Article Image

Szerelt kémény árak – Íme a legjobb ajánlatok!

Keresse meg a legjobb szerelt kémény árakat ajánlataink között! Ismerje meg ajánlatainkat most, és spóroljon a szerelt kémény vásárlásán!
Árkalkulátor
Nincs időd böngészni??Árkalkulátor

A szerelt kémények számos előnnyel rendelkeznek a hagyományos épített kéményekkel szemben, és egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek hazánkban is. A szerelt kémények kiválóan alkalmasak a korszerű fűtési rendszerekhez, és a gyors, egyszerű telepítés mellett hosszú élettartamot valamint alacsony karbantartási költségeket jelentenek.

Ebben a cikkben szeretnénk részletesen bemutatni a szerelt kéményekkel kapcsolatos legfontosabb információkat, hogy segítséget nyújtsunk a döntésben azoknak, akik ilyen típusú kéményt szeretnének vásárolni vagy kiváltani meglévő kéményüket. Emellett tanácsot adunk a beszerelés valamint a karbantartás költségeiről, a kémények élettartamáról, valamint összehasonlítjuk a piac legnépszerűbb márkáit, hogy megtaláld a számodra legmegfelelőbb szerelt kéményt.

Tartalomjegyzék

Szerelt kémény típusok

Egyrétegű szerelt kémények

Az egyszerűbb kémények közé tartoznak az egyrétegű szerelt kémények. Ezeket általában könnyű, hőálló anyagból készítik, és főként olyan helyeken alkalmazzák, ahol a fűtési rendszer puritánabb kialakítású. Előnye, hogy olcsóbbak, de általában vékonyabb hőszigeteléssel rendelkeznek, ezért fokozottabb figyelmet igényelnek a tűzbiztonság terén.

Kétrétegű szerelt kémények

A kétrétegű szerelt kémények két rétegből állnak: egy belső füstcsőből és egy külső burkolatból. Ezek a kémények jobb hőszigeteléssel rendelkeznek és ellenállóbbak a külső környezeti hatásokkal szemben, mint az egyrétegű társaik. Alkalmasak a közepes teljesítményű fűtési rendszerekhez, nagyobb biztonságot és hatékonyságot nyújtanak, mint az egyrétegű változatok. A kétrétegű szerelt kémények ára magasabb, de az előnyök ellensúlyozzák ezt a többletköltséget.

Háromrétegű szerelt kémények

A háromrétegű szerelt kémények a legkorszerűbb és legmagasabb minőségű szerelt kémények közé tartoznak. Egy belső füstcsőből, egy középső szigetelő rétegből és egy külső burkolatból állnak. A háromrétegű szerelt kémények kiváló hőszigetelést és tűzbiztonságot garantálnak, valamint ellenállnak a kondenzáció káros hatásainak is. Az ilyen típusú kémények a legdrágábbak, de a magasabb ár ellenére is megéri befektetni, ha hosszú távon szeretnénk egy megbízható és hatékony kéményt.

Rozsdamentes, egyszerű kémény

Rozsdamentes egyszerű, szerelt kémény

Árak anyag típus szerint

A következő táblázat összefoglalja a különböző anyagú szerelt kémények átlagos árait, például rozsdamentes acél, kerámia és műanyag.

Anyag

Átlagos ár (forint)

Rozsdamentes acél

180.000 - 350.000 Ft

Kerámia

350.000 - 700.000 Ft

Műanyag

75.000 - 200.000 Ft

Rozsdamentes acél szerelt kémények

A rozsdamentes acél szerelt kémények népszerűek a tartósságuk, hőállóságuk és könnyű telepíthetőségük miatt. Az áruk általában közepesnek mondható, egy átlagos méretű rozsdamentes acél kémény ára 180.000 Ft-tól 350.000 Ft-ig terjedhet, a minőségtől és a márkától függően.

Kerámia szerelt kémények

A kerámia szerelt kémények hosszú élettartamúak és nagyon magas hőállóságúak, ami különösen a nagy teljesítményű tüzelőberendezések esetében előnyös. Az áruk viszont magasabb, mint a rozsdamentes acél társaiké. Egy átlagos méretű kerámia szerelt kémény ára 350.000 Ft-tól 700.000 Ft-ig terjedhet, a minőségtől és a márkától függően.

Műanyag szerelt kémények

A műanyag szerelt kémények kis súlyuk és olcsóbb áruk miatt vonzóak lehetnek bizonyos alkalmazásokhoz, mint például a gázkazánok esetében. Hőálló képességük igen korlátozott, így nem minden esetben alkalmazhatóak. Egy átlagos méretű műanyag szerelt kémény ára 75.000 Ft-tól 200.000 Ft-ig terjedhet, a minőségtől és a márkától függően.

A szerelt kémény ára tehát jelentősen függ az anyagtól, kiválasztásuk során mindig érdemes figyelembe venni az épület adottságait és a tüzelőberendezés igényeit. Ne felejtsd el, hogy a kémény ára mellett figyelembe kell venni a szerelési és karbantartási költségeket is.

Vedd fel a kapcsolatot az oldalon található szakértőkkel, és kérj egyedi árajánlatot szerelt kéményedre!

Személyre szabott megoldás mindenki számára.

Egyedi árajánlat

A szerelt kémény árának meghatározása

Méretek és kapacitás

A szerelt kémény ára nagyban függ a kémény méreteitől és kapacitásától. A nagyobb átmérőjű és hosszabb kémények több anyagot igényelnek a gyártás során, így általában drágábbak. A kapacitás is fontos szempont, hiszen a magasabb hőteljesítményű fűtési rendszerekhez nagyobb kapacitású kéményre van szükség, ami szintén befolyásolja az árat. Mielőtt kiválasztod a megfelelő szerelt kéményt, érdemes szakemberrel konzultálni a pontos méret- és kapacitásigényekről.

Gyártók és márkák

A szerelt kémény ára jelentősen eltérhet a gyártóktól és a márkáktól függően. A prémium márkák jobb minőségű anyagokat és kifinomultabb technológiát alkalmaznak, ami magasabb árakat eredményez, de hosszú távon megbízhatóbb és hatékonyabb kéményt jelent. Az olcsóbb márkák általában alacsonyabb költségvetésű anyagokat használnak, ami rövidebb élettartamot és alacsonyabb hatékonyságot eredményezhet. Fontos, hogy mérlegeld az ár és a minőség közötti egyensúlyt, és ne csak a kedvező árat lásd a döntés során.

Ez a táblázat bemutatja a piac legnépszerűbb szerelt kémény márkáit és azok árait, hogy az olvasók könnyen összehasonlíthassák őket.

Márka

Anyag

Átlagos ár (forint)

Schiedel

Rozsdamentes acél

220.000 - 420.000 Ft

Poujoulat

Kerámia

320.000 - 500.000 Ft

Jeremias

Műanyag

130.000 - 220.000 Ft

Kérjük, vegye figyelembe, hogy a fenti árak csak tájékoztató jellegűek és változhatnak a mérettől, a kiviteltől és a beszerzési forrástól függően. Mindig érdemes több helyről árajánlatot kérni, hogy megtalálja a legjobbat közülük.

Egyedi igények és kiegészítők

A szerelt kémény árát további tényezők is befolyásolhatják, mint például a sajátos igények és a kiegészítők. Ha a kéménynek speciális kialakításra vagy extrára van szüksége, mint például egyedi szín, speciális csatlakozások vagy kiegészítők, akkor ezek növelhetik az árat. Ha a szerelt kémény telepítése során bonyolultabb szerelési munkára van szükség, például a helyszínhez való hozzáférés vagy a tető kialakítása miatt, ezek a költségek is hozzáadódnak a végösszeghez. Fontos, hogy előre tisztázd ezeket az igényeket, hogy pontos képet kapj a kémény várható áráról.

A szerelt kémények árai között elvesztél?

Fordulj szakértők segítségéért, hogy megtaláld a legjobb ár-érték arányú kéményt.

Árak összehasonlítása

Kémény beszerelése, szerelt kémény árak

Kémény beszerelése igen veszélyes tető munka!

Szerelt kémény beszerelési költségei

A szerelési munka díja

A kémény beszerelési költségei közé tartozik a szerelési munka díja, amely függ a kémény típusától, méretétől és a telepítés bonyolultságától. Általában a szerelők óradíjat számolnak fel, amely 5.000 Ft és 15.000 Ft között mozoghat, de előfordulhat, hogy a teljes munka alapján kiszámolt árat kapod, ami 50.000 Ft és 300.000 Ft között lehet. Fontos, hogy a szerelőtől előzetes árajánlatot kérj, amely tartalmazza a munkadíjat és az esetleges egyéb költségeket.

Szükséges engedélyek és dokumentáció

A szerelt kémény telepítése előtt szükséges engedélyeket és dokumentációt beszerezni, ami további költségeket jelenthet. Ezek az engedélyek általában az önkormányzattól szerezhetők be, és a költségek változhatnak attól függően, hogy milyen típusú épületről van szó, és milyen kéményt szeretnél telepíteni. Az engedélyek ára általában 10.000 Ft és 50.000 Ft között mozog. Fontos, hogy időben tájékozódj a szükséges engedélyekről, és kalkuláld bele a költségvetésedbe.

Egyéb kapcsolódó költségek

A szerelt kémény telepítésével kapcsolatban egyéb költségek is felmerülhetnek, mint például a szállítási költségek (10.000 Ft és 30.000 Ft között), a kémény alapozásának kialakítása (30.000 Ft és 120.000 Ft között), vagy esetleges bontási és helyreállítási munkálatok, ha a meglévő kéményt cseréled le (30.000 Ft és 200.000 Ft között). Ezek a költségek eltérőek lehetnek az egyes projektek esetében, ezért fontos, hogy tisztázd őket a szerelővel és a beszállítóval, mielőtt a szerelt kémény beszerelésébe kezdesz.

Összességében a szerelt kémény beszerelési költségei számos tényezőtől függenek, ezért érdemes alaposan tájékozódni és több ajánlatot összhasonlítani a legjobb döntés meghozatala érdekében. Ne feledd, hogy a minőség és a hosszú távú megtérülés szempontjából fontos az ár és a költségek megfontolása. A kémény beszerelésének teljes költsége tehát változó lehet, de általában 200.000 Ft és 700.000 Ft között mozoghat, attól függően, hogy milyen típusú kéményt választasz, és milyen egyedi igényeid vannak.

Fontos, hogy olyan szerelőt válassz, aki megfelelő szakértelemmel és tapasztalattal rendelkezik a szerelt kémények telepítésében, valamint aki tisztában van a helyi előírásokkal és szabályokkal. A megbízható szakember garantálja a szerelt kémény hosszú távú hatékonyságát és biztonságát, ami hosszú távon megtakarításokat eredményezhet a karbantartási és javítási költségek terén.

Végül de nem utolsó sorban a kémény beszerelésével kapcsolatos költségek átláthatóságára és nyomon követésére érdemes nagy hangsúlyt fektetni. Kérj részletes árajánlatot a szerelőtől és a beszállítótól, amely tartalmazza az összes költséget, beszélj velük a költségek esetleges változásairól, ezzel elkerülheted a váratlan költségnövekedést, és jobban felkészülhetsz a kémény beszerelésének finanszírozására.

Karbantartási költségek és élettartam

Rendszeres karbantartás jelentősége

A szerelt kémények hosszú távú hatékonysága és biztonsága érdekében elengedhetetlen a rendszeres karbantartás. A karbantartás során a szakember ellenőrzi a kémény állapotát, megtisztítja a lerakódásoktól és szükség esetén javításokat végez. A rendszeres karbantartás nemcsak a kémény élettartamát növeli, hanem a tűz- és balesetveszély kockázatát is csökkenti. A karbantartás költségei általában 10.000 Ft és 30.000 Ft között mozognak, attól függően, hogy milyen mértékű és mennyire komplex karbantartásra van szükség.

Az élettartam befolyásoló tényezői

A szerelt kémény élettartamát több tényező is befolyásolja, mint például az anyagminőség, a telepítés szakszerűsége és a karbantartás gyakorisága. A megfelelő minőségű anyagok és a hozzáértő szerelő által végzett telepítés hosszabb élettartamot eredményezhet, amely akár több évtizedre is szólhat. A kémény élettartamát növelő karbantartás mellett érdemes évente költségvetést készíteni, amely 5.000 Ft és 15.000 Ft közötti összeget tartalmazhat a karbantartásra és az esetleges javításokra.

A karbantartás költségei

A szerelt kémény karbantartásának költségei függenek a kémény típusától, anyagától, méretétől és a karbantartás gyakoriságától. A karbantartás során általában a kémény tisztítására és az alkatrészek állapotának ellenőrzésére kerül sor, amely költségei 5.000 Ft és 15.000 Ft között változhatnak. A karbantartás költségeihez hozzáadódhatnak az esetleges javítások költségei is, amelyek 10.000 Ft-tól akár 50.000 Ft-ig vagy annál magasabbra is rúghatnak, attól függően, hogy milyen volumenű javításra van szükség. Fontos, hogy a karbantartási költségeket előre tervezd be a költségvetésedbe, ezzel is felkészülve a váratlan eseményekre és az esetleges javításokra.

A karbantartás költségeit befolyásolhatja a szerelő szakértelme és a kéményt érintő egyéb tényezők, mint például az időjárási viszonyok vagy a tüzelőanyag típusa. Érdemes több szerelőtől is árajánlatot kérni a karbantartási munkálatokra, hogy megtaláld a legkedvezőbb árat és a legmegfelelőbb szakembert.

Szolgáltatás

Átlagos költség (forint)

Kémény telepítés

130.000 - 250.000 Ft

Éves karbantartás

15.000 - 35.000 Ft

Engedélyek és dokumentáció

5.000 - 20.000 Ft

Ezek a táblázatok segítenek az olvasóknak a szerelt kémények árainak és költségeinek áttekintésében, valamint a különböző típusok és márkák közötti választásban.

Összességében a szerelt kémény karbantartási költségei és élettartama szorosan összefüggnek, és mindkettő befolyásolja a kémény hosszú távú megtérülését és hatékonyságát. A megfelelő karbantartásra és a minőségi anyagokra fordított befektetés megtérülhet a kémény hosszabb élettartama és a karbantartási költségek csökkenése révén. Ne feledd, hogy a rendszeres karbantartás és a hozzáértő szerelő kiválasztása alapvető fontosságú a szerelt kémény hosszú távú használatához és a biztonságos üzemeltetéshez.

Szerelt kémény márkák összehasonlítása

Népszerű magyar márkák

A magyar piacon több elismert kémény márkával találkozhatsz, amelyek hosszú távú megbízhatóságot és jó minőségű termékeket kínálnak. A következőkben láthatsz néhány népszerű magyar márkát:

  1. Magyar Kéménygyártó Kft.
  2. Kéményépítő Bt.
  3. Tuzép Kémény Kft.

Ezek a márkák általában versenyképes árakat kínálnak, és a hazai piac igényeire szabott megoldásokat nyújtanak.

Külföldi márkák

A külföldi szerelt kémény márkák szintén jelen vannak a magyar piacon, és sok esetben innovatív technológiákat és kiváló minőségű anyagokat kínálnak. Néhány ismert külföldi márka:

  1. Schiedel
  2. Poujoulat
  3. Jeremias

Ezek a márkák gyakran magasabb árkategóriába tartoznak, de a kiváló minőségű termékek és a hosszú távú garanciák indokolhatják ezt a magasabb árat.

A legjobb ár-érték arányú márkák

Az ideális szerelt kémény márkát kiválasztani nem egyszerű feladat, hiszen több tényezőt is figyelembe kell venni, mint például az árat, a minőséget, a garanciát és a helyi elérhetőséget. A legjobb ár-érték arányú márkák általában olyan termékeket kínálnak, amelyek megbízhatóak, hosszú élettartamúak és jó minőségűek, mindemellett az áruk mégis versenyképes.

A legjobb ár-érték arányú márkák kiválasztásakor érdemes megvizsgálni a következő szempontokat:

  1. A márka hírneve és elismertsége a piacon
  2. A felhasznált anyagok minősége és tartóssága
  3. A termékre vonatkozó garancia időtartama és feltételei
  4. A termékek ára és azok összehasonlítása a konkurens márkákkal

Egy alapos összehasonlítás és kutatás segíthet megtalálni a legjobb ár-érték arányú szerelt kémény márkát, amely a legjobban megfelel az igényeidnek és a költségvetésednek.

Bizonytalan vagy a szerelt kémény márkák között?

Fordulj szakértőkhez, akik segítenek eligazodni és összehasonlítani a különböző márkákat.

Szakértői tanácsadás

Szerelt kémény vásárlásának folyamata

Szakértői konzultáció

A szerelt kémény vásárlása előtt ajánlott szakértővel konzultálni, hogy megtaláld a legmegfelelőbb típust és márkát a szükségleteid tükrében. A konzultáció során a szakember átnézi az épületet, felméri a helyszíni adottságokat, és javaslatot tesz a legjobb szerelt kéményre. Ezenkívül a szakértő segíthet eligazodni a különböző anyagok, technológiák és árkategóriák között.

Ajánlatkérés

Miután meghallgattad a szakértő javaslatát, érdemes több kéménygyártótól és szerelőtől is árajánlatot kérni. Ezzel összehasonlíthatod az árakat, a termékek minőségét és a garanciát, amelyek alapján meghozhatod a végleges döntést. Ne felejtsd el szem előtt tartani a szerelési költségeket, az anyagokat és a karbantartási igényeket is.

Szerződéskötés és fizetés

Ha kiválasztottad a legmegfelelőbb szerelt kéményt és a szerelőt, a következő lépés a szerződéskötés. A szerződésben rögzítsd a kémény típusát, a szerelési munkálatokat, a fizetési feltételeket és a garanciát. Ügyelj arra, hogy a szerződés tartalmazza a munkálatok kezdetének és befejezésének dátumát, valamint a szerelési költségeket.

A szerződéskötés után következik a fizetés, amely általában előleggel kezdődik a szerelés megkezdése előtt, majd a maradék összeg a munka befejezésekor kerül kifizetésre. A fizetési feltételeket és a fizetési határidőket a szerződésben rögzíteni szükséges. A szerelt kémény vásárlásának folyamata több lépésből áll, a megfelelő előkészületekkel, kutatással és szakértői tanácsadással biztosíthatod, hogy a legjobb döntést hozd meg. Ezzel hosszú távon megbízható és hatékony kéményt szerzel be otthonodba.

Szükséged van egy új szerelt kéményre, de nem ismered a beszerelési folyamatot?

Kérj egyedi ajánlatot!

Ajánlatkérés

Gyakran Ismételt Kérdések

Melyik anyagú szerelt kéményt válasszam: rozsdamentes acél, kerámia vagy műanyag?

A szerelt kémény anyagának kiválasztása függ az igényeidtől, a költségvetésedtől és az épület adottságaitól. Rozsdamentes acél kémények általában tartósak, könnyen telepíthetők és a közepes árkategóriába tartoznak. Kerámia kémények hosszú élettartamúak, magas hőállóságúak, de áruk magasabb. Műanyag kémények könnyű súlyuk miatt könnyen telepíthetők és olcsóbbak, de korlátozott hőállóságuk miatt csak bizonyos helyeken alkalmazhatók.

Mennyi idő alatt telepítik a szerelt kéményt?

A szerelt kémény telepítésének ideje függ a kémény típusától, a helyszíntől és a szerelőtől. Általában a telepítés 1-3 napig tart, de bonyolultabb esetekben akár több hétig is elhúzódhat. A pontos időtartamról érdemes a szerelővel konzultálni.

Milyen gyakran kell karbantartani a szerelt kéményt?

A szerelt kémény karbantartási igénye függ az anyagtól, a tüzelőanyagtól és a használat intenzitásától. Általános szabályként évente legalább egyszer érdemes ellenőriztetni és tisztíttatni a kéményt egy hozzáértő szakemberrel. Egyes anyagok és tüzelőanyagok esetében gyakoribb karbantartásra lehet szükség.

Hogyan válasszam ki a megfelelő szerelt kémény méretét és kapacitását?

A megfelelő szerelt kémény méretének és kapacitásának kiválasztása a kazán teljesítményétől, a tüzelőanyagtól és az épület adottságaitól függ. A legjobb döntés meghozatalához érdemes szakértővel konzultálni, aki felméri az igényeket és javaslatot tesz a legmegfelelőbb méretre és kapacitásra.

Végszó

A szerelt kémények ára számos tényezőtől függ, mint például az anyagától, a méretétől, a kapacitásától, a gyártóktól és a szerelési költségektől. A megfelelő döntés meghozatalához érdemes szakértővel konzultálni, aki segít eligazodni a különböző típusok és márkák között. Az ár-érték arány mellett fontos figyelembe venni a szerelt kémény élettartamát, a karbantartási költségeket és a beszerelési folyamatot.

Ebben a cikkben bemutattuk a szerelt kémények legfontosabb jellemzőit, az anyagok hatását az árakra, valamint a szerelési és karbantartási költségeket. Összehasonlítottuk a legnépszerűbb magyar és külföldi márkákat, és tippeket adtunk a szerelt kémény vásárlásának folyamatára. Reméljük, hogy ezek az információk segítenek a legjobb döntés meghozatalában és a hosszú távon megbízható, hatékony kémény kiválasztásában otthonodba.

Szövegíró, 2 éves tapasztalattal a háta mögött. Írta ezt a szerelt kémény árak című cikket. Alaposan utána járt a témának.

Hagyj megjegyzést