Article Image

Mennyibe kerül a tégla kémény építése?

Ismerje meg a tégla kémény építésének költségeit!
Árkalkulátor
Nincs időd böngészni??Árkalkulátor

Ha az otthonunkat fűtőrendszerrel szeretnénk ellátni, akkor érdemes lehet tégla kémény építésében gondolkodni. Habár az építése nem olcsó, hosszú távon megtérülő befektetés lehet. Ebben a cikkben azt mutatjuk be, milyen tényezők befolyásolják a tégla kémény építési árait, valamint adunk néhány hasznos tippet és tanácsot az építéshez.

Ha segítségre van szüksége a tégla kémény építése során, hívjon most egy szakértőt!

Kérjen segítséget most!

 Tartalomjegyzék 

Miért érdemes a téglát választani a kémény alapanyagául?

A tégla, mint építőanyag hatékonyabb és tartósabb, mint a többi elérhető lehetőség. Nemcsak megfelelő füstelvezetést biztosít, de növelhetu az otthonunk értékét is.

A hátrányok

Az előnyök mellett azonban vannak hátrányok is. A tégla kémény építése ugyanis nagyon költséges lehet. Ezen kívül pedig az építési folyamat hosszadalmas és nehezebb is tud lenni.

A tégla kémény építési árai

Az építési ára nagyon változó lehet, azonban általában 300.000 és 1.000.000 Ft között mozog. Az árakat pedig számos tényező befolyásolhatja.

Milyen tényezők alakíthatják az árakat?

Az építés nehézségi foka

Az építés nehézségi foka az egyik legfőbb árnövelő tényező. Ha az építés összetettebb, akkor az árak magasabbak lesznek. továbbá a terepviszonyok, az építés helyszíne és az építési tervezet is befolyásolhatják az árakat.

Az anyagok minősége és mennyisége

Az anyagok minősége és mennyisége szintén nagyon fontos. Minél jobb minőségű anyagokat használunk, annál magasabbak lesznek a költségek. Az anyagok minősége mellett pedig a mennyisége szintén felfelé vagy lefelé tudja alakítani az árakat.

Tégla kémény építéséhez használt anyagok és azok árai

Anyag neve

Egységár (Ft)

Ártartomány (Ft)

Tégla

45

70.000 - 100.000

Kéménybeton

80

100.000 - 200.000

Füstcső

25

40.000 - 60.000

Csatornacső

15

20.000 - 40.000

Vasbeton

150

200.000 - 400.000

Kőzetgyapot

350

400.000 - 600.000

Az építéshez használt anyagok árai nagyban befolyásolják a tégla kémény építési költségeit. Az ártartomány oszlopban az az összeg található meg, ami egy-egy kémény építése során váható kiadás lesz az adott anyag kapcsán. Ezek a költségek természetesen csak tájékoztató jellegűek és általában az adott anyag minőségétől és mennyiségétől függnek.

Az építés helyszíne

Az építés helyszíne is kulcsfontosságú lehet. Ha a terep nehezen megközelíthető vagy nehézkes az építés, akkor az árak magasabbak lesznek.

Az építéshez szükséges munkaerő

Az építéshez szükséges munkaerő is fontos tényező az árak meghatározásában. Minél több munkaóra és szakember szükséges az építéshez, annál magasabbak lesznek a díjak.

Egy tégla kéményt építene, de nem tudja, hogyan kezdje? Írjon és segítünk szakembert találni!

Kéményépítés kell

A tervezési költségek

A tervezési költségek alatt az építési tervek és a műszaki dokumentáció elkészítését értjük, melyeknek szakszerű kivitelezése további jelentős költségekkel járhat.

Az engedélyeztetési költségek

Mivel a tégla kémény építése engedélyköteles, így az engedélyezési költségeket is figyelembe kell venni, amikor a kialakítása szoba kerül. 

Tégla kémény építési árak

Elem neve

Ár (Ft)

Tervkészítés

50.000

Engedélyezés

20.000

Munkadíj

300.000

Anyagok

500.000

Állványok

50.000

Tisztítás

20.000

Az építés során felmerülő költségek számos tényezőtől függnek, ideértve az építés helyszínét, az építés nehézségi fokát és az építési terveket. A végső építési díj általában 300.000 és 1.000.000 Ft között alakul.

Tippek és tanácsok a tégla kémény építéséhez

Ha tégla kémény építésében gondolkodunk, akkor érdemes néhány dolgot figyelembe venni. Mi a következőket javasoljuk:

Válasszon minőségi anyagokat!

A tégla kémény építéséhez minőségi anyagokat érdemes választani. Bár ezek drágábbak, hosszú távon megtérülő befektetésnek számítanak.

Keressen megbízható szakembert!

Az építéshez megbízható szakembert érdemes találni. A szakember kiválasztása során pedig több ajánlatot is megéri összehasonlítani.

Tervezze meg előre az építést!

Az építés előre tervezése nagyon fontos. Az építési tervek és a műszaki dokumentáció elkészítése időigényes folyamat, de nagyban segíti az építést.

Számolja ki az összes költséget!

Az építéshez szükséges összes költséget érdemes előre kiszámolni. Fontos, hogy ne csak az építési költségeket vegyük figyelembe, hanem az anyagok beszerzési költségeit, az engedélyezési költségeket és a tervezési díjakat is.

Tartsa be a biztonsági előírásokat!

Az építés során mindig tartsuk be a biztonsági előírásokat! Az építéshez szükséges munkavédelmi eszközök használata kötelező.

Sikertörténet a Qjob.hu-n

Zsuzsa megtalálta álmai tégla kéményének építőjét a Qjob.hu oldalon

Amikor Zsuzsa úgy döntött, hogy tégla kéményt szeretne építeni a családi házukba Miskolcon, nem gondolta volna, hogy milyen nehéz feladat áll előtte. Az első lépése az volt, hogy megtalálja a megfelelő szakembert a munkához.

A barátai ajánlották neki a Qjob.hu oldalt, ahol több szakember ajánlatát is megtalálta. Először egy kéményépítőt választott, de sajnos az általa adott árajánlat túl magas volt.

Végül szintén a Qjob.hu oldalon talált rá Gáborra, aki vállalta a tégla kémény építését. Gábor nagyon megbízható volt és mindig készségesen válaszolt Zsuzsa kérdéseire. Az árak is nagyon versenyképesek voltak, és a végső költségek csak 450.000 forintba kerültek.

Most, amikor Zsuzsa otthona meleg és kényelmes, teljes mértékben elégedett az általa választott szakemberrel és a Qjob.hu oldallal. Bátran ajánlja mindenkinek, aki megbízható és szakértő szakembert keres a tégla kémény építéséhez.

Gyakran Ismételt Kérdések

Milyen árakat kell figyelembe venni a tégla kémény építésekor?

Az árak nagyon változóak lehetnek, általában 300.000 és 1.000.000 forint között mozognak. A költségeket azonban számos tényező befolyásolja, így érdemes előre kalkulálni az építés végösszegét.

Mennyi idő alatt építhető fel egy tégla kémény?

Az építési idő nagyon változó, de általánosságban elmondható, hogy 1-2 hétig tart. Az építési időt befolyásolhatja az építési helyszín, az időjárás és az építés nehézségi foka egyaránt.

Milyen anyagokat használnak a tégla kémény építéséhez?

Ahogy a neve is árulkodik, általában téglát, továbbá kéménybetont, füstcsövet, csatornacsövet, vasbetont és kőzetgyapotot alkalmaznak.

Milyen karbantartási feladatokat kell végezni egy tégla kéményen?

A tégla kémény karbantartása és tisztítása fontos, hogy az biztonságosan és hatékonyan működjön. A karbantartási feladatok közé tartozik a füstcsatorna tisztítása, a kéményellenőrzés, a kéményvakolat javítása, a kéménytömítés, a kémény bélése vagy éppen a kéménytisztítás.

Tégla kémény karbantartási költségei

Karbantartási feladatok

Ár (Ft)

Füstcsatorna tisztítása

10.000

Kéményellenőrzés

30.000

Kéményvakolat javítása

50.000

Kéménytömítés

15.000

Kémény bélése

200.000

Kéménytisztítás

30.000

A karbantartási költségek általában az adott karbantartási feladatok nehézségi fokától és az épület típusától függnek. Iránymutatásként azonban a fenti táblázat segítség lehet a felmerülő költségek vonatkozásában.

Hol találok megbízható szakembert a tégla kémény építéséhez?

A Qjob.hu oldalon számos tapasztalt szakembert találhat, akik segítenek a tégla kémény építésében és karbantartásában. Az oldalon jó pár szakember ajánlatát is megtalálja, így könnyen összehasonlíthatja az árakat és a szolgáltatásokat.

Szeretne minőségi tégla kéményt építeni?

Adja fel ajánlatkérést mi azt továbbítjuk a szakembereknek!

Ajánlatkérés

Záró gondolatok

A tégla kémény építése hosszú távon megtérülő befektetés lehet. Azonban az építési folyamat nehéz és költséges is lehet. Érdemes minőségi anyagokat használni és megbízható szakembert választani.

A tégla kémény építési árai változóak lehetnek, érdemes előre kalkulálni az építés költségeit. Ha az építést gondosan tervezzük és az építési folyamat során betartjuk a biztonsági előírásokat, akkor sok éven át élvezhetjük a meleg és kényelmes otthonunkat.

Szövegíró, 2 éves tapasztalattal a háta mögött. Írta ezt a tégla kémény építése árak című cikket. Alaposan utána járt a témának.

Hagyj megjegyzést