Article Image

Kéményseprő: Mire számíthat és mennyit kell fizetnie?

Ne fizessen feleslegesen a kéményseprő szolgáltatásokért! Részletes árakat kínálunk, hogy megtalálja a legmegfelelőbb ajánlatot
Árkalkulátor
Nincs időd böngészni??Árkalkulátor

Ha kályhával vagy más fűtőberendezéssel rendelkezik otthonában, akkor valószínűleg hallott már a kéményseprésről. Azonban tudta, hogy ez az eljárás nem csak a kémény tisztaságának biztosítása miatt, de a saját és családunk biztonsága érdekében is fontos? A kéményseprő szakembernek  kiemelt szerepe van abban, hogy a kémény ne csak hatékonyan működjön, ezáltal elkerülve a tűzeseteket, de a szén-monoxid mérgezés elhárítása szempontjából is kiemelten fontos. Ez a cikk segít megérteni a kéményseprő szolgáltatást, azt, hogy hogyan zajlik, és mennyit kell érte fizetni.

Kategória

2021

2022

2024

Maximum ár

30.000

35.000

40.000

Átlagos ár

20.000

25.000

30.000

Minimum ár

12.000

15.000

18.000

A fenti táblázat bemutatja a kéményseprő árak változását a 2021, 2022 és 2024 években. Az árak változhatnak a kémény állapotától, illetve az ország különböző területein eltérőek lehetnek. A táblázatban bemutatott árak csak tájékoztató jellegűek!

Ha szeretnél bővebb információt kapni a kéményseprésről, vagy segítségre van szükséged, kérj ingyenes ajánlatot! 

Ajánlatkérés

Tartalomjegyzék

Miért fontos a kéményseprés?

A kéményseprés nem csak egy egyszerű takarítási eljárás. Ez a folyamat nagyon fontos biztonsági okokból, mivel egy nem megfelelően működő kémény tűzveszélyes lehet, valamint nagyobb eséllyel történhet szén-monoxid mérgezés. De miért van erre szükség?

Biztonsági okok

A kémény a fűtési rendszer egyik legfontosabb része, mivel a benne lévő füst és gázok elvezetése a helyiségben tartózkodók egészségét és biztonságát szolgálja. A kéményseprő szakember feladata, hogy a kémény által elvezetett füst és gázok szabadon áramoljanak, és ne szivárogjanak vissza a lakóterekbe. Ha a kémény nem megfelelően működik, akkor a benne lévő füst és gázok visszafolyhatnak, ami komoly egészségügyi problémákat okozhat, beleértve a szén-monoxid mérgezést is. Ezért fontos, hogy rendszeresen ellenőrizzék és tisztítsák a kéményt!

Hatékonyság

A kéményseprés nem csak biztonsági okokból fontos, hanem a hatékonyság miatt is. Ha a kémény nem megfelelően működik, akkor a fűtőberendezés hatékonysága is csökkenhet. Ez azt jelenti, hogy több energia szükséges a megfelelő hőmérséklet eléréséhez, ami növeli az energiaszámlát. A rendszeres kéményseprés segít a fűtési rendszer hatékonyságának fenntartásában, amely végül pénzt takarít meg az energia költségein.

Milyen gyakran kell kéményseprést végezni?

A kéményseprés gyakorisága függ a kémény típusától és a fűtőberendezéstől. Általában a kéményseprést évente egyszer vagy kétszer kell elvégezni, de vannak olyan esetek, amikor gyakrabban szükséges.

Típusok szerint eltérő időszakok

A kéményseprés gyakorisága változhat a kémény típusától függően. A legtöbb esetben a fa- és szénalapú fűtőanyagok használatakor gyakrabban kell kéményseprést végezni, mert ezek a fűtőanyagok nagyobb mennyiségű szennyeződést termelnek. Ezenkívül a gázfűtőberendezéseket is rendszeresen ellenőrizni kell, mert a gáz égésekor káros anyagok is képződhetnek, amelyek lerakódnak a kéményben.

A kéményseprési gyakoriság pontos meghatározásához célszerű szakemberrel konzultálni. A szakember a kémény típusa, a fűtőberendezés típusa és a használt fűtőanyag mennyisége alapján határozza meg, hogy milyen gyakran szükséges a kéményseprés.

Az új kémények első kéményseprése

Az új kémények esetében az első kéményseprést általában az építkezés után hat hónappal vagy egy évvel kell elvégezni. Ez azért fontos, mert az építkezés során a kéménybe kerülhetnek építési hulladékok és más szennyező anyagok, amelyek lerakódhatnak a kéményben. Az első kéményseprés segít eltávolítani ezeket az anyagokat, és biztosítja, hogy a kémény a lehető legjobban működjön.

Ha szeretnél időpontot egyeztetni, vagy kérni szeretnél árajánlatot, kattints az alábbi gombra!

Árajánlatkérés

Tisztítást igénylő kémény

Tisztítást igénylő kémény

Hogyan zajlik a kéményseprés?

A kéményseprési folyamat több lépésből áll, és az eljárás során számos dolgot ellenőriznek és tisztítanak.

Szemrevételezés és tisztítás

A kéményseprés első lépése a szemrevételezés, amely során a kéményseprő szakember megvizsgálja a kémény belső falait és ellenőrzi, hogy nincsenek-e repedések vagy más problémák. Ha szükséges, akkor tisztítja a kéményt, és eltávolítja a lerakódott szennyeződéseket.

Ellenőrzés és dokumentálás

A kéményseprés során a szakember nem csak a kéményt ellenőrzi, hanem a fűtőberendezést is. Ellenőrzi a fűtőberendezés károsanyag-kibocsátását és hatékonyságát is. Ha szükséges, akkor javaslatokat tesz az esetleges problémák orvoslására. Az ellenőrzés során a kéményseprő szakember dokumentálja az elvégzett munkát, és a kémény állapotáról is feljegyzést készít. Ez a dokumentáció fontos, mert bizonyítja, hogy a kéményseprést elvégezték, és megfelelően működik.

Milyen feladatokat végez el a kéményseprő ellenőrzés során?

A kéményseprő ellenőrzése során a szakember számos feladatot végez el annak érdekében, hogy biztonságos és hatékonyan működjön a kémény. Az ellenőrzés magában foglalja a kémény belsejének és külső felületének átvizsgálását, a kémény füstjének ellenőrzését, a füstcsatorna átjárhatóságának és szellőzésének vizsgálatát, valamint a szükséges esetekben a kémény tisztítását is elvégzi.

A kéményseprő a kémény teljesítményét is ellenőrzi, és javaslatokat tesz a hatékonyság javítására. Emellett a szakember megvizsgálja a kémény állapotát és jelzi, ha esetleg javításra vagy felújításra van szükség.

Az ellenőrzés végén a kéményseprő átadja az ellenőrzési dokumentációt a tulajdonosnak, amely tartalmazza a kémény állapotát, az ellenőrzés eredményeit és a javasolt intézkedéseket.

A kéményseprő ellenőrzése rendkívül fontos a biztonságos és hatékony kémény működésének érdekében. Ezért ajánlott legalább évente egyszer ellenőrizni a kéményt, és gondoskodni a szükséges karbantartásról és tisztításról.

Milyen tényezők befolyásolják a kéményseprő árakat?

A kéményseprő árak eltérőek lehetnek, és számos tényező befolyásolja azokat.

Kémény típusa

A kémény típusa az árak meghatározásának egyik legfontosabb tényezője. A kéményseprő árak eltérőek lehetnek a kémény típusától függően. Például, az acél kéményseprés ára más lehet, mint a tégla- vagy kőkéményseprés költsége.

Lakóhely

A kéményseprő árak eltérőek lehetnek a lakóhelytől függően is. A nagyvárosokban általában magasabbak a díjak, míg a kisebb településeken a költségek általában alacsonyabbak.

Kéményseprő árak eltérései országon belül

Város

Árak (Ft)

Budapest

12.000 - 20.000

Debrecen

10.000 - 18.000

Szeged

15.000 - 22.000

Pécs

13.000 - 20.000

Miskolc

11.000 - 16.000

Győr

14.000 - 19.000

A fenti táblázatban bemutatjuk a kéményseprő árak eltéréseit az ország különböző városaiban. Az árak változhatnak a kémény állapotától, illetve az ország különböző területein eltérőek lehetnek az árak.

Kémény állapota és szennyezettségi foka

A kémény állapota és szennyezettségi foka szintén befolyásolja a kéményseprő árakat. Ha a kémény nagyon szennyezett vagy rossz állapotban van, akkor több idő és erőfeszítés szükséges a tisztításhoz, ami a díjak növekedését okozhatja.

A kémény magassága

Az árakat befolyásolja a kémény magassága is. A magasabb kéményeknél több eszközre van szükség a tisztításhoz, ami növelheti az árakat.

Mennyibe kerül a kéményseprés?

A kéményseprés elvégzése fontos biztonsági intézkedés, amelynek ára eltérő lehet a kémény típusától és állapotától függően. Az árak változóak lehetnek, és számos tényező növelheti vagy csökkentheti azokat.

Árak különböző típusú kéményekre

Az árak eltérőek lehetnek a kémény típusától függően. Az acél kéményseprés ára általában 15.000 és 20.000 forint között mozog, míg a tégla- vagy kőkéményseprés ára általában 20.000 és 25.000 forint között van. Ha olyan kéményünk van, amelyben vegyes tüzelésű kazán működik, akkor az árak akár 30.000 forint fölé is emelkedhetnek.

Kéményseprési árak típusok szerint

Kémény típusa

Árak (Ft)

Téglakémény

12.000 - 18.000

Fémkémény

15.000 - 20.000

Béléskémény

18.000 - 25.000

Zsindelykémény

10.000 - 15.000

Cserépkémény

20.000 - 25.000

Lemezkémény

12.000 - 18.000

A fenti táblázatban bemutatjuk a különböző típusú kéményekre vonatkozó árakat. Az árak változhatnak a kémény állapotától, illetve az ország különböző területein eltérőek lehetnek az árak.

Kéményseprő árak változásai országon belül

Az árak eltérőek lehetnek az országon belül is. A nagyvárosokban általában magasabbak az árak, míg a kisebb településeken az árak általában alacsonyabbak. Az árakban szerepet játszik az is, hogy milyen nehézkes hozzáférésű a kémény, valamint a szakember tapasztalata és képzettsége is befolyásolja az árakat.

Ne feledjük, hogy a kéményseprés és ellenőrzés nem csak egy egyszerű karbantartási feladat, hanem fontos biztonsági intézkedés is. Ha rendszeresen végeztetjük el a kéményseprést és ellenőrzést, akkor biztosak lehetünk abban, hogy a fűtőrendszerünk biztonságosan és hatékonyan fog működni.

Válasszunk megbízható kéményseprő szakembert, és ne hagyjuk figyelmen kívül a rendszeres karbantartás fontosságát!

Kéményseprés szakember által

Kéményseprés szakember által

Miért fontos a szakember választása?

A kéményseprő szakember kiválasztása nagyon fontos, mivel a kémény tisztítása nagy felelősséggel jár. A rosszul elvégzett kéményseprés vagy ellenőrzés komoly biztonsági problémákat okozhat. Ezért fontos, hogy megbízható és tapasztalt szakembert válasszunk.

Tapasztalat és képesítések

Amikor kiválasztjuk a kéményseprő szakembert, fontos, hogy olyan tapasztalt és képzett szakembert válasszunk, akinek van gyakorlata a kémények tisztításában és ellenőrzésében. Az ilyen szakember nem csak a kémény tisztítását végzi el, hanem ellenőrzi a fűtőberendezést is, és javaslatokat tesz a javításokra vagy cserére.

Megbízhatóság és megbízható referenciák

Fontos, hogy olyan kéményseprő szakembert válasszunk, aki megbízható és jó referenciákkal rendelkezik. Kérjük el az ügyfelek véleményét a szakember munkájáról, és olvassuk el az online véleményeket is. Ha megbízható szakembert választunk, akkor biztosak lehetünk abban, hogy a kéményseprés és ellenőrzés biztonságosan és hatékonyan fog zajlani.

Azonnali segítségre van szükséged? Egy kattintás és a szakik perceken belül felveszik veled a kapcsolatot!

SOS kéményseprő

Hogyan válasszunk megbízható kéményseprőt?

A kéményseprés fontos karbantartási feladat, amelyet csak megbízható szakemberrel érdemes végeztetni. A megfelelő kéményseprő kiválasztása nagyon fontos, mivel a kémény tisztítása nagy felelősséggel jár. Íme néhány tipp, amelyek segítenek megtalálni a megfelelő kéményseprőt.

Engedélyek és biztosítások ellenőrzése

Fontos, hogy a kéményseprő rendelkezzen minden szükséges engedéllyel és biztosítással a tevékenységéhez. A megbízható kéményseprők rendelkeznek megfelelő képesítéssel és tanúsítvánnyal, amely igazolja, hogy képesek a kémények tisztítására és ellenőrzésére. Ellenőrizzük a szakember engedélyeit és biztosításait, mielőtt felkérjük a munkára!

Referenciák és vélemények vizsgálata

Az ügyfelek véleménye nagyon fontos, amikor kiválasztjuk a kéményseprő szakembert. Kérjük el az ügyfelek referenciáit, és nézzük meg az online véleményeket is. A jó kéményseprőknek pozitív visszajelzései vannak az ügyfelektől, akik elégedettek voltak a szolgáltatással és a kéményseprő munkájával.

Ne felejtsük el, hogy a kéményseprő szakember kiválasztása nem csak a kémény tisztításáról szól! Az ilyen szakember ellenőrzi a fűtőberendezést is, és javaslatokat tesz a javításokra vagy cserére. Ezért fontos, hogy megbízható és tapasztalt szakembert válasszunk.

Ha megbízható kéményseprőt választunk, akkor biztosak lehetünk abban, hogy a kéményseprés és ellenőrzés biztonságosan és hatékonyan fog zajlani.

Ne feledjük, hogy a kéményseprés és ellenőrzés nem csak egy egyszerű karbantartási feladat, hanem fontos biztonsági intézkedés is. Ha rendszeresen végeztetjük el a kéményseprést és ellenőrzést, akkor biztosak lehetünk abban, hogy a fűtőrendszerünk biztonságosan és hatékonyan fog működni.

Hogyan takaríthatunk meg pénzt a kéményseprésen?

A kéményseprés elengedhetetlen része a fűtőrendszerünk karbantartásának, de ez nem jelenti azt, hogy túl sok pénzt kellene költenünk rá. Íme néhány tipp, hogyan takaríthatunk meg pénzt a kéményseprésen.

Keresés az árak tekintetében

Az első és legfontosabb dolog, amit tehetünk, hogy pénzt takarítunk meg a kéményseprésen, az az, hogy élünk az állam által biztosított, éves egyszeri ingyenes kéménysepréssel! Mindezeken túl, ha további tisztításra van szükség vagy nem voltunk elégedettek az első szakemberrel, az első lépés, hogy összehasonlítjuk az árakat. Kérjünk árajánlatot több kéményseprőtől, és hasonlítsuk össze az árakat! Ügyeljünk arra, hogy az árak tartalmazzák-e az összes szükséges munkadíjat és anyagot! Ne feledjük, hogy az ár nem mindig jelent minőséget, de egy jó kéményseprő szakember általában megfizethető áron kínálja szolgáltatásait!

Az időzítés fontossága

Fontos, hogy időben végezzük el a kéményseprést, mert ha túl sokáig várunk, akkor a problémák nagyobbak lehetnek, és több pénzbe kerülhetnek a javítások. Végeztessük el a kéményseprést és ellenőrzést időben, és ne hagyjuk az utolsó pillanatra! Az időben elvégzett kéményseprés megelőzheti a kémény és a fűtőberendezés nagyobb károsodásait. Ez azt jelenti, hogy érdemes még a nyár folyamán, a fűtési szezon végeztével szakembert hívni!

Ne feledjük, hogy a rendszeres karbantartással nem csak pénzt takaríthat meg, hanem biztonságosabbá is teheti otthonát! Ha rendszeresen elvégeztetjük a kéményseprést és az ellenőrzést, akkor biztosak lehetünk abban, hogy a fűtőrendszerünk biztonságosan és hatékonyan fog működni.

Válasszunk megbízható kéményseprő szakembert, és ne hagyjuk figyelmen kívül a rendszeres karbantartás fontosságát! Ezt a  pénztárcánk és a biztonságban otthonunk élők is köszönettel veszik majd..

Ha kéményseprésre van szükséged, kattints és szakemberek segíteni fognak!

Kéményseprőt keresek

Mi történik, ha elmulasztjuk a kéményseprést?

Sokan hajlamosak arra, hogy figyelmen kívül hagyják a kéményseprést, mert úgy gondolják, hogy ez csak egy egyszerű karbantartási feladat vagy csak egyszerűen kicsúsznak az időből. Azonban az elhanyagolt kémények veszélyesek lehetnek, és súlyos problémákat okozhatnak. Íme, néhány lehetőség, ami bekövetkezhet, ha elmulasztjuk a kéményseprést:

Balesetveszély

A kémények idővel eltömődhetnek és lerakódások jelenhetnek meg benne. Ha nem takarítjuk ki időben a kéményt, akkor a füst nem tud elszökni azon keresztül és visszatérhet a lakásba. Ez szénmonoxid-mérgezést okozhat, amely súlyos betegséget vagy akár halált is eredményezhet. Ha a kémény eldugul, akkor a fűtőberendezés nem tud megfelelően működni, ami számos további problémához vezethet.

Tűzveszély

Az elhanyagolt kémények nagy tűzveszélyt jelentenek. A lerakódott korom és más anyagok könnyen lángra lobbanhatnak és tüzet okozhatnak az otthonunkban. A tűzveszély különösen magas, ha a kéményben zsíros vagy olajos anyagok halmozódnak fel, például ha gyakran használjuk a kandallónkat vagy a sütőt, esetleg, ha magas olajtartalmú tüzelőt használunk, mint amilyen a diófa.

Ne feledjük, hogy a kéményseprés és ellenőrzés nem csak egy egyszerű karbantartási feladat, hanem fontos biztonsági intézkedés is. Ha rendszeresen végeztetjük el a kéményseprést és ellenőrzést, akkor biztosak lehetünk abban, hogy a fűtőrendszerünk biztonságosan és hatékonyan fog működni.

Ha nem akarjuk veszélynek kitenni magunkat és családunkat, akkor ne hagyjuk figyelmen kívül a kéményseprés és ellenőrzés fontosságát! Válasszunk megbízható kéményseprő szakembert, és ne kockáztassuk az otthonunk biztonságát és az egészségünket!

Mi a teendő a kéményseprés után?

A kéményseprés és ellenőrzés elvégzése után fontos, hogy néhány dolgot figyelembe vegyünk, hogy az otthonunk biztonságos és hatékony maradjon. Íme, néhány tipp, amelyek segítenek biztosítani a kémény tisztaságát és a fűtőrendszer hatékonyságát.

Ellenőrzési dokumentáció átvétele

A kéményseprő szakember elvégzi a kéményseprést és ellenőrzést, majd átadja az ellenőrzési dokumentációt. Fontos, hogy ezt az anyagot megőrizzük, mert az dokumentálja, hogy a kéményünk rendben van, és a karbantartást időben elvégezték. Az ellenőrzési dokumentáció segíthet abban is, ha el akarjuk adni az ingatlanunkat, mert bizonyítja, hogy a kémény rendben van.

További javaslatok a biztonságra és a hatékonyságra

A kéményseprő szakember az ellenőrzés során további javaslatokat is adhat a biztonságra és a hatékonyságra vonatkozóan. Lehet, hogy javasolni fogja a fűtőberendezés cseréjét, ha már elavult, vagy a kémény javítását, ha problémát észlel. Figyeljünk oda a kéményseprő szakember tanácsaira, mert ezek segítenek abban, hogy a fűtőrendszerünkkel minden rendben legyen.

Ne feledjük, hogy a rendszeres karbantartás és ellenőrzés nem csak pénzt takarít meg számunkra, hanem biztonságosabbá is teszi otthonunkat. Ha rendszeresen végeztetjük el a kéményseprést és ellenőrzést, akkor biztosak lehetünk abban, hogy nem csak biztonságban vagyunk, de közben a lehető leghatékonyabban működik a rendszer is.

Ha betartjuk a kéményseprő szakember tanácsait és rendszeresen végeztetjük el a karbantartást és ellenőrzést, akkor hosszú évekig élvezhetjük az otthonunk biztonságát.

Sikeresen találtam megbízható kéményseprőt!

Szeretném megosztani tapasztalataimat a kéményseprő kereséséről a Qjob.hu oldalon. Már egy ideje tudtam, hogy szükségem van egy megbízható szakemberre a kéménysepréshez, de nem találtam megfelelőt a közelben élők között.

Egy barátom ajánlotta a Qjob.hu oldalt, és úgy döntöttem, hogy kipróbálom.

Az oldal használata rendkívül egyszerű volt, csak be kellett írnom az én városom nevét, és kiválasztani a kéményseprés kategóriát. Rövid időn belül találtam egy megbízható szakembert, aki a közelben lakik, és elfogadható áron dolgozik. Az árak meglehetősen változóak lehetnek, de én végül 18 000 forintot fizettem a kéményseprésért.

A szakember rendkívül alapos és precíz volt a munkájában, és teljes mértékben megfelelt az elvárásaimnak. Örülök, hogy megtaláltam a Qjob.hu oldalt, és nagyon ajánlom mindenkinek, aki szakértő szolgáltatásokat keres, és szeretne jó ár-érték arányt kapni!

Ha biztosra akarsz menni abban, hogy kéményed biztonságosan és hatékonyan működjön, kattints és mi segítünk a legjobb megoldás megtalálásában!

Kéményseprőt keresek

Gyakran ismételt kérdések

Mi történik, ha nem végezzük el időben a kéményseprést?

Ha nem végezzük el időben a kéményseprést, akkor komoly biztonsági és egészségügyi problémák alakulhatnak ki. A lerakódott korom és más anyagok tüzet okozhatnak, illetve a szénmonoxid-mérgezésre is fennáll a lehetőség. Ezért fontos, hogy időben végezzük el a kéményseprést!

Hogyan tudom ellenőrizni, hogy szükségem van-e kéményseprésre?

Az elhanyagolt kémények nagy veszélyt jelentenek, ezért fontos, hogy rendszeresen ellenőrizzük őket. Ha azt tapasztaljuk, hogy a kéményünk rendellenesen kezd füstölni vagy a fűtőberendezés nem működik megfelelően, akkor szükség lehet kéményseprésre. A legjobb azonban, ha rendszeresen végeztetünk el kéményseprést és ellenőrzést.

Mi a kéményseprés átlagos ára?

A kéményseprés ára függ a kémény típusától és az elvégzendő munka mennyiségétől. Az árak általában 10.000 és 25.000 forint között mozognak. Azonban az árak változhatnak a kémény állapotától, illetve az ország különböző területein is eltérőek lehetnek.

Hogyan válasszunk megbízható kéményseprő szakembert?

Ha megbízható kéményseprő szakembert keresünk, akkor először is érdemes az engedélyeket és biztosításokat ellenőrizni. Érdemes referenciákat és véleményeket is kérni más ügyfelektől. A legjobb azonban, ha olyan kéményseprőt választunk, aki megbízható, tapasztalt és jó referenciákkal rendelkezik.

Mi történik, ha nem ellenőrzöm a kéményt rendszeresen?

Ha nem ellenőrizzük a kéményt rendszeresen, akkor számos probléma lehet. Az elhanyagolt kémények veszélyesek lehetnek, és tüzet vagy szénmonoxid-mérgezést okozhatnak. Ha rendszeresen ellenőrizzük a kéményt és figyelünk az ellenőrzésre, mindezek a problémák elkerülhetőek lesznek.

Következtetés

A kéményseprés és ellenőrzés fontos biztonságtechnikai okok miatt, és azért is, hogy a fűtési rendszerünk hatékonyan működjön. A kéményseprő árak változóak lehetnek és számos tényező befolyásolja az árakat. Fontos, hogy megbízható és tapasztalt kéményseprő szakembert válasszunk, akinek van megfelelő tapasztalata és képesítése a kémények tisztítására és ellenőrzésére. Ha rendszeresen végeztetjük el a kéményseprést és ellenőrzést, akkor biztosak lehetünk abban, hogy a fűtőrendszerünkkel semmilyen probléma nem lesz.

Ne felejtsük el, hogy a kéményseprés és ellenőrzés nem csak biztonsági, hanem pénzügyi szempontból is fontos. Ha a kéményünk rendszeresen karbantartva van, akkor hatékonyabban fog működni, és csökkenthetjük a fűtésszámlánkat is.

Végső soron a kéményseprés és ellenőrzés nem csak egy egyszerű karbantartási feladat, hanem fontos biztonsági intézkedés is. Ha gondoskodunk a rendszeres karbantartásról, akkor biztosak lehetünk abban, hogy otthonunk biztonságos és komfortos lesz. Válasszunk megbízható kéményseprő szakembert, és ne hagyjuk figyelmen kívül a rendszeres karbantartás fontosságát! 

Szövegíró, 2 éves tapasztalattal a háta mögött. Írta ezt a kéményseprő árak című cikket. Alaposan utána járt a témának.

Hagyj megjegyzést