Article Image

Kandalló üveg árak: Mennyibe kerül a csere?

A cikk fontos információkkal szolgál a kandalló üveg vásárlásához és cseréjéhez, így hasznos lehet azoknak, akik tervezik a kandallójuk felújítását vagy karbantartását.
Árkalkulátor
Nincs időd böngészni??Árkalkulátor

Ez a cikk kiegészítő cikként készült a már korábban közzétett kandalló építés ár című cikkhez. A kandalló üveg cseréje akkor válhat szükségessé, ha az üveg megsérült, repedt vagy elvesztette a hőállóságát. A kandalló üveg az egyik legfontosabb eleme a kandallónak, mivel biztosítja a tűzvédelmet és az esztétikai megjelenést.

Ez a leírás részletes és pontos információkat nyújt a kandalló üveg cseréjéről, beleértve az árakat, a kandalló üveg típusait, a cseréjének folyamatát, a karbantartást, és sok más hasznos információt. A cikk arra is igyekszik felhívni a figyelmet, hogy milyen fontos az üveg cseréje és szakember bevonása.

Találja meg a legjobb szakembert a kandalló üveg cseréjére most!

Kérj árajánlatot most

Tartalomjegyzék

A kandalló üveg típusai

A kandalló üveg alapvető tulajdonságának, átlátszóságának köszönhetően nem csak a kandallóknál, kályháknál hanem a legkülönbözőbb hőkezelő eljárások (pizzasütés) során is jól hasznosítható, mivel az égési folyamatok szabad szemmel nyomon követhetők. Kiemelkedő hőálló tulajdonságának köszönhetően a szélsőséges hőmérsékleti változásoknak is ellenáll. Tartósan 700-800 °C-ig hőálló, így nem okoz kihívást a különböző készülékek üzemi hőmérséklete sem. A legextrémebb elvárásokat is kielégíti.

A különböző anyagú kandalló üvegek feldolgozása különböző méretekben és megmunkálási fázisokban történik a későbbi felhasználásnak megfelelően. Mivel a hőálló (kandalló) üveg cseréjénél fontos szerepet játszik az üveg típusa, a következőkben bemutatjuk a leggyakrabban használt kandalló üveg típusokat.

Ha rendszeresen használod a kandallód, akkor előbb-utóbb szükség lehet az üveg cseréjére.

Ha rendszeresen használod a kandallód, akkor előbb-utóbb szükség lehet az üveg cseréjére.

Hőálló kerámia üveg

A hőálló kerámia üveg a legelterjedtebb és legnépszerűbb típusú kandalló üveg. Ez az üveg nagyon ellenálló, akár 1400 fokig is képes ellenállni. Továbbá ez az üveg nagyon tartós és hosszú élettartamú, így kiváló választás lehet, ha a kandalló üveg cseréje szükségessé vált.

Boroszilikát üveg

A boroszilikát üveg egy másik népszerű kandalló üveg típus, amely anyaga könnyű, ugyanakkor rendkívül tartós és ellenáll a folyamatos magas hőmérsékletnek. A boroszilikát üveg ellenállóbb a hőhatással szemben, mint az edzett üveg, ezért alkalmazzák olyan területeken, ahol nyílt lángot  használnak. A boroszilikát üveg előállítása drágább, mint az edzett vagy a normál üvegé.

Kvarc üveg

A kvarc üveg egy másik kiváló választási lehetőség a kandalló üveg cseréjekor. Ez az üveg is kiváló hőállósággal rendelkezik, és ellenáll a magas hőmérsékletnek, azonban drágább, mint a többi típusú kandalló üveg,valamint ennek a típusú üvegek a beépítése is nehezebb.

Kandalló üveg típusok és tulajdonságaik 

Termék típusa

Anyaga

Átlagos ár

Hőálló kerámia üveg

Kerámia

10.000 Ft

Boroszilikát üveg

Üveg

15.000 Ft

Kvarc üveg

Kvarc

20.000 Ft

Az üveg típusának kiválasztása során fontos szempont a kandalló típusa és mérete, valamint az üveg ára és minősége. Az üveg típusának megfelelő kiválasztása nagyon fontos, hiszen ez biztosítja a kandalló biztonságos és hatékony működését.

Amennyiben szeretné megismerni a kandalló üveg típusait és megtalálni a megfelelőt az Ön kandallójához, akkor ne habozzon, és rendelje meg a szakember szolgáltatásait még ma!

A kandalló üveg cseréjének okai

Mi a kandalló üveg átlagos élettartama?

A kandalló üveg átlagos élettartama általában 5-10 év. Az élettartamot befolyásolhatja az üveg típusa, minősége és használatának körülménei. Az üveg tisztán tartása és rendszeres karbantartása hosszabb élettartamot biztosíthat az üveg számára. Azonban nagyon fontos szem előtt tartani, hogy ha az üveg törött, repedt vagy gyenge hőállóságú, akkor cserélni kell, annak ellenére, hogy esetleg nem érte el az átlagos élettartamot.

Amennyiben a kandalló üveget túl szorosan építik be, elkerülhetetlenül bekövetkezik a törés. Miközben a keret tágul, a rögzítő szerelvényeken keresztül megpróbálja továbbadni az alakváltozását az üvegnek. Ha a szerelvények nem tudnak elcsúszni az üvegen, akkor például a kerámiaüveg a terhelés hatására eltörik.

Kandalló üveg cseréjének okai és megoldások 

Okok

Megoldások

Törött üveg

Cserélje ki az üveget

Repedt üveg

Cserélje ki az üveget

Gyenge hőállóság

Válasszon magasabb minőségű kandalló üveget

A hőálló üveg cseréjének leggyakoribb okai tehát a törött, repedt üveg.

A hőálló üveg cseréjének leggyakoribb okai tehát a törött, repedt üveg.

Törött üveg

A hőálló (kandalló) üveg idővel törhet, és ez komoly biztonsági kockázatot jelenthet. Ha a törés nagyobb, akkor a szikra kijuthat a kandallóból, amely tüzet okozhat a lakásban, tehát élet és balesetveszélyes lehet! Tehát amennyiben törött az üveg elengedhetetlen annak cseréje, melyhez a legjobb ha szakember segítségét kéri!

Repedt üveg

A kandalló üveg hő hatására is megrepedhet. A repedés kisebb kockázatot jelent, mint a törés, de ugyanúgy szükséges a kandalló üveg cseréje, mivel a repedés következtében csökken a hőállóság és ez biztonsági kockázatot jelenthet.

Gyenge hőállóság

Az üveg hőállósága idővel csökkenhet, és ez is okozhatja a kandalló üveg cseréjét. Ha az üveg elveszíti a hőállóságát, akkor az nem fog ellenállni a kandalló magas hőmérsékletének, pedig az balesetveszélyes lehet.

A kandalló üveg cseréje azonnal szükséges, amennyiben az üveg törött vagy megrepedt, de a gyenge hőállóság is azt jelzi, hogy az üveg cseréje szükségessé vált.

Keresse meg a legjobb szakembert kandalló üveg cseréjére most!

Találjon megfelelő szakember

Hogyan válasszunk megfelelő kandalló üveget?

A megfelelő kandalló üveg kiválasztása során figyelembe kell venni a következő tényezőket:

Méret

Az első fontos tényező a kandalló üveg kiválasztásakor a méret. Az üvegnek pontosan illeszkednie kell a kandalló nyílásához, hogy biztonságosan működjön. A kandalló üveg mérete befolyásolja a kandalló hatékonyságát és biztonságát is.

Anyag

A kandalló üveg anyaga nagyon fontos szempont a kiválasztás során. A leggyakrabban használt anyagok a hőálló kerámia üveg, a boroszilikát üveg és a kvarcüveg. Az anyag kiválasztása függ a kandalló típusától, a hőmérséklettől és az üveg árától is.

Hazánkban igen elterjedtek az előre méretre vágott 4 mm vastag 1300°C-ig hőálló “robax” amerikai kerámia üvegek, melyek ára 13.000-17.000 Ft között mozog.

Ár

Az ár szintén fontos szempont a kandalló üveg kiválasztásakor. Az üveg típusa, minősége és mérete határozza meg az árat. Például: Számos vállalkozás egyedi méretre szabja az üveget, mely négyzetméterenként 115.000 és 150.000 Ft mozog attól függően, hogy “robax” amerikai kerámia üveg, tűzálló üveg, kerámia üveg, boroszilikát üveg.

Egy kis segítség a kandalló üveg számításához

10 x 20 cm = 0.02 m2 x 140.000 = 

  2 800 Ft

20 x 30 cm = 0.06 m2 x 140.000 = 

  8 400 Ft

30 x 40 cm = 0.12 m2 x 140.000 = 

16 800 Ft

Fontos azonban, hogy ne csak az ár alapján válasszunk, hanem figyelembe kell venni az üveg minőségét, vastagságát és biztonságosságát is.

Az üveg kiválasztása előtt érdemes szakemberrel konzultálni, aki segíthet a megfelelő kandalló üveg kiválasztásában a biztonságos és hatékony kandalló működés érdekében.

Keresse meg a legjobb szakembert kandalló üveg cseréjére most!

Kérj árajánlatot most

Kandalló üveg cseréjének költségei

A kandalló üveg cseréjének ára több tényezőtől függ, mint például az üveg típusa, mérete és minősége, valamint a csere nehézsége, bonyolultsága és szakember igénye.

Kandalló üveg cseréjének ára

A kandalló ajtó hőálló üveg cseréjének ára kandalló típusonként változó lehet, de általában az üveg típusától, méretétől illetve a szükséges munka idejétől függ. Összességében elmondható, hogy  30.000 és 150.000 forint közötti összegbe is kerülhet, de mivel igen összetett az árképzés, minden eset egyedi áras.

Fontos megjegyezni, hogy a kandalló üveg cseréje összetett feladat, a munka elvégzése szaktudást igényel, így minden esetben kérje szakember segítségét! A szakemberek árajánlatot a sérült üveg mérete alapján adnak első körben. Ezek után már a megrendelő igényeitől függ, hogy milyen típusú és minőségű üveget kíván betetetni a kandalló ajtóba.

Találj szakembert

Kandalló üveg cseréje - hogyan történik?

A kandalló üveg cseréje bonyolult feladat lehet, és a munkát a szakembernek szükséges elvégeznie. Az üveg cseréjének folyamata a következő lépésekből áll:

Mit csinál a szakember a kandalló üveg cseréje során?

  1. Első lépésként a kandalló ajtaját és az üveget eltávolítja,
  2. a kandalló keretét alaposan megtisztítja az összes piszoktól és hamutól,
  3. az új üveget beilleszti a keretbe, biztosítva a pontos illeszkedést, hogy pontosan illeszkedik a helyére,
  4. az üveget biztonságosan rögzíti a kerethez,
  5. az ajtót visszahelyezzük a helyére, és ellenőrizzük a biztonságos rögzítést.

Tippek a kandalló üveg biztonságos cseréjéhez

  • A kandalló üveg cseréjét mindig a olyan szakembernek kell elvégezni, aki szakképzett ls tapasztalt,
  • a biztonság érdekében mindig használjon védőeszközöket, 
  • ügyeljen arra, hogy az új üveg pontosan illeszkedjen a keretbe, és biztosítsa a biztonságos rögzítést,
  • ellenőrizze, hogy az ajtó helyesen záródik és biztonságosan működik,
  • a kandalló üveg cseréje előtt mindig ellenőrizze az üveg típusát és méretét, és válasszon olyan üveget, amely megfelelően illeszkedik a kandallóhoz.

Mivel a kandalló üveg cseréje nem egyszerű, otthoni barkács feladat, mindig kérje a cseréhez szakember segítségével, hiszen a biztonságos működtetés csak így biztosítható.

Kandalló üveg cseréjének folyamata 

Lépések

Tippek és trükkök

Hőálló kerámia üveg eltávolítása

Használjon kesztyűt és szemüveget

Új kandalló üveg behelyezése

Ellenőrizze a méretet és a kompatibilitást

A kandalló üveg rögzítése

Használjon speciális kandalló üveg ragasztót

 

Kandalló üveg karbantartása

A kandalló üveg karbantartása fontos ahhoz, hogy a kandalló biztonságosan működése szempontjából és esztétikailag is kívánatos a rendszeres tisztítása. A kandalló üveg karbantartása a következő módon történhet.

Hogyan tartsuk karban a kandalló üveget?

  • A kandalló üveg rendszeres tisztítása fontos, hogy biztosítsuk a hatékony és biztonságos működést. A tisztítás gyakorisága függ a kandalló használatának gyakoriságától.
  • A kandalló üveg tisztítása előtt figyeljen arra, hogy a tűz eloltása után legalább 12 óra elteljen és az üveg teljesen lehűljön.
  • Távolítsa el az üveg előtt a hamut és az egyéb szennyeződéseket, hogy megkönnyítse a tisztítást
  • Olyan tisztítószereket használjon, amelyek nem károsítják az üveget kifejezetten kandalló üveg tisztítására terveztek.
  • A tisztítószert mindig alaposan távolítsa el az üvegről és öblítse le a felületet tiszta vízzel.
  • Puha ruhát vagy papírtörlőt használjon a tisztításhoz, hogy megakadályozza az üveg karcolódását
  • Ne használjon vízgőzt az üveg tisztításához, mert ez megnövelheti az üveg hőmérsékletét, ami károsíthatja az üveget.

A tisztítás és karbantartás egyszerű lépései segíthetnek abban, hogy az üveg tiszta és biztonságos legyen, és hosszú élettartamot biztosítson a kandallónak.

A tisztítás és karbantartás egyszerű lépései segíthetnek abban, hogy az üveg tiszta és biztonságos legyen, és hosszú élettartamot biztosítson a kandallónak.

Kandalló üveg árak összehasonlítása

Különböző típusú kandalló üvegek vásárlásakor fontos az árak összehasonlítása, hogy megtalálja az igényeinek és pénztárcájáek megfelelő opciót. Az üveg típusa és minősége számos tényezőt befolyásol, mint például a hőállóság, az ellenállás és az ár.

Különböző kandalló üveg típusok árának összehasonlítása

  1. hőálló kerámia üveg a legolcsóbb, 4.000 és 20.000 forint között érhető el, azonban nem ajánlott nagyon magas hőmérsékleten használni, mivel nem rendelkezik olyan magas hőállósággal, mint más típusú üvegek.
  2. A boroszilikát üveg általában drágább 32.000 és 78.000 forint közötti áron juthatunk hozzá.
  3. kvarcüveg a legdrágább, mely 60.000 és 120.000 forint közötti áron vásárolható meg. Ez a típusú üveg rendelkezik a legjobb hőállósággal és kiválóan ellenáll a hőingadozásnak.

Az árak eltérései

Az árak eltéréseit a típus és minőség mellett az üveg mérete is befolyásolhatja. Nagyobb méretű üveg általában drágább, mint kisebb méretű üveg. Az árakat továbbá befolyásolja, hogy közvetlenül a gyártótól vagy kereskedőtől szerezzük be. Számos barkács áruház kínálatában szerepelnek ezek az üvegek, ahol sűrűben megtehetik, hog akcióznak, így sokszor olcsóbban beszerezhetőek, mintha magától a gyártótól vásárolnánk.

Kandalló üveg árak összehasonlítása 

Méret

Anyag

Ár

50 x 50 cm

Boroszilikát üveg

15.000 Ft

60 x 60 cm

Kvarc üveg

20.000 Ft

70 x 70 cm

Hőálló kerámia üveg

10.000 Ft

Kandalló üveg vásárlása - hol lehet beszerezni?

A kandalló üvegeket tüzelőberendezéseket forgalmazó szakboltokban, kandalló és kályha bemutató termekben,  kisebb és nagyobb barkácsáruházakban valamint ezek online felületein tudjuk beszerezni, de beszerezhetők, könnyedén valamely hazai gyártótól is.

Bolti vásárlás

A kandalló üveg beszerzése bolti vásárlással lehetséges. A kandalló üvegeket általában az építőanyagot és tüzelő berendezéseket forgalmazó kisebb és nagyobb kereskedőktől szerezhetjük be. Amennyiben személyesen szeretné megvásárolni az új kandalló vagy kályha üveget élvezhet annak előnyét élvezheti,hogy megnézheti, megfoghatja a különböző üvegeket, láthatja őket beépítve és tanácsot is kérhet a berendezéséhez illő üveg kiválaszásához.

Bolti választékok és árak aránya

Áruház

Árak

Választék

Bauhaus

Alacsony

Szűk választék

Praktiker

Közepes

Széles választék

Kandalló üveg szaküzlet

Magas

Szakértői tanácsadás, széles választék

Online vásárlás

A kandalló üveg vásárlása online is elérhető, hiszen több gyártónak is van saját webshopja illetve számos webáruház kínálatában megtalálhatóak már a különböző méretű és anyagú kandalló üvegek. Az előnye ennek a vásárlási módnak, hogy kényelmes és időtakarékos. A webáruházak általában nagyobb választékot kínálnak, valamint az ügyfelek értékeléseket és véleményeket is olvashatnak az adott termékekről, megkönnyítve ezzel döntésüket.

Mind a bolti, mind az online vásárlási módszernek megvannak az előnyei és hátrányai és a döntés a vásárló igényeitől, preferenciáitól és kényelmétől függ. Azonban fontos megjegyezni, hogy a vásárlás előtt alaposan tájékozódjunk. Ha nem vagyunk biztosak a választásunkban, kérjük szakember segítségét. A szakember az üveg cseréjét is elvégzi, így biztosak lehetünk, hogy a megfelelő üveget vásároltuk ami szakszerűen került beépítésre.

Vásárlási opciók előnyei

Vásárlási lehetőségek

Előnyök

Bolti vásárlás

Azonnali vásárlási élmény és az áru helyszínen való megtekintése

Online vásárlás

Kényelmes és széles választék

Ez a táblázat bemutatja a kandalló üveg vásárlásának két fő lehetőségét. Az olvasók hasznos információkat kaphatnak arról, hogy melyik vásárlási lehetőség a legmegfelelőbb számukra, milyen előnyökkel jár a bolti és az online vásárlás, és mire kell figyelni a vásárlás során.

Kandalló üveg cseréje - miért érdemes szakemberre bízni?

A kandalló üveg cseréje bonyolult folyamat, amely szakértelmet és tapasztalatot igényel. Bár a kandalló üveg cseréje az otthoni barkácsolók számára is megoldható, a szakember általi cserének számos előnye van.

Tapasztalat és tudás

A szakember rendelkezik a szükséges tapasztalattal és tudással a kandalló, kályha üveg cseréjéhez. Ő ismeri a hőálló üvegek típusait és azok tulajdonságait, potosan tudja, melyik típus melyik kandallóhoz a legmegfelelőbb. A szakember tudja, hogyan kell biztonságosan eltávolítani az eredeti üveget és hogyan kell beilleszteni az újat.

Biztonság

A megfelelő szakembernek megvan a szükséges felszerelése, pontosan tudja, hogyan kell biztonságosan dolgozni a kandallóval, kályhával, minimalizálva a sérülés, baleset lehetőségét.

Garancia

A szakember által végzett hőálló (kandalló) üveg cseréje általában garanciát nyújt, hiszen bármilyen probléma merül fel az üvegcserével kapcsolatban, a szakember ingyenes javítást vagy cserét vállal.

Tényezők és hatások

Tényezők

Hatások

Tapasztalat és tudás

Minőségi munka és biztonságos kandalló üveg cseréje

Biztonság

Kockázatok elkerülése és a kandalló üveg biztonságos cseréje

Garancia

Az elvégzett munka garanciája

Kérj szakértők segítségét

Összegzés

A Qjob.hu egy megbízható online platform, amely segít Önnek, felhasználóknak megtalálni a legmegfelelőbb szakembert kandallója, kályhája üvegcseréjéhez. Több ügyfelünk is megosztotta velünk a sikertörténetét, amelyek inspirálóak és segítséget nyújthat másoknak kandalló üvegek cseréje esetén.

  1. Például, János régóta küzdött azzal, hogy a kandallójában lévő üveg törött volt szerette volna végre újra használni a kandallót. Fogalma sem volt hol találhat megbízható szakembert a kandalló üveg cseréjéhez. Szomszédja javaslatára regisztrált a Qjob.hu oldalán és megtalálta a megfelelő szakembert aki gyorsan kicserélte a kandalló üvegét, így végre újra élvezheti a tűz melegét kandallójában.
  2. Egy másik ügyfelünk, Erzsébet, már régóta tervezte a kandalló üvegének seréjét, de nem ismert szakembert körezetében. Mivel saládjába többen találtak már szakembert más feladatokra a Qjob-on keresztül, meghirdette a kandalló üveg cseréjét.. A Qjob.hu oldalon keresztül több ajánlatot is kapott. Annyi dolga volt , hogy kiválassza a számára megfelelő, megbízható szakembert. A szakember segített neki kiválasztani a megfelelő kandalló üveget és kicserélte gyors határidővel.

Ezek a sikertörténetek azt mutatják, hogy a Qjob.hu segítségével könnyen találhatunk megbízható szakembert a kandalló üvegek cseréjéhez. Oldalunkon számos szakember található, akik magas minőségben,  megfizethető áron dolgoznak. Ha Ön számára is gondolt jelent a kandalló használat, mert az üveg cseréje szükséges, regisztráljon a Qjob.hu oldalán, és találja meg az Önhöz legközelebbi szakembert!

A cikkünkben részletesen tárgyaltuk a kandalló üveg cseréjének fontosságát, az okokat és a költségeket. Megtudtuk, hogy a kandalló üveg típusa és minősége nagy szerepet játszik az árak alakulásában. A kandalló üveg cseréjének megfelelő kiválasztása és karbantartása is fontos ahhoz, hogy hosszabb élettartamot biztosítsunk az üveg számára.

Tanácsaink segítségével könnyen kiválaszthatod a megfelelő kandalló üveget a kandallójához, valamint megtudhatod, hogyan tarthatod karban és tisztán az üveget. A hőálló (kandalló) cseréjére vonatkozó költségek magasak lehetnek, de a szakember bevonása garantálja a biztonságos és hatékony munkavégzést, valamint hosszabb élettartamot biztosít az új üveg számára.

Reméljük, hogy cikkünk segített megérteni a kandalló üveg cseréjének fontosságát és az árak alakulását. Ne felejtse el, hogy a megfelelő üveg kiválasztása és a rendszeres karbantartás hosszabb élettartamot biztosít az üvegnek és megóvja a kandallóját a károsodástól.

Több mint 2 éves tapasztalattal rendelkező szövegíró. Az adott, kandalló üveg árak cikk szerzője, körültekintően utána járt a témának.

Hagyj megjegyzést