Article Image

Fix üvegfal árak: A legjobb tippek és trükkök

Összegyűjtöttük a legjobb fix üvegfal opciókat, hogy otthona modern és stílusos legyen. Fedezze fel a különböző típusokat és válassza ki a legmegfelelőbbet!
Árkalkulátor
Nincs időd böngészni??Árkalkulátor

Az utóbbi években egyre népszerűbbek a fix üvegfalak, hiszen elegáns és modern megjelenést kölcsönöznek otthonunknak vagy irodánknak. De miért válasszunk fix üvegfalat? Milyen előnyei vannak ennek a megoldásnak? Ebben a cikkben mindent elmondunk a fix üvegfalakról, az áraiktól kezdve a legjobb tippeken és trükkökön át egészen a karbantartásig.

Ne hagyd, hogy a fix üvegfal beszerelése fejtörést okozzon!

Tapasztalt szakemberek minden kérdésedre választ adnak, és minőségileg kiviteleznek.

Kapcsolatfelvétel

Tartalomjegyzék

A fix üvegfalak típusai

A fix üvegfalak számos típusa közül választhatunk, attól függően, hogy milyen igényeket szeretnénk kielégíteni. A leggyakoribb típusok a következők:

Átlátszó üvegfalak

Az átlátszó üvegfalak az otthonokban és irodákban is népszerűek, mivel tágasabbá és világosabbá teszik a teret. 35.000 Ft/m²-től indulnak az átlátszó üvegfalak árai.

Fényáteresztő üvegfalak

Ezek az üvegfalak részben átlátszóak és a természetes fény bejutását teszik lehetővé anélkül, hogy a teljes átláthatóságot biztosítanák. Az árak 35.000 Ft/m²-től kezdődnek.

Dekoratív üvegfalak

A dekoratív üvegfalak különleges mintákkal, színekkel, vagy textúrákkal rendelkeznek, és stílusos megjelenést kölcsönöznek a térnek. Általában 40.000 Ft/m²-től kezdődnek az ilyen típusú üvegfalak árai.

Biztonsági üvegfalak

A biztonsági üvegfalak speciális, erősített üvegből készülnek, és nagyobb védelmet nyújtanak a balesetekkel szemben. Ezeknek az üvegfalaknak az ára 60.000 Ft/m²-től indul.

Fix üvegfalak népszerű típusai és árai

Típus

Méret (szélesség x magasság)

Ár (Ft)

Átlátszó üvegfal

3m x 2,5m

65.000

Matt üvegfal

3m x 2,5m

55.000

Színezett üvegfal

3m x 2,5m

85.000

Tükrös üvegfal

3m x 2,5m

110.000

Mintás üvegfal

3m x 2,5m

90.000

Akusztikus üvegfal

3m x 2,5m

135.000

A fenti táblázat bemutatja a fix üvegfalak népszerű típusait és a hozzájuk tartozó méreteket és árakat. A felsorolt árak tájékoztató jellegűek, és változhatnak a gyártótól, a beszállítótól és a kivitelezéstől függően.

A fix üvegfalak anyagai és hozzájuk tartozó szerelvények

A fix üvegfalak többféle anyagból és szerelvényekkel készülhetnek. A leggyakoribb üveg típusok:

  • Edzett üveg: Az edzett üveg erősebb és strapabíróbb, mint a hagyományos üveg. Az árak 40.000 Ft/m²-től kezdődnek.
  • Laminált üveg: A laminált üveg több rétegből áll, és nagyobb biztonságot nyújt a betörésekkel és az üvegtörésekkel szemben. Az árak 50.000 Ft/m²-től indulnak.

A fix üvegfalak szerelvényei és rögzítői:

  • Felső szerelvények: A felső szerelvények a mennyezethez rögzítik az üvegfalakat, és általában alumíniumból vagy rozsdamentes acélból készülnek. Az árak 6.000 Ft-tól indulnak darabonként.
  • Alsó szerelvények: Az alsó szerelvények az üvegfalakat a padlóhoz rögzítik, és ugyancsak alumíniumból vagy rozsdamentes acélból készülnek. Az árak 4.500 Ft-tól kezdődnek darabonként.

A fix üvegfalak méretezése és tervezése

Amikor fix üvegfalat tervezünk, több tényezőt is figyelembe kell vennünk:

  • Helyszín és méretek: Az üvegfal helyszínét és méreteit a tér adottságai határozzák meg. Az üvegfal árát a méretek befolyásolják, így érdemes alaposan átgondolni, mekkora üvegfalra van szükségünk.
  • Tervezési megfontolások: A fix üvegfalak tervezésekor érdemes figyelembe venni az adott helyiség stílusát, a színeket és a textúrákat, valamint a tér funkcionalitását. A jó tervezés segít abban, hogy a fix üvegfal harmonikusan illeszkedjen a környezetébe.

Hogyan határozzuk meg költségeket?

A fix üvegfalak ára több tényezőtől függ:

  • Az üveg és szerelvények árai: Az üveg típusától, vastagságától és a szerelvények anyagától függően változnak az árak. A piacon elérhető árak 15.000 Ft/m²-től kezdődnek, de a speciális igények esetén akár 60.000 Ft/m² fölé is emelkedhetnek.
  • Szerelési költségek: A fix üvegfalak szerelése szakértelmet igényel, és a munka ára jelentős mértékben befolyásolja a teljes költséget. A szerelési költségek 15.000 Ft/m²-től indulnak.
  • Karbantartási és javítási költségek: Az üvegfalak karbantartása és javítása idővel további költségeket jelenthet. Érdemes ezeket a tényezőket is figyelembe venni a fixüvegfal árának megállapításakor.

Fontos szempontok az üvegfalak vásárlása során

A fix üvegfalak vásárlása során érdemes figyelembe venni a következő szempontokat:

  • Garancia és szolgáltatások: A garancia hossza és minősége fontos szerepet játszik a vásárlási döntésben, ahogy a szolgáltatások jellege is. Érdemes olyan gyártót választani, aki megfelelő garanciát és utólagos szolgáltatásokat biztosít.
  • Beszállítók és gyártók kiválasztása: Beszerzéskor fontos a megbízható beszállítók és gyártók kiválasztása. Érdemes több ajánlatot is összehasonlítani, illetve az ár mellett a minőséget és a referenciákat is figyelembe venni.
  • Helyszíni felmérés és tanácsadás: A fix üvegfalak vásárlása előtt érdemes igénybe venni a helyszíni felmérést és tanácsadást, hogy a legjobb megoldást találjuk a tér adottságaihoz és igényeinkhez.

A fix üvegfalak karbantartása és tisztítása

A fix üvegfalak hosszú távú megőrzése érdekében érdemes megfelelő karbantartást és tisztítást végezni:

  1. Tisztítási tippek: A fix üvegfalak tisztításához érdemes üvegtisztító szereket és puha törlőkendőt használni. A tisztítás során ügyeljünk a karcok elkerülésére.
  2. Karbantartási javaslatok: A fix üvegfalak karbantartása során ellenőrizzük a szerelvények állapotát, és szükség esetén cseréljük ki az elhasználódott alkatrészeket. Ezzel hosszabb élettartamot biztosíthatunk az üvegfalaknak.

Fix üvegfalak szerelési és karbantartási költségei

Szolgáltatás

Leírás

Ár (Ft)

Szerelés

A fix üvegfalak szakszerű telepítése

130.000

Helyszíni felmérés

A terület felmérése és a szerelési terv elkészítése

12.000

Tanácsadás

Szakértői tanácsadás a megfelelő üvegfal kiválasztásához

10.000

Karbantartás

Az üvegfalak és szerelvények rendszeres karbantartása

30.000

Üvegfal tisztítása

Szakértő által végzett üvegfal tisztítás

22.000

Alkatrészcsere

Elhasználódott szerelvények és alkatrészek cseréje

40.000

A második táblázat bemutatja a fix üvegfalak szerelési és karbantartási költségeit. Az árak tájékoztató jellegűek, és változhatnak a gyártótól, a beszállítótól és a szolgáltatást nyújtó cégtől függően.

Gyakran Ismételt Kérdések

Milyen biztonsági intézkedéseket érdemes megfontolni a fix üvegfalak esetében?

A fix üvegfalaknál fontos a biztonság, ezért érdemes olyan üvegtípust választani, mint az edzett vagy laminált üveg, amelyek ellenállóbbak a törésnek és sérüléseknek. Ezenkívül érdemes gondoskodni a megfelelő rögzítésről és a szerelvények rendszeres karbantartásáról.

Milyen típusú üvegek közül választhatok a fix üvegfalakhoz?

A fix üvegfalakhoz többféle üvegtípus közül választhatunk, mint például az átlátszó, matt, színezett, tükrös vagy mintás üveg. Az üveg vastagsága és anyaga, valamint a speciális tulajdonságok, mint az UV-védelem és a hőszigetelés, szintén befolyásolják a végeredményt és az árat.

Szükség van-e engedélyre a fix üvegfalak telepítéséhez?

A fix üvegfalak telepítésekor előfordulhat, hogy engedélyre van szükség, különösen, ha a szerkezet jelentős változást eredményez az ingatlanban. Javasolt konzultálni a helyi építési hatósággal vagy szakemberrel, hogy megbizonyosodjunk az engedélyekről és a szükséges előírásokról.

Hogyan lehet minimalizálni a zajátvitelt a fix üvegfalaknál?

A fix üvegfalak esetében a zajátvitel csökkentése érdekében érdemes olyan üvegtípust választani, amely jobb hangszigetelést biztosít, például a laminált vagy az akusztikus üveg. Emellett a megfelelő szerelvények és tömítések alkalmazása is segíthet a hangszigetelés javításában.

Üvegfalakkal kapcsolatos kérdéseid vannak vagy segítségre van szükséged a megfelelő típus kiválasztásában?

Szakértők készen állnak, hogy segítsenek Neked! Lépj kapcsolatba velük. 

Szakértői segítség

Következtetés

A fix üvegfalak kiváló megoldást jelentenek otthonunk vagy irodánk modernizálására és a terek átláthatóságának növelésére. A legjobb döntés meghozatalához figyelembe kell vennünk az árakat, a minőséget, a tervezést, a szerelést és a karbantartást. A helyszíni felmérés és tanácsadás segítségével megtalálhatjuk a legmegfelelőbb megoldást, és hosszú távú befektetésként tekinthetünk a fix üvegfalak beszerzésére.

A következő tippeket és trükköket érdemes szem előtt tartani:

  • Alaposan tájékozódjunk a fix üvegfalak típusairól és anyagairól, hogy a legjobb döntést hozhassuk meg.
  • Kérjünk több ajánlatot különböző beszállítóktól és gyártóktól, hogy összehasonlíthassuk az árakat és a minőséget.
  • Vegyük figyelembe a szerelési és karbantartási költségeket a fix üvegfal árának megállapításakor.
  • Válasszunk olyan gyártót, amely megfelelő garanciát és utólagos szolgáltatásokat biztosít.
  • Használjunk üvegtisztító szereket és puha törlőkendőt a fix üvegfalak tisztításához, és ügyeljünk a karcok elkerülésére.

Összességében a fix üvegfalak árak és a legjobb tippek és trükkök ismerete segít abban, hogy a legjobb döntést hozhassuk meg, és hosszú távú befektetésként tekinthessünk az üvegfalak beszerzésére. Egy jól megtervezett és kivitelezett fix üvegfal nemcsak esztétikailag vonzó megoldást kínál, hanem növeli az ingatlan értékét is.

Szövegíró, 2 éves tapasztalattal a háta mögött. Írta ezt a fix üvegfal árak című cikket. Alaposan utána járt a témának.

Hagyj megjegyzést