Article Image

Mennyibe kerül a biztonsági üveg?

A legolcsóbb biztonsági üveg keresése? Segítünk a legjobb árat választani. Kattintson most a részletekért!
Árkalkulátor
Nincs időd böngészni??Árkalkulátor

Mindenki szeretne a legjobb áron vásárolni, ugye? Főleg, ha biztonsági üvegről van szó. Szóval, nézzünk bele az alapokba!

Tartalomjegyzék 

Mi a biztonsági üveg?

Találkozott már olyan üveggel, amely erősebbnek tűnt, mint a többi? Ez valószínűleg biztonsági üveg volt. A biztonsági üveg egy speciális típusú üveg, amelyet úgy terveztek, hogy ellenálljon a törésnek és védje a felhasználót a matéria által okozott sérülésektől. Három fő típusa van, mindegyiket különböző alkalmazásokhoz tervezték, és mindegyiknek megvan a saját költsége.

A biztonsági üveg típusai

Vegyük sorra ezeket a típusokat, hogy megértsük, miért érdemes befektetni ebbe a biztonsági eszközbe.

Hőre lágyuló biztonsági üveg

A hőre lágyuló biztonsági üveg úgy készül, hogy a kész üveget hirtelen lehűtik, amikor még nagyon forró. Ez az eljárás növeli az üveg törési szilárdságát és ellenállóságát a hőmérsékleti változásokkal szemben. Az egyik leggyakrabban használt biztonsági üvegtípus, mert viszonylag olcsó és sokoldalú. Az ára változó, 15.000-25.000 forint között mozog négyzetméterenként, attól függően, hogy milyen méretű és vastagságú üveget választ.

Edzett biztonsági üveg

Az edzett biztonsági üveg erősebb, mint a hőre lágyuló üveg. Az edzési folyamat során az üveget magas hőmérsékleten tartják, majd hirtelen lehűtik, így az üveg még ellenállóbbá válik. Amikor eltörik, apró, nem éles darabokra törik, csökkentve a sérülés veszélyét. Az ára négyzetméterenként 15.000-30.000 forint között mozog, attól függően, hogy milyen méretben és vastagságban rendeli.

Laminált biztonsági üveg

A laminált biztonsági üveg a legbiztonságosabb és legdrágább opció. Ez az üvegtípus két vagy több üvegrétegből áll, amelyeket műanyag köt össze. Ha megsérül, az üvegdarabok a műanyag rétegben maradnak, így minimalizálva a sérülés veszélyét. Négyzetméterenként 20.000-40.000 forint közötti áron érhető el.

Biztonsági üveg árak: mennyibe kerülnek?

Több tényező is befolyásolja a költségeket, beleértve az üveg típusát, méretét és vastagságát. Vegyük sorra ezeket a tényezőket, és nézzük meg, mennyibe kerülnek a különböző típusú anyagok.

Hőre lágyuló biztonsági üveg ára

Az egyik legkedvezőbb árú opció a biztonsági üvegek között. Ha például egy 1x1 méteres, 10 mm vastag üvegtáblát szeretne vásárolni, akkor a költség körülbelül 11.000 és 19.000 forint között mozoghat.

Edzett biztonsági üveg ára

Az egyik legellenállóbb típus, de emiatt drágább is. Egy 1x1 méteres, 10 mm vastag edzett üveg ára körülbelül 22.000 és 27.500 forint között van. A költség itt is függ a gyártótól és a beszerzési helytől, ezért mindig érdemes alaposan tájékozódni a vásárlás előtt.

Laminált biztonsági üveg ára

A legbiztonságosabb, de egyben a legdrágább is a biztonsági üvegek között. Egy 1x1 méteres, 10 mm vastag laminált üveg ára körülbelül 27.000 és 35.000 forint között mozog. Ez az üvegtípus különösen jól ellenáll a törésnek és a behatolásnak, ezért gyakran használják bankokban, ékszerboltokban és más olyan helyeken, ahol a maximális biztonság a legfontosabb.

Biztonsági üveg típusok és árak

Biztonsági üveg típusa

Méret (cm)

Átlagos ár (Ft)

Hőre lágyuló biztonsági üveg

100 x 100

25.000

Edzett biztonsági üveg

100 x 100

30.000

Laminált biztonsági üveg

100 x 100

35.000

Hőre lágyuló biztonsági üveg

200 x 200

45.000

Edzett biztonsági üveg

200 x 200

55.000

Laminált biztonsági üveg

200 x 200

70.000

Ez a táblázat a különböző biztonsági üveg típusokat és azok átlagos árait mutatja két különböző méretben. Az árak tájékoztató jellegűek és változhatnak a gyártótól és a beszerzési forrástól függően.

Kíváncsi a legkedvezőbb biztonsági üveg ajánlatra?

Vegye fel a kapcsolatot a szakértőkkel, és találja meg a legmegfelelőbb megoldást!

Kapcsolatfelvétel

Mi befolyásolja a biztonsági üveg árát?

Ahhoz, hogy teljes képet kapjunk a biztonsági üveg áráról, fontos megérteni, milyen tényezők hatnak rá. Ezek közül a legfontosabbak a méret, a vastagság, a típus, a minőség, a gyártó és a beszerzési forrás. Nézzük meg ezeket részletesen.

Méret és vastagság

Minél nagyobb egy üvegtábla, annál több nyersanyagot igényel a gyártása, ezért az ára is magasabb. Ugyanez igaz a vastagságra is: minél szélesebb, annál több üvegre van szükség a gyártásához. Például, egy 10 mm vastag üvegtábla többe kerül, mint egy 4 mm vastag tábla ugyanabban a méretben.

Típus és minőség

Ahogy már korábban is említettük, a biztonsági üvegnek három fő típusa van: hőre lágyuló, edzett és laminált. Mindegyiknek megvan a maga előnye és hátránya, és mindegyiknek más az ára. Az edzett üveg például drágább, mint a hőre lágyuló, míg a laminált üveg a legköltségesebb választás. A minőség is befolyásolja az árat.

Gyártó és beszerzési forrás

Az árat jelentősen befolyásolja, hogy honnan származik az üveg és hol vásárolja meg. Bizonyos gyártók híresek magas minőségű termékeikről, és ezek az üvegek gyakran drágábbak. A beszerzési forrás is fontos: ha közvetlenül a gyártótól vásárol, általában olcsóbban juthat hozzá az üveghez, mint ha egy kiskereskedőtől vásárolna.

Biztonsági üveg árak méret szerint

Méret (cm)

Hőre lágyuló üveg ára (Ft)

Edzett üveg ára (Ft)

Laminált üveg ára (Ft)

100 x 100

25.000

30.000

35.000

200 x 200

45.000

55.000

70.000

300 x 300

60.000

75.000

95.000

100 x 200

35.000

39.500

49.000

200 x 300

67.000

75.000

95.000

300 x 300

99.000

115.500

139.000

Ez a táblázat az átlagos biztonsági üveg árakat mutatja méret szerint. Az árak tájékoztató jellegűek és változhatnak a gyártótól és a beszerzési forrástól függően.

Szeretne pénzt megtakarítani a biztonsági üveg vásárlásánál?

Kérjen szakember segítségét beszerzésben és telepítésben!

Spórolás szakértői segítséggel

Hogyan válasszunk a legjobb ár-érték arányú biztonsági üveget?

A biztonsági üveg vásárlása nem csak az árról szól. Fontos, hogy a termék megfeleljen az igényeinek és a költségvetésének is. Hogyan találhatja meg a legjobb ár-érték arányt? Íme néhány javaslat.

Az ár és a minőség mérlegelése

Bár az ár fontos tényező, nem szabad megfeledkezni a minőségről sem. Olcsó üveg vásárlása csábító lehet, de ha az alacsony ár rossz minőséget jelent, az végül többe kerülhet. Például, ha az olcsó üveg könnyen megreped vagy tör, akkor hamarosan újat kell vásárolnia, ami további költségeket jelent.

Az igények és a költségvetés összehangolása

A legjobb ár-érték arány megtalálásának egyik módja, ha először mérlegeli, milyen üveg felelne meg Önnek. Milyen vastag és nagy biztonsági üvegre van szüksége? Melyik típusra? A válaszok ismeretében könnyebb lesz megtalálni a legjobb lehetőséget a rendelkezésre álló költségvetésen belül.

Az árajánlatok összehasonlítása

Az árak összehasonlítása segíthet megtalálni a legjobb ár-érték arányt. Kérjen ajánlatot több különböző helyről, és hasonlítsa össze. 

A biztonsági üveg vásárlása nagy befektetés, ezért fontos, hogy időt szánjon a kutatásra és a döntésre. Reméljük, ezek a tippek segítenek megtalálni a legjobb ár-érték arányú biztonsági üveget.

Hogyan takaríthatunk meg a biztonsági üveg vásárlásánál?

Ezen anyagok ára néha ijesztően magas lehet, de van néhány módja, hogy spóroljon ezen a területen. Íme néhány tipp, hogyan takaríthatunk meg a biztonsági üveg vásárlásánál.

Bulk vásárlás és tárgyalás

Ha nagyobb mennyiséget vásárol, gyakran alkudhat az áron. A gyártók és beszállítók gyakran kedvezményeket kínálnak nagyobb rendelésekre, mert ez csökkenti a logisztikai és adminisztratív költségeiket. Ezért érdemes megfontolni a bulk vásárlást, ha nagy mennyiségű biztonsági üveget kell vásárolnia.

Szezonális kedvezmények kihasználása

Gyakran vannak szezonális kedvezmények, amikor a kereslet alacsonyabb, például télen. Ekkor a gyártók és beszállítók kedvezményeket kínálhatnak, hogy ösztönözzék a vásárlást. Érdemes nyomon követni ezeket a kedvezményeket, és akkor vásárolni, amikor az árak alacsonyabbak.

Online és helyi árak összehasonlítása

Az online vásárlás gyakran olcsóbb lehet, mivel az online áruházaknak alacsonyabbak a működési költségei. Ugyanakkor néha a helyi boltok is kínálhatnak jó ajánlatokat. Ezért érdemes összehasonlítani az online és helyi árakat, hogy megtalálja a legjobb ajánlatot.

Összefoglalás: a biztonsági üveg árának legjobb kezelése

Összefoglalva, a biztonsági üveg vásárlása jelentős befektetés lehet, de van néhány módja, hogy spóroljon ezen a területen. Akár a bulk vásárlást választja, akár kihasználja a szezonális kedvezményeket, vagy összehasonlítja az online és helyi árakat, fontos, hogy időt és energiát fektessen a legjobb ár megtalálásába. 

Szeretné megtalálni a legjobb ár-érték arányt a biztonsági üveg vásárlásakor?

Vegye fel a kapcsolatot a szakértőkkel, hogy segítsenek a legjobb döntés meghozatalában!

Árajánlatkérés

Szövegíró, 2 éves tapasztalattal a háta mögött. Írta ezt a biztonsági üveg árak című cikket. Alaposan utána járt a témának.

Hagyj megjegyzést