határozni az állvány típusát és méretét.

Ipari állvány bérlése

Fontos, hogy alaposan elemezzük az igényeinket és a rendelkezésre álló lehetőségeket, hogy a legjobb ár-érték arányt és a legmegfelelőbb állványt válasszuk projektünk számára

Állvány bérlés árak összehasonlítása

Az árak összehasonlítása mindig hasznos lehet, hogy a legjobb ár-érték arányt találjuk. Lássuk, milyen tényezőket érdemes figyelembe venni az árak összehasonlítása során, és hogyan döntsünk okosan!

Alacsony költségvetésű állvány bérlés: Ha alacsony költségvetésű állványra van szükségünk, érdemes körültekintően választani, hogy ne a minőség rovására spóroljunk. De hogyan találhatjuk meg a legjobb ajánlatot? A cikkünkben részletesen bemutatjuk a lehetőségeket és tippeket!

Közepes költségvetésű állvány bérlés: A közepes költségvetésű állvány bérlésekor általában a legjobb ár-érték arányt érhetjük el. De milyen szempontokat érdemes figyelembe venni, hogy megtaláljuk a legjobb ajánlatot? Olvass tovább, és megtudod a választ!

Magas költségvetésű állvány bérlés: A magas költségvetésű állvány bérlésekor általában a legmagasabb minőséget és a legtöbb szolgáltatást kapjuk. De vajon megéri a többletköltség, és milyen előnyöket élvezhetünk ezzel a döntéssel? Cikkünkben részletesen értesülhet a lehetőségekről és előnyökről!

Tipikus költségek és tényezők, amelyek befolyásolják az állványbérlés árát

Az állvány bérlési árát számos tényező befolyásolja. Az alábbiakban felsorolunk néhány tipikus költséget és tényezőt, amelyeket érdemes figyelembe venni az állványbérlésekor:

Tényező

Következmények és költségek

Állvány mérete

A nagyobb méretű állványok általában magasabb bérleti díjat vonnak maguk után, valamint több időt igényelnek az összeszereléshez és a bontáshoz.

Terhelhetőség

A nagyobb terhelhetőségű állványok drágábbak lehetnek a bérlés során, mivel erősebb és tartósabb anyagokból készülnek.

Bérlés időtartama

A hosszabb bérlési időtartamok általában jobb árat eredményeznek naponta, hetente vagy havi bontásban.

Szállítási költségek

A szállítási költségek a távolságtól, a szállító cégtől és az állvány méretétől függően változhatnak.

Összeszerelési költségek

Az összeszerelési költségek a munka összetettségétől, az állvány méretétől és a szerelők számától függően változhatnak.

Bontási költségek

A bontási költségek az állvány méretétől, a bontási folyamat összetettségétől és a szükséges munkaerőtől függően változhatnak.

Kedvezmények és akciók

Az állványbérlő cégek gyakran kínálnak kedvezményeket és akciókat, amelyek csökkenthetik a végső bérleti díjat.

Ebben a táblázatban felsoroljuk a tipikus költségeket és azokat a tényezőket, amelyek befolyásolják az állványbérlés árát. Az olvasó ebből a táblázatból megértheti, hogy mely tényezők határozzák meg az árakat, és esetleg tárgyalhat a bérlő céggel az optimális ár eléréséhez.

Készen áll a tökéletes állványbérlési ajánlat megtalálására? 

Kérjen árajánlatokat még ma, összehasonlíthatja őket, és kiválaszthatja a legjobb ajánlatot.

Árajánlatok kérése

Fontos szempontok az állvány bérlés árának kiválasztásakor

Az állvány bérlés árának kiválasztásakor több fontos szempontot is figyelembe kell venni. Lássuk, melyek ezek, és hogyan segíthetik a döntésünket!

A munka típusa

A munka típusa nagyban befolyásolhatja az állvány bérlés árát. Például egy építkezés során egy masszívabb, strapabíróbb állványra lesz szükségünk, mint egy dekorációs projekt esetén. Gondoljuk át, milyen munkát szeretnénk elvégezni, és ennek megfelelően válasszuk ki az ideális állványt!

A munka időtartama

Az állvány bérlés ára általában a bérleti időtartam alapján is változik. Ha rövidebb ideig van szükségünk az állványra, akkor érdemes egy olyan céget választani, mely rövidebb távú bérlést is kínál. Hosszabb munkák esetén pedig olyat, mely kedvezményeket kínál hosszú távú bérletre.

Az állvány mérete és terhelhetősége

Az állvány mérete és terhelhetősége is befolyásolja az árat. A nagyobb és teherbíróbb állványok általában drágábbak, de ha szükségünk van rájuk, akkor érdemes ezt a befektetést megtenni. Gondoljuk át, mekkora és milyen teherbírású állványra van szükségünk, és ennek megfelelően válasszuk ki a legjobb ajánlatot!

A helyszínhez való hozzáférés

Végső soron pedig a helyszínhez való hozzáférés is befolyásolja az állvány bérletidíját. Ha nehezen megközelíthető helyen van szükségünk az állványra, akkor érdemes olyan céget választani, amely szállítási szolgáltatást is kínál. Ezzel nem csak időt, de energiát is megtakaríthatunk.

Miért fizetne többet az állványbérlésért, mint amennyit kellene? 

Kérjen árajánlatokat különböző cégektől, hasonlítsa össze őket, és válassza ki a legkedvezőbbet.

Legjobb ajánlat kérése

Raktári állvány bérlése

Raktárban lévő állvány

Hogyan határozzuk meg az ideális ár-érték arányt?

Az ideális ár-érték arány meghatározása nem mindig egyszerű feladat. Nézzük meg, milyen tényezőket érdemes figyelembe venni, hogy a legjobb döntést hozhassuk meg!

A bérlési időtartam

A bérlési időtartam alapján érdemes kalkulálni, hogy melyik ajánlat a legkedvezőbb számunkra. Rövidtávú bérlés esetén érdemes az alacsonyabb árú ajánlatokat figyelembe venni, hosszabb esetén pedig a hosszabb távú kedvezményeket kínáló cégek ajánlatait érdemes keresni.

Az állvány minősége

A minőség mindig kulcsfontosságú, ezért érdemes olyan állványt választani, amely megfelel a biztonsági előírásoknak és a munka elvégzéséhez szükséges stabilitást nyújtja. Ne feledjük, hogy egy jó minőségű állvány hosszú távú befektetés!

A szolgáltatások szintje

Az állvány bérlés árának meghatározásakor érdemes figyelembe venni a szolgáltatások szintjét is. Például olyan céggel érdemes szerződést kötni, amely rugalmas bérlési feltételeket kínál vagy szállítási és összeszerelési szolgáltatást is nyújt. Ezek a szolgáltatások hozzáadott értéket képviselnek és hosszú távon is megkönnyíthetik a munkát.

Az alábbi táblázat különböző állványbérlő cégek szolgáltatásainak összehasonlítása

Állványbérlő cég

Szállítás

Összeszerelés

Bontás

Karbantartás

Egyéb szolgáltatások

Bérgép Kft.

Igen

Nem

Nem

Igen

Ingyenes becslés, munkabiztonsági oktatás

Praktiker

Igen

Igen

Igen

Nem

Egyedi tervezés, kedvezmény hosszú távú bérlésre

Krause Kft.

Igen

Nem

Nem

Igen

Személyre szabott árajánlat

Gemenc-Vállalkozó Kft.

Igen

Igen

Igen

Nem

Műszaki tanácsadás, biztonsági ellenőrzés

Stabil Építő Kft.

Igen

Igen

Igen

Igen

Állványtervezés, projektmenedzsment

SkyTec-Hungary Kft.

Igen

Nem

Nem

Nem

Speciális állványok, rövid határidő

C-Belt Kft.

Igen

Igen

Igen

Igen

Gépészeti szerelés, konzultáció

Zöldi Építőipari Állványkölcsönző Kft.

Igen

Igen

Igen

Nem

Hídépítési szaktanácsadás, műszaki támogatás

A legjobb árú állvány bérlési lehetőségek

Az állványbérlési lehetőségek közül érdemes alaposan körülnézni, hogy megtaláljuk a legjobb árú ajánlatokat. Lássuk, milyen opciók közül választhatunk!

Online állvány bérlési platformok

Az online állványbérlési platformok lehetőséget kínálnak arra, hogy összehasonlítsuk a különböző cégek ajánlatait és árait. Ráadásul gyakran akciókat és kedvezményeket is találhatunk, amelyekkel tovább csökkenthetjük a költségeket.

Ha Ön is keres egy megbízható és kedvező árú állvány bérlési lehetőséget, akkor ne keressen tovább! A Qjob.hu online állvány bérlési platformon keresztül egyszerűen és gyorsan kérhet ajánlatokat a legjobb magyarországi állvány bérlőktől. Egyetlen kattintással összehasonlíthatja az árakat és az ajánlatokat, és kiválaszthatja a legmegfelelőbbet a projekthez.

A Qjob.hu online állvány bérlési platformon megtalálhatja az összes népszerű állvány típust, beleértve a toronyállványokat, csöveket, oszlopokat és függesztett állványokat. Ráadásul nem kell az időt pazarolni azzal, hogy számos céget keresgél, és az ajánlatkéréshez sem kell elmennie a helyszínre, hiszen minden elintézhető online, kényelmesen, otthonról.

Ne habozzon, kérje most az ajánlatokat online, a Qjob.hu állvány bérlési platformján keresztül, és élvezze az online állvány bérlés kényelmét és előnyeit!

Helyi állvány bérbeadó cégek

A helyi állvány bérbeadó cégek általában személyre szabottabb szolgáltatást nyújtanak, és könnyebb velük a kommunikáció. Érdemes felkeresni őket, hogy árajánlatokat kérjünk, és összehasonlítsuk a különböző lehetőségeket.

Árajánlatok és akciók kihasználása

Az árajánlatok és akciók kihasználása lehetőséget kínál arra, hogy jelentős összegeket spóroljunk az állványbérlés költségein. Figyeljük a különböző cégek ajánlatait, és éljünk a lehetőséggel, amikor a legjobb ajánlatot találjuk!

A bérlési időtartam szerinti árkategóriák

Állványbérlő cég

Napi ár (Ft)

Heti ár (Ft)

Havi ár (Ft)

Megjegyzések (pl. kedvezmények)

Bérgép Kft.

6.000

42.000

180.000

5% kedvezmény 2 hét feletti bérletre

Praktiker

3.000

21.000

90.000

10% kedvezmény 1 hónap feletti bérletre

Krause Kft.

3.000

21.000

90.000

Nincs kedvezmény

Gemenc-Vállalkzó Kft.

2.700

12 500

38 000

7% kedvezmény 3 hét feletti bérletre

Stabil Építő Kft.

3.600

25.200

108.000

15% kedvezmény 2 hónap feletti bérletre

SkyTec-Hungary Kft.

3.500

24.500

105.000

Nincs kedvezmény

C-Belt Kft.

5.000

35.000

150.000

8% kedvezmény 1 hónap feletti bérletre

Zöldi Építőipari Állványkölcsönző Kft.

5.000

35.000

150.000

Személyre szabott kedvezmények

Ne hagyja, hogy az állványbérlés költségei kifutnak a kontroll alól!

Kérjen árajánlatokat most, hasonlítsa össze a különböző cégek árait, és találja meg a legjobb ajánlatot.

Árak összehasonlítása

Gyakori kérdések

Hogyan határozhatom meg az általam szükséges állvány méretét és terhelhetőségét?

Az állvány méretét és terhelhetőségét a munka jellege és a tervezett teher alapján kell megválasztani. Gondolja át, milyen feladatokat szeretne elvégezni, és vegye figyelembe a tervezett terhet és munkavégzési magasságot. Szükség esetén konzultáljon szakértővel, aki segít a megfelelő típus kiválasztásában.

Van-e olyan állványbérlési cég, amely összeszerelést és szállítást is kínál?

Igen, számos állványbérlési cég kínál összeszerelési és szállítási szolgáltatásokat, gyakran felár ellenében. Érdemes ilyen céget választani, ha a helyszínhez való hozzáférés nehézkes, vagy ha nincs megfelelő szakértelme az állvány összeszerelésében.

Mennyi időre érdemes bérelnem az állványt?

Az állvány bérlésének időtartamát a munka tervezett időtartama alapján érdemes meghatározni. Vegye figyelembe a munka jellegét és a tervezett ütemtervet, és válasszon olyan bérlési időtartamot, amely elegendő időt biztosít a munka elvégzéséhez, anélkül, hogy feleslegesen hosszú ideig bérelné az állványt.

Milyen előnyökkel jár, ha online állványbérlési platformokat használok?

Az online állványbérlési platformok számos előnnyel járnak, mint például az árak és ajánlatok könnyű összehasonlítása, a kedvezmények és akciók elérhetősége, valamint a kényelmes, gyors ügyintézés. Az online platformok segítségével könnyen megtalálhatjuk a legjobb árú állványbérlési lehetőséget, anélkül, hogy személyesen felkeresnénk a különböző cégeket.

Mire figyeljek, ha egy helyi állványbérlő céget választok?

Ha helyi állványbérlő céget választ, ügyeljen arra, hogy ellenőrizze a cég hírnevét és referenciáit. Nézzen utána, hogy a cég milyen minőségű állványokat és szolgáltatásokat kínál, és kérjen árajánlatot a különböző lehetőségekről. Ezenkívül fontolja meg, hogy a helyi cégekkel általában könnyebb a kommunikáció, és esetleg személyre szabottabb szolgáltatást nyújtanak.

Hogyan csökkenthetem az állványbérlés költségeit?

Az állványbérlés költségeinek csökkentése érdekében használja ki a különböző akciókat és kedvezményeket, válasszon olyan céget, amely rövidebb vagy hosszabb távú bérlési kedvezményeket kínál, és mérlegelje az állvány méretét és terhelhetőségét, hogy ne fizessen feleslegesen nagyobb vagy erősebb állványért. Az online és helyi állvány bérlő cégek ajánlatainak összehasonlítása kulcsfontosságú lehet abban, hogy megtalálja a legjobb ár-érték arányú állvány bérlési lehetőséget. Az Qjob.hu - online platformokon keresztül könnyen összehasonlíthatja az ajánlatokat és árakat, és kiválaszthatja a legjobban megfelelőt a projektjéhez. 

Összegezve

Az állványbérlés árának meghatározása során több tényezőt is figyelembe kell vennünk, hogy a legjobb döntést hozhassuk meg. Az ár-érték arány megtalálása kulcsfontosságú, így érdemes összehasonlítani a különböző cégek ajánlatait, figyelembe véve a munka típusát, időtartamát, az állvány méretét és terhelhetőségét, valamint a szükséges szolgáltatásokat.

Ne feledjük, hogy a minőség és a biztonság mindig elsődleges szempontok, és a legjobb árú ajánlatok nem feltétlenül jelentik a legjobb minőséget. Használjuk ki az online platformokat, helyi cégeket és árajánlatokat, hogy megtaláljuk a legideálisabb állványbérlési lehetőséget!

Összességében az állványbérlés sikeres megvalósításához alaposan mérlegelnünk kell a lehetőségeket és körültekintően választanunk az ajánlatok közül. Ha követjük a fent említett tanácsokat és figyelembe vesszük a különböző tényezőket, akkor biztosan megtaláljuk a legjobb ár-érték arányú állványbérlési lehetőséget!

Az állványbérlés soha nem volt ilyen egyszerű! 

Kérjen árajánlatokat több vállalkozástól, hasonlítsa össze az árakat, és válassza ki a legjobb lehetőséget.

Árajánlatok összehasonlítása

Szövegíró, 2 éves tapasztalattal a háta mögött. Írta ezt az állvány bérlés árak című cikket. Alaposan utána járt a témának.

Hagyj megjegyzést