Article Image

Edzett üveg árak: Mennyit költsünk rájuk 2023-ban?

Hihetetlenül alacsony edzett üveg árak várják! Nézze meg a legújabb ajánlatokat, és hasonlítsa össze az árakat most!
Árkalkulátor
Nincs időd böngészni??Árkalkulátor

Tartalomjegyzék

Mi az az edzett üveg és mire használják?

Az edzett üveg egy speciális üvegtípus, amelyet hőkezelési eljárással készítenek annak érdekében, hogy a hagyományos üvegnél erősebb és biztonságosabb legyen.

Az edzett üveg előállítása

Az edzett üveg előállításának folyamata során először a nyers üveget a megfelelő méretre és formára vágják, majd polírozzák a széleit. A következő lépésben az üveget egy speciális kemencében magas hőmérsékletre, mintegy 620-720 °C-ra melegítik. Ezután hirtelen lehűtik, amelynek eredményeként a hőmérsékleti különbség miatt felülete megkeményedik, miközben a belseje még hőtartalmat őriz. Az ilyen módon kezelt üveg sokkal ellenállóbb a hőmérséklet-változásokkal, mechanikai behatásokkal és ütésekkel szemben.

Edzett üveg alkalmazási területei

Az edzett üveget számos területen használják a mindennapokban, legyen szó akár az otthonról, akár a munkahelyről. Nézzük, milyen gyakori alkalmazásokra használják az edzett üveget:

Üvegajtók

Az edzett üvegből készült ajtók esztétikusak és biztonságosak, például bejárati ajtóként vagy belső térben elhelyezkedő üveg tolóajtóként. Egy 8 mm vastag edzett üvegajtó ára kb. 50.000 - 120.000 Ft között mozog.

Zuhanykabinok

Az edzett üveg ideális választás zuhanykabinokhoz, mivel ellenáll a hőmérséklet-változásnak és a mechanikai behatásoknak. Egy 6 mm vastag edzett üveg zuhanykabin ára általában 70.000 - 150.000 Ft között van.

Asztallapok

Az edzett üveg asztallapok esztétikusak és praktikusak, legyen szó étkezőasztalról, íróasztalról vagy kávézóasztalról. Egy 10 mm vastag edzett üveg asztallap ára 100x200 cm-es méretben kb. 60.000 - 100.000 Ft között alakul.

Térelválasztók

Az edzett üvegből készült térelválasztók lehetővé teszik a terek optikai megosztását, miközben a fény átjárását biztosítják. Ezek az elemek tökéletesek irodák, üzletek vagy akár otthoni enteriőrök számára is. Egy 180x200 cm-es méretű, 8 mm vastag edzett üveg térelválasztó ára körülbelül 120.000-150.000 Ft között mozog.

Biztonsági üvegezésű ablakok

Az edzett üveg gyakran alkalmazott választás biztonsági üvegezésű ablakoknál, ahol a magasabb szintű védelem és a hőszigetelés kombinációja fontos. Egy 80x120 cm-es méretű, 4 mm vastag edzett üvegű ablak ára hőszigetelt kivitelben kb. 50.000 - 80.000 Ft között alakul.

Ezek a főbb alkalmazási területek, ahol az ilyesféle üveg előnyeit kihasználva könnyedén megoldhatók a különböző építészeti és belsőépítészeti kihívások. Természetesen az árak változhatnak a gyártótól, a kívánt vastagságától és a kivitel részleteitől függően. Érdemes több ajánlatot is összehasonlítani, hogy megtaláljuk a legjobb ár-érték arányt.

Szakértői segítségre van szüksége az edzett üveg beszerelésében?

Forduljon hozzánk bizalommal, és segítünk megtalálni szakembert!

Kérj szakértői segítséget!

Az edzett üveg előnyei

Az edzett üveg számos előnye miatt egyre népszerűbb választás a modern építészeti és belsőépítészeti alkalmazások számára. Nézzük meg részletesebben, milyen előnyökkel jár a használata!

Biztonságos választás

Az edzett üveg egyik legfontosabb előnye a biztonság. A hőkezelési folyamat során megnövekedett szilárdsága és ellenálló képessége miatt ez az üveg többszörösen erősebb, mint a hagyományos. Ha mégis eltörik, apró, éles szélek nélküli darabokra reped, amelyek jelentősen csökkentik a sérülés kockázatát.

Hőállóság és időjárásállóság

Az edzett üveg hőálló képessége kiemelkedő, mivel képes ellenállni a hőmérsékleti ingadozásoknak. Ennek köszönhetően kiválóan alkalmas olyan helyeken történő felhasználásra, ahol az üvegnek ki kell állnia a napfényt vagy a hőmérsékleti különbségeket, például teraszokon, üvegházakban vagy üvegtetőkön.

Kiváló terhelhetőség

Az edzett üveg jelentős terhelésnek is ellenáll, ami miatt kitűnő választás olyan alkalmazásoknál, ahol nagyobb terhelésnek van kitéve, ilyenek például az üvegkorlátok, padlóüvegek vagy nagyméretű asztallapok. Az efféle üveg nagyobb teherbírása és stabilitása biztonságos és megbízható megoldást jelent ezeken a területeken.

Az felsorolt előnyeinek köszönhetően sokoldalúan alkalmazható az építészetben és a belsőépítészetben egyaránt. Mindezen előnyök mellett az esztétikai megjelenése és a könnyű tisztíthatósága további plusz pontokat jelentenek az edzett üveg mellett.

Ne hagyja a véletlenre az edzett üveg telepítését!

Vegye igénybe szakértők ajánlatát, hasonlítsa össze és válassza ki a legjobbat!

Ajánlatkérés

Edzett üveg árak 2024: milyen tényezők befolyásolják az árakat?

Az edzett üveg árai számos tényezőtől függnek, amelyek közül néhányat kiemelünk a következőkben. Fontos megérteni ezeket a tényezőket, hogy megalapozott döntést hozhassunk a legjobb ár-érték arányú ajánlat kiválasztásakor.

Méretek és vastagság

Az edzett üveg ára nagymértékben függ a méreteitől és vastagságától. A nagyobb méretű és vastagabb üvegek több nyersanyagot igényelnek, több munkát vesz igénybe a gyártásuk, ami magasabb árakhoz vezet. Például egy 6 mm vastag üveg ára alacsonyabb lesz, mint egy 10 mm vastagé ugyanabban a méretben.

A gyártási folyamat költségei

Az edzett üveg gyártása speciális eljárást igényel, ami magasabb költségekkel jár, mint a hagyományos üveg gyártása. Az edzési folyamat során használt berendezések, energiafelhasználás és munkaerő költségei mind hozzájárulnak a magasabb árhoz.

A piacon elérhető különböző típusok

Az edzett üveg piacon számos különböző típus és márkájú termék érhető el. A különböző gyártók eltérő minőségi szintet és árkategóriát képviselnek, így az árak között jelentős különbségek lehetnek. Egy prémium minőségű üveg, amely jobb anyagokból készült, és magasabb minőségi előírásoknak felel meg, drágább lesz, mint egy alacsonyabb minőségű termék.

Összességében az árakat számos tényező befolyásolja, és érdemes alaposan megvizsgálni a különböző lehetőségeket, mielőtt döntést hoznánk. Ajánlott több gyártó ajánlatát összehasonlítani, és figyelembe venni a minőséget, a méreteket, a vastagságot, valamint a vásárlói véleményeket és tapasztalatokat, hogy a legjobb döntést hozhassuk az adott igényekre és költségvetésre szabva.

Hogyan találjuk meg a legjobb edzett üveg ajánlatot?

A legjobb edzett üveg ajánlat megtalálása nem mindig egyszerű feladat, különösen, ha figyelembe vesszük a piac széles választékát és az árak változékonyságát. Azonban néhány stratégia segítségével könnyebben megtalálhatjuk a legjobb ajánlatot az igényeinknek megfelelően. Íme néhány tipp, hogyan találjuk meg a legjobb ajánlatot:

Hasonlítsa össze az árakat különböző gyártóknál

Az egyik legfontosabb lépés az árak összehasonlítása a különböző gyártók és beszállítók között. Ne ragaszkodjunk az első ajánlathoz, amellyel találkozunk, hanem kérjünk kalkulációkat több cégtől is. Az árak összehasonlítása segít abban, hogy jobb rálátásunk legyen a piacra.

Figyelje az akciókat és kedvezményeket

Rendszeresen ellenőrizzük az akciókat és kedvezményeket a különböző üveggyártóknál és beszállítóknál. Sok cég időszakosan akciókat és kedvezményeket kínál a termékeikre, ami jelentős megtakarítást eredményezhet. Iratkozzunk fel hírlevelekre és kövessük a cégeket közösségi médiában, hogy naprakészek legyünk az aktuális ajánlatokról!

Ellenőrizze a minőséget és a garanciát

Az alacsony ár nem minden, fontos, hogy a termék minősége is megfelelő legyen. Ellenőrizzük az edzett üveg minőségét, a gyártási folyamatot, valamint az esetleges minőségi tanúsítványokat és engedélyeket. Ne feledjük, hogy a rossz minőségű anyag a későbbiekben problémákat okozhat, ami többletköltséget jelenthet. Emellett érdemes figyelembe venni a garanciát is, amely biztosítja a termék megbízhatóságát és tartósságát.

Ezeknek a tippeknek a segítségével könnyebben megtalálhatjuk a legjobb edzett üveg ajánlatot, amely megfelel az igényeinknek és költségvetésünknek. Ne feledjük, hogy a legjobb ajánlat nem csak az alacsony árat jelenti, hanem a jó minőséget, a megbízható garanciát és a kiváló ügyfélszolgálatot is. A fent említett tippek és stratégiák alkalmazásával megkönnyítjük a döntési folyamatot, és elősegítjük, hogy hosszú távon elégedettek legyünk a választott termékkel.

A legnépszerűbb edzett üveg típusok és áraik

Az edzett üveg piacán számos különböző típus és stílus érhető el. Nézzük meg a legnépszerűbb típusokat és azok árait, hogy könnyebben megtaláljuk a számunkra legmegfelelőbb terméket.

Egyszerű edzett üveg

Az egyszerű edzett üveg a legáltalánosabb típus, amelyet számos alkalmazásban használnak, mint például ajtók, ablakok, vagy bútorok. Ezek árai függnek a mérettől, vastagságtól és a gyártótól, általában 14.000 Ft/m²-től indulnak és akár 100.000 Ft/m²-ig terjednek a költségek.

Színezett edzett üveg

A színezett edzett üveg az egyszerű edzett üveghez hasonló, de különböző színű rétegekkel rendelkezik, jól illeszkedik a modern dizájnhoz és többféle színben elérhető. Az áraik magasabbak, mint az egyszerű edzett üvegé, általában 18.000 Ft/m²-től indulnak és 120.000 Ft/m²-ig találhatók a piacon.

Dizájn üveg

A dizájn üveg olyan edzett üveg, amely különleges mintákkal, formákkal vagy textúrákkal rendelkezik. Ideális választás, ha egyedi és stílusos megjelenést szeretnénk elérni. A dizájn üveg ára függ a mintáktól, a formáktól és a gyártótól. Az árak 30.000 Ft/m²-től indulnak és 140.000 Ft/m²-ig terjednek.

Hőszigetelt edzett üveg

A hőszigetelt edzett üveg két vagy több üvegrétegből áll, amelyek között légrés található. Ez a típus kiváló hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik, ami energiatakarékos megoldást jelent. A hőszigetelt edzett üveg ára magasabb, mint az egyszerű vagy színezett edzett üvegé. Az árak általában 15 000 Ft/m²-től indulnak és 30 000 Ft/m²-ig terjednek.

Ezek a legnépszerűbb edzett üveg típusok, amelyek különböző igényeket és költségvetéseket szolgálnak ki. A végső döntésnél fontos figyelembe venni az alkalmazási területet, a stíluspreferenciákat, valamint a költségvetést. Ne felejtsük el, hogy az árak csak tájékoztató jellegűek és a piacon található különböző gyártók és beszállítók ajánlatai eltérőek lehetnek. A legjobb ajánlat megtalálásához érdemes több forrást is megvizsgálni és összehasonlítani az árakat, a minőséget és a garanciát.

Egy jól megválasztott edzett üveg hosszú távon megfelelő védelmet és esztétikai értéket nyújt az otthonban vagy a munkahelyen. A fent bemutatott típusok közül válassza ki azt, amely a legjobban illeszkedik az Ön igényeihez és költségvetéséhez, és élvezze az edzett üveg nyújtotta előnyöket!

Edzett üveg árak vastagság szerint

Vastagság (mm)

Egyszerű edzett üveg (Ft/m²)

Színezett edzett üveg (Ft/m²)

4

14.000 - 28.000

18.000 - 36.000

6

20.000 - 40.000

26.000 - 50.000

8

28.000 - 42.000

36.000 - 55.000

10

33.000 - 48.000

43.000 - 63.000

12

40.000 - 75.000

52.000 - 97.500

15

55.000 - 100.000

71.000 - 120.000

A táblázat az edzett üveg árait mutatja vastagság szerint. Az árak négyzetméterenként értendők, és az adott vastagságú egyszerű vagy színezett edzett üvegre vonatkoznak. Az árak tájékoztató jellegűek, és változhatnak a gyártótól és a beszerzési forrástól függően.

Tippek a pénztárcabarát edzett üveg beszerzéséhez

Az edzett üveg beszerzésekor fontos, hogy pénztárcabarát, de egyben minőségi megoldást találjunk. Az alábbi tippek segíthetnek abban, hogy megtaláljuk a legjobb ár-érték arányt képviselő edzett üveget.

Megbízható forrásból vásároljon

Az első és legfontosabb tipp, hogy mindig megbízható forrásból vásároljunk. Ez azt jelenti, hogy olyan gyártókat és forgalmazókat válasszunk, akik jó hírnévnek örvendenek a piacon és biztosítják a termékek minőségét és garanciáját. Az online és offline vásárlási lehetőségek között is érdemes körülnézni.

Mérje fel az igényeit és válassza ki a megfelelő típust

Mielőtt edzett üveget vásárolnánk, érdemes felmérni az igényeinket és kiválasztani a számunkra legmegfelelőbb típust. Vegyük figyelembe az edzett üveg felhasználási területét, az esztétikai igényeinket és a költségvetésünket. Egy jól megválasztott típus nemcsak pénztárcabarát, de hosszú távon is megfelelő teljesítményt és elégedettséget nyújt.

Válassza ki a helyes üvegezési megoldást otthonába

Az otthonunkban alkalmazott üvegezési megoldások befolyásolják az energiatakarékosságot, a biztonságot és a kényelmet. A pénztárcabarát edzett üveg beszerzésekor fontos, hogy olyan típusokat válasszunk, amelyek megfelelnek az otthonunk speciális igényeinek. Például, ha energiatakarékosságot szeretnénk elérni, a hőszigetelt lehet a legjobb választás.

A fent említett tippek követése révén könnyebben megtalálhatjuk a megfelelő pénztárcabarát megoldást, amely hosszú távon is megfelelő védelmet és esztétikai értéket biztosít. Ne felejtsük el, hogy a legjobb ajánlatok megtalálása érdekében érdemes több forrást is megvizsgálni, összehasonlítani az árakat és a minőséget, valamint a garanciát.

Különböző edzett üveg típusok és áraik

Típus

Méretek

Ár (Ft)

Egyszerű edzett üveg

1000x2000 mm

50.000 - 75.000

Színezett edzett üveg

1000x2000 mm

60.000 - 100.000

Dizájn üveg

1000x2000 mm

75.000 - 120.000

Hőszigetelt edzett üveg

1000x2000 mm

70.000 - 95.000

Biztonsági edzett üveg

1000x2000 mm

70.000 - 100.000

Tükrös edzett üveg

1000x2000 mm

55.000 - 75.000

Az első táblázat bemutatja a legnépszerűbb edzett üveg típusokat és azok árait. Az árak tájékoztató jellegűek, és függenek a méretektől, vastagságtól, valamint a kiválasztott színtől vagy mintától.

Ne feledje, hogy az edzett üveg beszerzése nem ér véget a vásárlásnál.

Szakértőinkkel a telepítés és a karbantartás során is számíthat a segítségünkre!

Kérj telepítési segítséget!

Gyakran Ismételt Kérdések

Milyen elővigyázatossági intézkedéseket kell betartani az edzett üveg kezelésekor?

Az edzett üveg bár erősebb a hagyományos üvegnél, de óvatosan kell kezelni. Ügyeljünk rá, hogy ne üssük meg éles vagy kemény tárgyakkal, és ne érjen hozzá túlmelegedett felület, mert ez megrongálhatja az üveget.

Mikor érdemes edzett üveget választani laminált üveg helyett?

Az edzett üveg jobb választás lehet, ha nagyobb mechanikai terhelésnek, hőingadozásnak vagy ütésállóságnak kell ellenállnia. A laminált üveg inkább akkor ajánlott, ha a biztonság és a zajcsökkentés a fő szempont.

Hogyan lehet eltávolítani az edzett üveget egy szerkezetből?

Az edzett üveg eltávolítása egy szerkezetből szakszerű beavatkozást igényel. A legjobb, ha ezt szakemberekre bízzuk, hogy elkerüljük a sérüléseket és a károkat.

Vásárolhatok-e egyedi méretű vagy formájú edzett üveget?

Igen, a legtöbb edzett üveg gyártó és forgalmazó képes egyedi méretű és formájú üvegeket gyártani. A pontos méretek és igények megadásával készíttethetünk olyan terméket, amely tökéletesen illeszkedik a projektünkhöz.

Mi a különbség az edzett üveg és a hőmegerősített üveg között?

Az edzett üveg és a hőmegerősített üveg előállítási folyamata hasonló, de az edzett üveg erősebb és ellenállóbb, nagyobb hőmérsékleti különbségeknek és mechanikai terhelésnek képes ellenállni, míg a hőmegerősített üveg inkább a hőingadozásnak áll ellen. A választásnál fontoljuk meg, milyen igénybevételnek kell az üvegnek megfelelnie.

Összefoglaló: Hogyan válasszuk ki a legjobb edzett üveg árat 2024

A legjobb edzett üveg ár kiválasztása érdekében fontos áttekinteni a főbb szempontokat, amelyek hatással vannak az árakra és a döntésre. Az alábbiakban összefoglaljuk a legfontosabb lépéseket:

  1. Ismerjük meg az edzett üveg előnyeit, tulajdonságait és felhasználási területeit.
  2. Mérjük fel saját igényeinket és költségvetésünket, valamint az alkalmazási területet.
  3. Tekintsük át a piacon elérhető különböző típusokat, és hasonlítsuk össze az árakat, a minőséget és a garanciát.
  4. Figyeljünk az akciókra és kedvezményekre, valamint ellenőrizzük a termékek forrását, hogy biztosak lehessünk a minőségben és a megbízhatóságban.
  5. Válasszuk ki a legmegfelelőbb edzett üveg típust otthonunk vagy munkahelyünk számára, és élvezzük a pénztárcabarát megoldások nyújtotta előnyöket.

Az edzett üveg árak 2024-ben is változhatnak, ezért érdemes folyamatosan tájékozódni a piacon és összehasonlítani a különböző ajánlatokat. A fent bemutatott tippek segítségével könnyebben megtalálhatjuk a legjobb ár-érték arányt, amely hosszú távon is megfelelő védelmet és esztétikai értéket biztosít.

Szövegíró, 2 éves tapasztalattal a háta mögött. Írta ezt a edzett üveg árak című cikket. Alaposan utána járt a témának.

Hagyj megjegyzést