Article Image

Mennyibe kerül az ajtócsere? Beltéri ajtó árak és tippek

Ismerje meg a beltéri ajtók széles választékát és találja meg a tökéletes ajtót otthonába!
Árkalkulátor
Nincs időd böngészni??Árkalkulátor

Első pillantásra az ajtók talán nem tűnnek túl izgalmasnak. De gondoljunk bele: melyik részletet látjuk meg legelőször, amikor belépünk egy szobába? Pontosan, az ajtót! Nézzük meg ebben a cikkben, hogy mennyibe kerülnek a különböző beltéri ajtók és milyen tippeket adhatunk az árak csökkentésére.

Ne hagyja, hogy az ajtóvásárlás körüli kérdések elbizonytalanítsák!

Vegye fel velünk a kapcsolatot ma és segítünk az ideális beltéri ajtó kiválasztásában!

  Kapcsolatfelvétel

Gyors menü:

A beltéri ajtók jelentősége

A lakóterekben található beltéri ajtók nem csupán funkcionális elemek. Az ajtók a ház szerves részei, amelyek jelentősen befolyásolják a belső tér megjelenését és komfortérzetét.

Az ajtók szerepe az otthoni dizájnban

Egy jól kiválasztott beltéri ajtó akár az egész szoba hangulatát is meg tudja változtatni. Képzeljük csak el, mennyire más lenne a nappalink kinézete, ha a meleg, rusztikus fa ajtót cserélnénk egy modern, üvegbetétes változatra? Az ilyen részletek teszik egyedivé és otthonossá a teret.

Az ajtók anyaga, színe, textúrája és a különböző kialakítási elemek, mint a kilincs vagy a zár is fontosak. Ezeket mind figyelembe kell vennünk, ha harmonikus összképet szeretnénk elérni.

Például, ha egy vidéki, rusztikus stílusú otthont szeretnénk kialakítani, egy szép fa ajtó lehet a tökéletes választás. Az ilyen ajtók ára körülbelül 60.000 Ft-tól kezdődik, de a minőségi faanyag és a bonyolultabb kivitelezés miatt akár 150.000 Ft-ba is kerülhetnek.

Az ajtók biztonságtechnikai szerepe

Ezek a nyílászárók nem csak esztétikai szempontból fontosak, hanem a biztonság kapcsán is. A beltéri ajtóknak meg kell védeniük a szobák privát szféráját, illetve el kell szigetelniük a zajokat.

Például, a hangszigetelő ajtók, melyek kiválóak a zajszigetelésre, tökéletes választás lehetnek olyan helyiségekbe, ahol nyugalomra van szükség, mint például a hálószobában vagy az irodában. Az ilyen ajtók általában drágábbak a hagyományos változatoknál, a középkategóriás modellek ára általában 80.000 és 200.000 Ft között mozog.

Egy másik fontos szempont a tűzbiztonság. Egy tűzálló ajtóval jelentősen csökkenthetjük a tűz terjedésének esélyét otthonunkban. A tűzbiztonsági ajtók ára a anyagtól és a tűzállóság fokától függően 100 000 forinttól egészen 300 000 forintig is terjedhet.

Kíváncsi, hogyan kaphatna jobb ajánlatot a beltéri ajtókra?

Lépjen kapcsolatba szakértőkkel és ismerje meg a lehetőségeket.

 Kapcsolatfelvétel

Milyen típusú beltéri ajtók vannak?

A választék igen széles és sokféle anyag, stílus és design mellett tehetjük le a voksunkat. Ebben a részben megnézzük az egyik legnépszerűbb és leggyakrabban használt ajtótípust: a fa beltéri ajtókat.

Beltéri ajtók típusai és árai

Ajtó Típusa

Méret (cm)

Átlagos Ár (Ft)

Fa beltéri ajtó

90x200

35.000-50.000

Üveg beltéri ajtó

90x200

60.000-80.000

Műanyag beltéri ajtó

90x200

20.000-30.000

Dekorfóliás beltéri ajtó

90x200

25.000-35.000

Fa beltéri ajtó tokkal

90x200

45.000-60.000

Üveg beltéri ajtó tokkal

90x200

70.000-90.000

Műanyag beltéri ajtó tokkal

90x200

30.000-40.000

Dekorfóliás beltéri ajtó tokkal

90x200

35.000-45.000

Ebben a táblázatban a különböző típusú beltéri ajtók átlagos árait mutatjuk be standard méretben. Kérjük, vegye figyelembe, hogy az árak a gyártótól és a design-tól függően változhatnak! Éppen ezért, ha az akutális árakra kíváncsi, mindenféleképpen kérjen árajánlatot a kivitelezőjétől!

Fa beltéri ajtók

A fa beltéri ajtók az egyik legnépszerűbbek és nem véletlenül: a természetes faanyag melegséget, otthonosságot áraszt, és bármilyen stílusú otthonba könnyedén beilleszthető. Tölgy, bükk, fenyő – a fafajták széles skálája szinte végtelen számú lehetőséget kínál a személyre szabásra.

A faajtótól függően az árak széles skálán mozoghatnak. A fenyőből készült ajtók például viszonylag olcsóbbak, áruk 30.000 Ft-tól indul, míg a tölgy ajtókért akár 100.000 Ft-ot is elkérhetnek. A prémium kategóriájú, egyedi kivitelezésű faajtókért pedig akár több százezer Ft-ot is fizethetünk.

A fa nyílászárók előnyei és hátrányai

A faajtók egyik legnagyobb előnye a természetes megjelenés és a sokoldalúság. Egy szép faajtó mindig stílusos és időtálló választás, amely otthonosságot és eleganciát kölcsönöz a helyiségnek.

További előnyei közé tartozik a jó hő- és hangszigetelés, valamint az, hogy a fa természetes anyagként képes lélegezni, így segítve a helyiség klímájának szabályozását.

Azonban a fa ajtóknak vannak hátrányai is. Érzékeny az időjárásváltozásokra, a magas páratartalomra és a hőmérséklet-ingadozásokra, ami deformálódást és repedéseket okozhat. Ezenkívül rendszeres karbantartást igényel, mint például lakkozást vagy festést.

Emellett a fa ajtók ára is magasabb lehet, mint más anyagokból készült ajtóké. De ne felejtsük el, hogy a minőségi fa ajtó hosszú távon értékes befektetés, amely növeli otthonunk értékét és élvezeti értékét.

Üvegből készült beltéri ajtók

Az üvegből készült beltéri ajtók modern és elegáns megjelenést kölcsönöznek a belső tereknek. Ideális választás lehetnek, ha a teret világosabbá és tágasabbnak szeretnénk láttatni, mivel az üveg hagyja, hogy a fény átjárjon a szobákon. Az átlátszó vagy áttetsző üvegajtók ára általában 50.000 és 150.000 Ft között mozog, attól függően, hogy milyen üvegfajtát és kialakítást választunk.

Üvegajtók előnyei és hátrányai

Az üvegajtók egyik legnagyobb előnye a természetes fény áteresztő képessége. Ezzel nemcsak világosabbá, hanem optikailag nagyobbnak is tehetik a teret. Emellett modern és elegáns megjelenést biztosítanak.

Az üvegajtók hátránya, hogy kevésbé szigetelnek, mint a faajtók és hajlamosak a karcolódásra. Emellett a magas fényáteresztő képesség csökkentheti a privát szférát, de ezt meg lehet oldani például függönnyel, vagy a matt üvegajtók választásával.

Műanyag beltéri ajtók

A műanyag beltéri ajtók kedvező árukkal és széles designválasztékkal rendelkeznek. Kiváló hő- és hangszigetelő tulajdonságokkal bírnak, és könnyen tisztíthatók. A műanyag ajtók ára az anyagtól és a kialakítástól függően 20.000 és 100.000 Ft között mozoghat.

Műanyag ajtók előnyei és hátrányai

A műanyag ajtók előnyei közé tartozik a kedvező ár, a jó hő- és hangszigetelés, a könnyű karbantartás és a széles design választék. Emellett nem deformálódnak a hőmérséklet-ingadozások hatására, és ellenállóak a penész és a rovarok ellen.

A műanyag ajtók hátrányai közé tartozik, hogy nem olyan természetes megjelenésűek, mint a faajtók, és nem mindig illenek harmonikusan a belső térhez. Továbbá, a műanyag ajtók hosszú távú használat után esetleg elszíneződhetnek vagy megkarcolódhatnak.

Hogyan határozzuk meg, hogy reális-e az ajtó ára?

Az ajtó árának megállapítása nem egyszerű feladat, hiszen számos tényező befolyásolja azt. A következőkben röviden ismertetjük azokat a főbb tényezőket, amelyek az ajtók árának alakulását befolyásolják.

Anyagköltségek

Az anyagköltségek jelentősen alakíthatják az ajtó végleges árát. A fa, üveg vagy műanyag minőségétől, a felhasznált anyag mennyiségétől és típusától függően az anyagköltségek nagyban változhatnak. Például, a prémium minőségű tölgyfa vagy egyedi, kézzel festett üvegajtók anyagköltsége magasabb lehet, mint egy egyszerű műanyag ajtóé.

Gyártási költségek

A gyártási költségek is számottevően befolyásolják az ajtó árát. Ebben benne foglaltatik a gyártás során felhasznált munkaórák száma, a gyártás komplexitása, az esetleges egyedi kialakítás, valamint a gyártáshoz szükséges gépek és eszközök költsége.

Szállítási és telepítési költségek

Az ajtók ára gyakran nem tartalmazza a szállítási és telepítési költségeket, amelyek további kiadásokat jelenthetnek. Ezek a költségek függnek a szállítás távolságától, az ajtó méretétől és súlyától, valamint attól, hogy a telepítést szakember végzi-e, vagy önállóan szereljük be az ajtót. Ezek a költségek általában 10.000 és 50.000 Ft között mozognak, attól függően, hogy milyen típusú és méretű az ajtó, és milyen messzire kell szállítani.

Hogyan takaríthatunk meg egy kis pénzt az ajtóvásárláson?

A nyílászárók vásárlása jelentős beruházás lehet, de vannak módszerek, amelyekkel pénzt takaríthatunk meg. Nézzünk néhány tippet, hogyan csökkenthetjük az ajtóvásárlás költségeit.

Összehasonlítás és alku

Mielőtt ajtót vásárolnánk, érdemes több kereskedő ajánlatait is megtekinteni, és összehasonlítani az árakat. A vásárlás előtt érdemes tájékozódni az ajtók piaci áráról, hogy reális összegben gondolkodjunk. Az alkudozás is hasznos eszköz lehet, különösen akkor, ha több ajtót is vásárolnánk ugyanattól a kereskedőtől.

Az alap beltéri ajtómodellek árai különböző üzletekben

Üzlet

Alap Beltéri Ajtómodell

Ár (Ft)

Mömax

Egyszerű fa beltéri ajtó

30.000

Bauhaus

Modern műanyag beltéri ajtó

25.000

Obi

Klasszikus fa beltéri ajtó

28.000

Ikea

Minimalista beltéri ajtó

35.000

Praktiker

Robusztus műanyag beltéri ajtó

22.000

Aranyablak

Elegáns üveg beltéri ajtó

40.000

Ez a táblázat bemutatja a különböző üzletekben kapható alap beltéri ajtómodellek árait. Kérjük, vegye figyelembe, hogy az árak változhatnak, és az aktuális árakat mindig az adott üzlet weboldalán érdemes ellenőrizni!

Online vásárlás lehetőségei

Az interneten gyakran találhatunk jobb ajánlatokat, mint a hagyományos üzletekben. Sok webáruház kedvezményeket kínál, ha online rendelünk, vagy ingyenes szállítást biztosít bizonyos érték felett. Az online vásárlás egy másik előnye, hogy könnyen összehasonlíthatjuk a különböző árakat és elolvashatjuk a korábbi vásárlók véleményét.

Szezonális kiárusítások kihasználása

A szezonális kiárusítások jó alkalmat jelenthetnek az ajtóvásárlásra. A kereskedők gyakran csökkentik az árakat a szezon végén, hogy gyorsan eladják a maradék készletet. Érdemes figyelni az ilyen akciókat, mert nagyobb kedvezményeket is kaphatunk. De figyeljünk arra is, hogy a minőség ne szenvedjen a kedvező ár miatt.

A megfelelő ajtó kiválasztása az otthonodba

Az ajtó kiválasztása fontos része otthonunk kialakításának. A helyes döntés meghozatalának érdekében több tényezőt is figyelembe kell venni.

Személyes ízlés és stílus figyelembevétele

Az ajtóknak nem csak funkcionálisnak, hanem esztétikusnak is kell lenniük. Az ajtók nagyban befolyásolják otthonunk megjelenését, ezért fontos, hogy az ajtók stílusa illeszkedjen a belső térhez. Ha például modern, minimalista stílusban rendeztük be otthonunkat, akkor a letisztult, egyszerű designú ajtók lehetnek a legjobb választás. Ha viszont a hagyományos, rusztikus stílust részesítjük előnyben, akkor a masszív, faragott faajtók lehetnek ideálisak.

Az ajtók funkciójának és helyének figyelembevétele

Az ajtók kiválasztásakor figyelembe kell venni a funkciójukat és helyüket is. Egy belső ajtó például más követelményeknek kell, hogy megfeleljen, mint egy bejárati ajtónak. A fürdőszobai és a konyhai ajtónak például ellenállónak kell lennie a nedvességgel szemben, míg a hálószobai ajtónál fontos a hangszigetelés. A bejárati ajtónál pedig kiemelten fontos a biztonság, ezért itt érdemes olyan ajtót választani, amely megfelelő védelmet nyújt a betöréssel szemben.

Szakértői tanácsra van szüksége a beltéri ajtó vásárlásához?

Ne várjon tovább, lépjen kapcsolatba velünk most!

 Kapcsolatfelvétel

Gyakran Ismételt Kérdések a beltéri ajtó árakról

Milyen olcsó, tokos beltéri ajtó opciók állnak rendelkezésre a piacon?

Az olcsó beltéri ajtó tokkal választéka széles és változatos. Az árak nagyban függnek az anyagtól, a design-tól és a gyártótól. A legolcsóbb opciók általában az egyszerűbb designú, standard méretű, fóliázott beltéri ajtók, melyek már 15-20.000 Ft-os áron is kaphatóak.

Hogyan befolyásolja a dekorfóliás kialakítás a beltéri ajtó árakat?

A dekorfóliás beltéri ajtók általában költséghatékonyabbak, mint a tömör fából készült ajtók. A dekorfóliás ajtók esetében a felület egy dekoratív fóliával van bevonva, ami lehetővé teszi a különböző színek és minták használatát. Az ilyen ajtók általában 25-35.000 Ft közötti áron kaphatóak, attól függően, hogy milyen minőségű a fólia és milyen a tok kialakítása.

Mi a legjobb forrás az aktuális beltéri ajtó árak összehasonlítására?

Az aktuális árak összehasonlítására a legjobb online platformok egyike a Qjob.hu. Itt számos szakember ajánlatait lehet összehasonlítani, és a legjobb ajánlatot megtalálni. 

Milyen szempontokat érdemes figyelembe venni a beltéri ajtó árak összehasonlításánál?

Az árak összehasonlításakor érdemes figyelembe venni a minőséget, az anyagot, a méretet, a design-t és a gyártót. Mindezen tényezők befolyásolják az ajtó árát. Ne felejtsük el, hogy a legalacsonyabb ár nem mindig jelent a legjobb értéket. Érdemes figyelembe venni az ajtó élettartamát, a garancia időtartamát és a karbantartási költségeket is.

Összefoglalás: Beltéri ajtó vásárlásának optimalizálása

A beltéri ajtók megválasztása komoly feladat, amely befolyásolja otthonunk esztétikai hatását és funkcionalitását. Fontos az anyag, a design és az ár megfelelő egyensúlyának megtalálása. Ha további segítségre van szükséged ebben a folyamatban, fordulj hozzánk bizalommal!

Barbara, cikk szerzője
Tapasztalt szövegíró
Szövegíró, 2 éves tapasztalattal a háta mögött. Írta ezt a beltéri ajtó árak című cikket. Alaposan utána járt a témának.

Hagyj megjegyzést