Article Image

Mennyibe kerül egy kémény megépítése?

Mire számíthat? Szakértői tanácsok és értékes tippek. Kattintson, és ismerje meg a részleteket!
Árkalkulátor
Nincs időd böngészni??Árkalkulátor

A kémény építés ára számos tényezőtől függ és biztosan szeretné megtalálni a legjobb ajánlatot. Ebben a cikkben bemutatjuk a kémény építésének áraival kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat és tippeket, hogy zökkenőmentesen és költséghatékonyan haladhasson át ezen a folyamaton.

Ne hagyd a véletlenre a kémény építését!

Vedd fel a kapcsolatot egy megbízható szakemberrel még ma és élvezd a minőségi munka előnyeit!

Kapcsolatfelvétel

 Tartalomjegyzék 

Miért hasznos tudni a kémény építés költségeit?

A kémény építés árának ismerete nélkülözhetetlen ahhoz, hogy egy ilyen folyamat során meg tudja hozni a megfelelő döntést akár a kivitelező, akár az anyag kapcsán. Az árak ismerete segít abban, hogy ne fizessen túl sokat és,  hogy megtalálja a legjobb ár-érték arányt. Ezenkívül a költségek átláthatósága segíthet elkerülni a felesleges kiadásokat és az építési folyamat során felmerülő problémákat.

Kémény típusok és azok árai

A kémény építés ára jelentősen eltérhet az egyes típusok miatt. Tekintsük át a leggyakoribb kémény típusokat és azok árait!

Egyenes kémény építése

Az egyenes kémények a legegyszerűbb és legolcsóbb megoldások közé tartoznak. Az árak itt 200.000 Ft-tól 500.000 Ft-ig terjednek, attól függően, hogy milyen anyagokból készül a kémény és milyen magasra szeretné építeni.

Kürtővel ellátott kémény kialakítása

A kürtővel ellátott kémények esetében általában magasabb árakra kell számítani, mivel ezek a kémények bonyolultabbak és több anyagot igényelnek. Az árak itt 400.000 Ft-tól 800.000 Ft-ig terjedhetnek.

Füstcsatornás kémény építése

A füstcsatornás kémények a legdrágább megoldásnak számítanak, mivel ezek a legbonyolultabbak és a legtöbb anyagot igénylők. Az árak itt 600.000 Ft-tól 1.200.000 Ft-ig terjedhetnek, attól függően, hogy milyen anyagból készül a kémény és milyen magasra szeretné építeni a megrendelő.

Az anyagok minőségének hatása az építés árára

A kémény építés ára jelentősen függ az anyagoktól is. Nézzük meg, milyen hatással vannak az anyagok a kémény építés árára!

Tégla kémény

A téglából készült kémények általában olcsóbbak, mint az acél vagy a kerámia kémények. Az árak itt 200.000 Ft-tól 600.000 Ft-ig terjedhetnek, attól függően, hogy milyen méretű és magasságú kéményt szeretne építeni.

Acél kémény

Az acél kémények közepes árkategóriába tartoznak. Az árak itt 400.000 Ft-tól 800.000 Ft-ig terjedhetnek.

Kerámia kémény 

A kerámia kémények általában a legdrágább megoldások közé tartoznak, mivel ezek a legtartósabbak és a legjobb hőszigeteléssel rendelkeznek. Az árak itt 600.000 Ft-tól 1.200.000 Ft-ig terjedhetnek.

Üveg kémény

Az üveg kémények a legmodernebb megoldások közé tartoznak és különleges esetekben alkalmazzák őket. Az árak itt 800.000 Ft-tól 1.500.000 Ft-ig terjedhetnek, attól függően, hogy milyen méretű és magasságú kéményt szeretne építeni.

A kemény építése során felhasználható anyagok és árak

Anyag

Jellemzők

Árak (Ft)

Tégla

Hőálló, hagyományos

10.000 – 15.000/m

Fém

Gyors telepítés, könnyű

20.000 – 25.000/m

Kerámia

Hosszú élettartam

30.000 – 40.000/m

Béton

Robosztus, időjárásálló

15.000 – 20.000/m

Üveg

Modern dizájn

40.000 – 50.000/m

Rozsdamentes acél

Tartós, ellenálló

25.000 – 35.000/m

Ez a táblázat a leggyakoribb kémény építő anyagokat és azok jellemzőit, valamint árait mutatja be. Az árak tájékoztató jellegűek és eltérhetnek a különböző gyártóktól és beszállítóktól.

Ne várj tovább!

Kérj ajánlatot tapasztalt szakemberektől és építsd meg a profi, de költséghatékony kéményed!

Ajánlatkérés most

A kémény mérete és a költségek összefüggése

A kémény mérete is befolyásolja az építési költségeket. Nézzük meg, hogyan alakulnak az árak a különböző méretű kémények esetében!

Kisebb kémények építési árai

A kisebb kémények esetében általában olcsóbb árakra lehet számítani, mivel kevesebb anyagot és munkaerőt igényelnek. Az árak itt 200.000 Ft-tól 500.000 Ft-ig terjedhetnek, attól függően, hogy milyen anyagokból készül a kémény és milyen magasra szeretné építeni.

Nagyobb kémények építési árai

A nagyobb kémények esetében viszont magasabb árakra kell számítani, ugyanis több anyagra, magasabb munkaórára számíthatunk a kivitelezés során. Az árak itt 400.000 Ft-tól 1.000.000 Ft-ig terjedhetnek az anyagfelhasználástól és a magasságtól függően.

A kivitelezés bonyolultságának hatása a kivitelezés árára

A kémény építés árát jelentősen befolyásolhatja a munkaigény is. Nézzük meg, hogyan alakulnak az árak a különböző munkaigényű kémények esetében!

Egyszerű kémény építési költségei

Az egyszerű kémények esetében általában olcsóbb árakra lehet számítani, mivel kevesebb időt és munkaerőt igényelnek. Az árak itt 200.000 Ft-tól 500.000 Ft-ig terjedhetnek.

Bonyolult kémény építés költségei

A bonyolult kémények esetében pedig magasabb árak várhatók, mivel több időt és munkaerőt vehetnek igénybe. Az árak itt 400.000 Ft-tól 1.000.000 Ft-ig terjedhetnek.

Kéményépítési munkadíjak

Szolgáltatás

Leírás

Árak (HUF)

Kéménytervezés

Tervrajzok és engedélyek

50.000 – 100.000

Kémény építés

Alap kéményépítés

150.000 – 250.000/m

Kémény bontás

Régi kémény eltávolítása

50.000 – 100.000

Kémény javítás

Sérülések, repedések javítása

20.000 – 50.000

Kémény tisztítás

Korom, zsír eltávolítása

10.000 – 20.000

Kémény bevonatolása

Kémény belső védelme

30.000 – 50.000/m

Ez a táblázat a kémény építési szolgáltatásokat, leírásukat és árait mutatja. Az árak tájékoztató jellegűek, és eltérhetnek a különböző vállalkozóktól és a projektek méretétől és bonyolultságától függően.

Még nem találtad meg a tökéletes kéményépítőt?

Fordulj hozzánk bizalommal és segítünk megtalálni a legjobb szakembert! Lépj velünk kapcsolatba!

Szakember keresés

Az építési engedélyek és a kémény építés árának kapcsolata

A kémény építés árát befolyásolhatják az építési engedélyek és a kapcsolódó költségek is. Nézzük meg, hogyan alakulnak az árak ebben a tekintetben!

Szükséges engedélyek beszerzése

A kémény építéséhez általában szükséges az építési engedélyek beszerzése, amelyek ára 50.000 Ft-tól 200.000 Ft-ig terjedhet.

Engedélyek költségei és hatása az árra

Az engedélyek beszerzése és a kapcsolódó költségek befolyásolhatják a kémény építés árát. Fontos, hogy pontosan tájékozódjunk az előírásokról és a szükséges engedélyekről, hogy ne érjen minket meglepetés a költségek terén. Ezek az összegek 50.000 Ft-tól 200.000 Ft között mozoghat a kémény méretétől és típusától függően.

A kémény építés árának összefoglalása és tippek a legjobb választáshoz

Összefoglalva, a kémény építés ára számos tényezőtől függ, mint például a kémény típusa, mérete, anyaga és a munkaigény. A következő tippek segíthetnek a legjobb választás megtalálásában:

Tájékozódjon a kémény építés árairól!

Ahhoz, hogy megtalálja a legjobb ár-érték arányt, érdemes alaposan utánajárni az építő szolgáltatókról és összehasonlítani a különböző ajánlatokat.

Vegye figyelembe az anyagokat és a munkaigényt

A kémény építés ára jelentősen függ az anyagoktól és a munkaigénytől, ezért érdemes ezeket is figyelembe venni a döntés során.

Kérjen több árajánlatot!

A legjobb választás megtalálásához érdemes több árajánlatot is kérni és összehasonlítani azokat. Így könnyebben megtalálhatja a legjobb ajánlatot.

Tájékozódjon az építési engedélyekről!

Ne feledje, hogy a kémény építés árát befolyásolhatják az építési engedélyek és a kapcsolódó költségek is. Tájékozódjon ezekről, hogy ne érje meglepetés a költségek terén.

Az építés árának csökkentése

A kémény építés árának csökkentése érdekében érdemes megfontolni néhány költséghatékony megoldást. Nézzük meg, hogyan lehet spórolni a kémény építés költségein!

Költséghatékony anyagok és technikák

A kémény építés árát jelentősen befolyásolja az anyagok és technikák választása. Érdemes olyan anyagokat és technikákat választani, amelyek költséghatékonyak, de mégis jó minőségűek és tartósak:

 • Tégla kémény: A téglából készült kémények általában olcsóbbak, de ha megfelelő minőségű téglát választ, akkor hosszú távon is jó választás lehet.
 • Prefabrikált kéményelemek: A gyárilag előállított kéményelemek gyorsabb és könnyebb telepítést tesznek lehetővé, ami csökkentheti a munkaerő költségeit.
 • Energiahatékony kémény kialakítás: Az energiahatékony kémények, például a hővisszanyerő rendszerekkel ellátottak, hosszú távon megtakarítást jelenthetnek a fűtési költségekben.

Kérjen több ajánlatot különböző vállalkozóktól!

A kémény építés árának csökkentése érdekében érdemes több ajánlatot kérni különböző vállalkozóktól. Így jobb rálátása lesz a piaci árakra, és könnyebben megtalálhatja a legkedvezőbb ajánlatot. Néhány tipp az ajánlatkéréshez:

 • Kérjen részletes árajánlatot: A részletes árajánlat segít abban, hogy pontosan lássa, mire költi a pénzét, és összehasonlíthassa a különböző vállalkozók ajánlatait.
 • Ne döntsön csak az ár alapján: Fontos, hogy ne csak az ár alapján válasszon vállalkozót, hanem vegye figyelembe a minőséget és a vállalkozó tapasztalatait is.
 • Kérdezze meg a referenciákat: Kérjen referenciákat a vállalkozótól, hogy megbizonyosodjon arról, hogy korábbi ügyfelek elégedettek voltak a munkájával.

Ezeknek a stratégiáknak a követése segíthet abban, hogy csökkentse a kémény építés árát, miközben jó minőségű és tartós kéményt kap. Ne feledje, hogy a költséghatékony megoldások hosszú távon is megtérülhetnek, és a kémény karbantartása és javítása során további megtakarításokat érhet el.

Gyakran Ismételt Kérdések

Milyen gyakran kell karbantartani és ellenőrizni a kéményt és ez mennyibe kerül?

A kéményeket évente legalább egyszer javasolt ellenőrizni és karbantartani. A karbantartás költsége általában 10.000 Ft és 25 000 Ft között mozog, a kémény méretétől, anyagától és a szükséges munkáktól függően.

Milyen anyagokkal és technológiákkal építhető energiatakarékos kémény?

Az energiahatékonyság érdekében választhat hővisszanyerő rendszert, amely a kéményben keletkező hőt hasznosítja a fűtési rendszerben. Emellett környezetbarát és hőszigetelő anyagokat is alkalmazhat, mint például a kőzetgyapot, a cellulóz vagy a polisztirol.

Hogyan befolyásolja a kémény mérete és magassága az építés költségeit?

A kémény mérete és magassága közvetlenül befolyásolja a felhasznált anyagok mennyiségét és az építéshez szükséges munkaerőt. Minél nagyobb és magasabb a kémény, annál több anyagra és munkaórára lesz szükség, ami növelheti a kémény építés árát.

Milyen garanciát kaphatok a kémény építésére, és ez hogyan befolyásolja az árat?

A garancia időtartama és a garanciális feltételek a vállalkozótól és a kémény típusától függően változhatnak. A garancia általában 2-5 év között mozog, és a garanciális feltételekben foglaltak szerint a vállalkozó köteles javítani a garanciaidőn belül felmerült hibákat. A garancia befolyásolhatja a kémény építés árát, mivel a hosszabb garanciaidő általában magasabb költségekkel jár.

Ne kockáztass! Keress egy profi szakembert, aki biztonságos és tartós kéményt épít neked a legjobb áron!

Kattints a gombra, és kezdd el a keresést!

Profi kéményépítőt keresek

Összefoglalás:Hogyan válasszuk ki a legjobb kémény építési árat

A kémény építés árának kiválasztása során több tényezőt is figyelembe kell venni annak érdekében, hogy megtaláljuk a legjobb ár-érték arányt. A következő szakaszokban összefoglaljuk a legfontosabb szempontokat a döntésben és bemutatjuk, hogyan találhatjuk meg a legjobb választást, miközben spórolunk a költségeken.

Fontos szempontok a döntésben

 • Anyagok és technikák: Válasszon költséghatékony, de minőségi és tartós anyagokat és technikákat a kémény építéséhez.
 • Vállalkozók tapasztalata és referenciái: Válasszon olyan vállalkozót, aki rendelkezik a szükséges tapasztalattal és jó referenciákkal.
 • Részletes árajánlatok: Kérjen részletes árajánlatokat több vállalkozótól, hogy összehasonlíthassa az ajánlatokat és megtalálja a legkedvezőbbet.
 • Garancia: Ügyeljen a garancia időtartamára és feltételeire, amelyek befolyásolhatják a kémény építés árát és a jövőbeni költségeket.
 • Karbantartás és javítás költségei: Vegye figyelembe a kémény karbantartásának és javításának költségeit, amelyek hosszú távon befolyásolják a teljes költségeket.

A legjobb választás megtalálása és spórolás

 • Összehasonlítás: Hasonlítsa össze a különböző vállalkozók ajánlatait, és ne döntsön csak az ár alapján!
 • Tárgyalás: Próbáljon alkudni a vállalkozóval, hogy jobb árat kapjon a kémény építésére!
 • Kombinálja a munkákat: Ha több munkát végeztet el egyszerre a vállalkozóval, akkor lehet, hogy jobb árat kaphat az összes munkára.

A fenti tippek követése segíthet abban, hogy megtalálja a legjobb kémény építési árat és spóroljon a költségeken, miközben biztosítja a kémény jó minőségét és hosszú élettartamát.

Szövegíró, 2 éves tapasztalattal a háta mögött. Írta ezt a kémény megépítése árak című cikket. Alaposan utána járt a témának.

Hagyj megjegyzést