Article Image

Mennyibe kerül egy előregyártott kémény? Árak és tippek

Melyik előregyártott kémény a legjobb választás? Fedezd fel a különböző típusokat és azok költségeit!
Árkalkulátor
Nincs időd böngészni??Árkalkulátor

Sziasztok, József vagyok, és ma az előregyártott kémények világába kalauzollak el benneteket. De miért éppen ezt a témát választottam? Mert szerintem rengetegen vannak, akik hallottak már ezekről a kéményekről, de nem igazán tudják, hogy milyen előnyökkel jár a használatuk, mennyibe kerülnek, és milyen típusok közül lehet választani. Most ezekre a kérdésekre szeretnék választ adni nektek.

Gyors menü:

Miért válasszunk előregyártott kéményt?

Szóval, a kérdés továbbra is fennáll: miért válasszuk? Nos, hogy megtaláljuk a választ, nézzük meg az előregyártott kémények előnyeit és a legmegfelelőbb alkalmakat a választásukra.

Az előregyártott kémények előnyei

Előnyei között számos olyan jellemzőt találunk, amelyek ideális választássá teszik őket sok háztulajdonos számára. Először is, rendkívül gyorsan és egyszerűen telepíthetők, ami jelentős idő- és költségmegtakarítást jelent. Másodszor, az ilyen kémények rendkívül strapabírók és hosszú élettartamúak. Például, egy jó minőségű acél előregyártott kémény akár 20-30 évig is kitart anélkül, hogy jelentős karbantartást igényelne.

Ezen túlmenően, számos különböző stílusban és kialakításban gyártják, így könnyedén megtalálható az a típus, ami a legjobban illik a ház stílusához. A választék széles, az egyszerű és letisztult acél modellektől kezdve a rusztikus kerámia kéményekig mindenki megtalálhatja a számára leginkább tetsző kéményt.

Ráadásul, a gyártásánál a legújabb technológiákat alkalmazzák, ami garantálja, hogy ezek a termékek kiváló minőségűek és megfelelnek a legmagasabb biztonsági előírásoknak.

Mikor érdemes előregyártott kéményt választani?

Most pedig térjünk rá arra a kérdésre, hogy mikor érdemes ezt választani. Különösen akkor jelentenek jó vételt, ha gyors és költséghatékony megoldást keresünk. Például, ha éppen építkezünk, és szeretnénk minél előbb beköltözni az új otthonunkba, akkor egy előregyártott kémény ideális választás lehet, hiszen gyorsan és egyszerűen telepíthető.

Ezenkívül, ha egy olyan kéményt szeretnénk, amely hosszú élettartamú, kevés karbantartást igényel, és széles kínálatban érhető el, akkor is érdemes e mellett dönteni. Ahogy korábban említettem, egy acél kémény ára már 100.000 forinttól kezdődik, ami jelentősen olcsóbb, mint egy hagyományos kémény építése. Természetesen, az ára függ a méretétől, anyagától és a gyártótól is, de általánosságban elmondható, hogy az előregyártott kémények jó ár-érték arányt képviselnek.

Bizonytalan a legmegfelelőbb előregyártott kémény kiválasztásában? 

Vegye fel a kapcsolatot szakértőkkel, akik segítenek megtalálni a legmegfelelőbb megoldást! 

 Kapcsolatfelvétel

Így nézki egy előregyártott acél kémény

Acél anyagból készült előregyártott kémény

Az előregyártott kémények fő típusai

Rengeteg opció közül választhatunk, amelyek mindegyike egyedi jellemzőkkel bír. Ebben a szakaszban megvizsgáljuk a három fő típusát: az acél, a kerámia és a bélelt kéményeket. Lássuk, milyen jellemzőkkel rendelkeznek, és milyen árakkal találkozhatunk!

Acél előregyártott kémények

Kezdjük az acél kéményekkel, amelyek igen népszerűek a piacon. Az acélkémények rendkívül strapabírók és hosszú élettartamúak. Az acél matéria miatt az ilyen kémények rendkívül hőállóak és ellenállnak a korróziónak. Emellett könnyen tisztíthatóak és karbantarthatóak. Áruk pedig nagyon vonzó lehet, hiszen egy alap modell már 100.000 forint körül elérhető.

Kerámia előregyártott kémények

A kerámia kémények a magas hőállóságukról és a hosszú élettartamukról ismertek. A kerámia kiváló hőszigetelő anyag, így ezek a kémények hatékonyan tudják szabályozni a hőmérsékletet. Emellett a rusztikus megjelenésükkel különleges hangulatot teremtenek az otthonban. Árban viszont drágábbak az acél kéményeknél, átlagosan 150.000-300.000 forint közötti összegre számíthatunk.

Bélelt előregyártott kémények

Ezek olyan kémények, amelyek belső felületét egy speciális bélés borítja. Ez különféle anyagokból készülhet, mint például rozsdamentes acél vagy kerámia. A bélés célja a kémény élettartamának növelése és a tűzvédelmi szabványoknak való megfelelés.

Milyen anyagból készült bélés a legjobb választás?

A bélés anyagának kiválasztása azon múlik, hogy milyen tulajdonságokat keresünk. Ha a legnagyobb hőállóságot és tűzállóságot szeretnénk, akkor a kerámia bélés a legjobb választás. Ha viszont a legjobb korrózióállóságot keresünk, akkor a rozsdamentes acélbélés lesz a nyerő. Természetesen, az anyag is befolyásolja a kémény árát, a bélelt kémények általában a legdrágábbak, elérhetik akár a 500.000 forintot is.

Nem találja a legjobb árat az előregyártott kéményekre? 

Szakértőink segítenek a legjobb ajánlatok kiválasztásában.

  Ajánlatkérés

Előregyártott kémény árak

Költségük nagyban függ a kémény anyagától és típusától. Ebben a részben megvizsgáljuk, milyen árakkal találkozhatunk az acél, kerámia és bélelt kémények esetében.

Az acél előregyártott kémények 

Közismerten a legmegfizethetőbb opciók közé tartoznak. Ezeknek az ára nagyjából 100.000 és 200.000 forint között mozog, természetesen a mérettől és a gyártótól függően. Ez az ár magában foglalja a kéményt, de a telepítési költségeket már nem, ezek további kiadást jelenthetnek.

A kerámia előregyártott kémények 

Kissé drágábbak, mint az acél kémények. Áruk jellemzően 150.000 forinttól kezdődik, és akár 300.000 forintig vagy annál is magasabbra is rúghat, függően a kémény méretétől és stílusától.

A bélelt előregyártott kémények 

Általában a legdrágábbak. A bélés anyagától és minőségétől függően az áruk akár 500.000 forintig vagy annál is magasabbra is emelkedhet. A nagyobb költség azonban magában foglalja a magasabb minőséget és a hosszabb élettartamot.

Az anyagok és az árak összehasonlítása

Összehasonlítva az anyagokat és az árakat, könnyű belátni, hogy az előregyártott kémények esetében számos opció közül választhatunk, attól függően, hogy milyen tulajdonságokat keresünk és mennyit vagyunk hajlandóak fizetni. Az acél kémények olcsóbbak, de kevésbé stílusosak, míg a kerámia és a bélelt kémények magasabb áron kínálnak nagyobb hőállóságot, tűzállóságot és esztétikát. Az a legfontosabb, hogy mérlegeljük az igényeinket és a költségvetésünket, mielőtt döntést hoznánk.

Az előregyártott kémény árak áttekintése

Kémény típusa

Átlagos ár (Ft)

Méretek

Acél előregyártott kémény

170.000 - 300.000

150mm, 200mm, 250mm

Kerámia előregyártott kémény

250.000 - 400.000

180mm, 200mm, 250mm

Bélelt előregyártott kémény

310.000 - 500.000

180mm, 200mm, 250mm

Acél-kétszakaszos előregyártott kémény

360.000 - 600.000

200mm, 250mm, 300mm

Kerámia-kétszakaszos előregyártott kémény

470.000 - 720.000

200mm, 250mm, 300mm

Bélelt-kétszakaszos előregyártott kémény

550.000 - 850.000

200mm, 250mm, 300mm

Ez a táblázat a kémények különböző típusainak áttekintését adja, beleértve az árakat és a különböző méretekben elérhető változatokat.

Előregyártott kémény telepítése

Előregyártott kémény telepítése szakember által

Az előregyártott kémények telepítési költségei

Az árán felül fontos figyelembe venni a telepítés költségeit is, melyek jelentősen növelhetik az összköltséget. De milyen tényezők befolyásolják ezt a költséget, és milyen árakkal számolhatunk?

Milyen tényezők befolyásolják a telepítési költségeket?

Számos tényező befolyásolhatja. Ilyen tényező például a mérete, az anyaga, a telepítés helyszíne, a munka bonyolultsága és az igénybe vett szolgáltatások. Például, egy nagyobb kémény telepítése többe kerülhet, mint egy kisebbé, mert több anyagot és munkaórákat igényel.

Általános árak és költségek a telepítés során

Általánosságban elmondható, hogy a telepítése 100.000 és 200.000 forint közötti összegbe kerülhet. Ez az összeg magába foglalja a munkaórákat és az anyagokat, de nem tartalmazza az esetleges extra költségeket, mint például a földmunkákat, az alapozást vagy a kéménytetőt.

Fontos megjegyezni, hogy ezek az árak csupán becslések, és a tényleges költségek eltérhetnek. Mindig érdemes több ajánlatot is kérni és összehasonlítani őket, hogy a legjobb döntést hozhassuk meg. Egy jó előregyártott kémény megéri az árát, hiszen hosszú élettartamot és kiváló minőséget kínál.

Telepítési költségek áttekintése

Telepítési fajta

Átlagos költség (Ft)

Alaptelepítés 

55.000 - 100.000

Bonyolult telepítés 

110.000 - 200.000

Szükséges eszközök, ha saját magunk csináljuk

15.000 - 30.000

Váratlan költségek

10.000 - 50.000

A táblázat tartalmazza a szakemberrel végzett telepítés költségeit, a saját kezűleg végzett (DIY) építés díjait, valamint a szükséges eszközök és a váratlan kiadások árát.

Hogyan lehet megtakarítani az előregyártott kémények árain?

Mivel jelentős befektetést igényel vannak módok a költségek csökkentésére.

A legjobb időszak az előregyártott kémény vásárlására

Számos tényező befolyásolja az előregyártott kémény árakat, beleértve az évszakot is. Például a kereslet csökkenése miatt a költségek általában csökkennek a nyári hónapokban. Ez jó időszak lehet a kémény vásárlására, mivel a megtakarítások akár a vásárlás és telepítés kiadásának jelentős részét is fedezhetik.

Hol lehet jól árazott előregyártott kéményt találni?

Számos online és hagyományos üzlet kínál ilyen kéményeket, de az árak jelentősen eltérhetnek. Érdemes több helyről is ajánlatot kérni, és összehasonlítani azokat. Az interneten számos platformon, mint például az Qjob.hu, ahol szintén össze lehet vetni a különböző szállítók munkadíját és termékeit, hogy megtalálja a legjobb ár-érték arányt.

Gyakran Ismételt Kérdések

Mennyibe kerül egy előregyártott kémény telepítése?

A telepítésének költségei nagyban változhatnak, attól függően, hogy milyen típusú kéményt választunk, és milyen az építési körülmények. Általánosan, a kiadások 100.000 és 200.000 forint között mozognak, de ez függ az anyagtól, mérettől és a munka bonyolultságától.

Melyik előregyártott kéménytípus a legköltséghatékonyabb?

Az acél előregyártott kémények általában a legmegfizethetőbbek, mind a beszerzési, mind a telepítési költségek tekintetében. Azonban fontos, hogy a költséghatékonyság mellett más szempontokat, például a minőséget és az élettartamot is figyelembe vegyük.

Hogyan találhatok megfelelő szakembert az előregyártott kémény telepítésére?

Egy jó forrás a Qjob.hu, ahol számos szakember profilját és értékeléseit tekintheti meg. Itt könnyedén összehasonlíthatja a különböző szakemberek árait és tapasztalatait, és kiválaszthatja a legmegfelelőbbet.

Milyen további költségekkel kell számolni az előregyártott kémények ára mellett?

Számolni kell a telepítési költségekkel is, melyek tartalmazhatják a munkadíjat, az anyagköltséget, a szállítási kiadásokat és az esetleges extra munkákat, mint például a földmunkát és az alapozást. Ezek a költségek jelentősen növelhetik az összegét.

Következtetés

Az előregyártott kémények ár-érték arányának mérlege

Összefoglalva, a kémények ára az anyagától, méretétől, gyártójától és a telepítési költségektől függ. Mielőtt döntést hozna, érdemes mérlegelni a költségeket és az előnyöket. Ne feledje, hogy a legolcsóbb nem mindig a legjobb. A jó minőségű, hosszú élettartamú kémény hosszú távon gazdaságosabb lehet, még ha első pillantásra drágábbnak is tűnik. Ne feledkezzen meg a kutatásról és az árak összehasonlításáról, hogy a lehető legjobb döntést hozhassa meg!

Elakadt a telepítési folyamatban? 

Szakembereink segítenek a folyamat során, hogy a legjobb eredményt érje el! 

  Telepítési segítségkérés

József, cikk szerzője
Kémény telepítés szakértője
Fűtésszerelő, aki több mint 4 éve foglalkozik kémények telepítésével.

Hagyj megjegyzést