Article Image

Az ajtó beépítés legjobb szakemberei - a Qjob ajánlásával

Ajtó beszerelés tippek és tanácsok a Qjob legjobb szakembereitől. Tudd meg, hogyan válaszd ki a legjobb szakit az ajtók, vagy a zárak cseréjéhez.

Ajtó beépítés esetén a nyílászáróajtóválasztásnál a fő szempont az ajtó szerkezete és az anyaga, amelyből készült. Ettől függ, mennyilesz az élettartama, milyen könnyen lehet tisztán tartani.

Ajtó beépítés szükséges az otthonodban?

Kérek egy ingyenes árajánlatot

Például, ha fürdőszobaajtót választunk, annak elsősorban pára-, extrém esetben pedig teljesen vízállónak kell lennie! Ezért egy ilyen ajtó lehet üvegből, műanyagból vagy akár tölgyfából is, de semmiképpen sem lehet pl. Masonite ajtó belső üregekkel, amelyek végül az ajtólap belülről induló korhadását hozhatják.

Ha bejárati ajtóról beszélünk, akkor a fő kritérium a biztonság. Ezért az ajtó anyaga acél, vagy acélvázas legyen, ne törékeny műanyag. Egy jó ezermester könnyen tud választani, de ha bizonytalanok vagyunk, feltétlen forduljon szakemberhez!

Az egyszerű beltéri ajtók ára 12-15.000 forintnál kezdődik.

Egy jó bejárati ajtó 80.000-100.000 forinttól indul, függ a mérettől, biztonsági besorolásától.

Hogyan válasszunk szerelvényeket és zárat ajtó beépítés során?

Egy szakember zárat cserélVásárláskor ellenőrizze a szerelvényeket és az ajtózár sértetlenségét!

Az ajtókhoz szükségesek még kilincsek, zsanérok. Ha saját maga veszi meg az ajtót, ne felejtse el helyben ellenőrizni az összes szerelvény hiánytalan meglétét.

Ha nem akar hibázni, hívjon ki egy mestert a vásárláskor, vagy kérje az szakeladó segítségét, aki azonnal ellenőrzi, minden alkatrész rendelkezésre áll-e.

A szerelvényeken nem érdemes spórolni. Általában az olcsó szerelvény nagyon gyorsan tönkremegy, és fennáll a veszélye annak, hogy maga az ajtólap is megsérülhet.

„Egyszer egy fiatal lány ügyfelem lecseréltette egy beltéri ajtó zárját, és az elérhető legolcsóbbat kérte helyette.Figyelmeztettem, gyorsan tönkremehet. Másnap felhívott, és azt mondta, hogy letört a  kilincs, mert én rosszul csináltam meg. Valójában a kilincsazért esett ki, mert a termék eredetileg rossz minőségű volt. Természetesen mindent kijavítottam, de a lány nem volt hajlandó megváltoztatni a véleményét.”

Kedvező áron szeretnéd megoldani az ajtód zárcseréjét?

Szeretnék egy ajánlatot 1 percen belül

Kenderesi József, zárszerelő mester

A szabványnak megfelelően a biztonsági zárak négy osztályba sorolhatók. Egy beltéri ajtó beépítése során elegendő első osztályba tartozó zárakat választani, a bejárati ajtókhoz pedig az összes többit.

A kiválasztás során a legfontosabb szabály: a zárnak meg kell felelnie az ajtó tervezési jellemzőinek. Tehát egy nehéz fémajtóba nem teszünk faajtókba való zárszerkezetet.

A mesterek nem javasolják elektronikus zárak felszerelését sem a lakásajtókra. Ezek inkább irodákhoz valók. Szintén érdemes mellőzni a forgó elemmel rendelkező, és az automatikusan záró zárakat is.

A bejárati ajtóba megerősített zár kell, „páncéllal”, ez növeli a betörésállóságát. Az ilyen zárak árai 12-14.000 forinttól indulhatnak a zár típusától és osztályától, valamint a gyártótól függően. Egy beltéri ajtózár ára kb. 2000 forintnál kezdődik.

Hogyan válasszuk ki a jó szakembert egy ajtó beépítés során?

Az ideális eset, ha találunk egy szakembert az ajtók, zárak megvásárlása előtt.

A jó mester nemcsak a kívánságait teljesíti, hanem egy olyan szakember is, aki megkönnyíti az életét minden szakaszban: az ajtó megvásárlásától kezdve, az ajtó beszerelése során, illetve a helyiségben előforduló rejtett hibák feltárásáig.

A Qjob szakember beszerel egy ajtót     A jó szakember az együttműködés egésze alatt segítőkész.

A mester kiválasztásakor érdemes megnézni a róla szóló értékeléseket. Próbáljon odafigyelni a nyilvánvaló dolgokra. Például az ügyfelek a Qjob.hu-n gyakran megírják, hogy a mester eltakarítja-e az ajtó beépítés után keletkezett szemetet, tiszta-e cipője, vagy munka közben válaszol-e a telefonhívásainkra.

Tudja meg, hogy tud-e a mester számlát adni. A jogi háttérrel rendelkező vállalkozásnál dolgozó mesterek és a regisztrált egyéni vállalkozók szerződést tudnak kötni Önnel és nyugtát is tudnak kiállítani. A szerződésben szerepelnie kell a munkára vonatkozó garanciának is, ezzel védve lesz minden váratlan, esetleges komplikációtól.

Megbízható szakit keresel a közeledben?

Megbízok egy szakembert

„Én vehetek ajtót vagy zárat a gyártótól is, olcsóbban eladva az ügyfélnek, mintha online vagy szaküzletben vásárolná meg. Az ajtó- zárjavítás jó minőségének érdekében csak kipróbált, tartós termékekkel dolgozom, hogy ne legyenek további kérdések a zárakkal és a szolgáltatásaimmal kapcsolatban. Most két fő beszállítóm van, akikkel együtt dolgozom,szerződést kötöttem velük.”

A szakember kültéri ajtót épít be  Egy kültéri ajtó beépítése szakembernek való feladat

– Bolgovics Antal, lakatos

Amikor felhívja a szerelőt, tisztázzon mindent, ami fontos az Ön számára az ajtó beszerelést illetően . Például, hogy milyen szakaszokból áll a munka, hogy tud-e a mester különféle árkategóriájú ajánlatokat adni, képes-e generálkivitelezőként mindent elvégezni.

Egy jó szakember biztosan elmondja, hogyan lehet elérni a legjobb eredményt. Például, hogy az ajtó beszerelés előtt jobb kiegyenesíteni a falakat, vagy ívelt falaknál nehéz beilleszteni az ajtót és takarólécekkel úgy borítani, hogy az szépen nézzen ki, és jól nyíljon és záródjon.

Ha csak szerelni hívja a mestert, küldje el előre az ajtók helyének fotóit. Kérdezze meg, hogy mit kell tennie és vennie.

Egy régi ajtó leszerelésekor néha előkerülhet egy-két érdekes dolog. Például egy régi, alacsony mennyezetes házban ajtócserekor két lehetőség van: vagy kibontjuk felfelé a falat és helyet csinálunk az új, magasabb ajtónak, ekkor szükség szerint ügyleni kell a megfelelő áthidalóra, vagy az ajtót igazítjuk méretre, azaz előzetesen egyedi méretű ajtót rendelünk. Ezt meg kell beszélni, mivel a munkaköltségek eltérőek lesznek.

- Kovács P, nyílászáró szerelő

Mit kell még figyelembe venni?

Kettő szakember ajtózárat cserélKészüljön fel arra, hogy egy hozzáértő mester elkérheti a papírjait

Készítse elő az iratait! A szabályok szerint a bejárati ajtó beépítése, vagy cseréje a tulajdonos jelenlétében történik. A hozzáértő mesterek elkérik a lekhelyet igazoló iratokat az ügyféltől. Legalább a személyi igazolványát és a lakcímkártyáját. Ha Ön a lakást bérli, kérje meg a bérbeadót, hogy jöjjön el.

 

Szeretnéd megtudni a te otthonodhoz szóló pontos árakat?

Kérek egy ingyenes árajánlatot

 

Az ajtó beépítés zajos munka is lehet

Ha az ajtónyílás szélesítésével járó ajtószerelést szeretnénk, akkor sokkal jobb reggelre kihívni a szerelőt, hogy még időben be tudja fejezni. Egy ajtó beszerelése 1-2 órát vesz igénybe, az ajtónyílás szélesítésével együtt pedig kb. kétszer olyan hosszú ideig tart. Az új zárak beszerelése 20–90 perc.

Mit kell még figyelmbe venni ajtó beépítés során?

Ne feletkezzen meg régi nyílászárója sorsáról! Az ajtók nagy méretűek, tárolásuk nehézkes. Ha úgy ítéli meg, a kivett ajtó még használható, akár meg is hirdetheti, de ha nem szeretne vele vacakolni, kérje meg az jatószerelőt, szállítsa el. Előfordulhat, ez plusz pár ezer forintba kerül, de megéri, hiszen az ilyen, építőanyagoknak minősülő nyílászárókatnem teheti ki lomtalanításkor.

Ajtó beépítés árak

Ami az árakat illeti: a Qjob.hu-n regisztrált szakemberek munkadíja zárcsere esetén 5.000 forintnál kezdődnek. A zárbetétcsere mintegy 3.000 forintba kerül.

Az ajtó beszerelésegy kész nyílásba azt jelenti, hogy a mesternek nem kell semmit fúrni-faragnia. Betette az ajtót egy tiszta nyílásba, és rögzítette. Egy ilyen munkáért a Qjob-on kívül akár 12.000-15.000 Ft-ot is elkérnek.

Egy bejárati ajtó zárcseréjeGerzson, ajtó- és zárszerelő szakember

Milyen munkát szabad átvenni?

  1. Az ajtónak „szintben” kell lennie: az ajtószárny nyitott állapotban nem mozog, és  résmentesen csukódik, dehol nem lóg, vetemedik.
  2. Ha az ajtó beltéri, akkor nem kell külön erőfeszítést tennie az ajtó becsukásához.
  3. A bejárati ajtó minden zárjának szabadon kell záródnia. Például, a felső és az alsó zár gyakran normálisan nyílik, de a biztonsági retesz beragad. Ez általában a gyártó hibája, de odafigyelhet erre. Ha Ön ezermester, akkor akár önállóan is történhet az ajtó beépítés, vagy megkérhet egy Qjob szakembert. Ez az Ön belátásán múlik, az építkezés és felújítás mindig nagy odafigyelést igényel.

Kedvező árú ajtó beépítésre van szükséged?

Megbízok egy szakembert 1 perc alatt


Ha te is szeretnél egyik blogbejegyzésünk hőse vagy szerzője szeretnél lenni, küld el történetedet vagy ötletedet a  info@qjob.hu  címre

Építkezés és felújítás

Hagyj megjegyzést